amigdas.com

Ce să hrănești pisicul în 2 luni?

Cât de corect să furați pisoiiCe să hrăniți cu un pui de 2 luni? Această întrebare a fost adresată de aproape toți cei care au sau au avut o pisică. În două luni pisoiul oprește să mănânce laptele matern sau amestecurile speciale care au înlocuit acest lapte. Atunci când alegeți o dietă, trebuie avut în vedere faptul că copilul a fost imediat luat de la mamă și are o imunitate foarte slabă.

Prin urmare, trebuie să alegeți o dietă pentru a putea înlocui complet laptele pisicii mamei, iar pisicul a primit toate oligoelementele și vitaminele necesare. Este selectat corect hrana depinde de sănătatea și vitalitatea animalului dvs. de companie.

În plus, trebuie remarcat faptul că trecerea de la alimente lichide la substanțe solide trebuie să se realizeze treptat, deoarece acest lucru reprezintă un mare stres pentru un mic organism.

Cum sa alegi mancarea potrivita?

Principalul lucru nu este de a impune alimente pisicii, dacă nu-i place ceva, nu o va mânca. Acesta este un fel de semnal că ceva ar trebui schimbat în schema de alimentare. Principala regulă este că alimentele ar trebui să fie utile și ca pisicul însuși. Trebuie să-l mănânce cu pofta de mâncare.

Există trei tipuri de dietă:

 • naturale;
 • mixt;
 • mâncare furajeră.

Trebuie remarcat faptul că până acum există discuții dificile despre care din opțiunile de hrană este cea mai bună. Până în prezent, nu există un răspuns clar. Toate tipurile au plusuri și minusuri. Fiecare proprietar decide în mod independent ce tip de dietă să aleagă. În acest caz, factorii determinanți sunt poziția financiară, disponibilitatea timpului liber, precum și preferințele gustului pisicii.

Caracteristicile unui aliment natural

Răspunzând la întrebarea cum să hrăniți un pisoi timp de 2 luni în funcție de o dietă naturală, atunci trebuie spus că nu este vorba despre alimentele pe care le consumă. Dieta naturală a pisoiilor trebuie să fie folositoare pentru ingredientele pisicilor și să nu conțină aditivi chimici diferiți.

Care sunt avantajele unei astfel de alimentații?

 • Alimente naturale sau uscateAbilitatea de a alege produsele proaspete și de cea mai înaltă calitate.
 • Astfel de alimente nu vor conține pericol pentru corpul imatur al aditivilor chimici.
 • Animale de companie va primi în fiecare zi alimente proaspete și diferite.
 • Alimentele naturale nu pot fi dependente sau dependente.
 • Toate produsele sunt interschimbabile.

Recomandări cheie pentru alimente naturale

Trebuie avut grijă ca pisoiul să primească toate vitaminele și oligoelementele necesare. Dieta lui trebuie să fie cât mai echilibrată posibil.

La baza întregii diete ar trebui să stea proteinele. Ele ajută la întărirea organismului tânăr. Deci, o cantitate imensă de proteine ​​se găsește în produsele din carne și în pești. În plus, organismul tânăr trebuie să primească cantitatea potrivită de calciu, care ajută la creșterea dinților și, de asemenea, întărește oasele. Pisicile de calciu pot fi obținute din lapte.

Un pui la această vârstă poate începe deja să dea carne. Poate fi carne de vită, pui sau curcan. Carnea ar trebui să fie bine măcinată sau pur și simplu adăugați la bulion. Carnea sub formă brută este interzisă.

Dacă vorbim despre alte produse, atunci animalul de companie la 2 luni poate fi dat:

 • produse lactate fermentate: chefir, smântână, brânză naturală și pre-cultivată;
 • legume: morcovi, varză sau dovleac. Ele pot fi fie crude, fie adăugate în ovăz;
 • pește de mare fără oase;
 • germinează iarbă, adică germeni de grâu sau ovăz.

Caracteristicile de alimentare

Mâncarea pregătită este o opțiune excelentă pentru cei care nu au mult timp să gătească. Deci, nu aveți nevoie să fierbeți terci, carne și alte produse în fiecare zi. Producătorul sa ocupat deja de acest lucru. Cu toate acestea, ar trebui să acorde atenție tOh, furajele ar trebui să fie de înaltă calitate. Trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că pentru o alimentație de calitate superioară și profesională va trebui să scoți o sumă destul de mare. Mâncarea pregătită conține toate elementele necesare și vitaminele.

Avantajele furajelor pregătite

 • Acestea conțin raportul optim dintre toate vitaminele și oligoelementele.
 • Dacă pisoiul primește o hrană uscată, își va dezvolta maxilarul.
 • Mâncărurile gata economisesc în mod semnificativ timpul și efortul.

Cu toate acestea, este necesar să se acorde atenție minusurilor acestor furaje:

În primul rând, alimentare de calitate scăzută și ieftină vă poate răni animalul.

În al doilea rând, va fi foarte dificil să înțărcați pisica din alimente uscate.

Recomandări cheie

În primul rând, trebuie remarcat faptul că produsele alimentare trebuie achiziționate numai în magazine specializate sau în farmacii veterinare. În plus, alegeți numai cel mai bun premium sau superpremium. Unele dintre cele mai bune sunt holistice. Acest lucru se datorează faptului că se folosește o tehnică de fabricație în care se păstrează toată suculența de carne, precum și toate elementele utile și vitaminele.

