amigdas.com

Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?

Cât de mult lapte poate da o vaciPentru a avea o idee despre cantitatea de lapte pe care o vaci o poate da pe zi, este important sa intelegeti cat de mult lapte poate fi primit de la un animal pe zi. Principalul lucru care trebuie înțeles, Laptele din grâu se formează în ordine

, să-și hrănească copiii.

Performanța este afectată de mulți factori:

  • Vârsta animalului.
  • Varsta primei inseminari.
  • Greutate în viu.
  • Condiții de întreținere și hrană.

Ca orice alt mamifer, urmașii unei vaci se hrănesc, de asemenea, cu un produs lactat. În mod firesc, se pune întrebarea: femela produce lapte aproape pe tot parcursul anului. Acest lucru a devenit posibil datorită faptului că oamenii, cu ajutorul unei atitudini corecte și de îngrijire, au învățat să forțeze o vacă să dea lapte, chiar și atunci când nu există puțini.

În procesul de muls, vaca dă impresia că laptele suge vițelul. Imediat după făt, vaca începe să producă productivitate. Inițial, produsul este destinat numai hrănirii copilului și are numele de colostru. Are un conținut ridicat de grăsimi și, în multe privințe, diferă în compoziția sa de laptele obișnuit consumat de oameni. Conținutul ridicat de grăsimi din colostru permite vacilor să crească urmași sănătoși și sănătoși. Cu mulsul obișnuit, puiul se obișnuiește cu ea și va produce lapte în mod constant.

După împerechere cu taurul de la vacă se incepe o perioada numita "deadwood", cand burka isi petrece toata energia asupra dezvoltarii fetusului. În această perioadă, laptele nu ar trebui să fie. Este necesar să se acorde o atenție specială stării viermei. Dacă producția de lapte de vacă nu se oprește, este necesar să se reducă cantitatea de furaje suculentă din dieta care contribuie la menținerea lactației.

Laptele poate fi oprit atunci când randamentul zilnic al laptelui este mai mic de 0,5 litri. proprietar de animale trebuie să fie amintit: Burenka său capabil să dea o mulțime de lapte, dar pentru a le permite să facă acest lucru, este nevoie de pregătirea corectă pentru fatare și de înaltă calitate, hrănire regulată.

Reguli pentru o productivitate ridicată

Ce determină randamentulVacile au o productivitate a laptelui de 1000 până la 33000 kg de lapte și uneori mai mult. Acești indicatori depind direct de caracteristicile ereditare și individuale ale borului, de condițiile de întreținere, hrană și îngrijire.

Efectele ereditare au o mare influență asupra productivității. Deoarece oamenii în mod constant lucrează la crearea de noi rase și la crearea de diverse domenii de productivitate. Din acest motiv, vacile din rasa de lapte oferă indicatori mult mai mari de producție de lapte, comparativ cu rasele de carne. Rasa Holstein este cunoscută pentru randamentele sale ridicate, care au stabilit toate înregistrările pentru productivitate. Productivitatea unui animal depinde de factorii descriși mai jos.

Vârsta vacăi

Există o regularitate a schimbărilor în productivitatea laptelui. Indicatorii producției de lapte cresc la o anumită valoare, după care încep să scadă treptat. Acest lucru este legat direct de faptul că activitatea sânului depinde de interacțiunea cu sistemul reproducător și cu organele interne. Dar, de asemenea, mărimea corpul animalului. Însă schimbările legate de vârstă în productivitate pot fi controlate. Pentru a face acest lucru, este necesar să se creeze condiții pentru dezvoltarea rapidă a animalelor tinere.

Varsta primei inseminari

Având în vedere faptul că dezvoltarea glandei mamare se produce odată cu vârsta, este important să se folosească mulgerea adecvată și stadializarea tronului de boroane pe cârpă. O importanță deosebită este momentul primei inseminări a puii, deoarece aceasta determină momentul primei lactații. Pentru a determina momentul primei împerecheri, nu luați în considerare atât vârsta animalului cât și masa acestuia, ceea ce determină gradul de formare generală a acestuia. Tetochek se folosește la împerechere atunci când tastează aproximativ 70% din greutatea unei vaci mature. În timpul împerecherii târzii, furajele sunt consumate excesiv, vacile produc mai puțin lapte și produc mai puțini descendenți în timpul vieții. Prima inseminare poate fi făcută la vârsta de 16-18 luni, cu condiția îngrășării complete și abundente.

