amigdas.com

Welding redresor: ce este și cum funcționează

Modele redresoare de suduraDintre dispozitivele destinate sudării cu arc electric, se obișnuiește să se deconecteze dispozitive care să poată egaliza tensiunea, ducând-o la valoarea constantă necesară. Acest lucru face posibila crearea de cusaturi de sudare mai bune, minimizarea stropirii metalului si asigurarea unei conexiuni foarte puternice si fiabile. O astfel de instalație se numește un redresor de sudură.

Ce este un redresor de sudare?

Acest dispozitiv este un echipament care include mai multe unități de conversie. În același timp, crește capacitatea actuală. Ca urmare, la ieșire se formează un curent electric constant, adecvat pentru sudarea metalelor neferoase și a oțelului.

La terminalele de ieșire ale dispozitivului Două cabluri (- și +) sunt conectate. Unul dintre ele este fixat pe piesa de prelucrat, iar celălalt conține un arzător sau un suport special la capăt. Sudarea se face prin închiderea arcului dintre electrodul consumabil și suprafața care urmează a fi tratată.

Beneficiile utilizării

Aplicarea redresoarelor de sudură oferă un număr de avantaje în funcționare, spre deosebire de transformatoarele obișnuite:

 • Arcul de sudare arde mai uniform și stabil;
 • câteva mișcări metalice în timpul lucrului;
 • O cusătură netedă, cu un model mic de scală;
 • o prelucrare mai bună a aliajelor aliate și neferoase;
 • economisind "consumabile".

cerere

Dezavantaje ale aparatuluiDispozitivele puternice cu curent electric constant permit sudarea mai multor tipuri de oțel. Unele instalații pot conecta produse cu o grosime de până la 50 milimetri.

Dispozitivul de sudare poate topi atât tijele electrodului, cât și marginile metalului. În plus, redresoarele funcționează și cu un cablu aditiv, care este alimentat cu o bobină.

Convertoarele pot funcționa și cu electrozi de carbon și tungsten (non-consumabile). În această situație, baia de sudură este protejată de aprovizionarea cu gaze inerte. Prin urmare, prin utilizarea redresorului, este posibilă procesarea oțelului cu conținut scăzut de carbon, a oțelului inoxidabil și a fontei.

În plus față de sudare, dispozitivul este utilizat și pentru tăierea produselor din metal. Acest lucru este posibil datorită creșterii puterii curentului electric.

Dispozitivul redresorului de sudură presupune mai multe blocuri. Cele mai importante părți ale unității sunt:

 • diode;
 • transformator;
 • modul de răcire;
 • dispozitive de măsurare;
 • controlorii de curent.

Cum să alegeți un redresor de sudurăDispozitivul funcționează pe principiul alimentării unui curent electric de tip variabil cu bobina primară a transformatorului. Datorită forței de inducție electromagnetică, un alt flux de curent este generat pe suprafața înfășurării secundare cu forță crescută și tensiune redusă.

Apoi, debitul este direcționat către diode, în care se folosesc deseori piese de siliciu. Datorită faptului că diodele sunt supuse încălzirii, în apropierea lor se află un ventilator și radiatoare. Pentru a monitoriza performanța, sistemul are un voltmetru și un ampermetru. Unele dispozitive pot fi echipate cu senzori speciali care reacționează la supraîncălzire. Dacă există un exces de unul dintre indicatori, atunci blocul de protecție va funcționa și sudarea se va opri.

Soiuri de redresoare de sudare

Dispozitivele sunt clasificate în funcție de caracteristicile tensiunii de intrare și de tipul de conectare a diodelor. Ele sunt împărțite în:

 • o singură fază;
 • bifazic;
 • trei faze.

În condiții industriale, sunt adesea folosite modele trifazate, deoarece acestea permit nu numai sudarea pieselor, ci și tăierea aliajelor metalice.

În condiții interne, redresoarele sunt adesea integrate în invertoare pentru sudare, care sunt foarte ușoare și compacte.

Caracteristicile reparației și întreținerii

Funcțiile redresoruluiPentru a evita orice probleme cu redresorul de sudură, este necesar să efectuați o întreținere corectă și regulată a unității. Aceasta verifică starea tuturor elementelor conductoare disponibile, fiabilitatea fixării terminalelor. De asemenea, murdăria și praful sunt îndepărtate din toate părțile interne. Înainte de a utiliza unitatea, trebuie să fie împământată. Șurubul de reglare al înfășurării secundare trebuie să fie lubrifiat din când în când. Nu utilizați un redresor care nu are capac de protecție.

În ceea ce privește cele mai frecvente defecțiuni, acestea pot include zgomot puternic și supraîncălzire a dispozitivului. Dacă observați astfel de semne, atunci se poate vorbi despre următoarele:

 • Rotorul ventilatorului nu se potrivește în mărime și trebuie schimbat;
 • Șurubul ventilatorului este defect;
 • În bobina primară a transformatorului a existat un scurtcircuit, adică trebuie să fie reluat;
 • a existat o încălcare a izolației bolțurilor sau a foilor de bază.

Redresorul face posibilă producerea de sudură, obținând în același timp cusături mai fiabile, uniforme și de înaltă calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Caracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra saleCaracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra sale
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Descrescător de punte trifazat: circuit de rectificareDescrescător de punte trifazat: circuit de rectificare
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Tipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contactTipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contact
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
» » Welding redresor: ce este și cum funcționează
© 2021 amigdas.com