amigdas.com

Vasul: gătit pentru iarnă, gătit acasă

Metode de tăbăcire de busuioc pentru iarnă acasăAceastă verdeață picantă a apărut pe masa noastră din Asia de Sud și din Transcaucazia prin Europa. Numele lui, cunoscut de noi, se datorează unui miros minunat și a două cuvinte grecești, așa că uneori este numită iarbă regală. Chiar și numele plantei este tradus din limba greacă ca "rege al mirosurilor" (de la "basileus - rege" și "ozein - să miroasă").

Deși pentru busuioc nu există restricții speciale pentru timpul de tăiere verde, cele mai aromate condimente se obțin dacă recoltați plante tinere. La începutul înfloririi, bucata este tăiată la o altitudine de zece până la douăsprezece centimetri deasupra nivelului solului, ceea ce permite menținerea rădăcinii și obținerea unei a doua cultură.

Proprietăți utile de busuioc

Descrierea proprietăților utile ale busuioculuiÎn plus față de aroma și gustul original, busuiocul are multe beneficii pentru sănătate: este un depozit natural natural de vitamine și oligoelemente, care nu numai îmbunătățește gustul alimentelor, ci și îmbunătățește munca sistemul digestiv și alte organe interne.

Uleiul său esențial ajută scapa de tuse si imbunatati imunitatea. Proprietățile bactericide ale busuiocului fac posibilă chiar uciderea a până la 99% din bacterii, astfel încât medicina folclorică recomandă aplicarea acesteia în clătirea gurii și a gâtului. Se crede că mai multe frunze de busuioc mâncat înlocuiesc pilula de o durere de cap.

Deci, nu numai pentru gustul original și aroma gazdelor alegeți modalitatea potrivită de recoltare a acestui condiment pentru iarnă. Prin urmare, să vorbim despre busuioc și recoltarea acestuia pentru iarnă. Fără îndoială, este necesar să se decidă nu numai cum să se pregătească busuiocul pentru iarna, ci și cum să se păstreze?

Achiziționarea busuiocului uscat pentru iarnă

Modalități de uscare a busuiocului pentru iarnăFără îndoială, aceasta este cea mai simplă și, ca o consecință, cea mai populară metodă. Cele mai adesea frunze de busuioc uscate cu frunze violet. Faptul este că atunci când se usucă (ca și în cazul înghețării), verdele dobândesc o culoare maro.

Dar acest lucru nu afectează gustul produsului. Culoarea violetã a frunzelor este conservatã complet. Desigur, puteți, înainte de uscare verdeață galbenă în apă clocotită literalmente câteva secunde, dar nu este necesar.

La casa casei din țară, gospodinele dispun de multe ori de cea mai simplă și mai accesibilă modalitate de recoltare a verzilor de busuioc.

  • Uscați cu fascicule, agățând "ciorchini" de crengi cu 4-6 frunze timp de două săptămâni într-un loc uscat întunecat.
  • Așezați frunzele individuale într-un strat subțire într-o cameră de hârtie cu o bună ventilație.
  • Uscați în cuptor cu ușa deschisă timp de aproximativ o oră la 40 ° C, iar apoi busuiocul ajunge la pregătire în cuptorul oprit timp de încă șase ore.

Sunt necesare legume uscate ori în pungi de hârtie sau cutii cu un capac etanșat. Frunzele uscate frunze pot fi acoperite în cutii pentru condimente.

Sos de busuioc

Rețetă pentru decaparea busuiocului pentru iarnăPentru ao pregăti, frunzele tinere și inflorescențele nedescoperite trebuie spălate în prealabil, lăsând apa să se scurgă și să se usuce. Ne pătrundem, fără să uităm regula principală - frângem frunzele cu mâinile noastre, fără tăiere, dacă dorim să păstrăm aroma orientală caracteristică!

Toate astea în straturi în borcane sterilizate anterior, intercalând straturi de sare mare. Iarba dă suc și conținutul borcanului este compactat. Umplerea unei cutii poate dura mai multe zile.

Când potul este plin, în partea de sus turnați un strat de sare și sigilate. De obicei, 1 gram de verde consumă 200 de grame de sare. Acest lucru trebuie luat în considerare în bucătărie. Această cantitate de sare poate fi suficientă pentru o masă gata.

