amigdas.com

Câine de rasă de rasă: descriere și conținut

Rasă de iepuri Rambur de iepureAcum, tot mai mulți iubitori de animale de companie vor să se stabilească la domiciliu, așa ceva - exotic

. Cineva alege reptile sau creaturi amfibiene, alții preferă specii rare de pește, dar cineva dorește să aibă niște fluffies atât de frumoase ca iepurii în apartament.

Există multe tipuri, dintre care se poate distinge rasă decorativă Ramă pitică pliată.

Iepurașul de rasă Râmă de parfum: descriere

Descriere și fotografii de iepuri Homar de blanăAcest tip de iepure a apărut încă în 1950 în secolul trecut.

Rasa a fost crescută în Olanda crescătorii care au decis să creeze o copie miniaturală a unei rase mari Iepurele îndoite - oaia franceză.

Este un astfel de iepure, traversat de iepuri pitici, și a dat naștere unei noi rase - un berbec pitic.

De ce au fost iepurii numiți berbeci? Desigur, aceste urechi mici nu au nimic de-a face cu o turmă de oaie, dar un cap masiv și scurt, cu o frunte ușor larg convexă le dă un fel de miei mici. Rasa a câștigat o popularitate imensă în întreaga lume datorită dispunerii calme și aspectului incredibil de drăguț al acestor animale.

Astfel de miei deja numara 19 rase, dar lucrul la indepartarea de noi specii de iepuri cu unghi inalt nu se opreste si pana astazi.

Iepure pitice de iepure: caracteristicile rasei

Rabbit lopata-ureche: caracteristica raseiTrăsătura principală a acestor animale este groasă, incredibil de lungă (până la 26-28 cm), strâns adiacentă unui cap greoi și rotunjită la capetele urechilor, în formă asemănătoare unui potcoav.

Iepurașul cu șoricelul are un corp asemănător cu clyde, acoperit cu păr moale și strălucitor. Astfel, părul poate fi atât mediu, cât și lung cu un podpushkom dens.

Un iepure decorativ poate avea aproape orice culoare (negru, albastru, alb, cu combinații diferite, galben, chinchilla, opal, sable, etc.).

Speranța de viață a urechilor este de aproximativ șapte ani.

Oile pitice sunt fertilitate destul de mare - în medie, la un moment dat femela aduce șase iepuri. Deja la vârsta de trei luni animalele ajung la maturitate sexuală, totuși, disponibilitatea femeii la naștere vine mai târziu - la patru luni.

Natura iepurei cu șoricel

Păstarul Rabbit Pold RabbitLambii cu ouă de mătase se caracterizează prin calm liniștit. Îi place să se joace cu copii, sunt foarte prietenoși, găsesc destul de repede un limbaj comun cu oamenii și se obișnuiesc cu noul proprietar. În plus, berbecii în ureche, în comparație cu congenerii lor, care au urechi în picioare, sunt mai puțin înspăimântați, deoarece auzim sunete străine cam camuflate.

Se descurcă foarte bine cu un bărbat - își iau plăcere în mâinile lor și se lasă să-și ducă greva. Sunt adepți, creaturi jucăușă și mai degrabă active, deci au nevoie de spațiu. Rabbit îndoiți are nevoie de atenția umană și de dragoste, altfel animalul poate deveni agresiv.

Un miel de iepure decorativ, cu șoricel, are puțină inteligență, deci este ușor să vă amintiți porecla dvs. și să răspundeți la apelul proprietarului.

Tipuri de iepuri pliați

Printre oile de iepure se găsesc ca o carne mare, greutatea căreia ajunge la 4 kg, și piticul. Unele rase au două, apoi trei soiuri (de exemplu, Kashmir lop-eared). Este adevărat că practic nu există informații despre oile mari din Kashmir.

Dintre urechile pitic, următoarele specii sunt foarte populare.

Englez ram

Se referă la un grup de berbeci mari. Este considerată una dintre cele mai mari specii. Greutatea unui adult ajunge la 4,5 kg, iar lungimea urechilor este de aproximativ 65-70 cm, crescatorii britanici lucreaza la cresterea acestor cifre la 75 cm. Culoarea englezului este destul de bogata, poate de orice umbra. Lâna oilor în limba engleză este scurtă.

American cu oi cu părul lung

El este un descendent al piticului olandez pliat, deci au caracteristici similare. Inițial, acest tip de iepure avea numai culori solide. Pentru a obține o varietate de culori, crescătorii au trecut cu fluturele englezesc, ceea ce a dus la apariția iepurilor cu șoricel. Cu toate acestea, în același timp, calitatea blănii sa înrăutățit și a fixat faldurile olandeze încrucișate cu iepurele Angorii, rezultând un iepure pitic cu păr lung.

