amigdas.com

Kurilian Bobtail: o rasă uimitoare de pisici

Kurilian Bobtail este o rasă minunată de pisiciKurilian Bobtail este o rasă minunată de pisici, principala caracteristică a căreia este o coadă scurtă pufoasă. De fapt, ea are o serie de virtuți remarcabile. Un personaj bun face ca aceste creaturi să fie ideale pentru păstrarea acasă. Gazdele sunt, de asemenea, încântați de inteligența incredibilă și de devotamentul bobtailului Kurilian. Pisicile, printre altele, au ochi surprinzător de adânci și limpezi.

Istoricul originii

Istoria rasei de sigilii-Bobtails din Insulele KurilPrin numele pisicilor este clar că patria lor - Insulele Kuril. Rasa este jumătate sălbatică și perfect adaptată pentru a supraviețui în sălbăticie. A atras oamenii din cauza instinctului excelent al vânătorului. Pisicile locuiau pe insule de mai bine de două sute de ani și au fost aduse în Rusia numai la mijlocul secolului al XX-lea. După un timp, rasa a devenit foarte populară în Occident, unde pisicile au fost evaluate pentru caracterul lor bun, ușor.

Cea mai populară rasă a fost la sfârșitul anilor 1980, când oamenii de știință au luat câteva pisici și și-au studiat mai atent comportamentul. Inițial, sa crezut că rasa ar putea fi periculoasă deoarece persoanele trăiesc în condiții sălbatice. Imaginați-vă surpriza cercetătorilor, când pisicile, fără semne de frică, se apropiau de oameni și începu să se mângâie.

Descrierea rasei

Bobtailul Kurilian este considerat o rasă relativ nouă și, prin urmare, descrierea sa nu este încă finalizată și există adesea dispute asupra standardului. Întreaga dificultate este asta rasa a fost creată de natura însăși, iar selectorii nu-și pot repeta experimentele.

În general, standardul rasei citează o astfel de descriere a pisicilor:

 • Kurilian Bobtail AspectMărimea corpului de pisici variază de la mediu la mare, dar în general sunt dRestul compact. Toracele este largă, linia coapsei este ușor ridicată. Corpul rasei este puternic, cu o musculatură bine dezvoltată. Bărbații sunt mult mai mari decât femelele. Picioare puternice, rotunde. Picioarele picioarelor sunt puțin mai lungi decât cele din față. Crupa este ridicată, iar spatele este ușor arcuit. La fel ca la pisicile sălbatice, Ghearele bobtail-urilor din Kurilian nu pot fi trase. Din acest motiv, când umblați pe suprafețe dure, puteți auzi o atingere moale, ciudată.
 • Capul acestor pisici este similar cu forma trapezoidală. Chin larg, expresiv, dacă este văzut în profil, apoi ușor rotunjit. Botul este situat la nivelul pomeților. Tampoanele de mușchi sunt pline, bine definite.
 • Ochii sunt rotunzi, forma piuliței, moderat de mare, plantată pe scară largă. Culoarea depinde de culoarea stratului pisicii, deși nu corespunde întotdeauna cu aceasta. Culoarea este curată, adâncă, strălucitoare. Cele două cele mai comune sunt verde sau galben. Pisicile de culoarea pisicii, harlequin, precum și cu lână albă au o culoare albastră a ochilor sau mai multe culori.
 • Dimensiunea urechilor este medie. Forma este triunghiulară. Foarte plantat și ușor îndoit înainte. Distanța dintre urechi este aproximativ egală cu lățimea bazei urechii. Perii - mici sau medii. Periile dau rasei o asemănare cu trotul.
 • Kurilian Bobtail este fotografiatNasul pisicilor este drept si lat. Lungimea este medie.
 • Lana este lungă sau scurtă. La pisicile cu păr scurt, coada este de asemenea scurtă. Pisicile cu păr lung și lung au o coadă de blană. Petele sunt foarte diverse. Cele mai frecvente sunt culorile dungate, roșii și gri. De asemenea, orice număr de impregnări este permis pe aproape toate părțile corpului și indiferent de culoarea generală. Dar combinațiile de ciocolată, tabby, ciocolată, faun și altele nu sunt practic găsite.

