amigdas.com

De ce aveți nevoie de zinc în corpul unui bărbat

Pentru ce este folosit zincul?Zincul - un element mineral care se ocupă de reglarea proceselor interne ale corpului. Este localizat în fiecare celulă a corpului uman, care se mișcă prin sânge, se poate acumula și poate fi excretat din corp.

Pierderea unui astfel de element important înseamnă o slăbire a sănătății, deci este necesar să știm ce zinc este necesar în organism.

Produsele cu zinc și rolul său în organism

Zincul, beneficiul căruia este important pentru organism, pătrunde în interior, ca și alte substanțe utile, simultan cu alimentele. Prin urmare, este nevoie să consumați acele alimente care conțin maximum de substanță dorită, inclusiv zinc în meniul zilnic.

De exemplu, puteți compara nivelul conținutului său în fructe de mare, alge marine și fructe de padure. Deci, fructele și fructele de fructe de padure conțin mult mai puțin din acest mineral decât fructele de mare.

Cea mai importantă cantitate poate să se laude cu stridiile și tărâțele de grâu, precum și porumb, fasole, carne de porc, carne de pui și găină.

Este important să știți cât de mult zinc este în anumite produse.

Lista celor mai frecvent utilizate în prepararea produselor cu conținut de zinc este (pe 100 g):

 • Ce alimente sunt bogate în zincCarne de vită - 5000 mcg.
 • Carne de vită - 3240 mcg.
 • Ficat de porc - 4000 mcg.
 • Produse din brânzeturi - 3000 mcg.
 • Gălbenuș de ou - 3105 mcg.
 • Mazăre - 2400 mcg.
 • Grâu de pâine - 2132 mkg.
 • Hrișcă - 2050 mcg.
 • Codul este 1020 μg.
 • Iepura este de 2310 micrograme.
 • Marea basului - 1534 mcg.

Recepția acestei substanțe se realizează nu numai prin alimente, ci și special dezvoltată aditivi alimentari.

Dar, când începem să eliminăm în mod activ lipsa acestei substanțe, trebuie să ne amintim rata zilnică. Deci, un adult are nevoie de 15 mg pe zi, gravidă - 18 ani, și îngrijire - 19 mg.

Zinc și sex masculin

Această substanță joacă un rol imens în menținerea sănătății masculine, deoarece ajută la generarea unui hormon atât de important ca testosteronul.

În timpul pubertății viitorului, un om trebuie să absoarbă zincul în cantități suficiente, deoarece această măsură va contribui la evitarea consecințelor inferiorității dezvoltării organelor reproducătoare și a funcționării incorecte a acestora. Dar, de asemenea, prin depășirea perioadei de formare a organismului, nu este necesară reducerea aportului de reîncărcare a celulelor.

Mai ales este necesar să se gândească la asta pentru bărbați, implicat activ în sport, efectuarea exercițiilor fizice grele. Deoarece mineralul are o caracteristică caracteristică, ca ieșire prin transpirație. Din cauza a ceea ce se recomandă să monitorizați cu atenție nivelul acesteia.

Este important să se acorde atenție faptului că, cu o valoare redusă a zincului în corpul unui om, se poate dezvolta inflamația prostatei, a prostatitei și în cazurile neglijate și oncologia prostatei.

Unii bărbați, în corpul căruia există o deficiență a mineralelor, întâmpină dificultăți în potență. În plus, există o confirmare a medicilor că lipsa de zinc stimulează progresia infertilității la bărbați. Din acest motiv, trebuie să respectați rata zilnică a consumului de minerale.

Zincul este o substanță importantă în organism

Fără îndoială, joacă un rol important în sănătatea umană, indiferent de sex. ea face parte din hormoni și mai mult de 300 de enzime, care, în timp ce își mențin norma, vor beneficia în mod necesar organismului.

Calitățile utile de zinc sunt după cum urmează:

 • Zincul în corpul unui bărbatÎntărește imunitatea.
 • Participă la sinteza proteinelor și la reînnoirea celulelor.
 • Îmbunătățește vederea.
 • Elimină problemele de sarcină.
 • Modulează activitatea creierului.
 • Îmbunătățește starea mentală.
 • Reduce nivelul zahărului din sânge.
 • Sănătatea unghiilor, a pielii și a părului.

Zinc - stimulator imunitar natural, deoarece asigură maturarea limfocitelor. De asemenea, ajută la formarea fagocitului necesar, luptând cu viruși și infecții, pătruns în corpul uman. Lipsa acestuia poate afecta toate componentele sistemului imunitar, în special în sezonul de iarnă, timp în care organismul slăbit are nevoie de protecție împotriva activității virusurilor.

Odată cu aceasta, zincul are proprietățile unui antioxidant, blocând efectul nociv al unei infecții virale.