O metodă foarte asemănătoare poate fi preparată busuiocul conservat. Numai la sfârșit adăugați ulei de măsline la marginile băncilor. Păstrați și piesa de lucru într-un loc răcoros.

Acasă îngheț

Vegetația înghețată a acestui condiment sugerează, de asemenea, opțiuni pentru modul de pregătire a busuiocului pentru iarnă:

  1. Descrierea modurilor de înghețare a busuioculuiCele mai simple - ierburi zdrobite pure stivuite în saci "cu încuietori", stoarceți maxim aerul și plasați cu un congelator.
  2. Puteți face pur și simplu cuburi de busuioc cu gheață: împrăștiați verdele tăiat în forme și umpleți cu apă. Aceste cuburi sunt foarte convenabile și ușor de utilizat - adăugați cantitatea necesară direct în tigaie cu puțin timp înainte de terminarea gătitului. Cu toate acestea, în congelator ele trebuie să fie întotdeauna într-un recipient etanș.
  3. Un mod foarte original de înghețare verde cu ulei de măsline. În același timp, verdeața zdrobită este amestecată cu un amestecător până când o stare de păstrare cu ulei și în aceleași pungi cu elemente de fixare sunt trimise la congelator.

Uleiul nu îngheață complet, așa că oricând poți rupeți doar o parte a piesei de prelucrat, necesare pentru o singură dată. Dacă adăugați usturoi care a fost tăiat, veți obține un sos excelent de pesto.

Prepararea pastelor

Reteta pentru paste de busuioc pentru iarnaPentru a găti pastele, luați busuiocul uscat uns, puțină sare și 50 de grame de ulei de măsline. Este mai ușor să transformi acest lucru într-o pastă folosind un blender.

Ca orice reteta culinara, aceasta metoda ofera o oportunitate de a arata imaginatia - patrunjelul si coriandrul sunt perfect combinate cu busuiocul. Astfel de paste pentru iarnă pot fi gătiți cu aditivi usturoi, nuci tăiate în proporții arbitrare.

Pasta verde rezultată poate fi stocată în două moduri:

  • să se răspândească în borcane și să se rostogolească capacele;
  • pentru confort, înghețați în forme de gheață.

Prepararea uleiurilor parfumate și a oțetului din busuioc

Reteta pentru prepararea uleiului parfumat si a otetului din busuiocVerdele spălate sunt măcinate cu un cuțit, puțină sare și turnate cu ulei de măsline, astfel încât uleiul să acopere iarba complet. În frigider, această piesă poate rezista câteva luni.

Acest ulei este saturat de gustul si mirosul de busuioc si devine un aditiv indispensabil pentru pansamentele pentru salate.

În acest fel, oțetul bazilic poate fi ușor pregătit. Pentru a face acest lucru, frunzele proaspete și curate sunt turnate cu o oțet de vin ușor încălzit. Insistați două săptămâni, tremurând periodic. Acest oțel bazilic posedă armonios gust în marinate, sosuri și salate. Iar frunzele pot fi folosite ca decor pentru o farfurie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete de usturoi marinat sălbatic, beneficii de sănătate ale planteiRețete de usturoi marinat sălbatic, beneficii de sănătate ale plantei
Caracteristicile soiurilor de verde și violet de busuiocCaracteristicile soiurilor de verde și violet de busuioc
Ce este rozmarinul: proprietăți medicinale și contraindicațiiCe este rozmarinul: proprietăți medicinale și contraindicații
Ginger rădăcină proprietati utileGinger rădăcină proprietati utile
Pregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnăPregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnă
Cea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castravețiCea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castraveți
Limba marină și alte tipuri de pește numesc sare europeanăLimba marină și alte tipuri de pește numesc sare europeană
Cum să gătești legume în coreeanăCum să gătești legume în coreeană
Plantarea patrunjelului și îngrijirea în aer liberPlantarea patrunjelului și îngrijirea în aer liber
Plante anuale de creștere rapidă rukola (indau, însămânțare eruka)Plante anuale de creștere rapidă rukola (indau, însămânțare eruka)
» » Vasul: gătit pentru iarnă, gătit acasă
© 2021 amigdas.com