amigdas.com

Retete pentru marinarea ciupercilor in cutii de iarna acasa

Marinate ciuperci pentru iarnăMarinarea pentru iarna este, probabil, diferită ciupercile comestibile

. Singura restricție este selectarea ciupercilor tinere și dense. Este de dorit ca eșantioanele să fie de dimensiuni medii, deoarece ciupercile mari pot deshidrata în timpul preparării și procesării. Și când marinarea ciupercilor la domiciliu, ciupercile mari nu au un gust crocant și arată neaproape și neatractive.

Pregătirea de ciuperci pentru marinarea pentru iarnă

Este mai bine să murăm ciupercile în funcție de tipuri și grade, deși este posibil să se amestece diferite soiuri în orice proporție.

Sunt tubulare și lamelare tipuri de ciuperci. Tubulari cu pălărie au o parte inferioară sub forma unui tub. Acestea sunt specimene precum ciupercile de unt, mușchii, podberyozoviki, boletele și boletele. Placa din partea de jos a pălăriilor are plăci. Printre acestea, cel mai adesea ciuperci de ciuperci sau chanterelles.

Înainte de a alege ciupercile pentru iarnă, trebuie să le imersați imediat în apă rece. Acest lucru va ajuta la prevenirea răspândirii viermilor, iar murdăria, iarba și frunzele vor rămâne în spatele ciupercilor și vor fi mai ușor de curățat.

Înmuierea ciuperciDar ține minte asta timp de înmuiere nu trebuie să depășească 30 de minute, iar unele soiuri nu depășesc 10 minute, deoarece înmuierea lungă va duce la faptul că ciupercile absorb excesul de umiditate și își pierd gustul original.

Pentru a curăța ciupercile este necesar foarte atent că în timpul iernii pe un dinți nu sa întâlnit nisip. În timpul curățării, acestea trebuie sortate după tip și dimensiune. Dacă ați adunat ulei, trebuie să-i curățați pălăria din piele. Există un lucru foarte simplu metoda de curățare a uleiului: pentru aceasta, se ia o ciocănitoare, ciupercile sunt puse acolo și se scufundă în apă fiartă sărată timp de un minut. Apoi, amestecând, se filtrează prin apa rece. După o astfel de procedură, coaja însăși va fi spălată cu ușurință și fără efort inutil.

Atunci când există o mulțime de ciuperci, o mulțime de timp pot fi cheltuite pentru prelucrarea lor, și se pot întuneca în această perioadă. Pentru a împiedica acest lucru, ciupercile trebuie depozitate într-o soluție de sare, acid citric și apă rece. Această soluție este foarte simplă: luați 1 litru de apă rece, 10 grame de sare și 2 grame de acid citric și amestecați. Gata!

Ciuperci mici murat este mai bine intreg (arata frumos si mai gustos), dar mai multe specimene, cum ar fi cepuri sau muschi, au nevoie de tunderea suplimentara a picioarelor. Dacă este prinsă o ciupercă foarte mare, este bine să separați complet piciorul de capac. Acesta va arăta mai precis și va fi mai plăcut să-l mâncați mai târziu.

Băutură și pregătire pentru marinarea ciupercilor pentru iarnă

MarioneteFirește, înainte de a alege ciupercile, au nevoie de ele pre-fierbere. Acest lucru vă va oferi încrederea în imposibilitatea otrăvirii, precum și protejarea de deteriorarea produsului finit și prelungirea perioadei de valabilitate. Două metode de preparare a ciupercilor sunt folosite pentru marinarea lor ulterioară:

 • pregătirea preliminară cu adăugarea ulterioară a marinadei;
 • gătirea directă a ciupercilor într-o marinadă deja pregătită.

Cu prima reteta de prelucrare a ciupercilor, se prepara in apa sarata pana se gateste (1 lingura de sare pentru 1 litru de apa), apoi se raceste, se usuca si se pune in cutii, unde se varsa cu marinada. marinată ar trebui să fie temperatura camerei. Și puneți ciupercile numai în apă clocotită și fierbeți timp de 15-25 minute.

