amigdas.com

Vin din chokeberry negru cu drojdie acasă

Vin din castron negruFructele de cenușă de munte negru se disting prin numeroase proprietăți utile. Ele ajută la scăderea corpului de toxine, stabilizează activitatea intestinelor și sunt potrivite pentru pacienții cu boli oncologice.

Toate proprietățile benefice ale fructelor de padure rămân în vin, dând băuturii proprietăți unice de vindecare. Un pahar de acest vin ajuta la cresterea imunitatii, imbunatatirea vaselor de sange si coagularea sangelui. Desigur, merită să-l utilizați dozată - nu mai mult de 100 ml pe zi. Mai jos este o rețetă simplă de la gândacul negru.

De la chokeberry negru se dovedește aromat și gustos și o puteți găti acasă. Există numeroase moduri și rețete care ajută la acest lucru. Și este atât de simplu și ușor încât chiar și un începător poate să o facă. Ce ar trebui să fac pentru a fi gustos și util? Există mai multe etape de fabricare a vinului:

 1. Selectarea fructelor de padure.
 2. Unelte necesare.
 3. Prepararea ingredientelor.
 4. Procesul de gătire pentru rețeta selectată.

Alegerea corectă a boabelor

Chokeberry - acesta este ingredientul principal al băuturii, nu puteți face fără ea. Este necesar să luați numai boabe mature, dar pentru asta trebuie să știți exact când este mai bine să colectați. Timpul efectiv al maturării este primul îngheț din octombrie. Este după ei roșu are un gust dulce.

Verificați că boabele pot fi zdrobite, sucul care curge ar trebui să aibă o culoare rubinică bogată. Prin urmare, merită acordată o atenție deosebită calității externe a boabelor. Ar trebui să fie mari, strălucitoare și nu foarte grele. Nu colectați fructe putrezite sau sparte. Numai selectarea fructelor de o calitate bună și sănătoasă poate obține un vin delicios și parfumat.

Tacâmuri pentru fabricarea vinului

Unde este turnat vinulPentru a face vin acasă, trebuie să alegeți felurile de mâncare potrivite. Sunt preferate materiale precum:

 • sticlă;
 • alimentar plastic:
 • copac;
 • smalț fără deteriorare.

Vasele din astfel de materiale sunt considerate cele mai potrivite. Pentru fermentație, este mai bine să o utilizați ambalaj din sticlă sau din lemn, și pentru operațiunile intermediare de email și plastic. Este de dorit ca vasele din lemn să fie din stejar. În nici un caz nu trebuie să folosiți recipiente metalice din fier, cupru sau aluminiu.

Cu articole de sticlă, de obicei o cutie, puteți observa procesul de fermentare, dar are o serie de dezavantaje: fragilitate, impermeabilitate la aer, respectarea schimbărilor de temperatură. Pentru a elimina astfel de dezavantaje, băncile sunt înfășurate într-o cârpă densă și plasate în interiorul unui coș de răchită.

Ideal pentru vinificație sunt ustensilele din lemn. În el, vinul este protejat maxim de fluctuațiile de lumină și de temperatură și prin pori microscopici pătrunde în aerul necesar pentru drojdie. Există doar un singur minus aici - lipsa de oportunitate de observare a procesului.

ingrediente

Pentru a face vin de la chokeberry acasă, aveți nevoie nu numai pentru a ridica feluri de mâncare, dar toate ingredientele, datorită cărora veți obține o băutură delicioasă și plăcută. Luați în considerare rețeta pentru o băutură cu drojdie.

Pentru a face vin de origine în conformitate cu reteta cu drojdie veți avea nevoie de:

 • 6 kg de cenușă de munte;
 • 2 litri de apă;
 • 30 grame de drojdie.

Rețeta pentru gătit

Prepararea vinului de la chokeberry la domiciliu este destul de simplă și are loc în mai multe etape. Reteta va fi clara pentru oricine, chiar si un novice in vinificatie. Să considerăm fiecare etapă separat.

Pregătirea fructelor și a mustului

Procesul de preparare a unui vin deliciosÎn primul rând trebuie să pregăti fructele. Black-cherry ar trebui sortată și zdrobită. Puteți face acest lucru cu un măcinător sau blender. După zdrobirea fructelor de padure, copacii rowan se întind pe tifon, iar sucul se stoarce din ele. În final, ar trebui să fie 4 litri de suc. În acest suc, puteți adăuga la alegere alte fructe, cum ar fi strugurii sau merele, precum și frunzele carcasă, datorită cărora există o scădere a acțiunii aroniei prezente în cenușă de munte.

Sucul rezultat este pus în frigider, iar amestecul de boabe este turnat cu apă, încălzit la 78 de grade. După aceea, este necesar să așteptați puțin și să scurgeți apa, apoi repetați procesul. După aceasta, trebuie să dați din nou boabele, apoi amestecați cele două infuzii cu sucul stoarse anterior. Rezultatul tuturor acestor proceduri ar trebui să fie de 10 litri de must, gata pentru adăugarea drojdiei.

