amigdas.com

Retete pas cu pas ale ciupercilor cu poze

Marionete - ciuperci delicioaseNatură de toamnă oferă oamenilor o varietate de ciuperci. Ciupercile aparțin ciupercilor comestibile condiționate, adică necesită o pre-tratare specială. Dacă observați tehnologia de gătit, acestea devin o delicatesă foarte utilă. Acestea conțin proteine, care, prin numărul lor, depășesc chiar carnea de pui, există vitamine, precum și substanțe care se pot dizolva în pietrele la rinichi.

Sunt deosebit de delicioase ciupercile sărate, cu toate acestea nu sunt inferioare nimicului. În plus, în această formă sunt mai bine păstrate, astfel încât gospodinele preferă să recolteze pentru iarna în acest fel.

Tehnologia pieselor de prelucrat

Când tăiați o ciupercă în pădure, observați cum sucul curge din tulpină. Este un acid lactic, caracterizat de un gust amar. Dacă intră în conservare, va strica întreaga marinadă. Acesta va deveni tulbure, acoperirea albă se va depune pe fundul recipientului, apoi se va întinde în întregul recipient. Pentru ciupercile mărunțite pentru iarnă s-au dovedit delicioase și sigure, trebuie să respectați tehnologia de gătit. Astfel, etapele de lucru sunt următoarele:

 1. După colectarea ciupercilor din pădure, acestea sunt sortate. Această procedură implică respingerea ciupercilor necomestibile. Acestea includ viermi și supraaglomerate, deoarece sunt periculoase pentru oameni. Cei rămași au și nevoie de sortare. Este necesar să se separe cele mai delicioase ciuperci mici.
 2. În cea de-a doua etapă a lucrării, trebuie să îndepărtați ciupercile de pe pământ și de resturi. Căutatorii de ciuperci cu experiență folosesc în acest scop o periuță de dinți moale. Ciupercile sunt mai potrivite pentru curățare, dacă sunt pre-umede.
 3. Ciuperci cu smantana - este foarte gustoasaDupă sortarea și curățarea ciupercilor este necesar să se înmoaie. Pentru a face acest lucru, turnați apă rece și adăugați puțină sare. Proporția este: pentru 1 litru de apă - 10 gr. sare. Apa pentru înmuierea ciuperci trebuie schimbată destul de des. Procedura de înmuiere a ciupercilor în apă sărată durează aproximativ trei zile. Dacă nu doriți să așteptați atât de mult, puteți fierbe acidul lactic în ciuperci. Pentru a face acest lucru, trebuie să fierbeți ciupercile într-o cantitate mare de apă sărată. Faceți acest lucru de 3-4 ori, puneți pe focul de care aveți nevoie timp de 20 de minute. După fiecare ciupercă de gătit clătiți bine. Această metodă accelerată are un dezavantaj semnificativ - murăturile marinate își pierd criza și de aceea le iubim.
 4. După înmuiere, acestea trebuie spălate bine sub robinet și apoi poate fi marinată în conformitate cu rețeta selectată.

Important! Trebuie menționat faptul că ciupercile nu pot fi colectate în apropierea căilor rutiere, deoarece ciupercile au capacitatea de a absorbi substanțele toxice. De la o astfel de otravă nu va ajuta să scapi chiar de înmuiere.

Lapte pentru rețete de iarnă

Deci, merge direct la rețete de gătit.

Reteta clasica

Va dura:

 • Gâscă în marinadă - rețetă simplăDouă kg de castraveți,
 • Două litri de apă,
 • Sare - 50 gr,
 • 4 bucăți de frunze de dafin,
 • Mazăre piper dulce - 5 bucăți,
 • Carnation - 5 bucăți,
 • Esență de acid acetic (70%) - 20 ml.

Cum să gătesc?

