amigdas.com

Duck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viață

Duck teal rasă fluierÎn natură, există un număr mare de păsări sălbatice de apă. Mulți dintre ei sunt renumiți pentru aspectul lor frumos, alții pentru proprietăți unice, și încă altele pentru vocea lor neobișnuită și penajul. Printre acestea, faimoasa rasă de teal de rață, care poate produce un fel de sunete care seamănă cu "chirk, chirk". Puțini oameni știu că păsările de teal are cea mai mică dimensiune, în comparație cu alte păsări sălbatice pasăre de apă. Probabil că de aceea a fost numită așa de ușor, cu blândețe și frumos.

Până în prezent, comportamentul fluierului fluierat rămâne insuficient înțeles, ceea ce nu este surprinzător. A întâlni o pasăre în condiții reale este problematică, pentru că este o creație mică, foarte prudentă și subtilă.

În ciuda mărimii minuscule, chirka este considerat un trofeu de vânătoare preferat. Acest lucru nu este ciudat, deoarece carnea de crumbs se distinge prin proprietăți culinare incredibile, datorită cărora se face referire ca "nobil". Dar prosperitatea braconajului duce la o exterminare rapidă a speciilor, astfel încât în ​​unele regiuni numărul de rațe atinge un nivel critic.

De exemplu, în țările din Peninsula Scandinavă și Marea Britanie, păsările sunt prinse pe o scară industrială atunci când fac migrații sezoniere.

Caracteristicile principale ale rasei

Descrierea rațelorUna dintre caracteristicile esențiale ale rațăi de rață este un fel de decolare, pe care o realizează în mod vertical. În acest caz aterizare apare pe suprafețele abundente supraaglomerate cu rezervoare de vegetație vegetală. Sunt de acord, nu toate păsările se pot lăuda cu astfel de abilități unice. Care este secretul unei asemenea stăpâniri de zbor? Este foarte simplu, teiul de rață are caracteristici anatomice unice ale aripilor, care au capete ascuțite și o formă îngustă.

În sălbăticie, există mai multe specii de păsări, dar cele mai populare sunt două tipuri:

  1. Turcoaz;
  2. rață cârâitoare

Duck TealPrima rasă este considerată cea mai răspândită, deoarece apare în diferite regiuni și zone climatice. Un adult rareori are mai mult de 200-450 grame de greutate, datorită cărora poate efectua manevre complexe în aer.

Culoare incredibil de frumoasă penajul oferă pasăre o atracție deosebită. Capul și gâtul drakurilor sunt acoperite cu o rochie nupțială, iar bărbia și partea inferioară a gâtului poartă un penaj negru. Pe ambele părți ale capului sunt localizate dungi albastru-verde, cu o tentă roșiatică. La rândul lor, se disting printr-o margine îngustă de culoare albă.

Partea superioară a corpului este vopsită în gri deschis cu benzi negre. Nadhvoste diferă culoarea cenușie-maronie cu o graniță catifelată unică. Picioarele sunt gri, cu tentă de măsline și cioc negru.

Din drake, rața se distinge prin prezență maro-maro în culoarea penajului.

Culoarea vara și primăvara devine monotonă și dobândește nuanțe gri-cenușiu. Din acest motiv, este ușor să se confunde cu rața, iar singura diferență evidentă este o oglindă care nu schimbă culoarea și un cioc negru. Culoarea femelelor nu se schimbă.

Populația din teal nu este atât de mare ca un fluier. În exterior, ele diferă semnificativ unul față de celălalt, deoarece cei dintâi au o bandă albă lungă deasupra ochiului. Ciocul codului este mult mai lung și colorat într-o culoare gri închis.

Treskunki mai greu decât rudele lor, în timp ce sunetele care emit samochki, sunt tipice pentru ambele specii. Drake este renumit pentru strigătul său caracteristic, care amintește de sunetele "creier-krehrer".

În cazul în care adolescenți teal trăiesc

Acest păsări de apă pot fi găsite în aproape toate regiunile Federației Ruse și țările din fosta Uniune Sovietică, cu excepția regiunilor reci din Siberia). Rațele preferă zona pădure-stepă și tundra pădurilor. Pentru o casă, ei caută lacuri greu accesibile, care sunt îngroșate cu stuf și alte vegetații.

O adevărată comoară pentru fluierul este un mic iaz în care nu există curent. Cel mai adesea acesta este un mic lac cu apă în picioare sau o mlaștină. Lucrul este, că o astfel de localitate abundă într-o varietate de alimente, inclusiv moluște, insecte mici și plante deasupra apei. Cuiburi de rațe sunt aproape de apă, dar, uneori, distanța de la rezervor ajunge la 500 de metri. Acest lucru se datorează faptului că, în primăvara anului, nivelul apei este mult mai mare decât în ​​vară, așa că, dacă se usucă lacul, cuibul se află pe uscat.