Adăugarea de zahăr și drojdie

Acum este necesar să adăugați drojdie și zahăr la must. În primul rând, o jumătate de kilogram de zahăr și totul este amestecat. Apoi adăugați drojdia și amestecați din nou. Pe ambalaj, unde va avea loc fermentația, este necesar să se pună o mănușă sau un sigiliu hidraulic, să se învelească cu o cârpă densă și să se pună într-un loc întunecat.

După o săptămână, trebuie să adăugați o altă porție de zahăr la vinul de fructe de padure negru. Întregul proces de fermentație durează o lună, deci trebuie avut în vedere că adăugarea de zahăr în această rețetă are loc în trei etape. A doua oară puteți face acest lucru în 5-7 zile, iar cel de-al treilea după o săptămână. Acum rămâne doar să așteptați până când vinul precipită, după care este necesar să îmbinați cu exactitate băutura rezultată din boabele de fructe negre.

Ultima etapă

Este necesar să se toarnă vinul din cireșul negru pe sticle și pune într-un loc răcoros pentru fermentație silențioasă. Închideți-l nu este slăbit, astfel încât bulele se pot forma. Scurgeți băutura la fiecare două săptămâni. Aceasta se face astfel încât amărăciunea din drojdie să nu-i fie transmisă. Rețeta permite adăugarea unei mici cantități de zahăr la gust în vinul finit. Acum o poți folosi.

Erori în pregătire

Din nefericire, nu întotdeauna pregătirea exactă a unei rețete pentru vin de la chokeberry negru garantează fermentarea normală. Se întâmplă că întregul proces se oprește după câteva zile sau nu începe deloc. Deci, undeva a existat o abatere de la rețetă sau a existat o ușoară eroare, dar nu vă faceți griji - totul este fixabil. ce motivele pentru absența fermentației există și modalități de a le elimina:

 1. Cât durează vinulScurgeți recipientul bine închis. Dacă vasul în care vinul este fermentat nu este sigilat, atunci bulele nu vor apărea, iar dioxidul de carbon va căuta alte căi de evadare. Atunci când intensitatea fermentației scade, vinul poate ajunge în aer, ceea ce provoacă băutura. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să se acopere articulațiile cu un test sau alt adeziv natural.
 2. O cantitate mică de timp. Drojdia are nevoie de ceva timp. În funcție de factori precum temperatura, zahărul, materiile prime, fermentația poate începe de la câteva ore la trei zile. Înainte de a vă face griji trebuie să așteptați 3-4 zile.
 3. Mod de temperatură incorect. Drojdia își începe activitatea la 10-30 grade. Dacă temperatura este mai mare, atunci ei mor, mai jos - ei dorm. Ar trebui evitată orice diferență, de exemplu, vinul a început să rătăcească la 15 grade, respectiv, este necesar să se mențină această temperatură. Dacă se schimbă temperatura, atunci merită să plasați o sticlă de vin din chokeberry negru într-un alt loc.
 4. Densitate. Dacă consistența mustului s-a dovedit a fi excesiv de groasă, atunci trebuie diluată cu suc de apă sau acru, însă nu uitați că nu merită să adăugați mai mult de 15% din volumul original.
 5. Excesul sau lipsa de zahăr. Cea mai potrivită cifră este de 10-20%. Dacă nu există suficient zahăr - nu există un produs suficient pentru prelucrare, atunci când încetinește o mulțime de drojdie. Această problemă este rezolvată prin adăugarea de zahăr sau suc de acru.
 6. Aspectul mucegaiului. Puteți vedea în stadiul inițial un film de mucegai. Acest lucru se datorează ingredientelor care nu corespund standardelor sau mâncărurilor prost spălate. În consecință, este necesar să se îndepărteze mucegaiul și se toarnă vinul.
 7. Drojdie de calitate scăzută. Ei pot frâna și pot opri întregul proces. În acest caz, trebuie să adăugați o cantitate mică de drojdie sau stafide sau struguri.
 8. Sfârșitul fermentației. Atunci când concentrația de alcool este de 10-14%, drojdia moare, pentru a obține un vin mai puternic este necesar să se mărească gradul prin adăugarea de alcool.

Beneficii și daune ale vinului de casă din muștar

Vin de casă utilchernoplodki are calități unice, care afectează în mod pozitiv sănătatea umană. Homemade vin din chokeberry negru are un gust interesant și are un efect bun asupra digestiei. Acționează ca un colagog și afectează pozitiv ficatul, mărește tensiunea arterială și ajută la tratarea bolilor tiroidiene.

Dar, ca orice alt produs, această băutură poate provoca un rău. Nu se recomandă administrarea acesteia persoanelor cu gastrită, hipotensiune arterială, vene varicoase, ulcere. Poate provoca vătămări cu creșterea coagulării sângelui.

Atunci când utilizați orice băutură care conține alcool, merită să vă amintiți că totul este bun în mod moderat și, cel mai important, nu exagerați. Pregătește o băutură delicioasă la domiciliu. Este foarte simplu, cu cat reteta va va ajuta cu aceasta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Articole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mereArticole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mere
Proprietăți terapeutice de ashberry chokeberryProprietăți terapeutice de ashberry chokeberry
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Rețete din cătină: compot și alte băuturiRețete din cătină: compot și alte băuturi
» » Vin din chokeberry negru cu drojdie acasă
© 2021 amigdas.com