Dar standardul berbecului olandez nu oferă o astfel de haină lungă, astfel că puii cu păr lung nu au fost folosiți pentru reproducere, deși astăzi în litimele de olandez standard există un iepure cu păr lung. Greutatea acestui iepure ajunge la 2 kilograme. ideal este considerat greutatea corporală de 1,6 kg.

Kashmiri Fold Rabbit

Această specie de iepuri pitic diferă de colegul său mai mare doar în greutate. Greutatea corporală a piticului atinge doar 1,6 kg, în timp ce pliantul gigant cântărește 2,8 kg. În rest - culoarea exterioară, culoarea, țara retragerii, au aceleași caracteristici. Cu toate acestea, se crede că rasele pitic sunt animale a căror greutate nu atinge trei kilograme, astfel încât ambele soiuri sunt miniatură.

Cashmere au aproximativ 20 de culori - aproape toate nuanțele de la albino la negru. Lungimea stratului este medie, capul este scurt. Conform standardului, urechile iepurelui ar trebui să stea pe laturi, dar în nici un caz nu ar trebui să fie târât de-a lungul pământului.

Oi franceză

Acest tip de ureche este un strămoș al unui berbec englez, deci are caracteristici similare. Diferența numai în urechi - francezii sunt mai scurți. Culoarea poate fi oricare.

Oile germane

Acesta este cel mai mic reprezentant al familiei de berbeci mari. Greutatea sa variază între 3 și 4 kg. Urechile germane sunt, de asemenea, mai scurte decât toate - doar 28-35,5 cm. Rasa a fost crescută prin traversarea piticului olandez și a francezilor.

În Germania, germanul a fost recunoscut oficial în 1970 și numai 20 de ani mai târziu (în 1990) rasa a fost recunoscută de Asociația britanică a iepurilor.

Inițial, iepurele avea doar o culoare cu gena agouti. Cu toate acestea, crescătorii au lucrat pentru a îndepărta urechile de o varietate de culori și, ca rezultat, au primit indivizi de nuanțe cum ar fi ciocolata, albastru, harlequin, marten de argint, vidra, piebald cu o mare parte din suprafața de culoare. Cu toate acestea, astfel de nuanțe nu au fost încă recunoscute ca standard.

Există următoarele tipuri de culori standard pentru iepurii de tip fold german:

 • Agouti: opal, ciocolată agouti, chinchilla.
 • Monocrom: albastru, ciocolată, negru, violet, albastru, albinoasă.
 • Piebald: culoarea principală este albă, cu adăugarea unei cantități mici de pată colorată.
 • Striped: albastru, negru, roșu, cremă.
 • Veil: negru, argintiu, auriu, perle-fum, ciocolată, albastru, cu o atingere violetă pe vârful firelor de păr, sable, negru-maro.

Pliantul german este proprietarul urechilor largi, cu un cartilaj puternic. Auriculul ar trebui să fie îndreptat spre cap și urechile înseși - să atârne în spatele ochilor. Lungimea stratului este normală.

Lop-owl în ureche

Aceasta este o rasă relativ nouă, înregistrată în 2007. Lupii cu cap de lup are urmatoarele culori:

 • agouti;
 • oțel;
 • Opal;
 • alb (albastru sau cu ochi roșii);
 • albastru;
 • negru;
 • ghimbir;
 • cerb;
 • Fawn;
 • ciocolată;
 • negru-brun;
 • fluture;
 • Sable: de la întuneric la lumină.

Conținutul unei oi decorative cu vârf de ouă

Rabbit Rabbit pliabilÎnainte de a aduce acasă această creatură atingatoare, trebuie să ai grijă de siguranța ei. Faptul că iepurii iubesc ceva de a cădea, deci trebuie să eliminați din câmpul vizual toate firele. În caz contrar, bebelușul poate fi electrocutat.

