amigdas.com

Rețeta pentru gemul "pyatiminutka" din mure pentru iarna

Cum să faci gem de mureMurelele sunt considerate unul dintre cele mai uimitoare fructe de padure. Este folosit de mulți cofetari și bucătari din întreaga lume pentru a face dulciuri. În forma sa, mureaua seamănă cu o zmeură, dar diferă de culoarea și strălucirea gustului. Un gust distinct echilibrează o ușoară notă de aciditate și, prin urmare, nu este surprinzător faptul că gătitul din acest produs se dovedește atât de delicios.

Mai ales gemul de mure este ca și copiii mici, deoarece poate fi mâncat cu orice fel de terci, răspândit pe pâine, pus în ceai sau mănâncă doar cu o lingură. Este deosebit de plăcut și util să se bucure de o astfel de delicatețe în timpul iernii, când există o deficiență de vitamine.

Blackberry păstrează

Blackberry Jam este adesea folosit în restaurante pentru a face cupcakes, cheesecakes sau soufflé. La domiciliu, această delicatesă este servită în terci sau în piureuri.

Blackberry are nu numai un gust minunat, ci și o mulțime de proprietăți utile, din care se poate distinge:

 • consolidarea pereților vaselor de sânge;
 • scăderea temperaturii în ARI;
 • imunitate crescută;
 • ajutor în lupta împotriva răcelii;
 • tratamentul cistitei și bolii renale;
 • scutirea de afecțiuni inflamatorii sau de pneumonie.

8 rețete de la mure

Timp de mai multe decenii, a existat un număr mare de rețete pentru a face gem de mure la domiciliu. Mulți dintre ei diferă în compoziția ingredientelor, obținerea unui gust unic sau păstrarea proprietăților benefice. Printre toate diversitatea se disting:

 • Blackberry păstreazărețetă clasică;
 • gem de mure, pentru iarna "cinci minute";
 • combinație de mure și zmeură;
 • gem de negru cu mere;
 • retete cu lamaie, portocale sau banane;
 • gem de gătit fără semințe, etc.

Gemul clasic de mure

Pentru prepararea gemului clasic de la mure, folosiți ingrediente cum ar fi:

 • 1100 g de mure;
 • 1100 g de zahăr.

Înainte de a începe să pregătiți gemul, boabele ar trebui să fie pre-gătite. În primul rând, mureaua răsfățată este sortată, iar boabele rămase sunt spălate sub apă rece. Apoi, trebuie să dați timp pentru o cantitate de apă din sticlă în exces și numai apoi puneți produsul într-un bazin sau într-o tavă cu fundul lat și plat. În această stare, mureaua este gătită timp de o oră, cu adăugarea constantă de zahăr. În cele din urmă, puteți vedea cum sucul începe să iasă în evidență. Este necesar să fierbeți mureaua de mai multe ori, amestecand usor, pentru a nu dauna boabelor. La sfârșitul gătitului, gemul este distribuit fierbinte pe borcane curate și uscate și bine înfundat cu capace.

Rețeta pentru "Pyatiminutka"

Modalități de a face gemSunt sortate dulciuri, se îndepărtează fructele de păstăi răzleți, se recoltează crenguțe și tulpini. Pentru a utiliza o hârtie simplă, utilizați apă după spălare. Odată ce boabele se usucă, ele sunt așezate în pelvis, dar, spre deosebire de rețeta clasică, aici fructele sunt stivuite cu straturi de zahăr. În această stare, boabele trebuie păstrate timp de 5-6 ore pentru ca sucul să înceapă să iasă în evidență. Ca rezultat, puteți obține un produs suficient fierbeți timp de 5 minute pentru a fi gata.

Cu câteva minute înainte de terminarea gătirii în gem, se amestecă și se adaugă câteva grame de acid citric. Răspândiți dulceața obținută în borcane de sticlă curate și uscate, dar nu puteți acoperi gemul cu capace. În loc de capace, se folosește o pungă de plastic, iar blocajele se depozitează la rece.

ingrediente:

 • 1 kg de mure;
 • 820 g de zahăr;
 • 3-4 g acid citric.

Jam cu mure și zmeură

ingrediente:

 • negru 1 kg;
 • zmeură 1 kg;
 • zahăr 2 kg.

În primul rând, zmeura și murele sunt sortate, tulpinile sunt îndepărtate și distribuite în diferite ambalaje. În prima etapă boabele sunt gătite separat. Raportul aproximativ al greutății zahărului și a boabelor este de la 1 la 1. În timpul gătirii, lichidul este agitat, dar pentru a nu deteriora produsul în sine. După fierbere, se pun zmeură și mure într-un loc răcoros timp de 11-13 ore pentru a seca sucul. Apoi, sucul este turnat într-o tigaie separată și fiert, adăugând în mod constant zahăr, și se amestecă. Bomboanele adorm la jumătate de oră înainte de gătit. Se încălzește fierberea timp de aproximativ 6 minute, după care se lasă să se răcească complet, se încălzește din nou la fierbere timp de 5 minute și se distribuie fierbinte peste borcane de sticlă.

Gem de negru cu mere

ingrediente:

 • Blackberry Jam pentru iarnămere de soiuri acide 1 kg;
 • negru 1 kg;
 • zahăr 1,5 kg;
 • 3 ml de apă;
 • orice lichior de boabe de 90 g;
 • 18 g de unt;
 • 3 g de cardamom;
 • lamaie 135 g.