Caracteristicile reproducerii

Falsificați fluierulFluierul teal este considerat matur sexual în primul an de viață. Perioada de îngrășare începe în primăvară, iar dracii sunt curtați nu doar de punctele speciei lor, ci și de reprezentanții altor rase, inclusiv cei răniți.

În timpul cuiburilor, masculul aranjează jocurile de împerechere cu o rață, în jurul său, cu capul presat la corp și ciocul coborât în ​​apă. Să câștigi femela Drake poate face un fel de strigăte, fluierând, în cursul căruia își învârte capul în sus pentru a ridica fântâna stropilor strălucitoare. Unii draci încearcă să-i arate femeii penajul său luxos și o oglindă cu o nuanță metalică. Pentru a face acest lucru, se îndreaptă aripile și creează un sunet trântit, purtând cuiul de cioc în partea inferioară a penei de zbor. Femelele sunt creaturi tăcute, dar uneori fac țipete foarte tare.

Tei-whistlers sunt capabili să-și ascundă perfect cuiburile, și nu o fac doar în rândul pășunilor. În cazul în care rezervorul este în pădure, atunci cel mai probabil, pasărea va folosi thickets ca adăpost. De asemenea, cuibul poate fi în păduri de pin sau molid, sub pergament. Construcția locuinței se realizează ținând cont de multe subtilități, astfel încât pasărea tratează foarte serios procedura. În prima etapă, ea rupe o groapă mică, pe care o acoperă în siguranță cu crenguțe și plante ca un încălzitor. În plus, în cuib sunt pene.

Cu privire la ouă, au dimensiuni mici și o culoare mată verzui. Ouăle sunt ușor alungite, iar fluierele sunt aplatizate.

Foarte des într-o rață cuibărește aproximativ 12 ouă. Mamele atente pot aduce și 15, atât de mulți oameni au întrebarea: "Cum oare o pasăre atât de mică incubează atât de multe ouă?" Pentru incubarea puilor este nevoie de 21 la 24 de zile.

pui

Ce teal hrănește fluierulPuii nou-nascuti se nasc foarte activi si plini de viata. Imediat la câteva ore după ecloziune, încep să sară în apă, să înoate, să se scufunde și să alerge de-a lungul apei. La vârsta de o lună puii fac primul lor zbor. În ciuda acestui comportament, mamele de sex feminin rămân foarte îngrijorătoare. Dacă un copil este amenințat orice pericol sub forma unui prădător, atunci este gata să-și sacrifice viața de dragul mântuirii sale. Într-o formă de pasiune, ea își învârte aripile peste apă și încearcă să-l ducă pe prădător departe de bebeluși.

Durata rațelor este de 21 de ani, datorită căreia se consideră că sunt adevărați lungi ficat. În timpul iernii, bărbații și femeile trăiesc separat. Drakes preferă regiunile nordice, în timp ce rațele se îndreaptă spre sud. Prezența aripilor înguste vă permite să efectuați decolări de ateliere și, pentru câteva secunde, să vă ridicați la o înălțime decentă. Din acest motiv, mulți vânători atribuie rață trofeelor ​​cele mai de dorite.

Prinde prada este foarte dificilă, deoarece comportamentul ei este întotdeauna frisky și activ.

Este important să rețineți că, în plus față de carnea de înaltă calitate, ouăle de rață sunt incredibil de delicioase. Mulți cred că ouăle sunt mult mai bune decât ouăle altor păsări sălbatice.

Uimitorul fapt despre fluiere

  • Reproducerea chirpilorMolting-ul masculilor începe la începutul până la mijlocul verii și la femele în august sau septembrie. După cum sa menționat deja mai sus, drakes diferă de rațe doar în timpul sezonului de împerechere. Restul timpului aspectul lor este practic imposibil de distins.
  • Puii mici sunt foarte rapizi și activi, datorită faptului că sunt foarte îndrăgostiți de vânători. Dar interesul principal pentru ei nu este din cauza carnii, deoarece pe o scară mică nu veți câștiga prea mult, ci din cauza interesului sportiv. Cu toate acestea, această tendință conduce la o reducere semnificativă a numărului de populații de tealii, iar în unele țări europene este critică.
  • Unii bărbați de familie, care au deja o femeie, preferă modul de viață al burlacilor, prin urmare formează grupuri întregi.
  • Când femeia merge în căutarea hranei, ea acoperă fiabil cuibul cu puf întunecat pentru a preveni furtul de ouă.
  • Reprezentanții rasei cu o voce rară, neobișnuită pentru alte persoane, se găsesc în grupuri mici. Găsirea lor în sălbăticie este problematică.
  • O zidărie implică incubarea a zece până la cincisprezece ouă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Caracteristicile rasei de pui de mătase din ChinaCaracteristicile rasei de pui de mătase din China
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
» » Duck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viață
© 2021 amigdas.com