amigdas.com

Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora

Aspectul unui agel de rațăMulți fermieri din ferme sau parcele își cresc rațele. Carnea acestei pasari este foarte sanatoasa si gustoasa, contine o cantitate optima de vitamine si oligoelemente.

Rațe rapide și cu succes câștig în greutate, aproape că nu suferă multe boli, care afectează adesea alte păsări de curte.

Astăzi vom vorbi despre rasa de rapiță agidel. A fost obținută artificial recent, la începutul acestui secol, în Rusia. Primele rezultate ale lucrărilor de reproducție au fost primite în 2003, acum indicatorii se îmbunătățesc constant.

Agidel de rață: descrierea rasei

Descriere externă reprezentanți ai acestei rase:

 • cap mare și lung;
 • Ciocul este lat și are o culoare alb-roz;
 • ochi mari întunecați;
 • Grosimea medie a gâtului este relativ lungă;
 • proeminent piept adânc în față;
 • larg și lung înapoi;
 • bine amplasat aproape trunchiul orizontal;
 • pene alb, smântână, galben și alte nuanțe în penaj sunt aproape absente;
 • medie scurtă în grosime a labei, are o culoare portocalie deschisă.

Descrierea naturii și a condițiilor de viață ale rațelor

Specii de rațeTemperamentul rațelor este de așa natură încât acestea pot fi ținute într-un stilou sau pășunat. Spre deosebire de alte rase de rață, care țipă și alerg cu voce tare în timpul pășunatului, reprezentanții rasei Agidel se comportă calm. Ele se comportă predominant liniștit, mișcările lor sunt măsurate, dar rareori țipă. Datorită faptului că reprezentanții aglomeratului de stâncă sunt liniștiți, furajul va fi absorbit mai rațional, ceea ce oferă un maxim de creștere pentru un timp cât mai scurt.

Un plus imens cu reproducerea și întreținerea rațelor rasei Agidel va fi prezența unui iaz din apropiere. Dar chiar dacă nu există, nici nu trebuie să vă supărați. Păsările se pot descurca fără ea, atunci proprietarii ar trebui să le ofere elevilor acces permanent la apă, tinerii vor avea nevoie chiar și noaptea.

Nutriția și producția de ouă

Reprezentanții rasei Agidel diferă prin faptul că câștigă rapid greutate. Dacă trăiesc în condiții favorabile și mănâncă bine, atunci în 6 săptămâni drakul poate câștiga aproximativ 3,2 kg, iar rața - 2, respectiv 95 kg.

Pentru o lungă perioadă de timp, nu este recomandat să conțină păsări, în cazul în care populația este supraexploatată, atunci reprezentanții rasei nu vor câștiga prea multă greutate, iar penele lor vor fi nepoliticoase. Conține-le mai departe este recomandabil numai dacă participă la reproducere.

Consumul de hrană depinde foarte mult de o serie de condiții și de indicatori. Dacă credeți că informațiile de la producători și agricultori, atunci această cifră este de aproximativ 2, 25 kg de hrană pe kilogram de creștere de rață. Creșterea indicelui se datorează cel mai adesea faptului că multe ferme de pasari vând o linie de ouă la un preț diferit.

Birds of a agidel aparțin rasei de rațe de pui broiler. Dacă vorbim despre o gospodărie particulară, atunci o caracteristică importantă a unei anumite rase de păsări este siguranța naturală a efectivului în timpul pubertății de rațe. Agidel are una dintre cele mai mari rate din acest punct de vedere. Conservarea rasei de la naștere la șase săptămâni este mai mare de 98 la sută, în mod nesemnificativ, indicele scade în perioada de la 0 la 7 luni la 97, 5 la sută. Acest argument este un plus în favoarea rațelor acestei rase.

