amigdas.com

Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu

Ceea ce mănâncă țestoasele fluviale?Torturile de apă au încetat să mai fie exotice rare, astăzi există destul de puțini oameni care le aleg ca animale de companie. Din păcate, nu toată lumea știe cum să echipeze în mod corespunzător mediul necesar pentru viața acestor animale, ce hrană va fi cea mai valoroasă pentru ei. Vom spune cum să hrăniți broasca testoasă acasă și cum să o mențineți în mod corespunzător.

Tipuri și descriere a broaștelor țestoase acvatice

Cele mai frecvente tipuri de țestoase acvatice, potrivite pentru întreținerea apartamentului sunt mlaștinii, cursoarele roșu-eared și TRIONIKS. Ei trăiesc în libertate în America de Sud, Asia și în unele părți ale Europei. Mare, aceste animale nu cresc, cea mai mare specie este roșu urecheat cursoarele.

  • TRIONIKS - țestoasele cu un corp moale, în mod izbitoare de celelalte două specii. Cochilia lor este mică (până la 30 cm), iar pe partea de sus este acoperită cu piele cu coloane mici. Organele lor specifice de respirație le permit să nu se ridice dincolo de aer la suprafață timp de până la 20 de ore. Acest lucru este posibil datorită vililor din gură și din gâtul animalului, care servesc drept ghiare. În plus, natura le-a oferit o respirație cutanată.
  • Turtle mănâncă vierme - fotografii interesanteMăturări de mlaștină diferă prin faptul că pot trăi în apă destul de rece (17-20 °). În sălbăticie, preferă să ducă o cale de viață pe uscat în apropierea corpurilor de apă, coborând în apă numai pentru a prinde alimente și în caz de pericol. Dar, ca și alte tipuri de broaște țestoase, acest soi necesită un contact frecvent cu apa, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. Pielea reptilelor de mlaștină trebuie să fie în permanență umezită, altfel se confruntă cu diverse boli ale pielii.
  • Broască țestoasă mirositoare ele sunt așa numite pentru că are pete roșii în jurul ochilor. În unele subspecii, aceste urme au o culoare galbenă sau maro. La țestoasele tinere trupul este mai des verde, dar la întuneric se întunecă. La domiciliu, țestoasele cu burtă roșie nu cresc, deci sunt cele mai populare.

Pregătirea unei case pentru o broască țestoasă

Locuința ideală pentru o țestoasă de apă menajeră va fi acvariul. Este mai bine să achiziționați imediat un container de capacitate mare, aproximativ 200 de litri. Daca iti cumperi o casa pentru dispozitivul de broască țestoasă acvariu mic, ca o reptilă de statura lui ar trebui să fie înlocuit cu unul mai mare.

De vreme ce broasca testoasa isi va petrece intreaga viata acolo, este necesar sa pregatim tot ce este necesar pentru confortul ei. Ce este necesar pentru asta?

  • Necesită un încălzitor special de apă, care va menține în mod automat o temperatură a apei de 27-28 ° C în aquaterrarium.
  • Nivelul apei ar trebui să fie mai mult de 20 cm, astfel încât broasca țestoasă ar putea înota liber.
  • Apa trebuie curată filtrul pentru acvariu. Acest lucru este necesar pentru a menține puritatea și echilibrul bacteriilor din acvariu. Țestoasa mâncată mănâncă și frământă foarte mult, fără purificare, apa se va deteriora rapid și de cele mai multe ori va trebui să o schimbați. O dată pe săptămână, buretele de filtrare este spălat sub un robinet în apă caldă, iar apa din acvariu este înlocuită parțial cu apă proaspătă.
  • Din partea frontală a acvariului va fi necesar să instalați o insulă de cumpărare specială pentru broaște țestoase de apă, iar deasupra ei să plasați o lampă. Lampa va oferi nu numai iluminarea, ci și încălzirea necesară pentru animalul de companie care sa târât să stea pe deal.
  • În plus, peste insulă atașați lampa UV. Acesta va servi pentru a preveni rahitismul. În plus, ultravioletul elimină microbii, ceea ce nu va permite dezvoltarea de infecții.
  • Activitatea de întreținere a broaștelor țărăneștiÎn partea de jos este mai bine să pui pietre medii și mari. O broască țestoasă mică poate fi înghițită accidental, iar nisipul va forma o turbiditate când se înotă energic.

Este mai bine să țineți țestoasele casei unul câte unul. Câțiva indivizi nu se înțeleg bine între ei și aranjează o luptă veșnică.

Hrănirea broasca testoasă

Este recomandabil la momentul hrănirii broasca testoasa este depozitat într-un bazin de apă, în timp ce resturile de alimente puteți pur și simplu îmbinați în toaletă sau aruncate, iar apa din rezervorul principal va fi curat.

Furajele mici de broască țestoasă 1 dată pe zi, iar indivizii crescuți - de 2-3 ori pe săptămână. Principala regulă - produsele alimentare ar trebui să fie variate. Pentru a hrăni reptile acasă este superfluă, este imposibil, o furaj ar trebui să fie atât de mult încât a fost mâncat timp de 5 minute.

Ceea ce mănâncă țestoasele fluviale? Alimentele adecvate pentru acestea sunt: ​​melci (scoici), tadpoles, gammarus, daphnia, creveți, pește crud. Alimentele nu pot fi tratate termic. Ca aditiv, puteți hrăni țestoasa cu râme, greieri și alte insecte.

O mică parte ar trebui să se facă prin suplimente pe bază de plante. Pot fi fructe, legume, fructe de padure, verdeață, plante de acvariu (rață, ricție, pistia). Acvariul verde poate fi plantat într-un mic acvariu special pentru astfel de pansamente suplimentare.

La vânzare se pot întâlni conserve și granule uscate pentru broaște testoase de apă dulce. Acestea pot fi, de asemenea, oferite pentru o varietate de diete, nu este recomandat să hrăniți reptile în mod constant.

Categoric, nu puteți hrăni cârnații de țestoase și hrană pentru animale uscate. Astfel de alimente nu poate absorbi pe deplin și duce la boli gastro-intestinale la țestoase. Soiuri cu conținut scăzut de grăsimi de păsări de curte, inima de carne de vită sub formă de aditivi mici. Dacă luăm în considerare dieta ca procent, este de 70% ar trebui să constea din pește, 20% - din carne, iar alte 10% - de la scoici, creveți și alimente de legume.

Dacă dai mâncare necorespunzătoare, atunci ele trebuie să fie complet dezghețate și nu reci. Turtle-ul este un prădător și are dinți destul de ascuțiți, care îi permit să mănânce alimente rigide, deci nu-l hrăniți din mână, folosiți pensetă. Și să ținem bucățile de hrană mult mai convenabile.

Dacă țineți cont de toate sfaturile noastre privind păstrarea și hrănirea broaștelor țestoase de apă dulce acasă, animalul dvs. poate trăi mult timp și va fi energic și sănătos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
Tortoise ca animal de companieTortoise ca animal de companie
» » Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
© 2021 amigdas.com