amigdas.com

Cum sa alegi un aliment lichid si uscat pentru pisici?

Pisica mananca alimente umedeDin nutriția adecvată a animalului de companie depinde de starea de spirit, de sănătate și de activitate. Chiar înainte ca animalul de companie să apară în casă, trebuie să vă gândiți să faceți meniul perfect pentru el. O atenție deosebită este necesară dieta pisicilor. Există mai multe scheme de hrănire pentru ei, dar astăzi vom vorbi despre furajele pregătite.

În gama modernă de hrană pentru pisici poate deveni ușor confuză, deci este diversă. Nu întotdeauna gazdele au timp să citească compoziția. Și se întâmplă că unii proprietari de pisici tind să salveze doar pe hrană pentru animalul lor de companie prin cumpărarea de branduri de furaje publicate ieftine.

Tipuri de alimente pentru pisici

Ce este mai bine pentru pisici?Pe rafturile magazinelor puteți vedea o varietate de opțiuni pentru hrana pentru pisici. Unii producători încearcă să scrie pe ambalaj cât mai multe cuvinte incomprehensibile pentru a da statutul lor de produs.

Adesea, aceste cuvinte sunt lipsite de valoare și toate avantajele promise sunt un anunț publicitar. Prin urmare, înainte de a cumpăra prima hrana pentru pisici, este mai bine să vă familiarizați cu diferitele sale tipuri și să alegeți dintre soi cea mai potrivită opțiune pentru animalul dumneavoastră de companie.

Pisica mananca mancare uscataToată hrana pentru pisici, prezentată în vitrinele supermarketului, este împărțită în 4 grupe. Ele diferă una de cealaltă în calitatea și compoziția:

 • economie;
 • premium;
 • super premium;
 • Holistică.

Pentru a înțelege toate caracteristicile, trebuie să luați în considerare fiecare grup de mese separat.

Clasa economică

Pisica neagraAcest tip de feed utilizează cel mai mult larg cererii. Acest lucru se datorează publicității bune la televiziune și pe Internet, precum și un preț relativ scăzut pentru pachetele mari.

Principalele ingrediente sunt cerealele și produsele secundare (plămânii, ficatul etc.). Unii producători adaugă pulpă în feed. Cota de carne din acesta nu depășește 5%. În plus, au un conținut ridicat de conservanți și arome care au un efect negativ asupra sănătății pisicilor.

Alimente uscate pentru pisiciDin moment ce hrana pentru pisici nu este o categorie de alimente, adesea producătorii săi se adaugă la aceasta interzise în multe țări ingrediente care sunt dependente și probleme cu organele interne. Acestea includ unele coloranți și agenți de îngroșare.

Pentru clasa economic include mâncare de pisici, care buzele tuturor datorită publicității: Whiskas, Kitiket, Nasha Marka, Felix, toate pisicile, Vaska.

Clasa premium

Pisica la cinăDiferența față de categoria claselor economice este superior proporția de ingrediente din carne din compoziție. În alimentația premium, aceasta se situează între 10 și 20% din greutatea totală a alimentelor.

Cantitatea din compoziția cerealelor rămâne aceeași ca în clasa economică, iar subprodusele sunt înlocuite cu carnea. Din aceste feeduri, puteți alege deja cea potrivită pentru animalul dvs. de companie, doar că mai întâi trebuie să citiți cu atenție compoziția indicată pe ambalaj. Adesea, ele conțin conservanți și aditivi aromatici.

Exemple de astfel de produse alimentare: ProPak, ProPlan, Animonda, Happy Cat.

Clasa super premium

Alimente uscate pentru pisiciÎn ele nu este conținut ingrediente periculoase și periculoase, în compoziție se găsesc doar cereale, o cantitate mică de produse secundare prelucrate și carne naturală. Și carnea ar trebui să fie pe primul loc în lista de componente cu indicarea materiilor prime. De obicei, această carne de vită, curcan sau pui.

