amigdas.com

Preparatul de pește uscat: gustare uscată preferată a rușilor

Cum să uscați peștele acasăPeștele uscat a fost întotdeauna considerat o gustare excelentă pentru o băutură. Multe filme faimoase arată cum personajele curăță peștele înainte de a sta în jur. Cu toate acestea, majoritatea fanilor nu cunosc nici măcar avantajele acestui produs. Peștele uscat conține multe substanțe utile. Se știe că prin metoda clasică de uscare, toate vitaminele și mineralele sunt stocate în pește.

Când folosiți pește uscat, trebuie să cunoașteți atât proprietățile benefice cât și efectele nocive ale acestui produs asupra corpului uman. Să le analizăm mai detaliat.

Proprietăți utile ale peștilor uscați

Ce este util în pește uscatSe știe că într-un pește uscat, substanțele utile care se găsesc în materia primă pot fi conservate. Acest produs conține mult calciu. Pentru a completa rezervele acestui mineral, cel mai bine este să mâncați pești mici împreună cu oasele. Nu uitați de conținutul de fluor și fosfor.

Cu câțiva ani în urmă, oamenii de știință de la Oslo au demonstrat că acizii grași omega-3 conținute în pește uscat sunt capabili să distrugă părți ale celulelor canceroase. De aceea, produsul este recomandat pacienților oncologici. Experții observă că acizii grași au un efect pozitiv asupra creierului uman, motiv pentru care oamenii de știință francezi sfătuiesc cetățenii mai în vârstă să mănânce pește uscat pentru a preveni demența.

Omega-3 grăsimi sunt foarte utile pentru femeile însărcinate. Se remarcă faptul că femeile care le foloseau în mod regulat în timpul sarcinii au fost mai puțin susceptibile de a suferi de depresie postpartum. Copiii acestor mame dorm mai bine noaptea.

Rănirea corpului uman

Cum să uscați peșteÎn ciuda tuturor beneficiilor peștelui uscat, unii oameni trebuie să renunțe. Astfel, persoanele care suferă de boli de rinichi și de inimă ar trebui să limiteze sever utilizarea acestui produs. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de sare. Unii medici observă că peștele uscat este foarte rigid și poate răni pereții stomacului. Acesta este motivul pentru care este mai bine să refuzați acest lucru persoanelor care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal.

Se știe că peștele uscat trebuie cumpărat numai în magazine. Produsul, preparat într-o fabrica mare, trece prin toate etapele de procesare necesare. Persoanele fizice pot întrerupe tehnologia de gătit, astfel încât paraziții să poată supraviețui în produs. Această regulă este deosebit de importantă pentru a se realiza dacă dobândiți un pește de apă dulce, deoarece în ea larvele paraziților intestinali persistă de foarte mult timp.

Modalități de pregătire și reguli de depozitare

Cum se păstrează pește uscatExistă două modalități principale de uscare a peștilor: fierbinte și reci. Când este fierbinte, peștele este uscat la o temperatură de 200 de grade Celsius. Dezavantajul acestei metode este că majoritatea substanțelor utile sunt pierdute. Cu toate acestea, moartea tuturor paraziților este garantată.

Metoda rece este considerată tradițională. Se utilizează în 90% din cazuri de preparare. Peștele este uscat în condiții naturale. Temperatura aerului nu trebuie să depășească 40 de grade.

Majoritatea pescarilor folosesc o metodă rece de uscare. Mai întâi sare pește într-o soluție salină specială. Pentru această carcasă, peștele trebuie să fie spălat și pus într-un castron. Apoi, peștele trebuie turnat cu soluție salină. Pe un kilogram de pește proaspăt ar trebui să ia 140 de grame de sare. Peștii mici sunt sărate timp de două zile. Cele mai mari ar trebui să se găsească în saramură timp de 5-6 zile. După aceasta, clătiți carcasa și uscați cu un prosop de hârtie. Apoi, peștele este atârnat de cârlige speciale. Uscarea are loc într-un loc răcoros și bine ventilat.

În Europa de Vest, de exemplu, în Norvegia, peștii sunt adesea uscați fără adăugarea de sare. În acest scop, alegeți specii cu conținut scăzut de grăsimi. Conținutul de grăsimi din materii prime proaspete nu trebuie să depășească două procente. Carcasele se spală, taie capul și coada. Apoi eliminați toate insidelor. Procesul de uscare are loc în termen de două luni. Materiile prime preparate se răspândesc pe pietre sau plăci din lemn.

Mulți pescari pregătesc o mulțime de pești în timpul verii. Îl păstrează până în primăvară, urmând un set de reguli:

 • Peștele uscat trebuie depozitat într-o încăpere cu o umiditate medie a aerului de 70%;
 • Nu puteți înfășura un pește în hârtie sau într-un ziar;
 • Cel mai bine este să păstrați peștele în cutii de lemn suspendate din tavan.

Pregătirea recipientelor din materii prime uscate

Familiile pescarilor folosesc adesea pește uscat pentru gătit diverse feluri de mâncare.

Supa de reteta

De la un lucru mic, care este incomod din cauza rigidității puternice, puteți găti o supă simplă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • Cum sa mananci peste uscatTrei pești mici;
 • Două cartofi;
 • Două linguri de orz de perle;
 • ceapă;
 • morcovi;
 • condimente;
 • Smântână.

Peștele se toarnă cu un litru de apă rece și se lasă timp de 3-4 ore. Apoi, tigaia se pune pe foc și se aduce la fierbere. Apoi se adaugă orzul de perle în apă și se fierbe timp de 20 de minute. Apoi, în tigaie trebuie să puneți legumele tocate. După 15 minute, adăugați condimente și sare. Serviți supa cel mai bine cu smântână proaspătă.

Cod de copt

Peștele proaspăt uscat poate fi folosit și pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare. Deci, în Portugalia, de multe ori coapte copt cod. Pentru a pregăti felul de mâncare aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • Cum să uscați pește500 g de cod uscat;
 • 400 g cartofi;
 • 1 ou;
 • 200 g de cremă;
 • patrunjel verzi;
 • ulei vegetal;
 • sare.

Mai întâi trebuie să înmuiați codul uscat în 3 zile. Apoi se taie în bucăți și se întinde într-o tavă de ulei lubrifiant. Pe codul se pune bucăți de cartofi. Crema este amestecată cu ouă și sare. Amestecul rezultat trebuie umplut cu cartofi cu cod. Coaceți vasul timp de 30-40 de minute. Înainte de servire, adăugați patrunjel.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitatDescrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
Elanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este utilElanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este util
Câine de pește: unde se găsește, ce hrănește, beneficiază și dăuneazăCâine de pește: unde se găsește, ce hrănește, beneficiază și dăunează
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Seabass (laurac): beneficiu și rău, reguli de gătitSeabass (laurac): beneficiu și rău, reguli de gătit
Fish Makurus - habitat, valoare nutritivă, beneficii și răuFish Makurus - habitat, valoare nutritivă, beneficii și rău
Marea de mare: beneficii și rău, mâncareMarea de mare: beneficii și rău, mâncare
Ryapushka: rețete de gătit și utilizarea peșteluiRyapushka: rețete de gătit și utilizarea peștelui
Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umanePiersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane
» » Preparatul de pește uscat: gustare uscată preferată a rușilor
© 2021 amigdas.com