amigdas.com

Selectarea vibropress pentru plăci de trotuar și blocuri

Vibropresă pentru plăciVibropresele sunt dispozitive specializate complexe care permit producerea de materiale de construcții din beton: blocuri de pereți, elemente de drum, pietre de fațadă, plăci de trotuar, elemente decorative. Pe acest echipament, produsele volumetrice sunt formate prin vibrarea zonei de lucru și aplicarea în continuare a "sarcinilor" (presiunii).

Dacă în timpul turnării vibratoare folosind compoziția de beton fluid este turnat în forme, atunci blocul luare - inactiv amestec mai degrabă superrigid. Nu este un secret că mai puțină apă este adăugată amestecului, cu atât va fi mai puternică. Deoarece cu această metodă este posibil să se obțină un foarte robust și rezistent la factorii nefavorabili de produs la un cost relativ scăzut de ciment și alte materiale, prin urmare, costul de producție este redus.

Deoarece în fluxul de lucru se aplică presiune înaltă, materialele de umplutură pot fi materiale cu fracțiune mare care devin deșeuri în alte ramuri ale economiei. Este vorba despre cenușă, zgură, așchii de lemn, peletele polimeri expandate, argilă expandată, pietriș moloz, cărămizi sparte, paie tocate. O matriță rigidă, care este o caracteristică constructivă a presei de vibrații pentru blocuri, face posibilă obținerea de produse cu forma și mărimea dorită. Se oferă automatizarea producției, munca manuală este redusă la minimum, ciclul de lucru este redus și productivitatea este mărită.

Ciclul general de lucru cuprinde aproximativ următoarele etape:

 1. Principiul funcționării vibropreselorPregătirea amestecurilor de beton semi-uscat.
 2. Umplerea cutiei de măsurare, tragerea la matriță.
 3. Căderea unei porțiuni de beton în matrice, cu compactare ulterioară (nivelul aerului este redus la doar 25%).
 4. Apăsarea amestecurilor cu un pumn, repetând complet forma matricei.
 5. Mutarea pumnului și a vibrațiilor de pe desktop sau de blocare, care sunt transferate în amestecuri. Vibrația și presiunea elimină aerul aproape complet, rămânând nu mai mult de 3%.
 6. Formarea durează aproximativ un minut, după care se îndepărtează poansonul și produsul este împins în sus de matrice cu ajutorul unui extruder. Matricea mobilă poate fi ridicată și lăsată pe paleți sau pe podea.
 7. Produsele finite sunt aburite sau uscate natural.

Tipuri de prese vibratoare

În funcție de sarcinile care trebuie îndeplinite proiectarea dispozitivelor va fi diferită. Echipamentul este fabricat de diferite companii, uneori oferind soluții tehnice originale. Clasificarea principală va fi luată în considerare în continuare.

Staționare și mobilă

Cum se utilizează VibropressMobile vibropresses sunt unități mobile cu șasiu pe roți. Mașinile de acest tip, care se deplasează într-un spațiu închis sau pe stradă, vor forma produse finite direct pe podea sau pe site-uri special pregătite. Podeaua poate fi utilizat ca parte a ecranului, deoarece matricea este presată împotriva acesteia, la finalizarea formării și mișcarea în creștere suplimentară a mașinii.

Astfel de vibroprese sunt caracterizate de o masă relativ mică și grapași. Poate fi folosit pe teren în zone climatice calde. Printre avantajele lor principale greutatea redusă, prezența unei mișcări electromecanice, consumul minim de energie.

Dar există câteva limitări:

 • Cum să utilizați vibropresiunea corectăPentru a organiza producția, veți avea nevoie de suprafețe mari (de la 300 de metri pătrați și mai mult);
 • Pardoselile trebuie să fie în plan, deoarece se formează una dintre fețele produselor. Recomanda să le acoperiți cu foi metalice;
 • Dificultăți în furnizarea de materii prime, deoarece dispozitivul nu se conectează la mixer;
 • Eliminarea operațiunii de aburire;
 • Produsele vor trebui mutate pentru stocare.

