amigdas.com

Broasca testoasa cu broccoli: cum sa le pastrati acasa

Creșterea țestoaselor la domiciliuȚestoasa cu broască roșie aparține familiei de apă dulce americană. Trebuie remarcat faptul că numele său nu era fără motiv. Caracteristica sa este că pe părțile laterale ale capului, de la ochi până la gât, există două benzi portocaliu-roșii. Trebuie să remarcăm că această broască țestoasă are un al doilea nume - bețivă. Se spune că scutellul abdominal are o culoare galben strălucitoare.

Trebuie remarcat faptul că, prin ele însele, aceste reptile sunt absolut nepretențioase. Cu toate acestea, dacă nu cunoașteți regulile de bază ale îngrijirii pentru țestoase, ele pot fi ruinate. Prin urmare, înainte de a obține o astfel de reptilă, trebuie să vă familiarizați mai întâi cu informații despre caracteristicile îngrijirii pentru ea, nutriția și tratamentul acesteia. Este demn de remarcat că, cu o bună hrană și îngrijire, un astfel de animal poate trăi până la 40 de ani.

Ce caracter au aceste animale?

Mulți cred, că țestoase înșiși sunt creaturi slabe și amorfe, însă nu este așa. Țestoasele cu burtă roșie pot fi agresive, rapide și puternice. Această specie este destul de inteligentă când vine vorba de furajarea hranei pentru animale de la alte țestoase.

Descrierea generală a speciei

Adesea, țestoasele cu broască roșie sau, mai bine, cochilia lor, pot avea diametrul de 3 până la 30 cm. Dar pot exista țestoase foarte mari - diametrul cochiliei poate fi de aproximativ 60 cm. Este de remarcat faptul că partea inferioară a cochiliei are o culoare închisă, cu dungi galbene. Partea dorsală sau carapacea poate avea mai întâi o culoare verde, dar poate deveni galben-maroniu pe parcursul timpului. Primii câțiva ani de viață coaja poate crește cu 10 cm pe an. Dar după 2 ani, creșterea lor este aproape suspendată, iar pentru anul poate fi adăugat de la 1 la 2 cm.

Broască țestoasă cu broască roșie: cum să ai grijă acasă?

Dacă vorbim despre conținutul de broască țestoasă roșiatică la domiciliu, atunci va trebui să achiziționați tot echipamentul necesar. Deci, va trebui să achiziționați:

 • un acvariu;
 • lampă ultravioletă;
 • un insule;
 • se filtrează;
 • încălzitor de apă;
 • pietre decorative, dar numai mari.

Trebuie remarcat că este mai bine să abandonați plantele de acvariu atât din cele vii cât și din cele artificiale. Acest lucru se datorează faptului că broasca țestoasă roșiatică este omnivoră, astfel încât întregul decor poate fi mâncat.

Ce ar trebui să fie un acvariu?

Conținutul țestoasei cu broască roșieÎn primul rând, puteți cumpăra un acvariu de 10 litri, dar în mod ideal ar trebui să fie de 150 de litri și mai mult. Trebuie să fii pregătit pentru faptul că în primii ani ai vieții tale broască țestoasă va crește foarte repede. În plus, atunci când cumpărăți un acvariu, trebuie avut în vedere faptul că țestoasa trebuie încă să se miște foarte mult, altfel ar putea începe să sufere de obezitate. Dacă vorbim despre dimensiunea minimă a acvariului, trebuie remarcat faptul că lățimea nu trebuie să fie mai mică de trei cochilii, iar lungimea - nu mai puțin de șase cochilii.

Este demn de remarcat că apa trebuie turnată atât de mult încât broasca testoasă să poată sta pe picioarele din spate pentru a scoate botul din apă. În cazul în care acvariul este mai adânc decât ar trebui, atunci puteți pune niște pietre sau snag înăuntru.

Trebuie remarcat că este strict interzisă utilizarea pietrelor mici ca decor. Acest lucru se datorează faptului că broasca testoasă poate pur și simplu să înghită o piatră și acest lucru poate provoca obstrucția intestinală și moartea în continuare a animalului. În plus, astfel de plante de apă, cum ar fi ambulia și elodeea, sunt otrăvitoare pentru broasca țestoasă roșie.

Cum să dotești în mod corespunzător insula?

Înainte de a cumpăra o insulă, acordați atenție materialului din care a fost făcut și ce fel de fixare are. Adesea, ca dispozitiv de fixare, sunt folosite cadre din plastic cu ventuze. Cu toate acestea, ar trebui să se acorde atenție faptului că, în timp, broască țestoasă mică va începe să crească și fraierii vor începe să scadă.

În mod ideal, insula ar trebui să fie o zonă mică, astfel încât țestoasa să iasă din apă. Este remarcabil faptul că, că este mai bine să nu cumpărați insule care sunt făcute din spumă poliuretanică, deoarece broasca testoasă o poate zdrobi cu ajutorul ghearelor ascuțite.

Ce lampă să alegi?

Ceea ce se hrănește cu broaște țestoase roșiiLampa din acvariu este necesară în primul rând pentru ca țestoasa să producă vitamina D3. În condiții naturale, animalele primesc această vitamină din ultraviolete, dar la domiciliu va fi necesar să cumpărați o lampă specială.

