amigdas.com

Tehnica de sudare pentru electrodul de aluminiu

Cusătură de sudură pe părțile din aluminiuÎn prezent, aluminiul este utilizat într-o mare varietate de activități. Acest material subțire și flexibil este adesea prezent în detaliile vehiculelor, inclusiv blocurile motoarelor, cutiile de viteze și elementele caroseriei. De asemenea, pe baza sa sunt create containere inoxidabile pentru nevoile casnice și industriale și multe altele subiecte importante

utilizarea zilnica.

Dacă se formează o fisură sau o gaură problematică într-o astfel de construcție, este mai bine să se închidă cu ajutorul unui aparat special într-un mediu de argon. Cu toate acestea, nu fiecare persoană medie are o unitate similară la dispoziția sa, așa că trebuie să căutăm soluții mai accesibile. Unul dintre ele este sudare cu electrozi de aluminiu.

Sarma profesionalaPentru a conduce cu succes o astfel de acțiune, trebuie să obțineți un anumit set de abilități și să achiziționați echipamentul și consumabilele corespunzătoare. Principiul și tehnologia unei astfel de suduri sunt destul de simple, deci cu abordarea corectă le puteți învăța într-un timp scurt.

Caracteristici de lucru cu aluminiu

Prin intermediul unui arc electric, se combină multe tipuri de fier. O astfel de tehnică asigură o temperatură de ardere suficient de ridicată, ca rezultat al acesteia de înaltă calitate de penetrare diferite plăci de grosime, creând o protecție sigură și ermetică. Cu toate acestea, sudarea aluminiului cu un invertor este considerată cea mai dificilă din cauza anumitor caracteristici specifice.

Prima dificultate constă în proprietățile higroscopice ale materialului, care se pot acumula în sine în jurul umezelii. Și deși acest lucru nu poate fi văzut în stare răcită natural, dar când începe sudarea, vor apărea în mod necesar probleme. Atunci când arcul este aprins și metalul este încălzit la temperaturi ridicate, particulele de umiditate încep să se evaporă de pe suprafață și intră în mod inevitabil în zona de sudură. Ca urmare, se creează stropi și obstacole excesive care interferează cu o sutură normală.

Organizarea lucrărilor de sudurăPentru a preveni acest fenomen, este suficient să se preîncălzească structura la un regim de temperatură de 150-190 grade Celsius. În acest caz, puteți observa eliberarea intensivă de umiditate pe suprafață.

Următoarea dificultate este prezența unui film de oxid, care acoperă toate produsele. Scopul său este de a proteja structura de efectele corosive ale mediului acid. Cu toate acestea, acest lucru complică foarte mult procesarea cu ajutorul unui invertor. Principala problemă este asociată cu o mare diferență în ceea ce privește temperaturile de topire. Se știe că aluminiul începe să se topească la 500 de grade Celsius, iar oxidul său la 2000 de grade. Pentru a elimina o astfel de picătură, este suficient să curățați fața de sudură cu o perie de fier pentru a vă asigura accesul necesar la metal.

Interacțiunea cu mediul asigură formarea corectă a porilor în structura cusăturii, ceea ce agravează în mod semnificativ integritatea. Pentru a proteja bazinul de sudură, se utilizează argon sau un nor de gaz pentru sudarea invertorului.

Mașini de sudatNu e nici un secret aluminiul pur nu este practic aplicabil pentru producerea de piese, astfel încât materialele de umplere și elementele suplimentare care o compun pot fi o problemă. De exemplu, brandurile Al2 și Al2 conțin o silumină de 4 până la 13%, deci sunt denumite de obicei sudate în mod limitat. Indicatori similari sunt tipici pentru modelele AM ​​r 1 si Amr 6, in care manganul este adaugat in proportie de 2-6%.

Etape de activități de sudare

Înțelegerea subtilităților cheie ale sudării aluminiului nu este la fel de dificilă cum ar părea la prima vedere. Prin numeroase încercări și experimente, puteți obține rezultate reușite și să însuțiți această îndemânare prin inimă. Astfel, acțiunile pas cu pas ale unei legături calitative a produselor metalice constau în astfel de etape și trăsături:

