amigdas.com

Picturi pentru pisici împotriva puricilor și căpușelor

Picaturi pentru pisici de la paraziti externiUnele dintre cele mai comune și dăunătoare creaturi care otrăvesc viața pentru pisici sunt așa-numitele ectoparazite, inclusiv acarieni și purici, de exemplu.

Piața de droguri este gata să ofere proprietarului un număr mare de medicamente diferite pentru a proteja împotriva acestor dăunători. Drogurile de la paraziți sub formă de picături au devenit cunoscute.

Multe dintre aceste medicamente sunt acțiuni eficiente și prelungite, ușor de utilizat, putând fi utilizate ca tratament combinat împotriva puricilor și căpușelor.

Mecanismul de acțiune al picăturilor din căpușe și purici

Majoritatea preparatelor de la insectele dăunătoare pentru pisici sunt un fel de insecticid sau un amestec al acestora. De regulă, ele utilizează componente cum ar fi imidoclauprida, amitraz, diazinon, piriproxifen etc Acestea acționează prin provocarea de paralizie și moartea ulterioară a dăunătorilor, precum și prevenirea dezvoltării ouălor și a larvelor de insecte. Unele dintre aceste otrăvuri îi sperie pe paraziți cu mirosul lor neplăcut și, prin urmare, pot fi utilizați ca și repellenți.

În general, toate medicamentele pentru insecte la pisici acționează tehnic după cum urmează:

 • în timpul aplicării epidermei, bulbii de păr, glandele sebacee sunt saturate cu substanța activă;
 • atunci când interacționează cu dăunători, au un blocaj al impulsurilor nervoase, însoțite de un efect paralizant și moartea ulterioară.

Selectarea picăturilor de purice pentru o pisicăSubstanțele utilizate diferă în funcție de durata acțiunii. Durata efectului antiparazitar al medicamentelor, în primul rând, depinde de tipul de substanță activă.

Astfel, picăturile de la căpușe pentru pisici "Stronghold", "Frontline Spot On" protejează animalul de companie timp de 21-28 de zile și aparțin unor remedii cu acțiune ușoară. În același timp, substanțele pe bază de fipronil și permetrin (de exemplu, "Cleaner") își mențin efectul timp de 2 luni. În general, preparatele cu două sau mai multe insecticide luate ca substanță activă au cel mai înalt grad și durata eficacității. Astfel de mijloace, în plus, au o acțiune combinată, adică, protejează pisica de mai multe tipuri de dăunători simultan.

Cerințe pentru picături de purici și căpușe

Când cumpărați picături din ectoparazite pentru pisici, proprietarul trebuie să se ghideze după instrucțiunile de utilizare. Medicamentul trebuie să îndeplinească cerințele prezentate de standardele moderne:

 • tratați o clasă de toxicitate scăzută pentru pisici. Animalul nu trebuie să sufere de utilizarea picăturilor, chiar dacă este ingerat;
 • au o gamă largă de activități. În plus față de căpușe ixodide și purici, preparatul trebuie să reziste cu succes altor paraziți: acarieni acarieni, greabăn, helminți etc .;
 • Picturi din purici: alegerepentru a distruge dăunătorii în diferite faze ale vegetației lor (ouă, larve și adulți). Un astfel de efect, ca regulă, este realizat datorită combinării într-un singur preparat a mai multor substanțe active cu diferite mecanisme de acțiune;
 • pentru a fi eficiente pentru o perioadă mai lungă de timp. Pisica trebuie protejată în siguranță împotriva căpușelor și a puricilor, până când se elimină întreaga populație. De asemenea, picăturile nu trebuie să își piardă proprietățile protectoare după scăldatul animalului;
 • Forma de eliberare a picăturilor ar trebui să fie ușor de folosit și să nu dea inconveniente proprietarilor, iar aplicația nu ar trebui să fie neplăcută pentru pisică.