Reînnoirea regulată a celulelor nu este posibilă fără participarea unui astfel de element. Deoarece acționează direct în crearea colagenului, reducerea probabilității manifestărilor alergice cutanate, reduce riscul de acnee.

În plus, previne apariția ridurilor fine, lupta cu pielea uscata.

Zincul este adesea adăugat la produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii și pentru vindecarea rănilor. Adesea, este prescris pacienților în perioada postoperatorie, cu arsuri și în prezența patologiilor pentru restabilirea rapidă a pielii deteriorate.

Acest mineral servește ca un excelent agent preventiv în prevenirea bolilor oculare. Efectul calitativ afectează retina ochiului și favorizează o mai bună absorbție a vitaminei A importante.

De asemenea, lipsa unui element asigură manifestarea cataractei și a blefaritei.

Deficitul de zinc devine adesea baza pentru dezvoltarea infertilității. Dar, dacă nivelul său este insuficient în timpul sarcinii, nou-născuții pot manifesta diverse patologii. Odată cu această lipsă la femeile gravide, riscul de avort spontan, sângerare sau naștere prematură este crescut.

Zincul favorizează activitatea creierului, mai ales că el alimentează partea creierului responsabilă de memorie și de concentrarea atenției. În plus, stimulează abilitățile intelectuale ale unei persoane, acționând asupra impulsurilor senzoriale.

Acest element afectează în mod direct sănătatea mintală - crește starea de spirit, salvând depresia. Acest proces se datorează creșterii metabolismului creierului datorită reîncărcării necesare. de asemenea zincul serveste ca un scut, protejând sistemul nervos împotriva supratensiunii excesive.

Împreună cu acesta, participă la generarea hormonului serotonin - un hormon al fericirii, care are un efect benefic asupra femeilor în perioada dificilă de sindrom premenstrual (PMS).

O persoană care suferă de diabet zaharat are nevoie de o doză crescută de particule utile datorită excreției excesive din organism prin rinichi simultan cu urina.

Zincul este o parte a insulinei (un hormon al pancreasului) care servește ca regulator al valorii zahărului din sânge. Medicii spun că creșterea numărului de diabetici, consumul zilnic de minerale cu alimente, există o scădere foarte semnificativă a zahărului din sânge, care afectează în mod pozitiv starea pacienților.

Într-o situație în care o persoană are pielea uscată cu riscul bolilor de piele, părul subțire cu matreță și începe să cadă și, de asemenea, unghiile sunt acoperite cu puncte albe și este arătată stratificarea lor, este necesar să se vorbească despre deficiența zincului într-un organism.

Supradozaj și dușmani zinc

Dușmanii zinculuiVeniți să refaceți nivelul zincului consumat, merită să înțelegeți că, desigur, este util, dar totul este bun în mod moderat. Prin urmare, este necesar să se ia zinc, dozat deoarece excesul de substanță se riscă să se otrăvească cu probabilitatea unui rezultat letal.

Deci, dacă o persoană consumă între 150 și 600 mg, în acest caz, otrăvire cu efect toxic, și o doză excesivă de 6 g poate duce la consecințe ireparabile. Prin urmare, nu se recomandă să fii dependent de aditivi speciali, ci să dau preferință produselor cu zinc, deoarece acestea sunt mai sigure și sunt îndepărtate din cavitatea corporală în mod natural.

Odată cu aceasta, este important să acordăm atenție factorilor care afectează negativ absorbția zincului de către organism. Acest consum excesiv de alcool, vegetarianismul, terapia cu hormoni, unele contraceptive orale, consumul frecvent de cafea sărat și prea dulce, greu de suportat de băut, vin roșu și ceai (taninurile sunt în cantități mari periculoase), precum și patologia ficatului, tiroidei și oncologiei.

Dacă ideea că nivelul zincului din organism s-a scufundat în cap, trebuie să vă verificați dublu ipoteza, consultând medicul pentru a evita consecințele negative și pentru a obține beneficii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Alamă: ceea ce este, proprietățile și aplicareaAlamă: ceea ce este, proprietățile și aplicarea
Cum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliuCum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliu
Cum se usucă merele la domiciliuCum se usucă merele la domiciliu
Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?
Utilizarea alunelor pentru bărbați și femei - compoziția și proprietățile nuciUtilizarea alunelor pentru bărbați și femei - compoziția și proprietățile nuci
Sferale minerale și amestecuri de zinc: același?Sferale minerale și amestecuri de zinc: același?
Producerea și utilizarea aliajului de cupru și zincProducerea și utilizarea aliajului de cupru și zinc
Proprietăți utile ale datelor uscate pentru sănătatea umanăProprietăți utile ale datelor uscate pentru sănătatea umană
Punctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metaluluiPunctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metalului
Lista de produse care cresc testosteronul la bărbațiLista de produse care cresc testosteronul la bărbați
» » De ce aveți nevoie de zinc în corpul unui bărbat
© 2021 amigdas.com