Dacă utilizați cea de-a doua rețetă (mod), merită luați în considerare unele nuanțe. Prin această metodă, specimenele sunt de asemenea fierte în apă sărată, dar deja cu adăugarea de oțet. Apoi, mirodenii sunt adăugate la aceeași soluție și marinate în ea. În acest caz, diferitele ciupercile sunt fierte un timp diferit, care este luată în calcul din momentul de apă și se arunca cu capul de fierbere în ea ciuperci. Ciuperci fierte 8-10 minute luteus și Mokhovikov podberozoviki - aproximativ 15 minute, specimenele cu o textură densă de carne (alb, plop, ciuperci) - 20-25 minute, vulpi si ciuperci - 25-30, CEP picioare si ciuperci Aspen - 15 -20 de minute.

Ciupercile sunt gătite până când ele încep să se așeze pe fundul tăvii, iar marinada ar trebui să devină transparentă în același timp. Înainte de gătit, ciupercile cum ar fi mușchii, boletele și podberezoviki ar trebui să fie ținute în apă clocotită timp de aproximativ 5 minute, apoi clătite în apă rece. Dacă nu faceți această procedură, marinada se va întuneca. Un bolet este mai bine să gătești separat de alte ciuperci, în caz contrar toate ciupercile gătite cu ele se vor întuneca.

Cantitatea de marinadă în cutii cu ciuperci nu trebuie să depășească 20% din capacitatea utilizată. Această proporție poate fi obținută dacă pregătiți 1 pahar de marinadă pentru 1 kg de ciuperci proaspete.

Chanterelle ciocolatăGospodinele experimentate si medicii recomanda folosirea nu a hainelor metalice pentru rulare, dar Capron. Folosirea capacelor metalice poate duce la botulism.

Înainte de a consuma ciuperci murate, ar trebui să stați cel puțin o lună pentru a le face gustoase. Păstrați ciupercile acasă murate într-un loc întunecos și uscat, dar nu mai mult de un an.

Cateva retete simple pentru decaparea ciupercilor

Rețeta 1

Pentru prima reteta pentru muratura de ciuperci, va trebui (pentru 1 litru de apa):

 • Caramele de castravetesare - 60 de grame;
 • cuișoare - 3-5 muguri;
 • lauri - 5 frunze;
 • acid acetic 80% - 40 ml;
 • mazăre de piper negru - 10 buc;
 • usturoi, scorțișoară și baden - pentru gust.

În această rețetă, toate ingredientele de mai sus, cu excepția oțetului, se toarnă cu 1 litru de apă, se pun pe foc și se fierb. Când apa se fierbe, trebuie să reduceți căldura la cea slabă și fierbeți marinada timp de încă o jumătate de oră. Apoi, trebuie să răciți marinada, și numai apoi adăugați oțet la ea.

Ciupercile sunt pre-preparate (curățate, spălate) și răspândite peste borcane sterilizate. Se toarnă marinada și se adaugă câte puțin ulei vegetal în fiecare borcan, astfel încât acesta acoperă ușor marinada. Am rostogolit băncile și le-am pus în subsol sau în alt loc întunecat pentru depozitare.

Mai presus de toate, această rețetă pentru marinare este potrivită pentru fabricarea de chanterelles, uleiuri și russules.

Rețetă 2

Această rețetă pentru marinadă este calculată pentru 1 kg de ciuperci proaspete decojite.

ingrediente:

 • apă 400 ml;
 • sare - 1 lingurita cu partea de sus;
 • miros de ardei parfumat - 6 buc;
 • frunze de dafin - 3 buc;
 • acid citric - 1 vârf;
 • 8% esență acetică - 70 de grame;
 • scorțișoară, hrișcă și cuișoare - pentru gust.

Adormem toate ingredientele, cu excepția oțetului, într-un recipient și gătim la foc mic timp de o jumătate de oră. Apoi, compoziția se răcește și se adaugă oțet. Pregătirea (spălării, curățarea) ciupercilor. Sterilizați borcanele și capacele. Dacă este posibil, capacele trebuie să fie nemetalice. Încă o dată, spălăm ciupercile printr-un șuviță, lăsați-le să se scurgă apa și să se curgă ciupercile. Adormim în cutii, adăugăm marinată și rostogolim. Totul este gata. Acum vă puteți curăța ciupercile înainte de iarnă.

Rețeta 3

O rețetă foarte neobișnuită pentru combinarea ciupercilor marinate pentru iarnă cu legume.

Veți avea nevoie de:

 • Ciuperci marinate cu legumealbii vii - 1 kg;
 • apă - 600 ml;
 • esență acetică 9% - 80 ml;
 • morcovi - 150-200 grame;
 • ardei dulce - 2 buc;
 • zahăr - 3 linguri. l.;
 • sare - 2 lingurițe. l.;
 • frunze de dafin - 3 buc;
 • piper negru - 5-7 bucăți.