Varietate de steril de Bobtail KurilianCoada Bobtailului Kurilian este una dintre principalele caracteristici ale acestei rase și, prin urmare, merită o descriere separată. Descrierea generală este următoarea: lungimea de aproximativ - 1,5 până la 8 cm de la poludlinosherstnyh scurt și y la 13 cm coada cuprinde cel puțin două vertebre, maxim - 10. Mobilitate - fiecare .. La vârful coada este un pompon de lână.

distinge mai multe tipuri de cozi:

 • Bobtailul Kuril cu coapsa de cânepăciot. Coada de acest tip este formată din 2-8 vertebre intervertebrale, motiv pentru care a fost obținut numele. Vertebrele sedentare, la atingere sunt descoperite prost. Îndoirile sunt simțite ca niște lovituri.
 • măturică. Vertebrele sunt destul de multe, de la aproximativ 5 la 15, iar uneori pot ajunge până la două treimi din lungimea coada obișnuită. Prin urmare, coada pare destul de lungă. Vertebrele sunt mobile și semi-mobile. Formarea fracturilor are unghiuri drepte. La pisicile cu păr semi-lung, acest tip de coadă arată frumos, iar o coadă scurtă de lână este similară cu cea uzuală tăiată.
 • Kuril Bobtail cu o fotografie spirală coadăspirală. Numărul de vertebre 3-15. Împreună formează o spirală, un cârlig sau orice altă formă complet arbitrară. Direcția poate fi, de asemenea, orice. Vertebrele pot fi mobile și semi-mobile. Este posibil să apară chiar o combinație a ambelor tipuri de vertebre. Din acest motiv, mobilitatea cozii poate fi foarte diferită: pisica poate mișca întreaga coadă sau doar o parte din ea. Acest tip de coadă este cel mai frecvent.
 • Coada scoasă bobtailulBobtail extins. Baza acestei cozi arată la fel ca pisicile altor rase. Pe o distanță de 3 până la 5 cm (aproximativ 5-7 vertebre) este complet dreaptă și nu se observă întreruperi. Ultimele vertebre sunt deformate, în formă similară unei spirale. Mobilitatea vertebrelor poate fi diferită. Potrivit unor organizații, acest tip de coadă este considerat un dezavantaj al rasei.

Descrierea caracterului și a comportamentului

Devoțiune uimitoare față de proprietar este caracteristică acestor pisici. Bobtailii aleg o singură persoană din familie și se leagă strâns de el. Din acest motiv, ele sunt adesea comparate cu câinii. Restul membrilor familiei sunt, de asemenea, prietenosi. Atitudinea față de copii este destul de tolerantă, nu se va lăsa să ridice o laba pe copil, ceea ce nu ar face. Petul îi place să petreacă mult timp cu proprietarul atât acasă, cât și în natură. Kuril Bobtail Puteți să vă duceți cu siguranță în plimbare sau pe o călătorie lungă - atașamentul la proprietar nu va permite pisicii să iasă.

Kuril Bobtail și MaestruPet necesită atenție și comunicare cu proprietarul. El iubește afecțiunea, de exemplu, atunci când este mângâiat pe stomac sau zgârieturi din spatele urechilor. Nici nu va deranjeaza sa se lega cu proprietarul sau sa se culce in poala. Bine sunt bărbații, care sunt, de asemenea, părinți excelenți - ei se ocupă de puști nu mai puțin de femele.

Cu toate acestea, în ceea ce privește atenția față de dumneavoastră, aceasta nu este o pisică foarte exigentă. Bobtail se poate adapta la starea de spirit a proprietarului și, dacă este necesar, poate găsi divertisment pentru el însuși. De exemplu, jucați cu alte animale din familie sau urmăriți o muște. Pet destul de activ, așa razgravshis, va fi purtat în jurul valorii de apartament la fel ca asta. De asemenea, îi place să urce mobilierul. Acesta este motivul pentru care obiectele fragile, cum ar fi vasele sau suvenirurile, sunt mai bine să fie imediat îndepărtate sau ascunse.