Mai întâi, se curăță și se clătesc mere și fructe de pădure. Merele sunt decojite, miezul este îndepărtat și tăiată în bucăți mici. Apoi tăiați felii de mere cu apă și aduceți la fierbere timp de 10 minute. Fructele ar trebui în cele din urmă să se înmoaie și apoi se toarnă suc de lămâie pre-stoarse. Amestecul trebuie să stea în stare de fierbere timp de încă câteva minute și apoi să se răcească.

După câteva ore, gemul este din nou adus la fierbere, fructe de padure și zahăr sunt acoperite. Când încălziți, asigurați-vă că pe suprafață nu se formează spumă. Odată ce spuma nu mai apare pe suprafață, cardamomul și lichiorul se toarnă în tigaie. În această stare, gemul este gătit timp de 3-4 minute, apoi distribuit băncilor. Una dintre subtilitățile acestei rețete este că hârtia de pergament este plasată între capac și borcan.

Prepararea murelor cu lămâie, banane sau portocale

De fapt, prepararea gemului cu lămâi, portocale sau banane - acestea sunt trei rețete diferite. Procesul de gătire însăși nu se schimbă, dar se folosesc ingrediente diferite. De exemplu, ingrediente precum:

 • 1 kg de mure;
 • 980 g de zahăr;
 • 140 g de lamaie, 400 g de portocale sau 1 kg de banane.

Puteți utiliza numai unul dintre cele trei ingrediente, deoarece combinația lor poate sparge gustul de mure.

Boabe sunt pre-sortate și spălate. Lemnul se spală și se freacă cu o coajă galbenă. După aceasta, adăugați fructe de padure, coaja de lamaie și amestecați în timp ce încălziți ingredientele pentru a separa sucul. După fierberea într-o cratiță, începeți în mod egal adăugați zahăr și suc de lămâie. Băutura este importantă pentru a amesteca în mod constant ușor, astfel încât să nu deterioreze fructe de padure. În ultima etapă trebuie să obțineți un lichid gros, care poate fi pus în borcane. Pentru sterilizare, cutiile sunt introduse în apă clocotită timp de câteva minute.

Împreună, o lămâie poate folosi o portocală sau o banană, în proporțiile de mai sus. În unele cazuri, împreună cu portocalele, adăugați o cantitate mică de suc de lamaie.

Rețetă pentru gem de mure

ingrediente:

 • 1050 g de zahăr;
 • 1050 g de mure;
 • 500 ml de apă.

De fapt, procedura în sine este similară cu rețeta clasică. Particularitatea acestei rețete este asta boabele sunt șterse după gătire eliminând astfel toate oasele. Minusul acestei metode de gătit constă în faptul că gemul nu lasă fructe întregi, iar produsul în sine seamănă cu cartofii piure, dar gustul nu se schimbă în același timp.

Sfaturi pentru a face gem de mure

În pregătirea gemului din mure este nimic greu. Chiar și începătorul de gătit poate face față acestei chestiuni, mai ales atunci când există rețete pas cu pas la îndemână. Cu toate acestea, în timpul gătit este necesar să urmați anumite nuanțe, care va ajuta nu numai pentru a obține dulceață delicioasă, ci și pentru a păstra toate proprietățile utile de fructe de padure.

 1. O modalitate de a pregăti ușor și rapid un gemDacă doriți să obțineți un gem cu fructe întregi în cele din urmă, este important să clătiți și să amestecați lichidul în timpul gătitului. În special în timpul gătirii, boabele devin fragile.
 2. Spre deosebire de zmeura, semințele de mure sunt puțin mai greu, deci nu fiecare copil poate veni să-l guste. Pentru a elimina semințele, urmați boabele după o scurtă gătire printr-o sită.
 3. Multe rețete vă permit să adăugați o mică improvizație. Utilizarea citricelor sau a altor soiuri de fructe de pădure este binevenită. Principalul lucru este să urmăriți proporțiile pentru a nu întrerupe gustul ingredientului principal.
 4. Spre deosebire de pregătirea gemului din alte fructe de pădure, în cazul murelui, este permisă utilizarea unei varietăți de aditivi și condimente. Cel mai adesea, cofetarii recurg la utilizarea de rozmarin, cuișoare, cardamom și alte condimente aromate.
 5. Pentru a păstra proprietățile utile, este recomandat să preparați boabe la căldură mare pentru o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, în acest caz nu ar trebui să existe contradicții cu rețeta.

concluzie

Gust excelent, proprietăți unice de vindecare, aspect frumos, toate acestea sunt toate calitățile pe care le are un negru. Se obține băutură din acesta foarte bogat și plăcut nu numai pentru adulți, ci și pentru copii. Pregătiți această dulceață acasă, chiar fără abilități de bază. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile pas cu pas ale rețetelor și să respectați recomandările necesare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să tăiem corect murele în primăvarăCum să tăiem corect murele în primăvară
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Blackberry agavam: descrierea varietății și sfaturi pentru creștereBlackberry agavam: descrierea varietății și sfaturi pentru creștere
Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețeteCum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Rețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeurăRețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeură
Reteta simpla pentru gem de pe pere pentru iarnăReteta simpla pentru gem de pe pere pentru iarnă
Rețetă pentru gem de dovlecel cu lămâie și portocalăRețetă pentru gem de dovlecel cu lămâie și portocală
Rețete de gem de coacăz roșuRețete de gem de coacăz roșu
» » Rețeta pentru gemul "pyatiminutka" din mure pentru iarna
© 2021 amigdas.com