 1. Dacă grosimea plăcii sudate depășește 5 milimetri, este necesar să tăiați marginile. Pentru aceasta se recomandă tăierea muchiilor la un unghi de 45 de grade, deși alte valori sunt de asemenea permise. Nu este un secret că lățimea cusăturii de sudură depinde de dimensiunea unghiului de tăiere. Dacă grosimea plăcilor depășește 7 milimetri, va trebui să faceți un decalaj tehnic între fiecare bucată de două milimetri. Dacă obiectul de lucru este reprezentat de o fisură, atunci acesta este lărgit cu ajutorul unui disc de tăiere și al unui "șlefuitor". În caz contrar, cusătura va fi superficială.
 2. Piesa de prelucrat a fost bine încălzită. Pentru a elimina excesul de lichid, utilizați flacăra de propan-oxigen. Rolul sculei de lucru este realizat de un tăietor sau de o cutie convențională cu un arzător de uz casnic. Este necesar să încălziți suprafața la 150 de grade și asigurați-vă că materialul este suficient de uscat.
 3. După încălzirea completă, este necesară curățarea filmului de oxid. În acest caz, puteți utiliza o perie convențională pentru a curăța metalul. Este important să scoateți stratul refractar la începutul zonei de sudură. Următoarele acțiuni se realizează cu ajutorul unui electrod a cărui compoziție și temperatură sunt capabile să corodeze oxidul și să re-sudura.
 4. Pe seturile de produse pregătite, care fixează toate piesele care urmează să fie sudate. Cusatura rădăcinii trebuie să fie uniformă și să umple golul complet. Unghiul față de piesele care trebuie sudate trebuie să fie de cel puțin 90 de grade. Acest lucru poate părea neobișnuit pentru sudatorii neexperimentați sau cei care au fost forțați să lucreze cu oțeluri de carbon. Cu toate acestea, în acest fel, metalul topit va cădea cu mai multă precizie în zona articulației. După ce suprafața se răcește, o zăpadă cade. Din nefericire, o astfel de acțiune se desfășoară cu mare dificultate, astfel încât să nu poți face fără un malleus acut.
 5. Următoarele straturi de cusături se aplică la nivelul până când se umple întreaga grosime.

Acțiuni pregătitoare

Indiferent de condițiile de sudare - industriale sau interne, trebuie să tratați corect preparatul Muchii piesei de prelucrat. O astfel de acțiune constă în astfel de procese:

 1. Suprafața piesei care va fi sudată (precum și suprafața materialului de umplere) este curățată temeinic de murdărie, ulei și grăsime. Pentru a degresa suprafața, utilizați spirtoase albe, acetonă, benzină de aviație și mulți alți solvenți.
 2. Etapa pregătitoare include acțiuni precum tăierea marginilor pieselor sudate, care se realizează numai în caz de necesitate acută. Dacă nu utilizați electrozi înveliți în timpul sudării, tăierea marginilor se face cu o grosime de piese conectate de peste 4 milimetri. În cazul în care grosimea aliajului de aluminiu depășește 20 mm, atunci fără utilizarea de electrozi nu se poate face. Dacă foile de aluminiu pot fi sudate la o grosime de până la 1,5 milimetri, capetele lor sunt pre-bile înainte de îmbinare.
 3. Așa cum am menționat deja mai sus, chiar înainte de sudare, suprafața piesei trebuie să fie complet curățată de pelicula de oxid. În acest caz, este obișnuit să utilizați un fișier de calitate sau o pensulă cu vili pentru îndepărtarea metalului. În unele cazuri, un strat subțire de film de oxid este îndepărtat și prin substanțe chimice speciale cum ar fi, sodă caustică, benzină și altele. Atunci când procesați țagle de sodă caustică ar trebui să fie atent clătiți cu apă curgătoare.

Echipamente și electrozi

Echipamente pentru sudare SvarogFiți atenți la lista celor mai necesare instrumente și dispozitive. În majoritatea cazurilor, acțiunea este efectuată folosind un invertor convențional. Un astfel de dispozitiv are un design convenabil, astfel încât este ușor să se miște sau să se miște în jurul atelierului. Polaritatea este stabilită astfel încât în ​​mâinile lucrătorului să fie plasat "plus", iar piesa de prelucrat este afectată de "minus". În acest caz, trebuie să obțineți o priză cu 220 V.

Atunci când alegeți electrozi, ar trebui să preferați modele specializate, cum ar fi UTP 48 sau analogi similari. Acestea pot avea diametre diferite și pot fi selectate ținând cont de grosimea metalului. Compoziția materiei prime consumabile are, de asemenea, proprietăți higroscopice, deci trebuie să fie uscată în prealabil pentru a se asigura o conexiune mai bună.

Recomandări importante pentru sudori

Echipamentul postDupă cum spun experții, sudarea electrică a unui astfel de metal flexibil, fără utilizarea argonului, este efectuată uneori, precum și prin sudarea cu argon. Dacă cineva te descurajează de o astfel de decizie, argumentând cu o calitate scăzută a cusăturii finale și o sudură slabă, nu o crede. Cel mai probabil, el a abordat incorect metoda sau nu a încercat niciodată preparați aluminiu cu un electrod.