Fluxurile premium de publicitate nu sunt atât de adesea auzite la televizor, și prețul lor mult diferă de sursa de alimentare descrisă anterior. Exemple: Leonardo, Blits, Arden Grange, Bozita, prima alegere.

Alimentația holistică

Aceasta este o evoluție modernă a hranei pentru pisici, luând în considerare toate caracteristicile organismului animalului.

Puteți mânca chiar și astfel de alimente fără nici un rău. Producția holistică se concentrează pe calitatea și prospețimea ingredientelor și, cel mai important, asupra lor naturalețe. În compoziția acestor alimente nu se pot găsi conservanți sau arome dăunătoare. Acest aliment de înaltă calitate îi afectează valoarea.

FARMIN FOODPentru holistica modernă sunt: ​​Farmina ND, Grandorf, ACUM Natural Holistic, Holistica 1st Choice.

Corectul comportament al unui animal de companie este garanție viața sa lungă, activă și sănătoasă. Prin urmare, pentru a alege un meniu, trebuie să luați în considerare toate caracteristicile corpului animalului pentru a satisface toate nevoile acestuia.

Caracteristici importante ale nutriției pisicilor

Ce este mai bine pentru pisici?Pentru ca o pisica sa aiba mai mult de energie în timpul zilei, are nevoie de alimente care conțin proteine ​​animale. Se găsește în păsări, vase de pește, organe comestibile și carne. Prin urmare, un producător de conștiință trebuie să specificați în compoziția hranei, care exact sursa de proteine ​​animale pe care a folosit-o în procesul de gătire.

O mare importanță pentru sănătatea pisicilor sunt vitaminele și mineralele. Trebuie să vă asigurați că suma dreptul animalul primește întotdeauna vitaminele din grupele A, E, C și B, fosfor, fier si niacina.

Alimentarea cu alimente gata preparateEste important să se acorde atenție modului în care de multe ori pisica ia hrană. Este imposibil să puneți alimente proaspete imediat după ce bolul este gol. O astfel de îngrijire poate duce la o creștere rapidă în greutate și acest lucru este în mod special periculos pentru animalele castrate și sterilizate. Pe un pachet cu alimente există întotdeauna o normă zilnică, care nu se recomandă să fie depășită.

Spre deosebire de proteinele animale, grăsimile nu joacă un rol important în dieta pisicilor. Cel mai adesea în alimentele pentru pisici se adaugă numai pentru a mări cantitatea de carbohidrați complexi.

Pluse și minusuri alimentare uscateIngrediente cum ar fi hrișcă și porumb pot fi parte din alimente premium și super premium.

Este important să: să alegi alimente numai la un preț pe care nu-l poți. Nu depinde de calitatea și faima brandului. Și, de asemenea, trebuie să acordați atenție inițial compoziției hranei pentru animale, și nu pe ambalajul său.

Treceți de la o dietă la alta cu grijă, Chiar dacă tranziția se face la o hrană mai bună. Pentru un animal, orice schimbare a alimentelor este un mare stres, deci trebuie să înlocuiți treptat, în doze mici, alimentele obișnuite cu una nouă.

Combinați diferite alimente nu merită. Este mai bine să vă dați preferința unui producător și să nu efectuați experimente pe animalele de companie. Și, de asemenea, unii proprietari cred în mod eronat că animalele lor de companie se plictisesc să mănânce același lucru pentru o lungă perioadă de timp. Nu este așa, nu este necesar să se alterneze diferitele tipuri de hrană, de la constanța în dietă, animalul devine mai confortabil.

Reguli pentru instrucțiunile de citire

Alimente pentru pisoiCele mai importante informații de la producător nu se află pe partea frontală a produsului, ci pe partea din spate. Deseori inscripțiile de pe fața ambalajului sunt făcute cu scopul de a atrage atenția și nu sunt întotdeauna de încredere.

Aceste date, care se află pe partea din spate, sunt aplicate de lucrătorii de laborator care lucrează direct la crearea produsului. Produsele alimentare pentru oameni nu fac excepție. Cele mai fiabile informații sunt de obicei găsite ca parte din pe spate.

