amigdas.com

Cum se face vinul din gemul fermentat

Cum se face vinul din gemul fermentatDacă în sezonul de noi spații de pe rafturile pivniței dvs. există numeroase răsturnări dulci cum ar fi compot sau gem, atunci nu vă disperați. Și chiar mai mult nu arunca o astfel de delicatețe utile. La urma urmei, vinul din jam fermentat va fi un plus excelent la masa festivă. Se va dovedi parfumat, puternic si va multumeste tuturor.

Mod simplificat de gătit

Metodele moderne de preparare a unei băuturi de vin pe fabricație din cauza unei complexități ridicate nu pot fi reproduse în condiții de casă. Dar adaptarea lor este destul de reală pentru fiecare persoană. Respectarea rețetei de fabricare a vinului dintr-o acru dulce garantează că produsul este de bună calitate și gust.

Puteți prepara o astfel de băutură dintr-un fel de gem, sau puteți combina diverse răsuciri, puteți adăuga fructe și fructe proaspete. Totul depinde de preferințele dvs. de gust. Dar experiența gospodinelor a demonstrat că atunci când se amestecă diferite soiuri, calitatea băuturii finite se pierde. Pentru a avea o culoare și o aromă bună, este mai bine să folosiți gem de căpșuni, coacăze și zmeură. Vinul cu un gust excelent și o culoare este obținut din gem de afine, prune și mere. Când se utilizează ceară de cireșe, rămâne o aromă plăcută.

Cum de a face vin dintr-un gem vechi, nu toată lumea știe. Mulți oameni cred că acest lucru este pur și simplu imposibil. Tehnologia de preparare nu depinde însă de varietatea și tipul de fructe sau fructe de pădure. Modalitățile de preparare a mustului au o caracteristică distinctivă. Pentru prepararea vinului din gem acasă, este necesar:

 1. Mod de preparare a vinuluiEste bine să spălați borcanul de 3 litri și să-l udați cu apă fiartă. Detergentul este nedorit: este mai bine să îl înlocuiți cu bicarbonat de sodiu.
 2. Se fierbe apa și se lasă să se răcească la 30 de grade.
 3. Într-un vas preparat amestecați apa răcită și blocajul.
 4. Puneți într-o navă nestemată stafide.
 5. Închideți borcanul cu un capac strâns și puneți-l timp de 14 zile într-o cameră cu o temperatură a aerului de 25 de grade.
 6. După ce a trecut timpul, deschideți recipientul și împingeți lichidul curățat într-un recipient nou spălat curat.
 7. Închideți flaconul și strângeți mănușa medicală.
 8. În plus, fixați-o astfel încât să nu cadă în timpul fermentației.
 9. Setați etanșarea de apă. Pentru a face acest lucru, pe un mănuși degetul face o gaură și introduceți un tub flexibil din cauciuc în ea. Îndepărtați capătul tubului într-un recipient de apă. Deci, veți accelera procesul de fermentare.
 10. Înlocuiți recipientul într-o cameră întunecată timp de 45 de zile. Dacă după acest timp procesul de fermentare este finalizat și degetele mănușii sunt coborâte, băutura este gata.
 11. Când lichidul este limpede, trebuie spălat ușor. Este recomandabil să nu se agită.
 12. După aceea, presați băutura finită prin recipientul de udare cu un filtru suplimentar (tifon sau pânză). Se toarnă lichidul filtrat peste sticlele curate și închideți bine capacele. Trimiteți-l într-un loc răcoros pentru maturare timp de 60-90 de zile.

În vinul creat de această tehnologie, vor fi aproximativ 9-11 grade de alcool.

Produsele și instrumentele necesare

Produse necesarePentru a face vin de casă din gem acru, multe ingrediente nu vor fi necesare. Veți avea nevoie de un tratament dulce sau acru dulce. Trebuie să luați o bucată de un singur tip de fructe sau fructe de padure. Numai astfel puteți obține un gust și un gust bogat. Atunci când se utilizează boabe dulci și acri, se vor completa reciproc.

În loc de drojdie, se folosesc stafide: delicatese lipsă și drojdie se vor lăuda. Dacă drojdia este indicată în rețetă, trebuie luată numai vinul. Ele sunt greu de găsit în magazine, dar sunt totuși reale.

Pentru prepararea vinului este nevoie de apă fiartă, a cărui temperatură este de 25-30 grade. Există rețete care folosesc o cantitate mică de zahăr. Datorită acesteia, dulceața băuturii este ajustată. Pentru a adăuga rezistență, se adaugă vodcă sau alcool.

În timpul preparării, vor fi necesare sticle de sticlă. Acestea pot fi un volum de 3 sau 5 litri. Pentru a le umple, nu aveți nevoie de mai mult de 4/5 piese, iar opțiunea de umplere ideală este de 2/3 din volumul total. Spațiul rămas trebuie lăsat pentru procesul de fermentare. Este necesar un obturator special pentru apă.

