amigdas.com

Hrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzător

Hrănirea pisicilor după cortexCastrarea unei pisici sau sterilizarea pisicilor este un lucru obișnuit pentru majoritatea covârșitoare a proprietarilor. Această operație este nedureroasă, rapidă, animalele tolerează bine, și este important să alegi mâncarea potrivită pentru un animal de companie pufos, astfel încât mai târziu să nu aibă probleme cu sănătatea sa. După cum se știe, pisicile sterilizate sunt adesea predispuse la obezitate și urolitiază, astfel că alegerea hranei este deosebit de importantă aici.

Ce să hrănești pisicile castrate, ceea ce nu poate fi dat

Există o anumită listă de produse, care sunt permise și chiar recomandate pentru utilizarea pisicilor și pisicilor sterilizate:

 • carne naturală cu conținut scăzut de grăsimi, de exemplu pui, iepure sau curcan. Astfel de produse ar trebui să fie acordate nu numai pisicilor castrate, ci și în principiu;
 • diverse cereale, de exemplu, porumb, grâu, ovăz sau orez, în care puteți adăuga carne (atunci animalul îi va mânca cu mare apetit);
 • toate pisicile și pisicile au nevoie de vitamine, așa că vor trebui să fie hrănite cu ovăz, cu grâu sau cu orz;
 • Puteți să-i dați animalului un hrana umedă specială, dar va fi chiar mai bine dacă adăugați legume proaspete naturale;
 • apă proaspătă și bulion natural de carne - o altă condiție obligatorie pentru o nutriție adecvată a pisicilor sterilizate.

După cum puteți vedea, lista de mai sus este foarte ușor de înțeles, deci nu va fi dificil să vă conformați.

Ce nu poate fi dat pisicilor sterilizate?

Îngrijirea pisicilor după castrareCel mai important lucru de reținut, - aceasta este respingerea peștelui (în special proaspăt) și alimentelor uscate obișnuite. Peștele conține mult fosfor, care nu este recomandat pentru pisicile castrate, iar hrana uscată ar trebui marcată "pentru pisici sterilizate".

La produsele interzise includ toate produsele afumate și sărate, precum și produsele semifinite. Chiar dacă pisica va cere foarte mult să-l trateze cu astfel de lucruri, nu poți să renunți la ea, deoarece asemenea alimente sunt foarte dăunătoare pentru el.

Ce să alegeți: furaje sau produse naturale

Răspunsul la această întrebare este destul de simplu: totul depinde de ce fel de mâncare este mai mult pentru plăcerea animalului dvs. de companie, și trebuie să o alegeți. Puteți alege un aliment bazat exclusiv pe hrana pentru animale, produsă la scară industrială, dar numai specială, produsă pentru pisici sterilizate. Hrănirea cu astfel de hrană Poate fi diluat uneori cu adăugarea unui animal de companie din carne naturală în dietă.

Puteți lua ca bază alimente complet naturale, care uneori pot fi diluate cu alimente uscate, deoarece pisicile sunt foarte îndrăgite de crăparea lor din când în când.

În general, o pisică sterilizată trebuie hrănită într-o varietate de moduri. Opriți-vă de oricine produs și, prin urmare, pune animalul într-o mono-dieta nu poate, pentru că, după o operațiune corespunzătoare pufos animale de companie, în special, va avea nevoie de o dieta echilibrata si variata.

Apropo, despre hrană. Atunci când alegeți o hrană uscată bună pentru animalul dvs. castrat, ar trebui să plătiți note speciale "pentru pisici sterilizate". Aceste opțiuni asigură menținerea tuturor elementelor necesare și utile pentru cartofii pufos. Pentru a salva pe astfel de lucruri nu este necesar, după toate sănătatea de costurile preferate pe primul loc.

Ce să hrănești pisicile castrate pentru a evita consecințele negative

Alimentația pisicilor castrateDupă cum se știe, pisicile neuterate sunt predispuse la obezitate și urolitiază, deci trebuie să vă gândiți la acest lucru în privința abordării clinicii veterinare. Cum să vă hrăniți animalul astfel încât după sterilizare să nu se înrăutățească?

Deci, obezitatea. De ce apare și cum să o eviți? Foarte adesea după castrare, sigiliile devin lente, foarte calme. Deseori spionat, impunându-se impresionant într-un loc favorit, ca rezultat al supraponderalei. Deoarece jocurile active, cele mai multe dintre acestea nu mai iau, este important să ajustați hrana lor astfel încât, chiar și cu un stil de viață pasiv, să nu aibă probleme de greutate.

Deci, cum să hrăniți bine pisicul, pentru a preveni obezitatea:

 • mai bine să nu pentru a pune într-un castron cantități mari de produse alimentare, și dau în porții mici, dar cel mai adesea, atunci animalul tau nu va avea loc nici foame, nici mancatul in exces;
 • Nu continuați despre pisică, dacă nu este la timp cu un fel de pocăință plină de mângâiere pentru mâncare. De asemenea, nu acordați atenție pentru a obține niște bunătăți sub formă de cârnați sau pești afumați;
 • O dată pe săptămână (și acesta este minim!) Este necesar să se organizeze o zi pentru un cottage.

Hrănirea pisicilor castrateDupă cum puteți vedea, regimul alimentației sănătoase pentru pisici nu este diferit de alimentația adecvată pentru oameni, deci va fi ușor să observați acest lucru.