Greutate în viu

Cât de mult lapte poate da o vaciProductivitatea vacii în mare măsură depinde de masa sa. Acest indicator determină nivelul formării generale a animalului și îngrășarea acestuia. Asigurarea unei productivități ridicate a laptelui pentru bovine necesită o presiune enormă a tuturor organelor. Prin urmare, vacile ar trebui să aibă capacitatea de a consuma o cantitate semnificativă de alimente pentru a le transforma în lapte, să aibă o bună stare de sănătate și o bună dezvoltare.

Dar aceasta nu înseamnă că cele mai mari vaci sunt foarte productive. Faptul este că fiecare rasă are valoarea sa optimă de greutate în viu, ca sfârșit de dezvoltare și de grăsime. Aducerea în greutate în viu la această valoare, de obicei, un impact pozitiv asupra productivității, dar excesul de valorile optime ale parametrilor pentru rasa prezintă o tendință de obezitate și nu mai contribuie la creșterea producției de lapte.

Din aceasta rezultă: valoarea greutății în viu are o influență importantă asupra producției de lapte, dar se întâmplă, de asemenea, ca animalele cu o masă mai mică, în condiții egale, să dea mai mult lapte. Aceasta se datorează faptului că, pentru crearea productivității, pe lângă dezvoltarea generală, nivelul de dezvoltare al fiecărui organ separat și, în principal, al sânului este important.

Condiții de hranire și întreținere

Pentru a obține rezultate ridicate ale producției de lapte, este important să existe o prezență constantă în sânge a substanțelor animale necesare producției de lapte. Acest lucru necesită o alimentație și o administrare în timp util și abundent prin adăugarea de componente diferite la hrană pentru a echilibra regimul alimentar. Alimentarea inegală a unui animal poate afecta negativ randamentul mediu lunar al laptelui.

Cât poate produce un singur individ?

Cât de mult lapte dă o vacă o zi?Este timpul să aflați cât de mult poate da produsul junincii. Productivitatea producției de lapte depinde în mod direct de vârstă, de calitatea hranei și de rasă. Datorită muncii crescătorilor, avem rase de vaci care au caracteristici ridicate ale productivității produselor lactate pe tot parcursul anului. Se estimează că productivitatea medie a unei vaci de lapte convenționale atinge 5000 litri pentru un sezon de muls sau aproximativ 17 litri pe zi. Firește, aceste valori sunt activate pe tot parcursul anului pot varia. Ziua

Cât de mult lapte oferă vaca pe zi? După prima fătare, lactația începe din nou la vițel. Randamentul laptelui este de aproximativ 9 litri. După fătarea ulterioară crește și atinge 12 litri pe zi. Există pietre care pot produce până la 40 de litri de produs pe zi. Când mulgerea este în limita a 10 litri, burbonul trebuie suplimentat cu vitamine și suplimente pentru a menține sănătatea. Un animal sănătos va da întotdeauna calitatea în timp, laptele gras.

Pe zi

Cele mai mari rate se încadrează în perioada dintre otolom și sarcină. În această perioadă, animalul, în funcție de rasă, poate da lapte până la 80 de litri. În acest caz, o importanță deosebită este acordată hrănirii.

O săptămână

Cunoscând productivitatea laptelui într-o singură zi, va fi ușor să numărați randamentul săptămânal.

Pe an

Vaca roci ordinare poate produce anual pana la 5000 de litri de produs, cu toate acestea, aceasta rasa este în măsură să dea și 12000. Chiar Holstein iarna este atât de Burenka dă bine muls de performanță.

Și în timpul iernii?

În timpul iernii, deficitul de furaje verzi și vitamine afectează, prin urmare, animalul poate da mai puțin produs. De fapt, din acest motiv, în timpul iernii este cel mai bine să pregătiți un mesteacan pentru vițel și să-l acordați lemnului mort. Cum sa alegi o broasca testoasa? Dacă v-ați stabilit obiectivul de a obține un bourey cu randament ridicat, luați notă de următoarele sfaturi legate de alegerea lor. Vaca trebuie să aibă astfel de semne externe:

  • Productivitatea vaciCorpul este lung. Picioarele sunt ferme și puternice. Torsul este oarecum aplatizat.
  • Capul, relativ la corp, este mic și ușor.
  • Gât subțire, care are multe falduri.
  • Spate drepte și nervuri înclinate.
  • Belly nu agățat sub genunchi.
  • Smooth, fără deteriorare, umed. Nu-i rău, dacă sunt niște riduri pe ea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiește vacă și ce afectează?Câți ani trăiește vacă și ce afectează?
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Hrăniți un pui micHrăniți un pui mic
Simptomele și tratamentul cetozei la vaciSimptomele și tratamentul cetozei la vaci
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Mastita intr-o vaca: cum sa tratezi aceasta afectiune?Mastita intr-o vaca: cum sa tratezi aceasta afectiune?
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
» » Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
© 2021 amigdas.com