amigdas.com

Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriere

Descrierea aspectului vacilor AirshireLaptele este considerat cel mai util și mai delicios produs de origine animală. În plus, până în prezent, laptele este unul dintre alimentele consumate adesea. Unele rase de vaci sunt preferate de fermieri pentru cantitatea și calitatea laptelui. Rasa Ayrshire este una dintre ele.

Istoria aspectului rasei

Numele rasei vorbește de la sine. Aceste vaci, cu randamente ridicate de lapte, așa numitele "produse lactate", au fost crescute în județul Ayr, în frigul din Scoția. Strămoșii rasei de vaci Ayrshire sunt considerați a fi bovine locale și bovine olandeze, Oldderney. Prin trecerea acestor indivizi a apărut o nouă rasă de vaci, care, fără să se gândească de două ori, a fost numită după locul unde a apărut această rasă.

Această specie a fost plantată intens mai mult de 2 secole în urmă, în secolul al XVIII-lea. Trebuie remarcat că rasa de vaci Ayrshire este destul de nepretențioasă pentru condițiile meteorologice, pentru aceasta crescatorii îl iubesc. În 1848, vacile Ayrshire Au fost duși în Finlanda, unde s-au îmbogățit și nu și-au pierdut popularitatea până în prezent. În regiunea noastră, această rasă Ayrshire a apărut relativ recent, la sfârșitul secolului al XX-lea.

Datorită Scotland-ului dur, vacile Ayrshire au dobândit o rezistență uimitoare la frig. Și pășunile naturale au influențat gustul laptelui. Consumatorii dau lapte de la vacă Airshire 10 puncte din 10.

Descriere externă

Rasa Ayrshire însăși este destul de frumoasă. Animalele Ayrshire au un corp puternic, cel mai important, corpul bine pliat. Culoarea predominantă roșie și brună cu pete albe. Rasa Ayrshire este relativ mică, femelele din această specie nu depășesc 125 cm înălțime. Bărbații sunt ușor mai mari. Greutatea corporală Jumătatea femelă a acestei clase de animale este de 480-500 kg, masculii cântăresc 700-800 kg.

La fel ca multe vaci "de lapte", trunchiul vaciilor Ayrshire este proporțional:

 • Ce să hrăniți vacile Airshiretrunchi de lungime medie;
 • larg, drept în spate;
 • gât subțire;
 • cadru muscular bine dezvoltat;
 • piept cu sânul, îngust;
 • rasa dezosată;
 • membre scurte;
 • copite de forma corecta;
 • cap mic;
 • coarne de culoare luminoasă și "uite" în direcții diferite;
 • plat sacrum;

Această rasă este considerată matură precoce. La vârsta de 1,5 ani, inseminarea este deja posibilă. Prima fătare la femele are loc la vârsta de 2 ani.

Subtipurile feminine Ayrshire pot produce mai mult de 7.000 de litri de lapte pe an. Pentru calitățile de gust ridicat, această specie este considerată lider în producția de lapte la nivel mondial și se numește perla fermei. Laptele din aceste bavuri este cu adevărat gustos, mai degrabă gras. Laptele conține proteine ​​3,5%, conținutul de grăsime este de aproximativ 4,2%, producția de lapte este de aproximativ 6-8 l pentru lactație.În lapte cu ochiul liber plăcile grase vizibile, în calitate, uneori sunt chiar mai mari decât laptele primit de la animalele din Holstein.

Crescătorii și crescătorii sunt foarte îndrăgostiți de aceste vaci pentru un frumos uger. Este tipic în formă de cupă, mamelon sub formă de cilindru.

Singurul dezavantaj al acestei specii este considerat dificil. Vacile Ayrshire sunt foarte încăpățânate și uneori agresive. Unii indivizi nu se pot întâlni cu alți "rezidenți" ai gospodăriei, se întâmplă că nu se supun proprietarilor. Încă alte animale sunt timide. Cu hrănire necorespunzătoare, randamentul laptelui poate scădea, ceea ce, în opinia agricultorilor, este și negativ.

Condiții de detenție

Ayrshire vaciRasa Ayrshire Vacile sunt destul de nepretentioase pentru conditiile climatice ale continutului. Acestea nu necesită condiții speciale de întreținere, nu sunt ferme de pupa. Este general acceptat faptul că această specie ocupă o poziție de lider printre rasele comerciale. Vacile nu tolerează căldura, majoritatea alimentelor sunt bine digerate. În ciuda sănătății de invidiat, în iarnă acest tip are nevoie de îngrijire atentă. Este necesar să se monitorizeze ventilarea clădirilor, dar nu este permisă proiectarea.

Nu trebuie să uităm despre hrănirea corectă a vacii, este necesar să îmbogățim dieta, de exemplu creta zdrobită. În general, o dietă corect selectată va afecta calitatea și cantitatea de lapte. Experții recomandă combinarea corectă a alimentelor, fânul oferind calitate, este necesar să se diversifice regimul vacilor cu legume (sfecla, morcov, varză, cartofi). Transferați animalele din magazin în regimul de pășunat ar trebui să se evite treptat umflarea cicatricilor.

Ayrshire vaci în Rusia

Crescătorii moderni nu renunță la speranța de a produce o rasă mai productivă. Rasa de vaci Ayrshire a fost traversată cu Holstein, Red Steppe și Simmental. Cu toate acestea, după un an, vițeii își măresc greutatea corporală de aproape 10 ori. Un copil în vârstă de un an din specia Ayrshire cântărește aproximativ 250-300 kg.

Puiul Ayrshire diferă de restul cu o greutate mică, astfel încât munca femeilor este ușoară. Nou-nascut vițel luați o cârpă curată, tăiați cordonul ombilical mai mult de 10 cm. Vârful cordonului ombilical trebuie să fie tratat cu iod pentru a evita supurația. Vițelul este curățat de nas și de cavitatea bucală a mucusului și este așezat într-un loc cald. Prima masă complementară trebuie să aibă loc după o oră. Vițelul trebuie administrat cu lapte proaspăt al mamei, dacă nu există lapte, este necesar să preparați amestecul:

 1. sare (10 g);
 2. ouă (2 bucăți);
 3. lapte proaspăt (1 litru);
 4. vitamina D1 lichidă (2 ml);
 5. Vitamina A (2 ml);

Semnele externe ale raseiLaptele de vițel se bea doar în primele câteva luni de viață. Apoi, puteți introduce treptat în fânul de hrană și furajele mixte.

În Rusia, Burenki a venit din Scoția. Agricultorii din Teritoriul de Nord țările au apreciat rezistența vacii Ayrshire, așa că au încercat să răspândească această rasă oriunde în majoritatea regiunilor din nord.

Prețul unui individ variază între 100.000 de ruble. Dar, potrivit multor crescători, animalele din această rasă își plătesc pe deplin valoarea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Revizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaciRevizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaci
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
Caracteristicile vaci HerefordCaracteristicile vaci Hereford
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Rasă simplă de vaci: o caracteristicăRasă simplă de vaci: o caracteristică
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
» » Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriere
© 2021 amigdas.com