amigdas.com

Fish nelma: caracteristici ale habitatului și capturilor

Carnea lui NelmaNelma este un pește aparținând familiei de salmonide, semi-pass și apă dulce. Al doilea nume este pește alb. Împrejmuiește coasta Oceanului Arctic, la gurile râurilor Yenisei, Lena, Irtysh. Este un obiect valoros al pescuitului și al reproducerii, deoarece are calități ridicate de gust. Este cultivat artificial, ceea ce conduce la o creștere a populației, care este în declin rapid din cauza braconajului și tulburărilor de mediu.

Nelma: caracteristicile și caracteristicile capturilor

Nelma este un prădător de râu și cel mai mare reprezentant al salmonidelor. Se hrănește cu pești mici (de exemplu, miroase, vendace, burbot, roach). Lungimea unui pește poate depăși un metru, iar greutatea poate ajunge la o jumătate de cent. Dar, în cele mai multe cazuri, există persoane care cântăresc 5-8 kg.

Descriere, reproducere și nutriție

Caracteristici ale dezvoltăriiNelma are un corp mare în formă de arbore, cu o aripă de grăsime, o gură mare și o burtă albă, acoperită cu cântare de argint. Falțul inferior iese în față, are o cotă abruptă, asemănătoare cu un dinte și care intră în maxilarul superior sau, mai precis, în locașul său. Fălcile, limba și vomerul sunt pline de dinți mici, ascuțite. Acest pește fără pete întunecate pe corp, spre deosebire de alte specii de pește albă. Căsătoria de colorat practic nu diferă de obicei. Rareori la bărbații de pe scări și cap, se constată o creștere sub formă de pieptene subdezvoltată. Pestele trăiește până la douăzeci de ani.

Maturarea unui adult are loc între șase și zece ani la bărbați, iar la femele de la șapte la doisprezece. Nelma, în toată viața sa, poate pune ouă numai de câteva ori. Între o reproducere și alta pot dura 1-2 ani.

Pentru a da naștere, migrația începe în mijlocul verii. Nelma merge la distanțe mari, care uneori ajung la 2 mii km.

Nelma se reproduce în albia râurilor în apele adânci. Acesta este un pește prolific. În timpul reproducerii, un individ produce până la 400 mii de ouă. În toamnă, acesta se găsește în râuri cu fundul de nisip și pietre, cu un curent rapid, în care apa încălzește până la cinci grade de căldură. În timpul iernii, caviarul cade între pietre.

Perioada de incubație durează aproximativ 200 de zile.

Nelma pește în gătitMalyok deja din primele zile începe să caute hrana potrivită, arătându-se a fi un prădător. În primul rând, se hrănește cu plancton și crustacee mici, apoi începe să mănânce pești mici. Dar, până când se ajunge la jumătate de metru, rămâne un tip mixt de alimente. În decurs de o jumătate de an, tinerii merg în aval la locurile de hrănire.

Trecând spre terenurile de reproducere, individul mănâncă pești mici. În timpul mâncării dimineața și seara se ridică în straturile medii și superioare ale apei. Nelma izbucn dintr-o dată într-o turmă de pești mici, bătându-i cu aripioare, apoi adunându-i. În râuri, se poate mânca orice alimente proteice - creveți, creveți, insecte și larvele lor (cu excepția molustelor). Nu lua niciodată prada din partea de jos. Distruge multe pești tineri de alte pești (de exemplu, crap și percizi).

Caracteristici de pescuit

Belorybitsa este protejată de stat. Pescuitul este interzis pretutindeni, cu excepția zonelor în care râurile curg în oceanul polar. Acolo este permis să-l prinde prin toate mijloacele (inclusiv prin industrie și rețele).

Este posibil să se pescuiască nelma în mod accidental în capturile accidentale cu un alt pește care poate fi prins, dar numai pe drumul spre zonele de reproducere. De fapt, acesta poate fi prins doar în sezonul de vară.