Pentru a evita greșelile ireparabile și problemele imprevizibile, este suficient să urmați o serie de recomandări și reguli:

 1. Metoda de îmbinare a cap la cap este considerată cea mai promițătoare. Soiurile rămase, sub formă de legătura cu sudură T sau cu torsiune, sunt inexpensive, deoarece cresc probabilitatea ca zgura să curgă în goluri, ceea ce va provoca o reacție corozivă.
 2. După sudare, cusătura se spală cu apă pentru a curăța piesa din zgură.
 3. Imediat înainte de procesare, materialul trebuie pregătit corespunzător. Pentru a face acest lucru, îndepărtați filmul de oxid și împiedicați-l să apară în viitor.
 4. La sudarea pieselor masive cu o grosime de trei milimetri, este necesar să se separe marginile la un unghi de 60 de grade cu o formă V.
 5. Încălzirea primară a aluminiului este efectuată la 150-250 de grade Celsius.

Nu uita asta Cusătură de sudurăAluminiul tehnic pur poate fi sudat mult mai bine decât aliajele cu conținut de magneziu sau mangan. Este vorba despre duraluminiu sau silumin. Cu toate acestea, produsele fabricate din materiale pure nu sunt practic utilizate, prin urmare, sudarea poate provoca unele dificultăți.

Cauze de deteriorare a sudabilității metalului

Dacă în procesul de sudură sunteți confruntat cu orice dificultăți și momente neplăcute, este necesar să luați în considerare setul proprietăți unice ale metalului:

 1. Dificultatea principală în sudarea termică este prezența unui film de oxid care poate fi topit numai sub influența temperaturilor de 20440 grade Celsius. Topirea metalelor în sine începe la o temperatură mai scăzută - de la 660 de grade.
 2. Picăturile părții topite care apare în zona de sudură sunt rapid acoperite cu un film de oxid refractar, care împiedică formarea unei cusături continue. Pentru a proteja piesa de prelucrat de acest fenomen, zona de sudură este protejată de contactul cu aerul ambiant cu argon.
 3. Aluminiul topit este caracterizat printr-o fluiditate ridicată, ceea ce complică în mod semnificativ formarea în continuare a bazinului de sudură. Din acest motiv, lucrarea se realizează folosind plăcuțe adiționale de căldură.
 4. Compoziția de aluminiu include hidrogenul dizolvat, care este trimis în exterior după ce metalul topit se solidifică. Ca urmare, acest lucru cauzează apariția porilor și fisurilor de cristalizare în cusături. În plus, aliajele unui astfel de metal sunt caracterizate printr-o concentrație crescută de siliciu, care provoacă, de asemenea, apariția crăpăturilor de la răcirea produsului.
 5. Aluminiu este caracterizat printr-un coeficient decent de expansiune liniară. Din această cauză, în timpul solidificării poate apărea o contracție considerabilă a metalului, ceea ce determină o serie de deformări grave ale pieselor care urmează să fie îmbinate.
 6. Sudarea aluminiului pur și a aliajelor sale se realizează sub influența valorilor ridicate ale curentului de sudură. Metalul este caracterizat de o conductivitate termică ridicată. De asemenea, la sudarea oțelului, este comună utilizarea curenților cu o forță mai mică.
 7. Sudarea pieselor din acest metal este considerată dificilă în aceste cazuri, dacă este imposibil să se determine gradul exact al aliajului. În acest caz, este nevoie de o alegere lungă și zeloasă a modului de sudare adecvat și a metodelor utilizate.

Oricine poate cunoaște toate detaliile de sudare a aluminiului cu un electrod. Este suficient să aveți suficientă răbdare și dorință de a vă lăsa deoparte câteva ore din timpul dvs. pentru a studia materialele și îndrumările relevante. În acest caz, puteți efectua multe operații importante la domiciliu, fără a recurge la personal calificat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Cum se aleg electrozii pentru sudareCum se aleg electrozii pentru sudare
Caracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra saleCaracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra sale
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Tungsten electrod sudare și clasificarea materialelorTungsten electrod sudare și clasificarea materialelor
Caracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecțieCaracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecție
Tehnologia de sudare manuală cu arc: avantajele și dezavantajeleTehnologia de sudare manuală cu arc: avantajele și dezavantajele
» » Tehnica de sudare pentru electrodul de aluminiu
© 2021 amigdas.com