Iată ce să acordați atenție atunci când vă cunoașteți lista ingredientelor:

 • Maruntaie. Acesta este primul lucru pe care ar trebui să-l acordați atenție atunci când cumpărați. Desigur, pentru majoritatea oamenilor acest nume este asociat cu naturalețea. Dar toate ingredientele naturale sunt utile? Acestea sunt produse de origine carne, care sunt legate de deșeurile de producție. Printre acestea se numără lână, pene, oase etc. Producătorul nu va specifica niciodată lista exactă a produselor subproduse din compoziție.
 • Carne. Aceasta este o componentă obligatorie a hranei pentru pisici din orice clasă. Cu cât este mai mare conținutul său în compoziție, cu atât mai bine. Este necesar să se acorde atenție faptului că, în timpul preparării alimentelor, carnea suferă o uscare, în urma căreia volumul acesteia scade de mai multe ori.
 • Carne din carne. Se usucă și se taie măruntaiele.
 • Vitamine și minerale. Este important ca compoziția să indice care grupuri particulare de oligoelemente benefice sunt prezente în produs. Printre acestea se află taurina, care este familiară tuturor proprietarilor de pisici.
 • Lactobacili. Acest ingredient este util pentru digestia normală.
 • Zahăr. În feed-ul de clasă super-premium nu poate fi găsit, cel mai adesea este adăugat de producătorii cu costuri reduse de produse alimentare cu preț scăzut. Caramelul provoacă dependență și un sentiment constant de foame în animalul de companie.

Deși la nivel legislativ, și stabilit regula de locație a ingredientelor în lista de cele mai multe, nu toate sunt conforme cu aceasta. Dacă citiți cu atenție compoziția, puteți vedea greșelile făcute de producători și pentru a vă proteja sănătatea animalelor de companie.

Evaluarea feedurilor utile pentru pisici

Pisica are masa de prânzNumerotarea produselor în acest rating este condiționată, toți producătorii de produse alimentare enumerați produc alimente pentru pisici de înaltă calitate. Totul depinde de alegerea proprietarului și preferințele gustului pisicii. Până în prezent, cel mai bun reprezentanții gama de produse alimentare pentru pisici sunt:

