amigdas.com

Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici

RagdollRasa pisicilor Ragdoll are o capacitate uimitoare de a se relaxa muscular. Dacă plantați pe genunchi un animal de companie pufos, puteți simți cum se răspândește în mâini, luând o poză confortabilă. Din engleză, "Ragdoll" este tradus ca "păpușă de cârpe". Cu o astfel de pisică puteți trăi confortabil, deoarece rasa nu necesită îngrijiri speciale. Temperamentul ei este echilibrat. Și de aceea puteți obține o astfel de rasă dacă există alte animale de companie în familie.

Istoricul originii rasei

Ragdoll pisici rasaExistă mai multe legende despre originea rasei de pisici Ragdoll. Una dintre legende povestește despre o pisică Angora numită Josephine și amanta ei, Anne Baker, care trăiește în Marea Britanie. În timpul unei călătorii a avut loc un accident, iar pisica Josephine a primit multe răniri. După o lungă reabilitare, animalul în cele din urmă se ridică în picioare. Dar, după rănirea experimentată, Josephine sa schimbat, personajul ei a devenit moale, flexibil, iar voința și agresivitatea ei au dispărut. Pragul de durere a scăzut, ceea ce a ajutat animalul să se refacă mai repede.

Doamna Anna Baker a fost mulțumită de schimbările în natura pisicilor. Și, ca experiment, m-am hotărât să-mi trag pisica cu o pisică birmaneză. Această rasă se caracterizează prin natură afectivă și calmă. Ca urmare, a apărut urmașul noii rase. Pisoii au moștenit natura papei și capacitatea de a relaxa cu ușurință mușchii - mama mea.

Descrierea rasei Ragdoll

Uneori aceste pisici sunt chemați Cat de Buddha. Și toate datorită aspectului lor calm și echilibrat. Se pare că acești ochi albastru-albastri arată exact prin înțelegerea întregii esențe a universului. Această rasă are câteva caracteristici distinctive:

 • Caracteristicile rasei RadgollOchii sunt de culoare albastră, mari, distanțați (principala caracteristică distinctivă a acestei rase);
 • Nasul lung, are o îndoire;
 • Mustață albă mare;
 • Urechile au formă triunghiulară și înclinate înainte. Pe suprafața interioară există lână și perii, ca un râs;
 • Un gat masiv;
 • Piept masiv, corp alungit.
 • Particularitatea tonusului muscular: Pisica Ragdoll poate relaxa rapid si usor muschii, ca si cum ar fi raspandit. Pisoii din acest motiv își deschid ochii numai la trei săptămâni după naștere;
 • Lungimea medie a labei, între degete există legături de lână;
 • Coada pufoasă, alungită, arcuită;
 • Bărbații sunt întotdeauna mai mari decât femelele. Greutatea medie a pisicii este de 6-9 kg, pisicile - 4-6 kg;
 • Haina este matasoasa, aproape nu se rostogolește, cu substratul, este ușor de pieptene. Lana de rasă Ragdoll seamănă cu un iepure.

Culoarea rasei Ragdoll este de trei tipuri:

 1. mise - Pe bărbie și piept sunt vată ușoară, pe picioare sunt mănuși albe;
 2. bicolor - Pe bot, o mască întunecată, urechile și coada sunt, de asemenea, întunecate, corpul este lumină, iar labele, pieptul, burta sunt albe;
 3. Culoare punct - Lâna ușoară, urechile, coada și labele sunt întunecate, pe botul feței.

Culoarea poate să varieze în nuanțele de cafea, albastru sau liliac. Nu pot fi alte nuanțe. Pentru a alege un pisoi de rasă pură, trebuie să vă uitați atent, deoarece copiii pot fi încă albi, dar puteți vedea umbra. În timp, lâna este transformată.

caracter

Caracteristicile naturii pisicilor RagdollNu fără numele rasei în traducere înseamnă "păpușă de cârpe". Faptul că pisicile din această rasă și adevărul sunt jucării moi, sunt atât de moi și temperate în ele, și mai ales tonul muscular vă permite să luați orice formă și pisică pentru pisică. Pisica nu are o astfel de trăsătură ca agresivitatea și toate datorită pragului scăzut al sensibilității la durere. Ei au, de asemenea, o inteligență suficient de dezvoltată, ceea ce face posibilă formarea unui animal de companie.

Pisicile Ragdoll sunt sociabile. Aceștia pot începe să patch-uri și să curețe în timp ce comunică cu proprietarul. Ei sunt foarte atașați de stăpânul lor și doresc să se joace și cu copiii. Când proprietarul nu este acasă de mult timp, ei se plictisesc, trist și chiar îngrijorați. În astfel de momente nu vor să facă nimic, cu excepția modului în care să stea și să aștepte. În ceea ce privește condițiile de viață, aceste pisici nu au cerințe speciale, se adaptează la orice condiții. Pisicile se simt bine când proprietarul este aproape. Puteți începe cu siguranță și alte animale, aceste pisici sunt prietenoase.