Lista celor mai eficiente picături

Proprietarii de pisici au la dispoziție un număr de medicamente domestice și importate pentru a proteja un animal de companie cvadruplu de purici și căpușe. Cele mai eficiente dintre ele sunt următoarele:

 • rostopască. Acțiunea combinată a fipronilului și permetrinului are un efect remarcabil în controlul acarienilor ixodidici și puricilor. Produsul nu este recomandat pentru utilizare la pisici și pisici gravide înainte de vârsta de 2 luni. Corespunde clasei de toxicitate III. Substanța are o alergenitate ridicată.
 • leopard. Picturile produse de compania Moscova "Agrovetzashchita" în termen de 60 de zile lupta eficient împotriva insectelor pe pisici. Fipronil este utilizat ca substanță activă. Agentul este capabil să distrugă dăunători în diferite faze ale dezvoltării. Datorită compoziției speciale a lui Barca, căpușele și puricii nu dezvoltă dependență de droguri. Este interzis tratarea tânărului cu până la 2,5 luni.
 • cetate (Stronghold). Un remediu puternic distruge frustos purici, căpușe și alți dăunători, cum ar fi helminții. O aplicație cu picătură este suficientă pentru a proteja animalul de companie timp de 30 de zile. Pisicile mai tinere decât o lună și jumătate nu ar trebui tratate cu aceste picături. Utilizarea produsului pe pisici gravide poate fi numai cu permisiunea unui medic veterinar. Pentru tratamentul animalelor tinere, 6 ml de medicament sunt consumate pentru 1 kg de greutate în viu, iar o pisică întreagă este necesară pentru pisicile adulte.
 • Inspector de puriciinspector. Efectul combinat în eliminarea căpușelor și puricilor se realizează prin acțiunea fipronilului și a moxidectinei. Durata eficienței procesării este de 30 de zile. Este necesar să se abțină de la utilizarea picăturilor pentru femelele însărcinate și care alăptează, precum și pentru pisoii mai mici de 7 săptămâni.
 • Natura - DELIX BIO (Natura este Delix BIO). O aplicare a acestor picături de la purice la greabăn este suficientă pentru o lună de protecție eficientă. Datorită prezenței componentelor naturale (uleiuri esențiale etc.), este permisă utilizarea medicamentului în pisici suculente și care alăptează. Vârsta, de la care produsul poate fi utilizat la animale - 1 lună.
 • Frontline Spot On (Front Line Spot It). În decurs de 3 săptămâni, aceste picături protejează pisicile de acțiunea căpușelor și timp de 2 luni - împotriva puricilor. Substanța activă este fipronilul. Medicamentul este prescris de la vârsta de 8 săptămâni. Sigur atunci când este utilizat în pisici gravide și care alăptează. Este produs sub formă de pipetă cu vârf din polietilenă. Se recomandă utilizarea pipetelor de 0,5 mm. Uneori există o ușoară schimbare a culorii stratului, ceea ce se observă în special la animalele de casă cu vată albă.
 • Beaphar (Biafar). Avantajul acestor picături produse de compania olandeză este capacitatea de a elimina purici și căpușe în stadiul larvelor. Drogul este creat pe baza margosului, o componentă naturală și, prin urmare, este absolut sigur pentru animal, chiar dacă pică laptele. Utilizați pentru pisoii, femelele însărcinate și care alăptează, precum și persoanele care suferă de alte boli, este imposibil.
 • avantaj (Advantage) este un produs al faimoasei companii germane Bayer, care se bazează pe imidacloprid. După o aplicație cu picătură, animalul este protejat în siguranță împotriva puricilor și căpușelor timp de o lună. Produs în două doze - pentru pisoi mai mari de 10 săptămâni și pentru adulți. Cu permisiunea medicului veterinar pot fi utilizate la pisici gravide și care alăptează. Substanța este utilizată chiar dacă animalul este puternic slăbit.
 • Hartz (Hartz) - picături pe bază de metropen. Se referă la medicamente deosebit de puternice, folosiți-o cu precauție extremă. Este interzis să picurați animalele slăbite, femelele suculente și care alăptează și copiii mai mici de 3 luni. Se aplica la greabanul pisicii.
 • avocat - eficacitatea acestor picături pe greabăn împotriva puricilor și căpușelor durează aproximativ o lună, timp în care pisica este protejată în mod fiabil de dăunători. În inima medicamentului sunt două principale ingrediente active - imidaclopridul și moxidectina - și o serie de alte substanțe: alcool benzilic, propilen carbonat, butilhidroxitoluen. Se aplică la greabănul unui animal. Nu este recomandat să picurați pisici gravide, care alăptează, persoane bolnave, pisoi mai mici de 9 săptămâni. "Avocatul" nu funcționează bine cu alte mijloace de combatere a ectoparazitelor.