 1. Prima alegere hipoalergenică. În Rusia, această marcă canadiană a fost cunoscută de foarte mult timp. Principalul său avantaj este o compoziție complet naturală. Hrana uscată pentru pisici este făcută din cartofi dulci, carne de rață, orez, mazăre și ulei vegetal. Ca aditiv, se utilizează ficat de pui sau de gâscă hidrolizat. Costul unui pachet cântărind 300 de grame este de la 250 la 300 de ruble.
 2. Berkeley fricasse iepure cu fructe de padureBerkley Fricassee (Berkeley Fricassee). Mai mult de 40% din masa acestei alimente lichide franceze este un amestec de ingrediente din carne: carne de iepure, carne de vită și pui. Pentru ei se adaugă cimbru, ulei vegetal și complex de vitamine. Alimentele sunt vândute în pachete de unică folosință de 85 de grame, costul fiind de la 80 la 90 de ruble.
 3. Acana (Akana). Sortimentul acestui brand este prezentat pe piață cu nouă feluri de mâncare de înaltă calitate. Una dintre ele este recomandată pentru hrănirea puilor mici. Se compune din: carne de pui, ficat de pui, hering, ou, fasole și mazăre curățate de pielea pielii. Marcă Akana lansată în Canada. În Rusia, costul unui pachet cântărind 350 de grame variază între 400 și 450 de ruble.
 4. Hrana naturala pentru pisiciGO Natural Holistic. Conducătorul include 3 tipuri de alimente uscate. Holistic conține numai ingrediente naturale: cereale, file de pui, carne de rață, păstrăv, cartofi piure, ulei de pește. Acest brand a venit la noi din Canada. Produs în pachete de 2 kg în valoare de la 1200 la 1400 de ruble.
 5. Grandorf (Grandorf). Un alt reprezentant al clasei holistice, reprezentat de un conducător de 6 feluri de mâncare cu probiotice. Se recomandă hrănirea constantă a pisicilor la vârsta de 1 an. Produceți acest holistic în Belgia. Compoziția include: curcan, iepure, orez, grăsime animală, ficat de in și de rață. La noi în țară este posibil să obțineți un pachet în greutate de 2 kg pentru 1300 de ruble.
 6. Hrana pentru controlul greutății uscateAcum Fresh Grain CF. Această hrană pentru pisici uscate este produsă în Canada. Pentru preparare se folosesc fileuri de înaltă calitate: somon, păstrăv și hering. La acestea se adaugă cartofi piure, ouă de pui, roșii uscate și morcovi. În compoziția tuturor celor patru nume din serie există lactobacili. Costul în Rusia: de la 1400 la 1500 pentru 2 kilograme.
 7. Farmina (Farmina). Produs în Italia și este disponibil sub formă de jeleu, există, de asemenea, mai multe serii de hrană uscată. Producătorul folosește numai ingrediente utile: fileuri proaspete de pui, minerale și vitamine, ouă de pui și porumb. Nu se recomandă amestecarea alimentelor uscate și umede într-o singură masă. Preț: de la 95 de ruble pe pachet de servire de jeleu.
 8. Animonda Vom Feinsten (Animonda). Această mâncare este renumită pentru calitatea sa germană și o mulțime de proprietari de pisici recunoscători. Compoziția include numai fileuri de șuncă și de pui, umplute cu bulion. Se produce mai des în formă lichidă, sunt și mâncăruri uscate. O cină care cântărește 80 de grame costă aproximativ 100 de ruble.
 9. Hrănire holistică pentru pisiciAlmo Nature Holistic. Acest producător italian este renumit pentru produsele alimentare de înaltă calitate, pentru care sunt folosite numai ingrediente naturale. Gama include mai multe feluri de mâncare lichide și uscate. Principalul ingredient este carnea de pui, curățată de piei și oase. Pentru a adăuga un ficat, cereale (grâu și ovaz) și ulei vegetal. Produsul este vândut în ambalaje mari de 2 kg, costul de la 1 mii la 1200 de ruble.
 10. Holistic Blend Feline Formula. Această hrana pentru pisici este destul de populară în Rusia, renumită pentru naturalețea sa și pentru forma convenabilă de vânzare. Adesea, medicii veterinari traduc pisici la acest brand după tratament sau pentru a menține o dietă. Producem în Canada din file de pui tăiat și uscat, orez, grăsime de pui și carne de somon. Un pachet mare, care cântărește 4,5 kilograme, costă între 3000 și 3500 de ruble.

Desigur, nu toți sunt reprezentanți ai hranei super-premium și holistică, folositoare pentru pisici, dar dacă alegeți oricare dintre brandurile prezentate pentru animalul dvs. de companie, atunci nu vă puteți îngrijora sănătatea. Prețul și popularitatea hranei pentru pisici nu ar trebui să fie factori decisivi în compilarea unei diete.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzătorHrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzător
Alergiile la pisici - cauze, simptome, tratamentAlergiile la pisici - cauze, simptome, tratament
Totul despre furaje pentru pisici clasa holisticaTotul despre furaje pentru pisici clasa holistica
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Supa de primăvară super premium și premiumSupa de primăvară super premium și premium
Perfect fit: compoziția și avantajele potrivirii perfectePerfect fit: compoziția și avantajele potrivirii perfecte
Cât durează sarcina într-o pisicăCât durează sarcina într-o pisică
Proplan: compoziția și sortarea hranei pentru pisici din purinăProplan: compoziția și sortarea hranei pentru pisici din purină
Intalnire cu sortiment de purina pentru pisici si pisoiIntalnire cu sortiment de purina pentru pisici si pisoi
De cate ori pe zi sa hraneasca pisicaDe cate ori pe zi sa hraneasca pisica
» » Cum sa alegi un aliment lichid si uscat pentru pisici?
© 2021 amigdas.com