amigdas.com

Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna

Cum să murăm ciupercileO masă festivă nu poate fi imaginată fără ciuperci conservate. Este nu numai produs delicios, ci și foarte util. Marile ciuperci pentru iarnă sunt vândute în aproape fiecare magazin. Acestea pot diferi atât în ​​ceea ce privește aspectul, cât și caracteristicile gustului. Cu toate acestea, va fi mult mai delicios de recoltat, care este creat acasă de către propriile mâini.

Principiile de bază ale decapării

Înainte de conservarea produsului pentru iarnă este necesar să se decidă ce ciuperci sunt cele mai bune în acest scop. De obicei, reteta pentru ciupercile macinate implica utilizarea:

 • Ciuperci albe obișnuite.
 • Ulei.
 • Procesul de marinare a ciupercilorBoletus.
 • Podberozovikov.
 • Au băut.
 • Mokhoviks.
 • Bureții.
 • Ryzhikov.
 • Arbori crude.
 • Ciuperci.

Desigur, ciupercile tubulare sunt ideale pentru marinare. Este de dorit ca acestea să fie de dimensiuni mici, de plastic și de tineri. Marinarea ciupercilor la domiciliu implică trecerea produsului prin mai multe etape succesive. Fiecare tip de tratament va asigura, în cele din urmă, nu numai un aspect frumos al conservării, ci și gustul său uimitor.

Sortați după dimensiune și tip

Ciupercile care au fost colectate în pădure trebuie sortate. Neglijarea unui astfel de proces nu este necesară, pentru că fiecare ciupercă are nu numai gustul și mirosul, dar și caracteristicile gustului. În plus, atunci când este servit pe masă, un produs cu ciuperci diferite pe un fel de mâncare nu poate arăta ca fiind plăcut din punct de vedere estetic ca și aceleași ciuperci frumoase din pot.

Scrierea produsului

Această etapă este obligatorie numai pentru un anumit tip de ciuperci. Dacă produsul este murdar, acesta poate fi înmuiat pentru o perioadă în apă sărată pentru o curățare de înaltă calitate. Mizeria și resturile de zăpadă sunt curățate cel mai adesea în acest fel. După înmuiere, ciupercile trebuie spălate sub robinet.

Astfel de ciuperci, cum ar fi porcine sau valui, este cel mai bine să se înmoaie în apă ușor sărată timp de două zile. Apa trebuie schimbată la fiecare 10 ore. Alte tipuri de ciuperci nu ar trebui să fie supuse unei înmuiere prelungită, deoarece sunt capabile să absoarbă rapid umezeala și să-și piardă gustul original.

Curățarea ciupercilor

Fiecare tip de produs trebuie inspectat cu atenție și apoi supus procesării. Este necesar să abordăm acest proces în mod individual. La urma urmei, cu o singură ciupercă, trebuie doar să colați, cealaltă - să-și piardă picioarele, iar a treia trebuie tăiată în părți mici. Cu ulei, va fi mai ușor să îndepărtați pielea, dacă le coborâți timp de 60 secunde în apă clocotită. Unele tipuri de ciuperci trebuie curățate numai în formă uscată. Marile ciuperci pentru iarnă se pot întuneca în timpul procesului de curățare. Pentru a preveni acest lucru, acestea trebuie coborâte în apă specială (2 grame de acid de lămâie și 10 grame de sare obișnuită trebuie diluate într-un litru de apă).

Tratamentul termic și marinada

În mod convențional, procesul de ciuperci de marinare poate fi împărțit în mai multe etape: produsul se fierbe și se pune într-un murat. Acolo va fi saturata de aroma si gustul mirodeniilor si mirodeniilor. Pentru rezultatul final mulțumit de gustul și aspectul produsului, este necesar să se ia în considerare toate caracteristicile ciupercilor selectate și compatibilitatea lor globală.

Comportamentul ciupercilor în timpul gătitului

Cum să mănânci ciupercile acasăCiupercile marinate acasă, se pot comporta în procesul de fierbere complet diferit. De exemplu, boletele, albul și podberyozoviki au o structură densă, au nevoie de un timp de procesare mai lung. Timpul de gătire al unui produs cu aceeași structură poate fi, de asemenea, diferit. Underarms ar trebui să fie gătite mai puțin decât ceps. Aspectul uleios se poate deteriora în timpul gătitului prelungit.

