amigdas.com

Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase

Lămpi UV - alegeți pentru țestoaseȚelul de țestoasă este un animal cu sânge rece, deci starea și vitalitatea acestuia

depinde complet de schimbările de temperatură. În sălbăticie, o broască țestoasă poate folosi razele soarelui pentru a-și menține sănătatea, deci proprietarii acestui animal frumos trebuie să aibă grijă de un înlocuitor demn de luminat. Lumina pentru o broască țestoasă este pur și simplu necesară, iar cea mai bună opțiune este achiziționarea unei lămpi ultraviolete.

Este de remarcat faptul că reptilele nu folosesc în mod normal o lampă cu incandescență, în special pentru țestoasele cu țesătură roșie, iar ultravioletul este cea mai potrivită opțiune. Oferă animalelor nu numai căldură, ci le permite să se dezvolte într-un mod adecvat.

Bule de turtle UVDe ce avem nevoie de o lampă ultravioletă pentru țestoase?

Reptilele din casă nu pot fi ținute fără o cutie specială - terariul. Un loc special pentru o broască țestoasă poate fi de la sticlă sau plastic transparent. Deoarece broasca testoasa nu poate exista fara apa, terariul este special impartit in cateva parti - terenul (insula mica) si piscina.

Terenul trebuie să conțină cel puțin 32 de grade și nu mai mult de 40, deoarece acest lucru poate dăuna sănătății animalului tău. Dar apa poate fi mai rece. Nu face un iaz uriaș - nivelul ar trebui să fie atât de mare încât broasca testoasă, dacă ar fi răsturnată accidental, ar putea reveni cu ușurință la poziția sa anterioară.

De obicei, terariile gata făcute sunt vândute cu două lămpi încorporate, dar nu pot da suficientă lumină și căldură pentru broască țestoasă, așa că, cel mai probabil, va trebui să doteze în continuare cutia cu iluminare.

După cum am menționat deja, lămpile sunt împărțite în mai multe tipuri:

  • Ultraviolet.
  • Incandescent.

Merită să vorbim de ce două lămpi de fabrică pentru țestoase nu sunt suficiente. Dezvoltatorii terariului instalează două lămpi de același tip și cel mai adesea sunt lămpi cu incandescență, deoarece această opțiune este mai rentabilă. Lămpile cu lămpi nu sunt o bună alternativă la soare pentru reptile. Unii proprietari preferă să pună o lampă cu incandescență, iar un alt UV. Indiferent dacă va fi mai bine pentru o reptilă sau nu este o problemă controversată, deoarece până acum proprietarii de țestoase nu au ajuns la o opinie comună. Cu toate acestea, există deja câteva sfaturi pentru proprietarii neexperimentați ai acestor creaturi frumoase.

Sfaturi pentru dorința de a avea grijă de broaștele de țestoase

Lampă ultra-violetă pentru broaște țestoaseMai întâi de toate, la ce trebuie să acordați atenție este cât de bine și calitativ lampa dă căldura reptilei. În acest caz, soluția cea mai avantajoasă va fi achiziționarea unei lămpi obișnuite mici obișnuite, deoarece poate oferi temperatură ridicată în terariu. Tipul său depinde de preferințele și calitățile personale ale cutiei. Cel mai adesea, această sursă este situată deasupra locului în care va fi amplasat terenul.

Cel de-al doilea factor, care este, de asemenea, considerat important, este o cantitate suficientă de radiații ultraviolete pentru broaștele de broască țestoasă. UV este nevoie de broaște țestoase pentru o dezvoltare și o existență corespunzătoare. Raze ajută reptilele să producă vitamina D3, care ajută corpul să mențină anumite procese.

Un corp de iluminat convențional nu poate da cantitatea necesară de UV, astfel încât lămpile UV speciale pentru broaște țestoase sunt adaptate pentru a oferi reptilelor o rată zilnică de vitamine. Merită să aveți grijă broasca testoasa a primit ultraviolete în special în sezonul de iarnă, deoarece acesta este momentul în care soarele este departe și nu poate hrăni suplimentar animalul cu vitamine.

Lumina este o parte esențială a terariului. Pentru a asigura viabilitatea normală a reptilei, este suficient de la opt la doisprezece ore de lumină naturală, după care toate lămpile pentru țestoasele cu broască roșie pot fi oprite.

Ce tip de lampă UV să alegeți

Toate tipurile de iluminat UV pot diferi în funcție de putere, lungime și spectru. Poate fi o altă formă, astfel încât în ​​magazine puteți găsi becuri într-o formă convențională mică sau tubulară. Țestoasele sunt cele mai potrivite pentru opțiunea de tuburi UV.

Lungimea standard este de 50 de centimetri. În ciuda faptului că puterea becului nu este scăzută, este puțin probabil să fie suficientă pentru a furniza țestoaselor suficient vitamine. Este necesar să se acorde atenție separat puterii fiecărei lămpi UV. Cel mai bun este de a asimila lumina de la 14 la 70 de wați.

Ce tip de iluminare UV nu merită să cumpere broaște țestoase roșii-țestoase:

  • Sfaturi pentru dorința de a avea grijă de broaștele de țestoaseLampă de vindecare.
  • Tipul de iluminat utilizat pentru a verifica banii.
  • Cuarț.
  • Iluminarea care este utilizată în scopuri medicale.
  • Lămpi ultraviolete pentru uscarea unghiilor.
  • Iluminat, care este folosit pentru plante sau pește.

Cum de a alege iluminatul potrivit

Există mai multe caracteristici pe care trebuie să le acorde atenția unui maestru de reptile atent. În primul rând, acesta este UVB. Pentru mulți, această desemnare poate fi necunoscută, dar este foarte importantă atunci când alegeți un bun iluminat în terariu. Acesta arată ce procent din undele UV medii poate fi produs de un bec. A fost acest indicator determină dacă broasca țestoasă roșie va primi cantitatea necesară de calciu sau nu.

Al doilea este UVA. Acest indicator indică exact undele lungi de ultraviolete și sunt, de asemenea, extrem de necesare pentru o reptilă. Caracteristicile trebuie alese strict individual, ținând seama de mărimea terariului și a conținutului acestuia. Cea mai standardă cutie a unei reptile va conține aproximativ 4-5 litri. Pe baza acestei dimensiuni, puteți face indicatori obligatorii privind puterea unui bec:

  • UVB nu trebuie să fie mai mică de 5% și mai mare de 10%. În acest spectru, broasca țestoasă va primi toate substanțele nutritive necesare. Indicii cu valuri scurte mai mici de 2% pot fi periculoși și nu sunt foarte recomandați pentru utilizarea în terarii. Dacă proprietarul are o broască țestoasă gravidă, atunci UVB poate avea 12%.
  • UVA nu trebuie să fie mai mică de 30%. Dacă folosiți rate mai mici, puteți răni reptile, așa că ar trebui să luați acest lucru cât mai responsabil posibil.

Alegerea unei lămpi ultraviolete pentru o broască țestoasă nu este la fel de dificilă cum ar părea la prima vedere. Amintiți-vă că unele subtilități nu vor fi dificile, dar pot salva și oferi o viață sănătoasă pentru reptilele dvs. iubite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
» » Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
© 2021 amigdas.com