Trebuie remarcat că sursele de uz casnic UV nu sunt potrivite, deoarece nu pot furniza unde valide. Dar lămpile Repti Glo 5 și 8 sunt cele mai populare. Cu toate acestea, acestea ar trebui să fie amplasate astfel încât să nu provoace arsuri, adică nu mai mult de 40 cm.

Lămpile tipice cu incandescență sunt necesare de către aceste reptile pentru a digera alimentele. Acest lucru se explică prin faptul că astfel de lămpi oferă o temperatură confortabilă pentru broaștele țestoase roșii. Scăderea temperaturii poate fi însoțită de încetinirea metabolismului, precum și de hibernare.

Caracteristicile selecției filtrului și a încălzitorului

În primul rând, trebuie menționat faptul că filtrul și încălzitorul sunt selectate în funcție de mărimea acvariului. Există o mulțime de filtre diferite în vânzare. Puteți selecta filtre interne și externe. Un avantaj clar al unui filtru extern este că broasca testoasă nu va putea să o îndepărteze, să muște firul sau să înghită fraierul. Dacă vorbim despre încălzitor, este mai bine să dai preferință variantei automate. Conținutul țestoasei este cel mai bine la o temperatură de 20-27 ° C.

Ce să hrănești țestoasele cu broască roșie?

Aspectul țestoasei cu broască roșieÎngrijirea țestoasei cu broască roșie presupune și o dietă corect selectată. Este de remarcat că, în perioada de creștere a acestora, bug-urile se hrănesc în principal pe alimentele de origine animală. Dar, pe măsură ce cresc mai în vârstă, trec la legume.

Trebuie remarcat că mai întâi reptilele trebuie hrănite zilnic, totuși, în al doilea an, ele pot fi transferate în mâncare de 2-3 ori pe săptămână. Ca hrană Puteți utiliza atât alimente uscate, cât și congelate. Puteți cumpăra asemenea alimente în orice magazin de animale de companie.

Cum să se ocupe de broasca țestoasă roșie?

La prima vedere, aceste reptile pot părea complet inofensive, însă cu ele ar trebui să fim foarte precauți.

Reguli de bază pentru siguranță:

 1. Broasca țestoasă trebuie luată întotdeauna numai cu două mâini. Acest lucru este pentru a se asigura că animalul nu cad accidental. Trebuie remarcat faptul că broasca țestoasă poate începe să muște sau să prindă.
 2. După ce țineți animalul, trebuie să vă spălați bine mâinile.
 3. Este foarte important ca țestoasele să nu se găsească în locuri unde există alimente domestice.

Cum se multiplică această specie??

Trebuie subliniat faptul că țestoasele încep să se înmulțească deja de la vârsta de 4 ani, dacă este vorba de bărbați și de femei de la 5 ani. Pentru a obține urmași trebuie să pregătiți în prealabil acvariul. Principalele recomandări pentru formare sunt:

 1. Apa din vas nu trebuie să fie mai mare de 10 cm. Acest lucru se explică prin faptul că, în timpul împerecherii, masculul poate ține femela sub apă timp de foarte mult timp. Prin urmare, apa ar trebui să fie puțină, astfel încât să nu se sufoce.
 2. Pe insulă în prealabil ar trebui să pregătească un recipient, în cazul în care femela poate depune ouă.

Este remarcabil faptul că bărbatul poate fi distins doar la vârsta de aproximativ un an. Ghearele la bărbați nu sunt la fel de lungi ca la femele. În plus, femela poate fi puțin mai mare decât bărbatul.

În plus, pentru împerecherea speciei roșii este nevoie de ultraviolete. Îngrijirea reptilelor în timpul împerecherii ar trebui să fie deosebit de atentă, deoarece numai cu o nutriție bogată și nutritivă pot da un pui bun. Trebuie menționat faptul că în acvariu ar trebui să fie doar o femeie și un bărbat. În caz contrar, bărbații pot face lupte. Ouăle nu pot fi lăsate în acvariu, ar trebui mutate în incubator. Dacă vorbim despre mărimea containerului pentru zidărie, atunci 1 ou are nevoie de 4 cm, într-o zidărie pot exista până la 10 ouă. În rezervor ar trebui să fie nisip, și ea trebuie să fie la umbră.

Cum să ții broaștele mici?

Cum să crească broaște țestoase roșiiȚestoase mici sunt foarte ființe sensibile, prin urmare, ele pot avea adesea stres și boală. Deci, nu speri de copii și bateți pe paharul acvariului. În plus, temperatura trebuie menținută stabilă în jurul valorii de 26-27 ° C, când vine vorba de apă și de 32 ° C, când vine vorba de aer. Proiectele și modificările grave ale temperaturii sunt considerate inacceptabile.

Pentru a vă asigura că țestoasele sunt sănătoase, apa trebuie să fie întotdeauna curată, deci este recomandat ca experții să pună un filtru bun.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
» » Broasca testoasa cu broccoli: cum sa le pastrati acasa
© 2021 amigdas.com