amigdas.com

Dachshund Dachshund: întreținere și îngrijire

Dachshund dachshund: istoria raseiÎn anii 1970, au fost crescuți un dachshund cu păr scurt, un pinscher pitic și anumite tipuri de terieri. Și în anii 2000, au adus un dachshund miniatural cu părul cu sârmă - pitic și iepure. Greutatea câinelui ajunge până la 3 kilograme. Dimensiunea redusă a rasei a devenit un avantaj - animalul poate vâna în nisipuri înguste.

Dachshundul iepure nu este considerat o rasă, ci doar o specie. Un dachshund grosier este considerat o varietate rară de rasă și nu diferă intelectual și în termeni de muncă din rasa cu parul neagră și cu păr lung.

Date istorice

Un dachshund gros este o rasă nouă de dachshund. În țara noastră această rasă a apărut în 1946.

Această rasă din Rusia nu a devenit populară pentru vânători, așa că avem foarte puțini muncitori, câini de diplomă, este necesar să dobândim această rasă exclusiv în pepiniere.

Astfel de câini pot fi de mai multe tipuri: iepure, mini și standard.

Acestea au fost aduse în Germania prin trecerea rasei cu părul neted, cu tecteri cu terrier, cum ar fi: fox terrier, Scotch terrier. Germanii din 1915 au împărțit rasa în funcție de tipul de lână și după aceea fiecare dintre ei este crescut în mod independent.

Dachshund-ul de iepure are și nume: teckel german, baschet german, teckel, rață.

Vedere generală și standarde

Rasa standard:

 • bumbac rasă - de la 35 cm, greutate până la 9 kg
 • dachshund pitic dulce - până la 35 cm, greutate de până la 5 kg
 • iepurele de iepure sub formă brută de iepure este o specie rară a rasei, masa nu depășește 3 kg, iar creșterea nu depășește 30 cm

Standard de aspect:

 1. Cap de formă alungită cu angulație la nasul negru
 2. Când a existat o rasă de dachshund de câine grosierOchii sunt maro, ovale
 3. Urechi rotunjite, foarte plantate
 4. Torsion puternic cu gât scurt
 5. Picioare puternice, stabilite pe scară largă
 6. Coada este ușor îndoită
 7. Capacul de lână este greu și gros, distribuit uniform pe tot corpul. În căprioarele cu părul pitici, sprâncenele groase și o barbă ciudată. Preferință de culoare - roșu și, de asemenea, culoarea porcului.
 8. Permise păr negru și pete albe mici.

Pe lângă un dachshund cu păr scurt, poate avea:

 • Culoare monocromă - Roșu, galben, roșu. Rasa este caracterizată de o pete albă pe piept
 • Pictură în două culori - Marcări roșii pe culoarea principală negru sau maro. Un spot alb pe piept este, de asemenea, acceptabil
 • Culoarea tigrului sau a marmurei - Un câine cu o astfel de culoare este foarte rar, este crescut doar de crescători experimentați.

Caracteristicile rasei

Dachshund-ul de iepure cu păr scurt este foarte prietenos față de cei din afară, are un instinct de vânătoare magnific și abilități de supraveghere perfect dezvoltate.

Caracter și pregătire

Caracterul câinelui se trezește până la o jumătate de an. Ei sunt încăpățânați, predispuși să scape și, de asemenea, foarte dulci, inteligenți, agili, cu un instinct de vânătoare dezvoltat.

Cu o pregătire bună, un catelus de jumătate de ani este capabil să învețe toate comenzile de bază și dezvoltă abilități de vânătoare.

important

Din moment ce rasa este predispusă să scape, trebuie să atârne contorul de adrese. Dachshundii de iepure sunt foarte atașați de proprietarul lor, precum și de toți membrii familiei. Ea îi iubește pe copii și chiar și cu cele mai mici bătălii, cum ar fi bătăile la coadă sau îmbrățișările puternice, câinele va lua jocul și nu va mușca copilul, cu condiția să crească împreună.

Câinele este extrem de precaut de străini. Ea devine indiferentă și prietenoasă numai după ce vede că proprietarul nu are disconfort.

Dachshund dachshund: Caracterul raseiUn dachshund de iepure fără păr este un câine foarte activ și întreprinzător. Proprietarul ar trebui să fie gata pentru diverse pranks pentru animale de companie, cum ar fi papucii lipsiți, hainele și multe alte accesorii personale. Dar odată cu creșterea adecvată, acest lucru poate fi evitat.