Kurt Bobtail este protejatşi aici nu-i plac strainii. Pisica este sociabila, dar are si toate calitatile necesare pentru paza. Adevărat, nu va putea să-l înlocuiască pe câinele de gardă, dar va păzi casa proprietarului cât de bine poate. El nu va tolera atitudinea ostilă față de ceilalți membri ai familiei și în cazul în care se va ridica pentru protecția lor.

Bobtailul Kurilian se adaptează bine la noile condiții de viață. Cu ușurință pot trăi atât acasă, cât și pe stradă. Instalațiile de vânătoare se simt. Dacă ușa casei este deschisă, bobtailul Kurilian va ieși deseori și de multe ori se va întoarce cu pradă în dinți. Prin urmare, în cazul în care casa locuieste Kurile Bobtail, soareci, hamsteri, pește, și alte astfel de animale nu pot porni, sau va fi o soartă foarte tristă.

Prieteni: Bobul Kurilian și Dog PhotoDar împotriva vieții într-un apartament cu un câine nu are nimic împotriva lui. Dacă câinele și proprietarul permit acest lucru, Bobtailul Kurilian va lua poziția dominantă în raport cu câinele. Dacă nu funcționează, atunci ea va rămâne cu ea pe picior de egalitate. A treia opțiune este exclusă. Caracterul pisicii este solid, prin urmare, chiar și un câine foarte mare nu va asculta.

Animalele domestice se tem de apă, deoarece nu o percep ca pe un habitat natural. În ceea ce privește bobtailii Kurilian, și ei sunt precauți cu privire la acest element. Cu toate acestea, rudele lor îndepărtate erau nu numai vânători excelenți, ci și înotători. Genele ei înșiși au Kurile Bobtail acolo la această locație, așa că, dacă începe din copilărie pentru a preda animalelor de companie în apă, în cele din urmă, se tem că va dura pentru totdeauna și apoi la procedurile de apă vor fi tratate cu plăcere.

Kuril Bobtail pe o lesa de mers pe jos in jurul orasuluiÎn ciuda dragostei Bobtailului Kurilian de a se mângâia și atenția, sissy lui încă nu poate fi numit. Prin natura, el este destul de solid și neînfricat. Diferite sunete puternice, de exemplu, zgomotul unui aspirator, nu-l înspăimântă deloc. Nici măcar nu vă temeți de câini. De asemenea, înclinat spre dominație, de la început este necesar să-i arătă cine este adevăratul stăpân în casă, altfel poate fi dificil cu el.

Nu este lipsită de Bobtail Kurilian și de curiozitate. Auzind un sunet nou, iată-l imediat să afle ce este. Își amintește cu ușurință melodia clopotului ușii și apoi de fiecare dată când se întâlnește cu oaspeții.

inteligență

Bobtailul Kurilian surprinzător de inteligent. Foarte repede înțelege ce se poate face și ce nu poate. Proprietarul nu trebuie să repete în mod repetat că, de exemplu, o canapea nu poate fi ruptă, Bobtail va înțelege totul de la prima dată. În plus, pisica Puteți chiar să învățați comenzi simple. Este deosebit de bine înțeles de comanda "Aport". Dacă arunci, de exemplu, o minge de cauciuc, pisica se grăbește în spatele ei, apucând-o în dinți și ducând-o la proprietar. Dar nu funcționează întotdeauna, totul depinde de dorința fumătorului însuși.

Întreținerea, îngrijirea și hrănirea

Kurilian Bobtail - îngrijirea pisicilorBobtailul Kurilian știe să aibă grijă de el însuși. ea aproape nu se varsă, lana nu se încurcă, nu formează bobine. De asemenea, sănătatea este excelentă. Datorită substratului subdezvoltat, lâna aproape nu cade. Chiar și persoanele cu parul lung nu suferă de molot. Proprietarul are nevoie doar de o combinație de câteva ori pe săptămână special pentru acest scop cu o perie.