Nu există nici un medicament universal pentru uciderea puricilor și căpușelor pe pisici. Alegerea unui anumit medicament este afectată de caracteristicile individuale ale animalului de companie, de gradul de deteriorare, de condițiile de păstrare a animalului, de prezența unei tendințe la alergii. Prin urmare, înainte de începerea tratamentului, trebuie să consultați un medic veterinar specialist care vă va ajuta să stabiliți ce remediu este cel mai bine pentru un animal de companie cu patru picioare.

Reacții adverse și situații neprevăzute la aplicarea picăturilor

În primele ore după tratamentul pisicii cu picături de paraziți, animalul, de regulă, începe să se zgârie greu. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul contactului cu otravă, puricii și acarienii dezvoltă o activitate sporită și hrănesc animalul mai puternic. Aproximativ 18-24 de ore după aplicarea medicamentelor, începe moartea în masă a dăunătorilor, iar animalul se odihnește. Uneori, o pisică dezvoltă dermatită din cauza puricilor și, în acest caz, animalul se va mânca puțin mai mult până când leziunile provocate de paraziți vindecă.

Uneori, o pisică linge de pe corpul picăturii imediat după aplicare. În această situație, de asemenea, nu intrați în panică, deoarece protecția modernă împotriva picăturilor împotriva paraziților se bazează pe substanțe inofensive pentru animalele de companie cum ar fi permetrinul și fipronilul. Aceste elemente sunt rapid rupte în stomac, nu suge în pereții organelor interne și nu intră în sânge.

Reacții adverse

Cum să aplicați o picătură de puriciUneori, la indivizi individuali există o intoleranță individuală a acestui sau acelui medicament. În acest caz, pisica prezintă principalele simptome de otrăvire: greață, vărsături, salivare crescută etc.

Animalul trebuie să fie spălat cât mai repede posibil fără șampon, să dea apă și cărbune activat și să îl transporte unui medic veterinar pentru a stabili un diagnostic mai precis și pentru a determina tratamentul. Pentru a evita astfel de majors forțe, este necesar să se aplice picături de purice la greabăn, în cazul în care pisica nu va fi capabil să le atingă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Picături de la viermi și purici la greabăn pentru pisiciPicături de la viermi și purici la greabăn pentru pisici
Drops inspector pentru cererile de câini de instruire pentru pisici și câiniDrops inspector pentru cererile de câini de instruire pentru pisici și câini
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
Remediu pentru pisici împotriva puricilor și căpușelorRemediu pentru pisici împotriva puricilor și căpușelor
Advantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picăturiAdvantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picături
Picturi pentru pisici din purici: principalele tipuri și descrieriPicturi pentru pisici din purici: principalele tipuri și descrieri
Utilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilorUtilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilor
Cele mai bune picături și spray-uri pentru căpușe pentru câiniCele mai bune picături și spray-uri pentru căpușe pentru câini
Instrucțiuni de utilizare a medicamentului fistprist la fața locului pentru câini și pisiciInstrucțiuni de utilizare a medicamentului fistprist la fața locului pentru câini și pisici
Instrucțiuni pentru utilizarea picăturilor de acarieni `Practic` pentru câiniInstrucțiuni pentru utilizarea picăturilor de acarieni `Practic` pentru câini
» » Picturi pentru pisici împotriva puricilor și căpușelor
© 2021 amigdas.com