Pălării de dimensiuni mari ar trebui să fie gătite mai mult decât cele mici. Sau pur și simplu trebuie să fie împărțite în mai multe părți. Uneori, hostessul ridică separat picioarele și capacele ciupercilor. Pentru a vă asigura că marinada de la mușchi și ciuperci poloneze nu se întunecă în timpul gătirii, se recomandă ca acestea să fie aruncate cu apă clocotită.

Modalități de marinare a unui produs

Puteți amesteca marinada cu ciupercile în moduri diferite. Foarte des în practică, se utilizează astfel de tipuri de decapare:

 • Se fierbe produsul direct în marinadă.
 • Se fierbe separat fungi și marinate.

Cum se prepară ciupercile pentru decapare

Cu toate acestea, aceste variante de prelucrare a ciupercilor sunt considerate echivalente și au unele diferențe semnificative.

Dacă gătiți produsul direct în marinadă, atunci acesta din urmă se poate întuneca cu timpul și poate deveni tulbure. Cu toate acestea, gustul unui astfel de lichid va avea o aromă de ciuperci și o aromă bogată.

Dacă adăugați marinadă la ciupercile care au fost tratate termic, atunci lichidul va rămâne transparent, dar va fi mai puțin gustos și parfumat.

Reteta clasica pentru marinare

Gatirea marinadei cu ciuperci este posibilă numai cu utilizarea de sare. Ardei negru și frunze de dafin. Fanii aceleiași feluri de mâncare pot pregăti marinada, care are gusturi diferite.

Reteta pentru 1 litru de apa:

 • O lingură de sare.
 • O lingură de zahăr.
 • O jumatate de cana de otet 9%.

Condimentele se adaugă la gust:

 • Modalități de marinare a ciupercilorUsturoi - câteva denticule.
 • Carnation - 3-4 bucăți.
 • Bay leaf - 1 bucată.
 • Câteva verigi de mărar.
 • Semințe de muștar - jumătate de lingură.
 • Perch fragrant - 3 bucăți.

Ciupercile toclate pentru iarnă, rețetele de gătit se pot baza pe adăugarea de coriandru, scorțișoară sau piper fierbinte.

Ciupercile curățate anterior sunt plasate într-o cratiță și fierbe sub un capac timp de 10 minute. Trebuie să îndepărtați spuma. În această apă, puteți adăuga puțin acid citric și sare pentru a "dezinfecta" produsul. Cu toate acestea, multe gospodine scurtează această etapă la 2 minute.

Modalități de marinare a ciupercilor pentru iarnăDupă această perioadă, produsul este aruncat într-un șuviu și spălat cu apă. Nu este necesar să clătiți ciupercile, ele pot fi pur și simplu transferate în marinadă folosind zgomot. Ciupercile de fierbere au nevoie de 15-25 de minute, îndepărtând întotdeauna spuma. După aceea, ciupercile sunt așezate în borcane sterilizate, se toarnă marinată și se rostogolesc.

Deci, este ușor să murăm ciupercile pentru iarnă. Acestea nu numai că vor fi un mare plus pentru salatele festive, ci și o gustare delicioasă, originară, de sine stătătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa preparati un caviar de ciuperci parfumat de vara pentru iarnaCum sa preparati un caviar de ciuperci parfumat de vara pentru iarna
Cum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturiCum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturi
Rețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnăRețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnă
Ciuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătitCiuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătit
Diferite rețete de ciuperci murateDiferite rețete de ciuperci murate
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Caracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarnaCaracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarna
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
Ciuperci sărate: rețete de gătitCiuperci sărate: rețete de gătit
Cum să gătești ouă de ciuperci: o rețetă pentru iarnă printr-un măcinător de carneCum să gătești ouă de ciuperci: o rețetă pentru iarnă printr-un măcinător de carne
» » Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
© 2021 amigdas.com