 1. Cum să murăm ciupercile - niște delicatețe pentru iarnăÎndepărtați și tăiați în părți mari de ciuperci, umpleți-le cu un litru de apă, care dizolvă 10 g de sare. Gatiti timp de 20 de minute, scoateti spuma.
 2. Scoateți și clătiți ciupercile, așteptați până când toată apa se scurge.
 3. Gatiti marinada intr-o cratita. Va dura 1 litru de apă, 40 de grame de sare, cuișoare, frunze de dafin, piper. Pentru a face acest lucru, puneți apă sărată pe foc și, cu fierberea ei arunca restul ingredientelor.
 4. În marinada dați ciupercile, gătiți-le timp de 15 minute.
 5. Se adaugă otetul, se amestecă, se scoate din căldură, se distribuie borcanele sterilizate anterior.
 6. Turnați-le complet cu o marinadă fierbinte.
 7. Băncile sunt înfășurate în capace de fier sterilizate ermetic, apoi sunt întoarse cu capul în jos.
 8. Închideți ciupercile marinate pentru iarna cu o pătură caldă și așteptați până când borcanele se răcesc complet.

Această rețetă implică păstrarea ciupercilor marinate toată iarna. Pe masă se servesc cu unt condimentat cu usturoi sau ceapă. Cel mai nerăbdător dorește să spună că ciupercile murate pentru această rețetă ar trebui să fie eșantionate mai devreme de o săptămână după pregătire.

O rețetă simplă pentru ciupercile murate

Veți avea nevoie de:

 • Pregătit de tehnologia de mai sus, ciupercile sunt luate într-o masă de 1 kg.
 • Trebuie să luați 2 litri de apă.
 • Sare - 50 gr.
 • Zahăr - 40 gr.
 • Masă de oțet (9%) în cantitate de 120 ml.

Cum să murăm?

 1. Ciupercile și cutiile cu ciuperci pot sta toată iarna lungăSterilizați borcanele în cuptor sau cu abur.
 2. Luați tigaia, se toarnă în el 1 litru de apă, se adaugă 10 grame de sare. Gatiti ciupercile din acest saramura pana cand nu se usuca, tineti cont de formarea spumei, indepartati-o cum se intampla.
 3. Cu ajutorul unui stâlp, clătiți bine sub apă curgătoare.
 4. Luați un alt vas de apă pentru a turna 1 litru, adăugați restul de sare gătită și zahăr, aduceți la fierbere. În acest recipient puneți ciupercile, le gatiți timp de 10 minute, apoi adăugați oțetul și gătiți încă 10 minute.
 5. În băncile pregătite se distribuie ciupercile, se toarnă cu o marinadă fierbinte, se rostogolesc.
 6. Rotiți recipientele de sticlă cu capul în jos, lăsați-le în căldură timp de o săptămână. La sfârșitul acestei perioade, ciupercile, murate pentru iarnă, pot fi depozitate într-un loc răcoros.

Această rețetă nu implică utilizarea condimentelor, Deoarece o combinație echilibrată de sare, zahăr și oțet dă vasului de iarnă un gust unic.

Rețetă pentru ciuperci într-o marinată picantă

Va fi necesar:

 • Marile ciuperci - ciuperci parfumateDouă kilograme de gruel,
 • Trei litri de apă,
 • Zaharul este luat în cantitate de 20 de grame,
 • Sărurile au nevoie de 60 de grame,
 • Două frunze de coacăz,
 • Două frunze de laur,
 • Două frunze de cireș,
 • Trei căței de usturoi,
 • Două mazăre de piper negru,
 • Două bucăți de cuișoare,
 • Oțet de masă 9% - 20 ml.

Cum sa preparati marinada?