Ca o rasă de rațe de broilere, agidul are indicatori buni în ceea ce privește producția de ouă. În funcție de linia încrucișată, o rață poate da de la 225 la 260 de ouă. De asemenea, trebuie să țineți cont și faptul că cu cât ouăle sunt mai mari, cu atât va fi mai mică greutatea păsărilor și consumul de hrană pentru creștere va fi mai mare.

Descrierea ouălor din rațe este astfel:

 • greutatea în medie este de 77 de grame în ou;
 • 95 de grame de greutate în rândul de rațe de pui;
 • Oul este destul de mare, are forma unui oval obișnuit.

Agidel: utilizarea de ouă și în jos

Ouăle de rațe de rasă Agidel nu pot fi consumate crude. Dar ele pot fi folosite pentru fabricarea produselor de cofetărie pe bază de aluat, aceasta oferă următoarele rezultate:

 • produsele vor fi mai delicioase;
 • va fi mult mai delicat;
 • gustul va fi bogat și original;
 • culoarea desertului va fi specială.

Rasește rapelul agidelOuale de rață, nu numai rocile, sunt, de asemenea, utilizate cu succes în scopuri cosmetice. Această rasă nu face excepție. Cu ajutorul ouălor, puteți lupta cu succes cu pielea grasă, puteți îngriji porii, trageți-o împreună și scăpați de luciu nedorit.

Cu ajutorul gălbenușului, puteți restabili părul deteriorat, inelele plictisitoare și fragile vor deveni rapid sănătoase.

Un ou brut de rață poate fi folosit ca ingredient pentru a pregăti o mască de față pentru pielea uscată și combinată.

După cum am menționat deja, Rațele rasei Agidel au un penaj predominant alb. Pene de aceste rațe sunt adesea folosite pentru încălzirea tricotului pentru scopuri industriale, deoarece materiile prime albe sunt cele mai potrivite pentru acest scop.

Descrierea reproducerii și creșterii rațelor

Munca constantă a crescătorilor cu rasa Agidel are ca scop nu numai îmbunătățirea ratelor de producție a ouălor, dar și a cărnii, dar și creșterea rezistenței păsărilor la diverse infecții și boli.

Experiență de succes ca ferme private, și întreprinderile industriale sugerează că agidul este o rasă foarte promițătoare în ceea ce privește creșterea și reproducerea și, de asemenea, profitabilă din punct de vedere economic.

Mulți oameni sunt interesați de modul cel mai bun de a rasa rațe - prin intermediul unei găini sau prin utilizarea unui incubator? Dar, deoarece rasa în sine este rezultatul trecerii diferitelor cruci și pietre, cel mai bine este să cresc puii cu ajutorul unui incubator.

Indicatorul păsărilor fertilizate este de aproximativ 95%. Derivarea descendenților din ouăle destinate incubației se păstrează la aproximativ 80%, ceea ce poate fi atribuit uneia dintre deficiențele acestei rase.

Nu există cerințe speciale pentru incubator în sine. Dar pentru a minimiza pierderile în această etapă de lucru, îndepliniți următoarele cerințe:

 • Agitata de rațăÎnainte de a selecta ouăle pentru ouă, inspectați-le bine. Ele trebuie să fie cât se poate de proaspete, să nu existe deflexii, fisuri sau conuri, iar carapacea trebuie să aibă o suprafață uniformă;
 • respectați cu strictețe regulile de menținere a temperaturii în incubator. Mulți fermieri spun că, în funcție de momentul în care ouăle sunt în ea, temperatura ar trebui să fie diferită. Astfel, în primele două săptămâni ar trebui să fie de aproximativ 37,7 grade, de la 15 la 21 de zile - 38,3 grade, respectiv, și de la 22 la 26 de zile - până la 38,7 grade;
 • ouă în incubator de cel puțin 10 ori pe zi, astfel încât embrionul să nu rămână în coajă și să nu moară;
 • În prima săptămână, umiditatea în incubator ar trebui să fie de aproximativ 60-70%, apoi până la ieșire scade până la 45%. Când incepe cuibul, umiditatea creste pentru a inmuia shellul;
 • Ouăle sunt răcite cel puțin de două ori pe zi. Răcește-le timp de 10-30 de minute, iar de fiecare dată intervalul ar trebui să fie același.