Dispozitivele vibratoare staționare pentru producția de blocuri sunt fixate pe fundație și utilizate numai într-un singur loc. Acestea sunt dispozitive mari și grele care au performanțe ridicate, capabile să producă produse de înaltă calitate de diferite tipuri și dimensiuni. Caracteristica constructivă este că în unele modele produsele sunt formate pe paleți, pentru alții nu sunt necesare.

În echipamentul cu clopot nemișcat există o matrice fixă, este atașat la pat. Partea inferioară este susținută de un element special retractabil - extruder, care împinge produsele în formă de afară spre exterior.

Un astfel de echipament are mai multe dezavantaje:

 1. O gamă nesemnificativă de sorți, pot fi produse numai produse de forme geometrice simple;
 2. Nevoia de precauție extremă la locul de muncă, deoarece produsele sunt stivuite unul pe altul, iar riscul de deteriorare a straturilor inferioare rămâne;
 3. Echipamentul este complicat și scump.

Vibroprese cu paleți sunt mult mai frecvente. În ele, matricea se mișcă, paletul servește ca o funcție de construire a formei, făcând partea inferioară a produselor. Cu ajutorul acestui tip de sistem este posibil:

 • Nu permiteți formarea de fisuri și așchii pe produse proaspete;
 • Extindeți gama de produse;
 • Faceți producția mai automatizată;
 • Utilizarea maximă eficientă a spațiului de producție și de stocare.

Cu unitate manuală sau automată

Tipuri de plăci de trotuarÎn cele mai simple modele, forța musculară este aplicată la comprimarea amestecurilor de beton. În unele cazuri, pausson este echipat cu pârghii puternice. Dar există modele în care materialele sunt așezate în matrice și presate în jos cu o lovitură, produsele se formează numai datorită vibrațiilor. Dispozitivele portabile sunt simple, ușor și ieftin, fiind utilizate în cea mai mare parte de consumatorii privați. Cu ajutorul lor, puteți crea doar cele mai simple produse, utilizați forța fizică. Calitatea nu va fi cea mai ridicată, deoarece nu este posibilă obținerea unei compacții bune de mână.

Unitățile hidraulice sunt cele mai avansate și avansate din punct de vedere tehnologic. Structura structurilor include elemente tradiționale, completate cu stații de alimentare cu ulei și hidraulică, precum și un panou de comandă. Cilindrii hidraulici pot transfera o presiune enormă asupra betonului, ceea ce face posibilă obținerea de produse de înaltă calitate. Întregul proces este aproape complet automatizat, ciclul de lucru este scurt. Astfel de unități sunt scumpe, sunt staționare, vor funcționa numai într-un singur loc.

Principiul de funcționare al preselor vibratoare pentru pavaj cu acționare electrică este aceeași, dar inventarul este mutat după angajarea centralelor electrice. Eforturile sunt transmise prin pârghie. Astfel de dispozitive pot fi desfășurate în locul potrivit, sunt mobile, ușor de completat cu alte echipamente necesare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instalatii si matrite pentru fabricarea de blocuri de constructii cu mainile propriiInstalatii si matrite pentru fabricarea de blocuri de constructii cu mainile proprii
Piatra artificiala pentru decoratiuni decorative ale fatadeiPiatra artificiala pentru decoratiuni decorative ale fatadei
Dale de trotuar cu propriile mâini - descriere și videoDale de trotuar cu propriile mâini - descriere și video
Cum sa faci o masa vibranta cu mainile taleCum sa faci o masa vibranta cu mainile tale
Mașină pentru producția de blocuri cu mâinile lorMașină pentru producția de blocuri cu mâinile lor
Placi de trotuar cu mâinile lorPlaci de trotuar cu mâinile lor
Producerea de dale de trotuar cu mâinile lorProducerea de dale de trotuar cu mâinile lor
Aplicarea și pregătirea betonului slabAplicarea și pregătirea betonului slab
Caracteristicile și prețul blocurilor de fundație 20x20x40Caracteristicile și prețul blocurilor de fundație 20x20x40
Cum să puneți în mod independent plăci de pavajCum să puneți în mod independent plăci de pavaj
» » Selectarea vibropress pentru plăci de trotuar și blocuri
© 2021 amigdas.com