Dacă vorbim despre exemple de astfel de fluxuri, ar trebui să fim atenți la acestea:

 1. Hrăniți pisoiiHappy Cat Junior este un aliment uscat care aparține segmentului premium. A fost special creat pentru pisoi mici cu stomacuri foarte sensibile. Este de remarcat că în compoziție există practic toate ingredientele necesare.
 2. Prima alegere - clasa superpremium alimentară uscată. Este destinată pisicilor de la 2 luni până la pisici de 12 luni. Singurul dezavantaj al acestui produs este că este foarte dificil de a cumpăra, trebuie să faceți o comandă online.

Ce este mâncarea mixtă?

Mulți dintre experți spun că nu este de dorit să hrăniți pisica în același timp cu alimentele naturale și gata preparate. Ei își explică punctul lor de vedere, că astfel de alimente pot provoca probleme diferite cu tractul digestiv. Un alt grup de medic veterinari ne convinge că acest tip de hrană este cel mai potrivit pentru pisicile de două luni. Dar fiecare proprietar face o alegere pe cont propriu.

Ce este strict interzis să hrăniți pisoiul în 2 luni?

 • Cum să hrăniți un pisoi în două luniCarne grasă, de exemplu, grăsime, carne de porc sau gâscă. Un animal de companie poate avea o indigestie simpla a stomacului sau ficatul nu poate suporta acest lucru.
 • Lapte integral.
 • Proteine ​​de ouă crude.
 • Roșii, ceapă, vinete.
 • Ciocolata poate cauza moartea, deoarece este foarte toxică.
 • Avocado.
 • Pește de apă dulce.

Apa ca principala componenta a nutritiei adecvate

Apa trebuie acordată o atenție deosebită. Apa trebuie turnată numai într-un vas curat. În plus, castronul ar trebui să fie întotdeauna plin, pisoii nu-i plac atunci când apa rămâne în partea de jos.

Cum să înțelegeți dacă alimentele sunt potrivite pentru pisoi?

Hrănirea pisicilor miciPentru a înțelege dacă trebuie să furați o pisică de două luni cu aceeași hrană, este necesar să o observați puțin. Deci, este necesar să se acorde atenție acestor indicatori:

În primul rând, este grăsimea animalului. Dacă pisoiul este slab sau suprasolicitat, acestea sunt semnele corecte că dieta este aleasă incorect. Dacă, totuși, sunteți 100% sigur de alimente, atunci ar trebui să reduceți sau să creșteți porțiunea.

În al doilea rând, acesta este un aspect bun. Haină va fi strălucitoare numai atunci când pisica va primi toate vitaminele necesare și oligoelemente necesare. Dacă este estompată - acesta este un semn sigur al prezenței bolii, așa că ar trebui să vezi un doctor.

În al treilea rând, aceasta este o formă fizică bună. Un semn sigur de nutriție adecvată este bunăstarea și energia animalului.

Reguli de bază pentru hrănirea puiilor de 2 luni

 1. Nu dați pisicului întreaga porție dintr-o dată. Acest lucru se datorează faptului că încă nu-și poate controla apetitul.
 2. Alimentele trebuie să fie întotdeauna calde și proaspete.
 3. În felurile naturale, trebuie să adăugați vitamine speciale pentru pisici.
 4. Pisica trebuie să aibă întotdeauna un castron complet de apă curată.

Când și cât de mult să furați?

Este foarte important să se asigure că pisoiul nu se mănâncă, altfel pot apărea probleme cu digestia. prin urmare, animalul de companie ar trebui hrănit adesea, dar nu suficient. Cel mai bine este să împărțiți porția zilnică în mai multe mese. Dacă vorbim despre volumul unei porțiuni zilnice, atunci ar trebui să fie de aproximativ 150 g pe 1 kg din greutatea pisicilor. În plus, trebuie să fiți atenți la faptul că alimentația pisicii trebuie să fie diversă, este un angajament că el va primi toate vitaminele necesare.

Ce greseli pot face proprietarii de pisici neexperimentati?

 1. Cum să hrăniți pisoii în două luniPisicile nu pot fi hrănite cu aceeași hrană ca și oamenii. Asta este, pentru a hrăni un animal de companie de la masa ta este strict interzisă.
 2. Alimentele pentru pisoii nu pot fi sărate sau piperate. În caz contrar, pot exista probleme cu activitatea organelor interne, în special cu rinichii.
 3. Alimentele umede după deschiderea vasului trebuie depozitate numai în frigider. Durata maximă de depozitare este de 2 zile. Mâncarea pe care o dai pisicii ar trebui să fie ușor încălzită.
 4. Pisoii trebuie administrați numai după consultarea unui medic.

Ca rezultat, ar trebui spus că alegerea unei diete pentru un pisoi este o chestiune foarte importantă. Depinde de dieta care depinde cât de viguroasă și frumoasă va fi casa ta de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când pisoii încep să se mănânceCând pisoii încep să se mănânce
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cât ar trebui să mănânce un copil în 2 luniCât ar trebui să mănânce un copil în 2 luni
Hrăniți un pui micHrăniți un pui mic
Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adultaCe se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Cat timp laptele matern poate fi depozitat in frigiderCat timp laptele matern poate fi depozitat in frigider
Cum să hrăniți o pisică scoțianăCum să hrăniți o pisică scoțiană
» » Ce să hrănești pisicul în 2 luni?
© 2021 amigdas.com