Va avea nevoie de un capac din plastic, un ac cu un picurator dintr-o picătură și vase pline cu apă. Acul se lipeste în capac și capătul tubului cade în apă. O astfel de construcție se numește "hidrolizator". Dacă nu puteți face un astfel de dispozitiv, îl puteți înlocui cu o mănușă medicală. Astfel de dispozitive trebuie folosite pentru a se asigura că aerul nu intră în rezervor cu mustul.

Și vor avea nevoie de astfel de adaptări:

 • Tubul are o dimensiune medie.
 • Butelii curățate cu dopuri de plută.
 • Strecurătoare.
 • Tifon.

Recipientele din sticlă trebuie să fie sterile. Datorită acestui lucru veți obține o aromă originală a băuturii și un gust pur fără impurități.

Reguli de gătit

Înainte de a pregăti vinul dintr-o veche delicatețe, trebuie să luați în considerare anumite reguli. Acest lucru asigură faptul că produsul nu se deteriorează. Cele mai importante sunt:

 1. Reguli pentru prepararea vinuluiStafele sunt necesare pentru fermentare. Nu trebuie să fie spălată, deoarece este locuită de bacterii de vin. Vă permit să rătăciți băutura. Potrivit pentru orice fel de stafide.
 2. Dacă drojdia este prezentă în rețetă, trebuie să fie vinul.
 3. Jam cu mucegai este strict interzis! Aceasta va strica gustul băuturii și vă va afecta sănătatea. Poți să te otrăvești.

Cum se face vinul fără drojdie

Pentru a pregăti această băutură aveți nevoie de mult timp și răbdare. Produsul va fi gata de utilizare în aproximativ 4,5 luni. Rezultatul va depăși toate așteptările dvs.

Compoziția băuturii include următoarele produse:

 • Zahăr - 500 de grame.
 • Stafide - 100 de grame.
 • Vechiul gem - 1 kilogram.
 • Apă - 1 litru.

Important! Observați exact aceste proporții, în caz contrar, nimic nu se va întoarce! Pregătirea constă în următoarele etape:

 1. Cum să faci vinFaceți mustul. Pentru aceasta, luați apă răcită fiartă.
 2. Puneți zahărul în el și amestecați ușor.
 3. Se toarnă siropul într-un recipient steril preparat anterior și se adaugă stafide și delicatețe dulci.
 4. Se amestecă toate ingredientele și se acoperă recipientul cu un capac.
 5. Puneți piesa de prelucrat timp de 10 zile într-un loc întunecos unde temperatura poate fi de 18-25 grade.
 6. După ce a trecut timpul, amestecați din nou amestecul și evacuați lichidul într-un recipient curat din sticlă.
 7. Pe recipient, puneți o mănușă chirurgicală și faceți o gaură în ea cu un ac. Puneți piesa în același loc timp de aproximativ 30-45 de zile.
 8. La începutul procesului de fermentație, mănușa va fi umflată și, la sfârșit, va cădea. Acesta este semnalul că produsul este gata.
 9. În această perioadă, pe suprafața băuturii se formează bule, dar numărul lor va fi mult mai mic.
 10. Luați tubul și turnați cu grijă băutura finită în recipiente sterile. Acest lucru se face astfel încât sedimentul să rămână în partea inferioară a cutiilor.
 11. Fiecare sticlă trebuie închisă cu o crustă și trimisă timp de 90 de zile în cameră, temperatura în care nu va fi mai mare de 16 grade. Această procedură este necesară pentru formarea gustului și gustului. La vinificatori se numește "rezistență".

Rețetă rapidă de băutură

Pentru această rețetă, un zmeur sau alt dulce dulce este bun. Este pregătit pentru 60-90 de zile. Aceasta va necesita astfel de componente:

 • Nisip de zahăr - 150 grame.
 • Zmeură de zmeură - 1,5 kg.
 • Stafide - 25 de grame.
 • Apă - 1,5 litri.

Firește, puteți folosi gem de căpșuni sau alții. Totul depinde de inventarul dvs. Metoda de preparare este destul de simplă și include astfel de manipulări:

 1. Rețetă rapidă de băuturăÎntr-un recipient steril de sticlă, trebuie să toarceți un dulce și să turnați apă, precum și o jumătate de porție de zahăr granulat.
 2. Se amestecă toate ingredientele și se adaugă stafide.
 3. Containerul este închis cu un sigiliu de apă sau cu o mănușă.
 4. Amestecul este plasat într-un loc cald, întunecat. Timpul de gătire va depinde de temperatura din cameră. Perioada minimă este de 21 de zile. Mănușa va trebui eliminată, iar numărul de bule va scădea.
 5. Împingeți-vă în câteva straturi de tifon și luați o gaură pentru a separa partea lichidă de celuloză. După aceea, a doua parte a zahărului este turnată în lichid. Dacă este necesar, puteți adăuga vodcă sau alcool la cetate. Toate componentele sunt bine amestecate.
 6. Lichidul este turnat în sticle sterile preparate și acoperit cu crustă.
 7. Conținutul este insistat într-un loc răcoros timp de cel puțin 60 de zile.

