amigdas.com

Marea castravete, holoturie si trepang - un crustaceu unic

Goloturii-castraveți-mare-castraveți de mare (Holothuroidea)Castravetele de mare, holothuria, capacele de mare sunt nume diferite pentru o molusca de mare neverificată echinodermă, care arată ca o omidă de grăsime. Există peste o mie de specii din această moluscă, castravete de mare trepang este un număr de subspecii care se referă la produsele comestibile

și sunt folosite pentru alimente. Diferențele dintre specii se referă la structura tentaculelor, dimensiunilor și organelor interne.

Aceste animale trăiesc în adâncimi de apă sărată de mare, adâncimea medie la care se găsesc, este de aproximativ 100 m. Oval scoicii trunchi poate semăna cu un castravete, acesta este acoperit cu o piele și țepi groase, uneori foarte similar cu cosuri castravete.

Aspectul Holothuriei

Marea CastraveteHolothuria este o moluscă unică de acest gen, care amintește atât un vierme cât și o omidă în același timp. Corpul său este moale, în unele cazuri pielea poate fi netedă, în altele - dur și în creștere. În funcție de specie, Spinii sunt scurți și lungi. Culoarea castraveții de mare diferă, de asemenea, de la o specie la alta, însă prevalează culorile întunecate: gri, verde, negru, maro.

Varietatea dimensiunilor de holoturie este impresionantă, cei mai mici reprezentanți nu depășesc 0,5 cm, iar cele mai mari pot ajunge la 5 metri! Acest lucru atrage vânătorii asupra animalelor marine.

Gătarea sau măcinarea holohirelor alimentare nu poate, în gură nu există dinți sau alte adaptări pentru aceasta. Gura se află la capătul din față al trunchiului. Unele specii seamănă cu o minge sau cu un balon, putând fi atașate de pietre sau urâte în noroi, acest lucru fiind posibil datorită localizării gurii mai aproape de spate.

O caracteristică distinctivă a holoturienilor este prezența tentaculelor în jurul gurii, acestea fiind picioarele ambulacrale modificate. Structura lor este diferită, iar numărul variază de la 10 la 30 de piese. Funcția tentaculelor este capturarea și capturarea alimentelor din fund sau din spațiul de apă.

Faptul că holothuria are un astfel de efect viziune extraordinară, Nu este dificil să se determine zonele dorsale și abdominale prin vedere. Structura morfologică a abdomenului de castravete de mare este izbitor de diferită de alte animale. Holoturia se mișcă întotdeauna de partea sa, astfel încât denumirile zonelor dorsale și abdominale nu se potrivesc perfect cu noțiunile obișnuite ale acestora.

Capul și corpul unui castravete de mare sunt, în majoritatea cazurilor, inseparabile, dar unele forme de holoturie au limite vizibile care separă partea capului de restul corpului. Acesta este un animal foarte lent, care se mișcă, se micșorează și se desprind. Dar cea mai mare parte a vieții pe care o cheltuiește se află doar pe partea ei, deci captura este destul de simplă. Într-o mai mare măsură, prinderea constă în căutarea unui animal, mai degrabă decât să îl prindă.

Fapte interesante

Un tip de Goloturia este castravetele mari din California, un animal absolut unic. În ciuda faptului că are o gură destul de normală, el folosește și anusul ca o cavitate orală. Tractul respirator la aceste animale localizat, de asemenea, în anus. Prin urmare, se pare că anusul din ele îndeplinește trei funcții vitale în organism.

Există cazuri în care aceste animale s-au înmulțit asexuat. Odată cu separarea unui organism, ambele părți au crescut părțile lipsă, la ieșire au fost obținute două organisme complete.

Marea castravete trepang

Trepang Proprietăți și avantaje ale TrepangaTrepang numit o parte din speciile de castraveți de mare, care sunt consumate, astfel de specii există cel puțin 30 de captură lor este produsă în principal în coastele Japoniei și Arhipelagul Malay, dar este, de asemenea, posibil, în zona Vladivostok. Este un produs foarte nutritiv care are un nivel ridicat un set de vitamine, proteine, aminoacizi și nutrienți. Este de remarcat conținutul foarte scăzut de calorii al castraveților de mare.

Compoziția trepangurilor include:

  • Grupuri de vitamine A, C, E, PP.
  • Fluor, fier, magneziu, calciu, cobalt, nichel, potasiu și multe alte elemente.