Caracteristici de întreținere și îngrijire

Lana în pisici se estompează slab, iar substratul aproape nu se rostogolește, deci îngrijirea pentru Ragdoll este simplă. Pisicile primesc o mare placere de la pieptanare, trebuie doar sa alegi pieptenul potrivit cu alocatia pentru parul lung. Dar ei nu tolerează procedurile de apă, nu se duc la îndepărtarea lor prin scăldare.

Îngrijirea unei pisici RagdollParticularitatea rasei este ca pisicile mici nu trebuie luate de la mama lor pana la 16 saptamani, de vreme ce dezvoltarea acestora este mai lenta decat in cazul altor felide. De asemenea, au încetinit reacțiile și reflexele, deci nu lăsați-l singur, pentru că poate fi periculos, animalul are nevoie de supraveghere.

Apropo, ele nu au o trăsătură caracteristică a tuturor pisicilor - se întoarce în toamnă. Prin urmare, este periculos pentru ei să cadă din orice înălțime. Se recomandă ridicarea unui animal de companie din copilărie, învârtiți-o pentru a urca mai sus. Datorită inteligenței, pisicile și educația de master.

Sursă de alimentare

La pisici metabolismul bun, le place să mănânce, fără a câștiga excesul de greutate. Kittens Ragdoll necesită 120 grame de alimente echilibrate zilnic, iar pisicile adulte au nevoie de cel puțin 300 de grame de alimente. Dieta zilnică ar trebui să constea din carne pentru 2/3.

Pisicile sunt contraindicate să mănânce: prăjite, grase, lactate, pești fluviali și cereale.

Atunci când utilizați orice suplimente minerale, este obligatorie consultarea unui medic veterinar.

Sănătate și boli

Pisicile Ragdoll au o sănătate excelentă și imunitate puternică, care pot fi susținute cu vaccinări speciale împotriva virușilor și ciupercilor pentru prevenție.

Dar, din păcate, pisicile au o predispoziție la unele boli ereditare, imunitate, indiferent ce este, în acest caz nu este un apărător.

O problemă comună cu aceste pisici este displazia de șold. Este important să se diagnosticheze în timp util, deoarece în stadiul avansat boala provoacă o durere severă animalului de companie și chiar o imobilizează. Dar, în stadiile incipiente ale acestei boli este complet invizibilă, deci merită efectuarea examinărilor preventive ale animalului de la un medic veterinar.

Există o altă boală care apare din cauza unei inimi slabe, caracteristică acestei rase. Boala se numește "cardiomiopatie hipertrofică felină", ​​chiar și un pisoi poate muri de o astfel de boală. Pentru a exclude această boală de la animalul dvs. de companie, trebuie să știți despre starea de sănătate a părinților săi.

Cum să distingi rasa Ragdoll între pisoi

Pisoi RagdollDeseori această rasă este confundată cu rasa din Birmania, au multe asemănări. Pisicile birmaneze s-au născut albe și, în timp, stratul devine colorat. Conform regulilor de reproducere a pisicilor Ragdoll, în pedigreeul pisicilor trebuie indicat descendenții pisicii, Josephine. Este recomandat să luați puii Ragdoll de la crescători experimentați. Și asigurați-vă că acordați atenție semnele rasei: ochi albaștri, corp alungit, urechi rotunjite, coadă pufoasă. Ragdolls sunt calm și chiar flegmatic. Și, cu siguranță, trebuie să-l iei pe copil în brațe, pentru că în mâinile tale simți cum animalul se relaxează instantaneu și va fi moale, ca o păpușă de cârpă.

Avantajele și dezavantajele rasei

Fiecare rasă are propriile caracteristici pozitive și negative. Dar nu puteți spune sigur, deoarece acești parametri sunt doar relativi la viziunea proprietarului asupra animalului său de companie. Care sunt relațiile dintre animal și gazdă, depinde în cea mai mare parte de proprietar. Nu este nimic despre care spun ei: "Suntem responsabili pentru cei care s-au îmblânzit".

Deci, putem distinge următoarele avantaje și avantaje:

 • Grijă necomplicată;
 • Intră ușor împreună cu alți reprezentanți ai faunei;
 • Îi place să se joace cu copiii, fără să dăuneze și fără a manifesta agresiune;
 • Se înmoaie numai în afaceri, emite un sunet moale;
 • Sociabilitatea și afecțiunea pentru proprietar, o astfel de pisică va deveni un bun prieten.

și dezavantaje ale rasei:

 • Reacții și reflexe întârziate, pisicile trebuie să fie ridicate și îngrijite;
 • Sociabilitatea poate deveni un dezavantaj dacă proprietarul este în mod constant ocupat și nu poate da timp animalului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Câte pisici trăiesc în medie?Câte pisici trăiesc în medie?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
© 2021 amigdas.com