De obicei, captura de dimineață este mai productivă decât pescuitul de seară. În întuneric, nu se poate prinde un nelma. Este mai bine să pescuiți într-o zi tulbure și liniștită.

Pentru pescuit, o mașină de filare este perfectă. Pescuitul se datorează unei momeală îngustă și rotativă de linguriță. Pescarii experimentați sunt sfătuiți să utilizeze o tijă de lumină cu o grosime a liniei de până la jumătate de milimetru. Va face un cablu subțire țesut.

Lingura este transportată pe straturile superioare ale apei, unde are loc hrănirea peștilor. Pentru curenții de mijloc și cel inferior este mai bine să folosiți un cărucior ușor care seamănă cu peștele alb. În partea superioară a Nelma, puteți fi sedus de o momeală alamă întunecată. Când încerci să omori peștele, vor fi auzite explozii puternice. Lingura este aruncată la 15 metri. Trebuie să luați pește alb cu ajutorul unui corn sau a unui podsak.

Proprietăți utile

Nelma are un conținut redus de calorii, prin urmare, este inclus în lista produselor dietetice.

Deși este un reprezentant al somonului, dar carnea nu este roșie, ci albă. Prin gust, nu este inferior somonului, păstrăvului și somonului roz.

Utilizare pentru om:

  1. Cum să gătești NelmaÎn carnea de pește alb, o mulțime de macro- și microelemente, vitamine.
  2. Peștele conține o mulțime de grăsimi utile - acizi polinesaturați, normalizând metabolismul lipidic. Ei elimină colesterolul rău, care contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare (de exemplu, ateroscleroza). Prin urmare, peștele alb ar trebui să fie consumat la bătrânețe.
  3. De asemenea, grăsimea conține vitamina D, care este necesară pentru asimilarea calciului. Din moment ce popoarele nordice, lipsa de radiații ultraviolete, consumul de somon (în vol. H. și somonul alb) salvează locuitorii din Extremul Nord de rahitism pentru o lungă perioadă de timp.

Nelma în gătit

Bucate din acest pește primiți întotdeauna cel mai mare rating pentru proprietățile utile și gustul unic. Nelma este bogată în proteine ​​valoroase, în compoziția grăsimilor echilibrate și în compoziția aminoacizilor. Este ușor de digerat, poate fi consumat în cantități nelimitate. Carnea este albă, fulgi și foarte grasă.

Există multe rețete din belorybitsy: se coace în smântână, se prăjește pe o grătar sau o tigaie cu legume proaspete, se scoate, se face un jellied, gustare, al doilea curs.

Opțiuni de gătit:

  1. Adulți NelmaPentru a prăji. Înainte de aceasta, trebuie să fie cu grijă evacuate, spălate și îndepărtate oasele. Apoi tăiați în bucăți, ținând aripioarele. Bucăți de făină în făină cu condimente și se prăjește peste căldură mare timp de cel mult cinci minute pe ambele părți. Întoarceți-vă cu grijă, ca să nu se destrame. Produsul finit poate fi decorat cu felii de lamaie și ierburi.
  2. Urechea de la Nelma. Se fierbe pește în apă, se adaugă condimente și sare pe gust, apoi cartofi și ceapă.
  3. Se fierbe și se servesc cu cartofi fierți. Puteți să stropiți cu ierburi și să adăugați un sos de ouă fierte și unt topit.
  4. Nelma se referă la un pește pur care nu conține paraziți interni, deci poate fi consumat brut. Este folosit în multe feluri de mâncare, chiar și pentru a face sushi.

Proprietățile nutriționale ale somonului alb sunt foarte mari. Nelma este ușor absorbită, aduce beneficii imense pentru sănătatea umană. Prinde și gătește din vasele ei va fi o activitate interesantă și interesantă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Ryapushka: rețete de gătit și utilizarea peșteluiRyapushka: rețete de gătit și utilizarea peștelui
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Ce tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulceCe tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulce
Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?
» » Fish nelma: caracteristici ale habitatului și capturilor
© 2021 amigdas.com