După această perioadă, puteți gusta băutura făcută la domiciliu.

Drojdii metoda de producție

Dacă vinul de acasă ar trebui să fie pregătit rapid, puteți aplica o rețetă cu orez și drojdie. Timpul de gătire va dura aproximativ 15-30 de zile. Compoziția unui astfel de amestec va include astfel de componente:

 • Drojdie proaspătă de vin - 20 grame.
 • Orez - 1 sticlă (150 grame).
 • Apa este curată - 1 litru.
 • Jam - 1 kilogram.

Vinul pentru această rețetă este pregătit mult mai devreme. Pentru a obține produsul trebuie să faceți următoarele:

 1. Capacitatea sterilizată este umplută cu apă fiartă răcită. Apoi adăugați ingredientele rămase specificate în rețetă. Dacă nu există orez, atunci puteți folosi mei. Dar rezultatul va fi ușor diferit.
 2. Toate componentele sunt bine amestecate, iar apoi recipientul este închis cu o mănușă medicală cu o gaură.
 3. Puneți piesa într-un loc întunecat, cu o temperatură de 18-25 grade.
 4. Este necesar să se monitorizeze procesul de fermentare. După precipitare, merită drenarea lichidului. Acest lucru trebuie făcut cu atenție, astfel încât sedimentul să nu intre în sticlă.
 5. Băutura finită este îmbuteliată și în poziție orizontală este plasată în frigider timp de 4 zile.

După această perioadă, puteți încerca băutura.

Alcool pentru gurmanzi

A pregăti o băutură de vin pe această rețetă va dura mult timp și efort. Ingredientele folosite sunt:

 • Stafide - 1 lingură de masă cu diapozitiv.
 • Sweet delicacy vechi - 1,5 litri.
 • Nisip de zahăr - 1 pahar.
 • Apă - 1,5 litri.

Ca și în cazurile anterioare, proporțiile recomandate trebuie respectate cu strictețe. Pas cu pas pentru prepararea băuturii:

 1. Alcool pentru gurmanziPentru gătit aveți nevoie de un recipient de 5 litri. Este completat numai cu 2/3 din volum.
 2. Pentru început, merită pregătită mustul. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați o delicatesă de boabe și zahăr la apa fiartă răcită. Încercați să gustați, astfel încât să nu creeze. Dacă țagla nu este suficient de dulce, atunci adăugați mai mult zahăr.
 3. Pregătiți un bolț de tifon și vată de bumbac. Pentru a face acest lucru, puneți 0,5 cm de lână în 2 straturi de tifon. Cu această încuietoare, înfășurați gâtul containerului. Experții spun că gustul acestui vin este deosebit. Dacă este greu să faceți acest lucru, pur și simplu puneți pe o mănușă de cauciuc cu o mică gaură pe deget.
 4. Puneți amestecul într-un loc cald și întunecat. Dacă nu există cameră întunecată, acoperiți borcanul cu o cârpă densă.
 5. Adăugați zahăr în recipient în a cincea zi. Pentru a face acest lucru, sugeți o jumătate de cești de lichid din recipient cu un tub și diluează în el jumătate de pahar de zahăr. Lichidul din recipient se întoarce prin tub.
 6. Această procedură se repetă încă o dată timp de 5 zile. După aceea, stocul este lăsat timp de 45-60 de zile pentru fermentație. Timpul procesului de fermentare depinde de temperatura din încăpere.
 7. Dacă după 60 de zile procesul de fermentare nu este finalizat, este necesar să se scurgă lichidul limpede într-un alt recipient pregătit și să se sigileze din nou.
 8. La sfârșitul fermentației, lichidul trebuie filtrat prin tifon și se adaugă gust de vodcă și zahăr. Acest lucru nu se poate face.

Compoziția rezultată este turnată într-o sticlă curată pentru îmbătrânire. Sticlele se află într-o cameră cu o temperatură de 6-12 grade pentru 2-6 luni. Pentru a evita precipitarea, lichidul este turnat într-un recipient curat la fiecare 15 zile. După 30 de zile, această procedură poate fi efectuată o dată pe lună.

Acest vin poate fi depozitat în subsol timp de 36 de luni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Semne de vinuri pentru iarnă, pe care le puteți faceSemne de vinuri pentru iarnă, pe care le puteți face
Soiuri de struguri de vin: caracteristici de bazăSoiuri de struguri de vin: caracteristici de bază
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Homemade vin din struguri Isabella: rețete simpleHomemade vin din struguri Isabella: rețete simple
Modalități de fabricare a vinului din compot fermentatModalități de fabricare a vinului din compot fermentat
Rețete de vin fiert: vin fierbinte pentru frig și tuseRețete de vin fiert: vin fierbinte pentru frig și tuse
Rețete de vinificație din păpădieRețete de vinificație din păpădie
Cum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelateCum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelate
Rețeta de prune galben pentru iarnăRețeta de prune galben pentru iarnă
» » Cum se face vinul din gemul fermentat
© 2021 amigdas.com