Dar o alimentație corectă - nu este numai greutatea normală, ci și sănătatea robustă a unui animal de companie. Animalele de companie sterilizate și carate sunt foarte des predispuse la urolitiază. După cum știți, pietrele din organism sunt formate cu utilizarea frecventă de fosfor, calciu și magneziu, ceea ce înseamnă că produsele care conțin astfel de elemente ar trebui să fie complet excluse din dieta pisicilor.

Lucrul este, că după operația de castrare la pisici, canalul urinar se îngustează foarte mult, din acest motiv se pierde posibilitatea ieșirii naturale a pietrelor din corp. Chiar și cea mai mică pietricică poate deveni o problemă pentru animal și va trebui din nou să fie dusă la o operațiune, domeniul căruia pisica săracă va veni de mult. Singura concluzie este să ajustați dieta astfel încât să nu trebuiască să faceți față ulterior problemelor de sănătate.

Cum să alegi mâncarea potrivită

Astăzi, rafturile magazinelor, cum se poate spune, aproape că explodează cu marea varietate de produse alimentare pentru pisici. Acestea sunt toate concepute pentru diferite rase, toate au ele însele un fel de nutrienți, elemente utile. Dar cum să alegeți dintre ei exact alimentele care se vor potrivi unui animal de companie după sterilizare?

Deci, atunci când alegeți alimente, trebuie să acordați atenție următoarelor:

 • Caracteristicile pisicilor de hrănirenu este neapărat că marca "pentru pisicile castrate / sterilizate" este potrivită pentru un anumit animal de companie. În primul rând trebuie să cumpărați această hrană, să hrăniți pisica timp de 2-3 săptămâni și să urmăriți apetitul și bunăstarea sa;
 • Mâncarea marcată "Lumină" se va potrivi cu acele animale care sunt foarte predispuse la grăsime. Astfel de alimente nu conține multe grăsimi și carbohidrați, ceea ce înseamnă că nu va duce la obezitate;
 • merită studiată compoziția alimentelor: dacă pachetul indică o cantitate mică de carbohidrați și un conținut ridicat de proteine, atunci un astfel de aliment poate fi considerat util. Conținutul de proteine ​​din acesta ar trebui să fie de cel puțin 50%;
 • asigurați-vă că să acorde o atenție la "cenușă". Acest indicator indică substanțele minerale conținute în hrana pentru animale. Dacă procentul de conținut de cenușă este mai mic de 7%, atunci hrana este ideală pentru un animal de companie sterilizat;
 • alegeți numai alimente de înaltă calitate și acest lucru este indicat de anunțurile "Premium", "Super-Premium", "Holystik".

Dacă ai reușit să găsești o hrană bună și potrivită, atunci nu mai merită schimbată. Schimbările profunde ale hranei pentru pisici după o intervenție chirurgicală pot duce la consecințe grave. Nutriția este o parte foarte importantă a vieții unei pisici castrați, deci trebuie respectată cu strictețe.

Alimente pentru pisicile castrate: cele mai bune branduri

Merită să subliniem, că toate hrana pentru animale, înainte de a merge la vânzare sunt atent verificate de o comisie specială și evaluate pe o scară, iar rating-ul „5“ sunt feedul de elită, care sunt realizate numai din ingrediente naturale și sunt destul de scumpe.

Ce să hrăniți o pisică castrată acasă? Care alimente să alegi? Mai jos este prezentat lista celor mai bune alimente pentru animale de companie:

 • Blue Buffalo Cat Food - o astfel de mâncare este produsă sub formă uscată și umedă, este împărțită în grupuri de vârstă de pisici;
 • Orijen este un aliment natural care conține niveluri foarte scăzute de carbohidrați și niveluri ridicate de proteine.

A fost o hrană cu un rating de "5". Acum despre reprezentanții "de patru stele":

 • EVO Cat Food - alimente naturale, făcute din carne integrală;
 • Balanța naturală - acest produs este foarte popular, deoarece are un preț ridicat și foarte accesibil;
 • Kirkland este un aliment natural care nu conține aditivi artificiali și alte ingrediente inutile.

Producătorilor "de trei stele" includ următoarele mărci, foarte renumite pentru cumpărătorul rus:

 • Ce să alimentați pisicile după castrareRoyal Canin - conține ingrediente naturale și străine. Însă, în ciuda acestui fapt, marca are o gamă largă de furaje, în care există și o pisică specială pentru sterilizări;
 • Purina este un reprezentant extrem de reclamat, care, cu toate acestea, nu produce cele mai naturale alimente.

Dar astfel de branduri populare, ca Kitikat, Whiskas și Friskes încredere în comisie nu provoacă, așa că au primit cel mai mic scor.

Și totuși, înainte de a cumpăra alimente, este mai bine să consultați un medic veterinar care vă va ajuta să alegeți dieta potrivită pentru o pisică după castrare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre furaje pentru pisici clasa holisticaTotul despre furaje pentru pisici clasa holistica
Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adultaCe se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Supa de primăvară super premium și premiumSupa de primăvară super premium și premium
Cum să hrăniți o pisică scoțianăCum să hrăniți o pisică scoțiană
Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?
Perfect fit: compoziția și avantajele potrivirii perfectePerfect fit: compoziția și avantajele potrivirii perfecte
Proplan: compoziția și sortarea hranei pentru pisici din purinăProplan: compoziția și sortarea hranei pentru pisici din purină
Câte pisici trăiesc în medie?Câte pisici trăiesc în medie?
Când și la ce vârstă puteți steriliza o pisicăCând și la ce vârstă puteți steriliza o pisică
» » Hrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzător
© 2021 amigdas.com