După retragerea rață, trebuie să se țină seama de iluminarea incubatorului și de menținerea regimului de temperatură. Primele zile ale vieții lor luminează ar trebui să fie constantă, atunci trebuie să reduceți treptat intensitatea luminii, dar numărul de ore de lucru în timp ce nu reduce.

Rețineți că rațele aparțin acelei categorii de păsări care au un metabolism intensiv, astfel încât pot mânca noaptea. Asigurați-le acces permanent la apă, pentru persoanele maturate, bolțul de băut ar trebui să fie construit astfel încât să nu se permită nici o stropire. Pe cât de uscat așternutul depinde de procentul de supraviețuire și de puterea sănătății păsărilor.

Hrăniți rațele mai bine toate cerealele sfărâmate sau alimentele gata preparate, în timp suplimentăm dieta cu produse cum ar fi:

 • cereale integrale;
 • verdeață;
 • porumb de porumb;
 • floarea soarelui.

Rațele rasei agidite preferă cerealele mai mult decât un amestec. De asemenea, nu puteți traduce o pasăre de la un tip de alimente la altul. Timp de 4-7 zile, hrăniți-l cu două tipuri de hrană, apoi îndepărtați încet din dietă inutil. Alimentația pentru rațe trebuie să fie echilibrată, trebuie să conțină toate mineralele și vitaminele necesare.

Rațe bolnave

Ce poate rade o rață agidă?Una dintre trăsăturile-cheie ale rațelor agelului de stâncă este că acestea sunt imune la tot felul de boli pe care alte rațe sunt predispuse. în special, la leucemie. Ei pot infecta întregi efective de rațe și provoacă moartea lor.

Dar merită să fiți atenți la o astfel de problemă, cum ar fi despicarea și spargerea penei. Acest comportament este rar asociat cu dezvoltarea unei boli infecțioase sau a altor boli. Adesea se explică prin lipsa oligoelementelor și a vitaminelor în dieta pasarilor sau prin condițiile de menținere a acestora, unde fenomene precum:

 • murdărie;
 • igrasie;
 • paturi murdare;
 • supraaglomerare.

Bineînțeles, această boală sau boala la păsări este mult mai ușor să nu recunoști în avans, decât să tratezi mai târziu în realitate.

Pro și contra rasei

Rații au argumente pro și contra. Printre profesioniști, puteți observa următoarele:

 • ele cresc rapid greutate;
 • ei practic nu sunt susceptibili la multe boli și infecții;
 • puful și penele sunt de înaltă calitate;
 • rata ridicată a producției de ouă;
 • calități excelente de adaptare;
 • carnea păsărilor este delicioasă.

Avantajele rasei de rațăDezavantajele unui agid este mult mai puțin. De exemplu, o puiet este obținută cel mai bine într-un incubator și, de asemenea, carnea de pasăre are un conținut caracteristic de grăsime, ca și alte pui de carne.

Rațe din această rasă, ca agidel pot fi plantate ca pe fermele mici, dar, de asemenea, în producția la scară largă. Ei au carne gustoasă și hrănitoare și dacă țineți cont de particularitățile acestei rase și de particularitățile reproducerii acesteia, se poate concluziona că chiar și un număr mic de animale vor umple nevoia unei familii mari în carne.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Creștere de rase decorative de puiCreștere de rase decorative de pui
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Puii de orez sunt o rasa minunata rusaPuii de orez sunt o rasa minunata rusa
Duck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărieDuck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărie
Musk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasăMusk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasă
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
Pui-goloshei - descriere detaliată a raseiPui-goloshei - descriere detaliată a rasei
» » Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora
© 2021 amigdas.com