amigdas.com

Electrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificare

Electrozi de sudareElectrozii SSSI 13/55 sunt excelenți pentru sudarea cu arc și pentru anumite părți ale metalelor cu conținut de carbon și metalelor cu aliaj scăzut la temperaturi scăzute. ei perfect demonstrat

el însuși atunci când sugerează structuri complexe care trebuie combinate pentru a obține o calitate excelentă a sudurii în calitate. Să analizăm în detaliu electrozii SSSI 13/55, a lor specificații tehnice și alți parametri.

Decodificarea numelui

În primul rând, avem nevoie de o transcriere a SSSI 13/55. Acest lucru va permite o examinare suplimentară caracteristicile muncii astfel de electrozi și ceea ce pot da. Abrevierea este după cum urmează:

 1. Y este universal;
 2. Acoperire O;
 3. Н - științific;
 4. Și - institut;

Aceasta este dezvoltarea institutului național de sudare, al cărui nume și număr sunt fixate în desemnare. Uneori, o altă abreviere este adăugată la abrevierea AND, care reprezintă institutul de cercetare. Apropo, numele USSRI este corect în conformitate cu GOST, dar pe pachet poate fi SSSI 13/55.

Parametrii tehnici

Electrozi de sudură SSSI 13/55, ale căror caracteristici sunt discutate în această secțiune, au următorii parametri importanți:

 • Acoperire - de bază;
 • Coeficientul de excedent este de 9,5 g / an * h;
 • Productivitatea dispozitivului este de 1,4 kg pe oră;
 • Consumul pe kilogram de metal sudat este de 1,7 kg;
 • Rezistența temporară - 540 MPa;
 • Rezistența la randament - 410 MPa;
 • Elongație relativă - 29%;
 • Rezistența la impact a SSSI este de 260 J / cm2.

Acești parametri sunt de bază. De asemenea, ar trebui să spunem că compoziția chimică a acestor electrozi este destul de complexă, printre care 0.09% carbon, 0.42% siliciu și 0.83% mangan. Pe site-ul producătorului puteți afla și opțiunile pentru diametre și amperaj pentru diferite poziții spațiale ale electrodului.

Caracteristici de utilizare

Există câteva nuanțe asociate cu utilizarea acestor dispozitive în sudură. Să luăm în considerare unele dintre ele:

 1. Pentru sudare, este necesar un curent de polaritate inversă;
 2. Acoperirea este specială, constă în formarea de carbonați și fluoruri, astfel încât cusăturile să nu aibă gaze și alte impurități nocive;
 3. Oțelurile cu conținut scăzut de carbon promovează durabilitatea considerabilă a cusăturii;
 4. Absența compușilor organici previne formarea umidității pe dispozitive;
 5. La fabricarea electrozilor, formarea diferitelor neregularități, fisuri și alte defecte este complet exclusă.

Rezultatul este o cusătură robustă care nu este supusă îmbătrânirii și pierderii proprietăților atunci când condițiile de temperatură se schimbă. Este necesar să se controleze puritatea articulațiilor, deoarece aspectul ruginei sau uleiului conduce la formarea porilor, iar conexiunea se va sfârși în cele din urmă rău.

Condiții de depozitare și producători

Electrodul ESAB USSR 13/55Pentru a păstra produsele proprietăți de bază, este necesar să le depozitați în camere adecvate. Umiditatea relativă în depozit trebuie să fie în mod constant la nivelul de 50%, temperatura nu depășește 14 grade, ceea ce se obține prin utilizarea aparatelor de climatizare. Dacă condițiile sunt îndeplinite, data de expirare nu este limitată.

de fabricație dispozitive de sudare angajate în astfel de companii ca LEZ, Electrod special, SZSM, Monolit. Când cumpărați, trebuie să aveți un certificat de conformitate cu standardele. Acestea sunt emise de autoritatea competentă.

Pătrunderea electrozilor

SSSI 13/55 ESAB d-4Fiecare pachet trebuie să aibă un certificat de calitate și o instrucțiune care detaliază procedura de calcinare. Dacă nu respectați cerințele, atât calitatea produselor sudate cât și caracteristicile calitative ale cusăturii rezultate se vor înrăutăți. Procedura de calcinare trebuie să fie efectuată înainte de a utiliza astfel de dispozitive. Dacă nu au fost utilizate timp de 8 ore, apoi se repetă calcinarea. Același electrod trebuie prelucrat nu mai mult de 3 ori, iar durata totală nu ar trebui să depășească 4 ore.

Pentru o calitate superioară a coptării, este necesar să se introducă astfel de dispozitive mai întâi în cutii speciale și numai atunci - în cuptor. Domeniul temperaturii de funcționare a cuptoarelor pentru calcinare este cuprins între 200 și 300 de grade. Numai respectarea acestor condiții va face ca lucrările de sudura să fie lungi și să prevină formarea unei varietăți de defecte în coacere.

Am examinat electrozii din SSSI 13/55. O caracteristică importantă a aplicației lor este calcinare. Acesta va permite ca electrodul de sudură să funcționeze suficient de mult timp și să evite problemele cu diferite defecte. Atunci când achiziționați astfel de dispozitive, trebuie să existe certificate care să indice conformitatea cu standardele și specificațiile. Uitați-vă bine la electrozi - și vor dura o lungă perioadă de timp. Mult noroc cu achiziționarea de dispozitive de sudură!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se aleg electrozii pentru sudareCum se aleg electrozii pentru sudare
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Tipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contactTipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contact
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Tungsten electrod sudare și clasificarea materialelorTungsten electrod sudare și clasificarea materialelor
Electrozi pentru sudare de contactElectrozi pentru sudare de contact
Sudarea cu arc electric a fontei la domiciliuSudarea cu arc electric a fontei la domiciliu
Caracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecțieCaracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecție
Caracteristicile tehnice ale electrozilor ok-46Caracteristicile tehnice ale electrozilor ok-46
» » Electrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificare
© 2021 amigdas.com