Clătimem și curățăm ciupercile din gunoi și iarbă. Dacă ciupercile sunt mari, le puteți tăia în mai multe părți. Morcovi mina, noi curatam si fream pe o rasina mare. Ardeiul este purificat din semințe și tăiat în fâșii.

Apoi puneti ciupercile fierte. După ce fierbeți apă, gătiți timp de 10 minute. Atunci când ciupercile sunt gătite, vom scurge apa de la ei printr-o sârmă. Luăm o altă cratiță, turnăm apă în ea și o punem în foc. Când apa se fierbe, se adaugă zahăr, sare, piper și frunze de dafin. Gatiti 5-10 minute la foc mic. Apoi adăugați oțetul și legumele în marinadă, aduceți-l din nou la fiert și gătiți încă 5 minute.

Trecem boletul alb într-o cratiță, gătiți la foc mediu timp de 15-20 de minute. Gata! Puteți să vă răsuciți în ciuperci calde și să vă curățați pentru iarnă.

Este interesant faptul că această rețetă pentru ciupercile de decapare poate fi consumată imediat, fără a aștepta 30 de zile pentru marinovki. Trebuie doar să așteptați până se răcesc și puteți mânca. Bon apetit!

Rețetă 4

Dacă doriți gusturi gustoase, apoi apreciază cu siguranță următoarea rețetă pentru ciupercile murate pentru iarna cu usturoi. În vasul preparat, un gust picant bogat și o aromă strălucitoare sunt simțite în mod clar.

ingrediente:

 • Mâncăruri căpșuni marociuperci - 3 kg;
 • sare - 2 lingurițe. l.;
 • usturoi - 2 capete;
 • zahăr - 2 linguri. l.;
 • oțet - 8 linguri. l.;
 • piper negru - 10 buc;
 • afine - 10 boabe uscate;
 • ulei vegetal - 75 ml;
 • Laurushka - 2 buc;
 • apă - 1 litru.

Începem să gătim cu ciuperci de curățare de pe pământ, gunoi și iarbă. Ne spălăm, ne usucăm și le curățăm. Repede într-o cratiță, se toarnă apă rece timp de 10 minute. Apoi clătiți, turnați din nou apă și puneți focul. Aduceți la fiert și gatiți timp de 5 minute. Fuzionăm cu apă, se toarnă noi, se adaugă sare și se pune din nou pe foc. Atunci când apa se fierbe, reduce focul la unul slab și gătiți timp de cel puțin 20 de minute. Apoi, scurgeți apa printr-un șuviu și lăsați timp de o jumătate de oră, astfel încât restul de lichid de sticlă.

Se pregătește marinada: se toarnă apa într-o cratiță, se adaugă zahăr, sare, piper, usturoi și afine. Aduceți la fierbere. După fierbere, adăugați oțetul, amestecați și adăugați ciuperci acolo. Se gateste timp de 6 minute. Apoi răspândim ciupercile pe borcane sterile, adăugăm marinada și topul cu ulei de floarea-soarelui. Rulam copertele, le întoarcem și le înfășurăm într-o pătură caldă. Așteptăm până când se răcește complet - aproximativ 12 ore. Apoi, puteți ridica ciupercile murate pentru iarnă în subsol sau în cămară.

Cum se păstrează ciupercile marinate pentru iarnă acasă

Dacă ciupercile sunt murate în conformitate cu toate regulile și reglementările, ele pot fi stocate pentru o perioadă lungă de timp. Atunci când ciupercile stau mult timp, marinada lor poate avea un gust acru sau ascuțit. În acest caz, înainte de a le folosi, puneți ciupercile într-un șuviu, clătiți-le și fierbeți din nou. Așa prelucrare Îndepărtați gustul miros și gustul acru.

Marile ciuperci sunt mai bine păstrate la o temperatură de cel mult 8 grade într-un subsol închis sau în cămară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturiCât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturi
Cum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturiCum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturi
Marinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătitMarinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătit
Ciuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătitCiuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătit
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Diferite rețete de ciuperci murateDiferite rețete de ciuperci murate
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Marinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu pozeMarinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu poze
Ciuperci sărate: rețete de gătitCiuperci sărate: rețete de gătit
Retete pentru chanterelle de iarnaRetete pentru chanterelle de iarna
» » Retete pentru marinarea ciupercilor in cutii de iarna acasa
© 2021 amigdas.com