 1. Ciuperci salate - reteta rapidaPregătit de tehnologia de mai sus, tăiați ciupercile în bucăți, dacă ciupercile sunt mari.
 2. În 15 minute, sterilizați două cutii de un litru, fierbeți timp de 10 minute două capace. În loc de doi litri, puteți să luați patru cutii de polilitru, acestea sunt sterilizate puțin mai puțin.
 3. Se toarnă într-o tigaie două litri de apă, se sare cu o lingură de sare, se coboară ciupercile și se fierbe timp de 20 de minute, începând câmpul de fierbere în timp invers. Spuma rezultată este îndepărtată.
 4. După aceasta, clătiți ciupercile cu un ciocănit sub apă curgătoare până când pleacă pregati marinada si puneti focul. Acesta include următoarele ingrediente: un litru de apă, două st. l. sare, o lingură mare de zahăr.
 5. După fierberea marinadei, adăugați restul de ingrediente și ciuperci.
 6. Gatiti ciupercile timp de 15 minute, cu 5 minute inainte de masa, impodobiti usturoiul taiat subtire in marinada.
 7. Ciuperci încă cald sortare după bănci.
 8. Pentru fiecare borcan de litru aveți nevoie de 10 ml de oțet. Dacă alegeți o jumătate de litru, adăugați o linguriță de ingredient.
 9. Strugurii sunt umpluți cu o marinadă fierbinte până când sunt complet ascunși. Capacele sterilizate preparate înfășoară containerul. Puteți utiliza șurubul.
 10. Băncile sunt întoarse cu capul în jos și înfășurate într-o pătură, rămase pentru o zi. În acest timp, sunt îndepărtați în cămară, unde pot sta toată iarna.

Marinate macrou gătite în conformitate cu această rețetă, au proprietăți crocante, apetisante. Marinada se transformă în picant plăcut, el are un gust echilibrat dulce-sarat cu sourness.

Reteta pentru ciuperci murate si scortisoara

Veți avea nevoie de:

 • Strugurii sunt luați în cantitate de 1 kg,
 • Două litri de apă,
 • Sărurile au nevoie de 20 de grame,
 • Trei bucăți de frunze de dafin,
 • Piper aromă - într-o cantitate de 5 bucăți,
 • Scorțișoară trebuie să ia o jumătate de baghetă,
 • Acizii de lamaie - 3 gr,
 • Oțetul de masă este luat în cantitate de 20 ml.

Cum să gătești ciuperci?

 1. Ciuperci salate în cutii - cum să gătesc?Pregătiți ciupercile, tăiați bucățile mari în bucăți.
 2. Pregătiți un borcan cu un capac, sterilizându-i.
 3. Într-un litru de apă sărată gatiti ciupercile timp de 15 minute. Scoateți spuma. Aruncați ciupercile într-un șuviu, lăsați, fără clătire, până când apa se scurge.
 4. În vas, se adaugă apă proaspătă, în cantitate de 1 litru, se atașează o lingură de oțet, se adaugă și piper, scorțișoară, laur. Gatiti marinada.
 5. În marinada, coborâți ciupercile, gătiți timp de 20 de minute.
 6. Scoateți scorțișoara din marinadă, puneți-o pe fundul borcanului pregătit și puneți ciuperci pe ea. Adăugați limonada, turnați marinada.
 7. Puneți borcanul cu capacul într-o oală de apă și fierbeți la foc mic timp de 30 de minute.
 8. Rolați capacul, rotiți borcanul și puneți-l într-un loc cald. După ce ciupercile au misturat iarna se răcească, puneți recipientul în cămară.

Această rețetă destul de original din cauza scorțișoară, Aperitive cu ea este foarte delicios.

Reteta pentru ciuperci murate cu ceapa si rosii

Este necesar să se pregătească:

 • Trei litri de apă,
 • Două kg de castraveți,
 • Un kilogram de ceapă,
 • Tomate - 1 kg,
 • Uleiul vegetal va avea nevoie de 100 ml,
 • Sărurile trebuie să ia 60 de grame,
 • Oțet (70%) - 20 ml.

Cum să pregătiți ciupercile pentru iarnă?

