amigdas.com

Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile

Argonare cu arcArgon Sudura - o tehnologie care nu numai că îmbunătățește calitatea compușilor metalici executate, dar, de asemenea, simplifică foarte mult metalele refractare, cum ar fi titan, cupru și aluminiu. Să vorbim în detaliu, ceea ce este sudura cu argon, spuneți despre avantajele și dezavantajele sale.

Descrierea tehnologiei

efectuarea de sudareCaracteristica acestei tehnologii este faptul că sudarea are loc într-o atmosferă protectoare de gaz inert de argon. Acest lucru permite îmbunătățirea calității conexiunii metalice și asigură cea mai mare protecție împotriva oxidării. Argonul este alimentat la arzător sub presiune ridicată și, blocând complet zona de lucru, nu permite oxigenului să pătrundă în metalele care trebuie conectate, prevenind apariția ruginei.

Dacă mai devreme această tehnologie era disponibilă numai pentru profesioniști, acum cu apariția mașinilor de sudare relativ simple și universale, oricine poate efectua astfel de lucrări.

În funcție de caracteristicile metalelor conectate și de echipamente, se folosesc două tipuri de electrozi: non-topirea și topirea.

Din non-topire, cea mai utilizată tehnologie utilizează sârmă de tungsten, ceea ce face posibilă obținerea unor compuși puternici de două metale diferite. Dar electrozii de topire pot fi utilizați pentru sudura manuală și semi-automată, atunci când metalele identice sau similare sunt combinate în caracteristicile refractare.

Principiul funcționării echipamentelor de sudare

Echipamentul de sudare constă din următoarele elemente:

 • Reguli de sudaremașina de sudare în sine, în care tensiunea de ralanti este de cel puțin 60 volți;
 • Oscilatorul, care mărește tensiunea la 6000 de volți;
 • contractor de putere, responsabil pentru alimentarea tensiunii de la aparatul de sudură la arzător;
 • arzător ceramic;
 • dispozitive pentru suflarea zonei de sudare;
 • Un balon cu argon sau alt gaz inert;
 • sârmă de umplere și electrozi non-consumabili.

Sudarea manuală cu arc cu arc nu este deosebit de dificilă. Metalul este curățat și pregătit, se realizează ajustarea și selectarea modului de funcționare. Apoi sudorul aprinde arzătorul, după care începe alimentarea cu gaz a secțiunii de sudare imediată. Un lanternă de gaz topeste elementele conectate, iar electrodul sau sârma de sudură cade ușor în zona de conectare. Singura nuanță este faptul că gazul de protecție trebuie oprit aproximativ 10-15 secunde după ce arzătorul a fost oprit.

Clasificarea regimurilor de sudura cu argon

Următoarea clasificare modurile de sudare cu arc cu argon vor permite să ridicați corect electrozii și echipamentul.

 • Automat, folosind electrozi non-consumabile AMA.
 • RAD sudare cu electrozi etichetate pentru lucrul manual.
 • Doug-Argon automat, folosind electrozii de topire AADP.

Cum să alegeți modul corect

Cum se face sudareaDin alegerea corectă a grosimii electrodului și a rezistenței curentului, depinde calitatea lucrării efectuate. Amintiți-vă: cu cât este mai mare metalul conectat, cu atât diametrul mai mare ar trebui să fie pentru electrozii de tungsten utilizați, respectiv cu cât este mai mare rezistența curentului. În instrucțiunile de utilizare livrate împreună cu aparatul, puteți găsi toate datele privind puterea curentă și diametrul electrozilor, în funcție de grosimea pieselor conectate.

Cele mai populare astăzi sunt sudarea AAD și RAD. Dar profesioniștii care au nevoie de o muncă mare, folosesc instalații puternice complet automate.

recomandări

Invertor aparat de sudura cu argonCu un lung arc de sudură, se formează o cusătura largă cu o adâncime mică de penetrare. Acest lucru poate duce la o conexiune înrăutățită. În acest caz, se recomandă păstrarea cât mai aproape posibil a electrodului non-consumabil utilizat de îmbinările pieselor de sudat.

Pentru a realiza cusături profunde și înguste, mișcarea longitudinală a arzătorului și a electrodului trebuie menținută. În acest caz, ar trebui evitate mișcările transversale.

Electrodul non-consumabil și firul de umplere trebuie să fie în zona de sudură și acoperite complet cu argon. Aceasta va proteja sudura de efectele azotului si oxigenului.

Hrănirea sârmei de umplere este realizată uniform și fără probleme, deoarece alimentarea rapidă și ascuțită a firului va duce la stropirea metalului, ceea ce va afecta calitatea cusăturii.

Prezența unei îmbinări sudate convexe sau rotunjite indică faptul că conexiunea nu este realizată corespunzător. Pătrunderea suprafeței în acest caz este indispensabilă.

Sârma de umplere trebuie să fie alimentată în fața arzătorului, păstrând-o la un unghi mic, ceea ce va asigura o lățime minimă a sudurii și o penetrare excelentă a metalului.

Oprirea alimentării cu gaz inert imediat după finalizarea sudurii nu este recomandată, deoarece protecția la coroziune a conexiunii poate suferi.

Îmbinările părților care trebuie îmbinate trebuie să fie degresate și curățate înainte de a începe lucrul.

Avantajele și dezavantajele acestei tehnologii

Avantajele tehnologiei RAD includ următoarele:

 • Care sunt dezavantajele tehnologiei?Argon asigură o protecție de înaltă calitate a cusăturii de oxidare.
 • Toate lucrările se desfășoară la o temperatură relativ scăzută, astfel încât produsele sudate își păstrează forma și mărimea.
 • Puterea termică a arcului este la un nivel ridicat, ceea ce permite reducerea semnificativă a timpului de funcționare.
 • Procedura în sine este simplă, așa că oricine o poate învăța.
 • Există posibilitatea de a combina diferite metale în caracteristicile lor.

Dintre aceste deficiențe vom sublinia următoarele:

 • Este recomandat să faceți acest lucru în încăperi închise.
 • Pot apărea anumite dificultăți în configurarea corectă a echipamentului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tig welding - ce este și pentru ce este?Tig welding - ce este și pentru ce este?
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Caracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra saleCaracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra sale
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Tungsten electrod sudare și clasificarea materialelorTungsten electrod sudare și clasificarea materialelor
Sârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuriSârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuri
Caracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecțieCaracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecție
» » Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
© 2021 amigdas.com