Strămoșii lui Kurilian Bobtails erau scafandri excelenți. Animalele moderne trebuie să fie obișnuiți cu apă. Cu toate acestea, nu au nevoie de proceduri de apă, în special. Lana nu miroase, astfel încât nevoia de scăldat frecvent scade singur. Chiar și dimpotrivă - este adesea imposibil să se scalde fumători. În ciuda faptului că animalul de companie iubește apa (după obișnuirea cu ea), scăldatul frecvent scade părul, îi strică calitatea și usucă pielea.

Bobtailul Kurilian nu se teme de apăDin când în când, bobtail-ul trebuie să-și taie ghearele și să-și coacă urechile. Lâna pe urechi este tăiată astfel încât urechile să nu fie contaminate. Curățați-le cu un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție specială.

Pentru a curăța ochii, se folosește un tampon de bumbac umezit cu picături de ochi pentru animale sau un șurub de țesut. Daca se intampla ceva in ochi, se spala cu apa calda fiarta. Dinții trebuie curățați cel puțin o dată pe săptămână. În primul rând, în aceste scopuri se folosește doar o cârpă și, după ce se obișnuiește cu pisoiul, se utilizează o perie specială cu pastă pentru această procedură. O dată pe an merită să participi la un veterinar-dentist.

Hrăniți fumătorii este necesar să mâncați astfel de alimente, care a fost extrasă de strămoșii săi pe vânătoare. Pisici din această rasă mănâncă totul - carne, pasăre, pește, legume. Mâncarea ar trebui să fie bine fiartă. Dar ce să-i hrănești nu merită, așa că e vorba de produse lactate. În plus, este imposibil să amesteci produsele naturale și produsele industriale într-o singură masă - acest lucru este plin de unele probleme cu digestia. Dacă pisica se hrănește încă cu alimente artificiale, atunci alimentele ar trebui să fie de înaltă calitate.

Pro-urile rasei:

 • Devoțiunea uimitoare față de proprietar este combinată cu farmecul obiceiurilor fiarei sălbatice.
 • Coada minunată de pufos al fiecărui individ este unică în felul său.
 • O bună capacitate de învățare și inteligență excelentă, învață repede comenzi.
 • Un nivel ridicat de curățenie, rapid obișnuit cu tava.
 • Nu distrugeți mobilierul cu gheare, dacă creați un colț pentru el.
 • Bărbații au grijă de descendenți nu mai puțin de femele.
 • Iubeste apa, daca obisnuiesti cu ea.
 • Un excelent vânător și înotător.
 • Excelent devine împreună cu toți membrii familiei, fie că sunt copii, fie câini.

Kuril Bobtail are atât o serie de avantaje, cât și o serie de deficiențe.

Contra rasei:

 • Tendința de a domina. Trebuie să-l anunțăm imediat care este adevăratul stăpân al casei. În caz contrar, este necesar să marcați teritoriul și, în orice mod posibil, să vă enervați.
 • Se leagă de o persoană. Este rău că în lipsa lungă a proprietarului va suferi.
 • Foarte curios prin însăși natura sa. Nu pot să stau niște bariere, cum ar fi ușile închise, așa că încerc să pătrund cu toată puterea mea.
 • El manifestă agresiune dacă decide că cineva îl amenință pe stăpânul său.
 • Furați cu atenție - nu puteți amesteca furajele naturale și artificiale.

Toți proprietarii Kurilian Bobtails spun că această rasă este capabilă să cucerească imediat inima unei persoane. Dacă în casă a apărut un pisoi cu o coadă scurtă și pufoasă, cu ochii curți și clari - proprietarul este bucurat de mulți ani!

Kurilian Bobtail: fotografie
Kurt Bobtail de colorare din marmurăBobtailul Kurilian se odihnește pe patPisica albă Kurilian Bobtail la expozițieKurilian Bobtail multicolorFamilia lui Kurilian BobtailsCuloare roșie de marmură de puiLovely pisici Kurilian-BobtailsBobtail neagră Kurilian pe iarbă

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Kurilian Bobtail: o rasă uimitoare de pisici
© 2021 amigdas.com