Holoturia este considerată o substanță naturală curativă și restabiltivă, care vă permite să obțineți rapid picioarele după intervenții chirurgicale sau boli grave. În medicina de est, de mult timp, carnea de castraveți de mare a fost utilizată pentru probleme legate de metabolism, pentru creșterea tensiunii arteriale, diverse afecțiuni cardiace, precum și pentru regenerarea țesuturilor. Va fi util să luați carne de trepanga cu deficiență de iod și tulburări endocrine, probleme cu glanda tiroidă.

Castravete de mare are un efect pozitiv asupra sănătății umane, așa că inclusiv în meniul dvs., puteți preveni multe boli. De asemenea, holograria va fi utilă pentru pacienții cu artrită, este diferită o influență benefică asupra articulațiilor, unele elemente din compoziția trepanga pot elimina durerea și rigiditatea articulațiilor.

Din această moluște nu se produce numai carne, ci și capră concentrată. Medicii chinezi spun că acest extract are aceleași proprietăți ca și carnea. Totuși, crește semnificativ imunitatea, îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular și contribuie la menținerea corpului în tonul necesar. Recomandările speciale pentru utilizarea extractelor se referă la pensionari și la persoanele care suferă de boli cronice.

Dar există o trepaga și contraindicații:

  • Hyperfuncția glandei tiroide.
  • Hipertensiunea, substanța crește tensiunea arterială.
  • Nu este recomandat copiilor sub 15 ani.
  • Intoleranță la fructele de mare.

Trepang pregătire

Marea castravete este un remediu pentru multe boliCu pregătirea acestor crustacee nu ar trebui să existe probleme, nu este dificil.

Ar trebui să înceapă cu prepararea produsului uscat, în timp ce acesta este spălat bine până când pulberea neagră dispare. Apoi, este lăsat să se înmoaie în apă, apa ar trebui să fie schimbat din timp în timp. După aceea, a lui gătiți timp de 3 ore. Dacă trepangul este proaspăt, se spală și se fierbe timp de 2-3 ore, până când carnea devine moale. Din carnea preparată pregătiți diferite feluri de mâncare.

Vase care pot fi preparate din trepanga, o varietate imensa. Poate fi supe și salate diverse, poate fi îndulcită cu legume, cu pui sau hrean, se prăjește cu ceapă sau sos de roșii. Cele mai bune sosuri sunt potrivite pentru feluri de mâncare.

De exemplu, trepangul cu miere a câștigat o popularitate ridicată printre fanii delicateselor, nu numai pentru calitățile gustative, ci și pentru proprietățile unice utile pentru organism.

Dacă produsul uscat este prins prea mult, acesta trebuie să fie înmuiat timp de câteva zile. Dorința de a găti este determinată de puritatea apei când se spală, dacă apa este complet curată - puteți începe gătitul.

Condițiile de depozitare uscată sunt standard: întuneric și rece, fără acces la lumina soarelui. Un produs gătit sau proaspăt poate fi introdus în congelator, dar dacă este acolo mai mult de 2 luni, acesta va pierde proprietăți medicinale.

Bucătarii japonezi pregătesc trepang în formă brută. Pre-curățați-l și spălați-l, tăiați în felii și turnați cu oțet sau sos.

Recent, popularitatea produselor conservate din castraveți de mare, multe companii mondiale au lansat deja producția de transportoare de conserve trepanga. Pentru aceasta, a început chiar să reproducă în mod artificial în ferme speciale.

La prima vedere, este dificil să presupunem că trepangul este comestibil, unii chiar ar părea dezgustători să se uite. Dar după ce a studiat mai detaliat, sa dovedit produs foarte util, care va ajuta să conducă corpul în tonus, va avertiza împotriva diferitelor boli. În cele din urmă, poate deveni doar o cină gustoasă și satisfăcătoare, fiind un produs alimentar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Un fruct kiwano sau un castravete african: ce este și cum să-l creascăUn fruct kiwano sau un castravete african: ce este și cum să-l crească
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
De ce frunzele devin galbene în răsadurile de castravete și ce ar trebui să fac?De ce frunzele devin galbene în răsadurile de castravete și ce ar trebui să fac?
De ce visa visul de a colecta castraveți proaspeți?De ce visa visul de a colecta castraveți proaspeți?
Reteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarnaReteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarna
Cea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castravețiCea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castraveți
Delicioase crocante ușor sărate castraveți: rețete pentru gătit rapidDelicioase crocante ușor sărate castraveți: rețete pentru gătit rapid
Castravete pariziene: descrierea și caracterizarea soiuluiCastravete pariziene: descrierea și caracterizarea soiului
Retete rapide de castraveți ușor sărate în pachetRetete rapide de castraveți ușor sărate în pachet
» » Marea castravete, holoturie si trepang - un crustaceu unic
© 2021 amigdas.com