De asemenea, ar trebui să cumpărați o cușcă specială sau să o faceți singur. Casa pentru un iepure trebuie să se potrivească următoarele cerințe:

 • Celula trebuie să fie spațioasă, aproximativ 0,7 x 0,5 m.
 • Din moment ce iepurii trăiesc în burrows, în interiorul cuștii este necesar să facem o casă. Acest lucru este necesar în primul rând, în timp ce animalul se va obișnui cu oamenii și cu un nou loc de reședință. Opțiunea ideală este o cușcă în care o parte a zonei va fi împărțită în două etaje. evidențiați.
 • Cusca trebuie așezată într-un loc ușor, scăpat și protejat de locurile de curenți.
 • Tava poate fi plasată într-unul dintre colțuri, deoarece pliurile decorative se obișnuiesc de obicei să se defecteze într-un anumit loc. În acest scop, puteți cumpăra o tavă specială de colț, care este atașată la barele din cușcă sau dacă folosiți o pisică normală.
 • Pentru a păstra ordinea în celulă, se recomandă utilizarea alimentatoarelor ceramice grele, conform cărora dinții iepure vor aluneca, în timp ce băuturile ar trebui să fie atârnate pe pereți.
 • Iepurii, la fel ca majoritatea animalelor, au nevoie de plimbări. Prin urmare, ele trebuie eliberate din cușcă cel puțin 2-2,5 ore / zi. Dacă nu doriți ca animalul dvs. să alerge în jurul încăperii, puteți face o pisică specială cu podea: nu este nevoie să curățați firele și este mai ușor să curățați fecalele.

Iepure de iepure cu iepuraș

Pentru un iepure, o dietă bine formulată este de mare importanță. Copiii cu vârsta sub 6 luni nu trebuie să primească verdeață proaspătă, precum și legume și fructe crude. Când lopul crește, aceste alimente se pot adăuga la hrană, dar numai în cantități mici. Baza de dieta a unui iepure decorativ este un amestec de cereale și fân, care poate fi de asemenea cumpărat la un magazin specializat.

La compilarea meniului trebuie să se țină cont de faptul că fanul este componenta principală a alimentației animalelor, deci ar trebui să fie întotdeauna disponibilă. În plus, este necesar să cumpărați o piatră minerală și să o fixați pe tijele cuștii.

Domesticirea berbecului de iepure cu iepure

Condiții de păstrare a iepurelui cu picior-iepureDeși iepurii pitic se obișnuiesc repede cu o persoană și sunt considerați îngrijorați, dar atunci când apar pentru prima dată în casa ta, trebuie să ajuți copiii să se adapteze mai repede.

Există mai multe recomandări, la care trebuie respectată.

 • Deoarece un iepure - un animal destul de independent și de mândru, nu este necesar să-l extragem cu forța din cușcă, pe care ar trebui să-l considere drept refugiu sigur.
 • Apropiați casa încet, pentru a nu sperie mielul.
 • Deschiderea cuștii, este mai bine să aștepți, când copilul însuși vrea să iasă.
 • Și, bineînțeles, un factor important este un tratament delicios, care joacă un rol pozitiv în procesul de domesticizare.
 • În unele cazuri, mielul cu șuierat se poate comporta agresiv. Un astfel de comportament poate fi cauzat de mai multe motive - teama de ceva spre simpla excitare sexuala.

În general, pentru a comunica cu Floppy ar trebui să fie pe baza comunicării cu copilul, adică, conversația nu a ridicat vocea, nu arată emoțiile lor, nu atârnă peste animale, și ghemuit.

Dacă animalul încearcă să te muște, ar trebui să-ți arăți superioritatea prin împingerea foarte ușoară pe podea. Acesta este modul în care iepurii din natură arată superioritatea, sărind pe spatele adversarului.

Oile îndoite trebuie să taie în mod necesar ghearele, folosind o gheară specială. Procedura trebuie efectuată foarte atent, pentru a nu atinge vasul.

Dacă observați că comportamentul animalului sa schimbat, stratul său a devenit plictisitor, refuză tratamentul, este necesar să îl arătați medicului veterinar, deoarece astfel de semne pot indica evoluția bolii.

Măsurați temperatura. Creșterea ei ușoară poate indica stres. Temperatura normală a corpului iepurelui este de 38,3-39,5 grade.

Cu o creștere puternică (peste 40 de grade), consultați un medic. Dar mai intai trebuie sa incerci cel putin usor sa scoti temperatura, folosind in acest scop pachete cu gheata. Acestea sunt aplicate pe burtă și urechile unui berbec pitic.

Iepurele decorative cu iepuraș de iepure au un aspect unic, motiv pentru care sunt foarte populare. Aceste animale sensibile, cu conținutul și grija potrivite, vă vor încânta aproape în fiecare zi cu prezența și jocurile copiilor amuzanți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Home iepuri decorative: întreținere și îngrijireHome iepuri decorative: întreținere și îngrijire
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
» » Câine de rasă de rasă: descriere și conținut
© 2021 amigdas.com