 1. Un litru de ciuperci - gusdi marinatePregătită prin tehnologie, ciupercile sunt tăiate în bucăți mici și fierte în trei litri de apă, în care dizolvat doua linguri mari de sare. Gatirea se face până când ciupercile sunt coborâte, îndepărtați spuma. Aruncați-l într-un șuvoi, uscați-l.
 2. Roșiile sunt acoperite cu apă clocoasă pentru a le îndepărta cu ușurință. Tăiați în felii mari.
 3. Tăiați ceapa și tăiați în jumătăți de inele.
 4. În cratiță se toarnă uleiul și se pun ciupercile acolo, se adaugă o lingură de sare, se prăjește ciupercile, acest lucru durează 10 minute. Transferați într-o tavă.
 5. Înainte de culoarea aurie, prăjiți ceapa și adăugați-o la ciuperci.
 6. Puneți roșiile până când acestea sunt moi, apoi le deplasați și la ciuperci.
 7. Într-o cratiță cu ingredientele, adăugați oțetul și începeți să fierbeți la foc mic timp de 30 de minute, amestecați astfel încât să nu ardă.
 8. Amestecul rezultat se întinde pe borcane sterilizate, care sunt rulate și lăsate sub pătură până la răcire.

Acest stoc pentru iarnă se numește salată, Principalul ingredient este ciupercile marinate. Dacă încercați vreodată să gătiți cu această rețetă, acest fel de mâncare va fi preferatul dvs. și veți reveni adesea la el.

Reteta pentru ciuperci murate in poloneza

Mod de preparare:

 • Veți avea nevoie de 2 kg de ciuperci,
 • Trei litri de apă,
 • Zahăr - 30 gr,
 • Sare - 50 gr,
 • Usturoi - 20 denticule,
 • O frunză de dafin,
 • Garoafa - trei bucăți,
 • Două frunze de coacăz,
 • Două frunze de cireș,
 • Oțet de masă 9% - 15 ml.

Cum să gătești ciuperci?

 1. Spalati-le din nou inainte de a le folosi.
 2. Achiziționarea ciupercilor murate - rețete foarte delicioaseDouă litri de apă duc la fierbere, dizolvând două linguri de sare.
 3. Gatiti-va in ciupercile de saramura rezultate timp de 15 minute, apoi clatiti si aruncati-le intr-un sant, lasand sa se scurga apa.
 4. Sosul se prepară după cum urmează: într-un litru de apă frunze mai mici de coacăz, cireșe, dafin, se adaugă cuișoare întregi de usturoi, cuișoare, sare - doua linguri mari de zahăr - jumătate. Aduceți la fierbere.
 5. În marinada pregătită, micșorați ciupercile și gătiți timp de 20 de minute.
 6. După aceasta, ciupercile sunt transferate în borcane sterilizate și turnate cu apă clocotită din marinadă, după care se toarnă în fiecare cutie de 1,5 linguri de oțet, rolați-vă cu capace sterilizate. Producția ar trebui să fie de 2 bănci pe litru.
 7. Lăsați sub pătură de iarnă să se răcească și apoi curățați pentru iarnă din cămară până la restul pieselor de prelucrat.

acest rețeta este foarte populară cu polonezii. Cu toate acestea, nu suntem nativi din Polonia și unii dintre noi nu le va plăcea datorită gustului său specific. Dacă decideți să pregătiți ciupercile murate pentru iarna pe această rețetă, atunci nu faceți imediat multe lucruri pe care nu le veți dori.

Marile ciuperci sunt o pregătire excelentă pentru iarnă. La urma urmei, ele sunt create pentru o masă festivă. Există multe rețete care vă permit să experimentați și să alegeți dintre ele tradiționalul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se îngheață ciupercile proaspete de șampanie în casăCum se îngheață ciupercile proaspete de șampanie în casă
Cât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturiCât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturi
Ciuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți deliciosCiuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți delicios
Marinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătitMarinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătit
Marinat pentru pistrui de iarnă recipe pas cu pas cu pozeMarinat pentru pistrui de iarnă recipe pas cu pas cu poze
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Diferite rețete de ciuperci murateDiferite rețete de ciuperci murate
Cum de a pregăti ciupercile sărate într-un mod rece?Cum de a pregăti ciupercile sărate într-un mod rece?
Ciuperci albe și negre sărate: rețete simple de sărareCiuperci albe și negre sărate: rețete simple de sărare
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
» » Retete pas cu pas ale ciupercilor cu poze
© 2021 amigdas.com