Câinele de formare învață rapid și cu ușurință. Pentru a învăța lecția, o taxă de iepure este suficientă pentru mai multe clase. Pentru o dezvoltare fizică bună a dachshund-ului cu sârmă, sunt necesare plimbări zilnice în aer liber și jocuri active.

important

Câinele nu tolerează o atitudine nepoliticoasă. Tonul ridicat va fi considerat o insultă și o lipsă de respect. Cu educație necorespunzătoare, animalul de companie devine egoist și voit.

Întreținere și îngrijire

Când cumpărați un dachshund de iepure cu coadă grosieră, nu uitați de regulile de îngrijire a acestuia:

 1. Îți ștergi barba după masă. Dacă această regulă nu este respectată, stratul poate deveni un refugiu bun pentru diverse bacterii
 2. Îngrijirea lânii include: tăierea, tăierea barbă, sprâncenele și lana între degete.
 3. Câinii de scăldat sunt produși cu ajutorul unor șampoane speciale destinate raselor fără câini
 4. De două ori pe an, în timpul molirii, câinele are nevoie de pieptănare atentă.

sănătate

Rasa de iepure grosieră nu are probleme de sănătate. Inspectarea periodică a ochilor, urechilor, unghiilor și dinților este necesară. Lana în auricule este îndepărtată pe măsură ce crește. Ochii ștergeți cu un decoct de musetel sau ceai puternic. Unghiile se scurtează cu ghearele concepute pentru rasele mici. Și, de asemenea, controlul asupra unui dinți este necesar, la detectarea unui tartru pe care îl șterge în clinica veterinară.

important

Un animal de companie la vârsta de 7 ani și mai în vârstă are nevoie de un control strict al încărcăturilor, sub formă de salturi, deoarece acest lucru poate afecta deplorabil coloana vertebrală.

La bătrâni, proprietarul unui teckel de iepure se poate confrunta cu astfel de boli cum ar fi:

 • Joint displazie
 • cataractă
 • diabet
 • Urolitiază și alte boli ale tractului urinar
 • Insuficiență cardiacă
 • epilepsie

important

Câinele este predispus la obezitate. Atunci când excesul de hrană pentru un animal de companie are probleme cu articulațiile și există o perturbare a procesului metabolic.

Sursă de alimentare

Cât de corect trebuie să alimentați un strat de lânăUn câine, rasa de dachshund cu părul de iepure, poate fi ținut pe hrană uscată sau pe bază naturală.

Hrana uscată trebuie să corespundă nivelului clasei suplimentare sau clasei premium.

Atunci când hrăniți alimente naturale, trebuie să fiți atenți la produsele care conțin o cantitate mare de calciu, iar în dietă ar trebui să existe: carne, brânză de vaci, ouă, pește, cereale, legume și fructe.

 • Pui până la 4 luni - hrană fracționată - de 5 ori pe zi
 • De la 4 luni la 6 - transferat la trei mese pe zi
 • De la vârsta de șase luni - câinele mănâncă de două ori pe zi

Cumpărați ajutor

În cazul în care un prieten cu patru picioare este achiziționat pentru a vâna sau a trece prin expoziții, este necesar să cumpere un catelus exclusiv în pepiniere. Câinele oferă o garanție de puritate absolută. Prețul depinde de pedigree, în medie, variază de la 20 la 60 de mii.

Sfaturi pentru proprietarul unui dachshund de iepure

Proprietarii acestei rase ar trebui să cunoască câteva puncte importante despre îngrijirea rasei:

 1. În ciuda faptului că câinele se obișnuiește rapid cu tava, trebuie să fie scoasă periodic la aer proaspăt și să-i dea libertatea de mișcare
 2. În timpul iernii, dachshund-ul trebuie purtat în haine calde
 3. Dachshund acoperit: caracter și îngrijireÎn meniu este necesar să includeți brânză de vaci, carne (macră), cereale, suplimente de vitamine și minerale. Câinele trebuie să aibă un castron în picioare cu apă curată
 4. Cosirea sau tunderea se face la fiecare șase luni, adesea nu este recomandată
 5. Băi în procesul de contaminare, după care câinele este pieptănat de un pieptene special
 6. Aveți nevoie de îngrijire constantă pentru ochi, urechi, cuie. Tratamentul ochilor este produs prin decoctarea musetelului sau a ceaiului puternic. Pentru procedurile igienice, rata este predată de la vârsta catelului
 7. Pentru a nu forma o placă, este necesar să se curețe periodic dinții cu o perie specială și o pastă. Când se formează tartru - mergeți la medicul veterinar, pentru curățarea profesională.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Descrierea rasei "Dachshund de iepure"Descrierea rasei "Dachshund de iepure"
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Canalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenziiCanalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenzii
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Dachshund Dachshund: întreținere și îngrijire
© 2021 amigdas.com