amigdas.com

Cum sa faci Jam Jam pentru iarna

Zmeură de zmeură pentru iarnăJamul de zmeură nu este doar un desert excelent și gustos pentru ceai, ci și un remediu eficient pentru răceli. Cel mai adesea se mănâncă în timpul iernii, făcând mai întâi spații libere pe bază. Jam poate fi mâncat în forma sa pură, este, de asemenea, posibil să se pregătească diferite feluri de mâncare de la el, de exemplu, plăcinte sau clatite.

În vreme rece, corpul nostru are nevoie în special de substanțe utile și vitamine. Din cauza slăbirii imunității, un om devine rece și bolnav. Pentru a preveni o răceală, trebuie să mâncați gem de zmeură. Cu ceai fierbinte - este, în general, un instrument indispensabil pentru prevenirea răceliilor.

Există un număr mare de rețete de gem de zmeură pentru iarnă și nu numai. Unele dintre ele le puteți citi chiar acum.

Rețetă pentru gemul clasic de zmeură

Pentru a prepara un gem clasic din zmeură și pentru al folosi imediat după preparare, veți avea nevoie de un minim de ingrediente - un kilogram de zmeură și un kilogram de zahăr.

Gătitul este după cum urmează:

 • Blocați-vă de zmeură pentru iarnăse toarna zmeura in recipientul pregatit, dar nu totul in acelasi timp, dar la randul sau, pentru a nu se rupe fructele de padure;
 • se toarnă conținutul de zahăr din calculul unei porțiuni de zahăr pe porție de boabe;
 • lăsați-l tot timp de trei ore la temperatura normală;
 • pune totul pe un foc moderat și țineți timp de 40 de minute, astfel încât zahărul să fie complet saturat cu suc de boabe;
 • faceți mediul de foc, aduceți fierberea la fierbere și nu uitați de amestecul său constant;
 • Reduceți căldura și gatiți până când tot zahărul este dizolvat. Când se topește, puneți dulceața pe băncile sterilizate în prealabil și imediat le rostogoliți. Dacă doriți, puteți mânca gem imediat.

Opțiuni pentru recoltarea gemului din zmeură pentru iarnă

Există o mulțime de opțiuni de stocare a gemurilor pentru iarnă. De exemplu, pentru a găti în doar 15 minute, pregătiți un kilogram de zmeură și un kilogram de zahăr și jumătate. Bomboanele trebuie să fie presărate cu zahăr și le puneți în frigider pentru noapte. Dimineața, scoateți-le afară și puneți-le pe foc mediu, apoi așteptați să fierbeți. După aceea, focul scade, se mai gătește gemul pentru încă un sfert de oră, apoi se întinde pe cutii și se rostogolestează.

O altă rețetă simplă pentru gemul de zmeură sugerează o cantitate similară de ingrediente. Boabele sunt stropite cu zahăr și lăsate într-un loc cu temperatura camerei pentru noapte. Acoperiți recipientul cu un prosop, apoi puneți conținutul pe un foc mic și aduceți pentru a dizolva zahărul. Cu cat este mai rapid gemul, cu atat va fi mai atragator.

Zmeură de gem cu apă

Unele rețete preiau utilizarea celui de-al treilea ingredient - apă. Mai jos vom examina câteva dintre ele.

Pentru prima dintre ele ai nevoie de un kilogram de zmeură, unul și jumătate de kilogram de zahăr și 800 ml de apă. Pregătirea este:

 • Cum să gătești gem de zmeurăridica fructe de padure, aruncati rasfatati si zdrobiti;
 • într-un mic recipient se amestecă zahărul și apa, se pune focul și se aduce la fiert;
 • cu siropul obținut, se toarnă fructele și se înmoaie timp de 4 ore, astfel încât lichidul să fie înmuiat cu suc de zmeură;
 • Scurgeți siropul și puneți foc într-un recipient separat, fierbeți timp de 5 minute;
 • luați un recipient cu fructe de pădure și pregătiți totul înainte de gătit.

Blocajul rezultat se toarnă în cutii, se rostogolestează și se răcește.

O altă variantă a gemului de gătit include următoarele ingrediente:

 • un kilogram de zmeură;
 • 0,5 litri de apă;
 • zahăr - un kilogram și jumătate.

Zmeura este umplută cu sirop, pregătită în prealabil, ar trebui adusă la fiert și apoi fiartă timp de aproximativ 5 minute. Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, se întoarce la foc și se fierbe încă 10 minute. După îndepărtare, răciți-l timp de aproximativ 15 minute, apoi puneți-l la foc din nou și gătiți până când este gata. Pe bomboane se varsă imediat borcanele într-o formă fierbinte și se rostogolesc instantaneu.

În versiunea următoare, trebuie să luați un kilogram de zmeură și zahăr, precum și aproximativ 150 ml de apă.

În primul rând, o parte din boabe luate adormi cu zahăr, pe jumătate disponibile. În această formă, lăsați-o să crească zmeură cel puțin 6 ore. Apoi, sucul secretat este drenat, se adaugă apă și se adaugă zahărul rămas, după care se fierbe siropul. Cu sirop fiert, toarnati toate zmeura si gatiti pana se pregateste. Într-o formă fierbinte, gemul se toarnă peste cutii și imediat se rostogolește.

Și pentru a pregăti gemul de zmeură pentru iarnă pentru întreaga familie, luați 11 pahare de zmeură uscată uscată, 12 pahare de zahăr și un pahar de apă.

Mai întâi, clătiți ușor fructele, dar acest lucru nu se poate face sub apă curentă, apa pentru spălare se toarnă într-un recipient mare (bazinul) și fructele se spală în părți. Luați jumătate de zahăr, apă și faceți un sirop foarte gros, care apoi adăugați toate fructele de pădure și așteptați până la fierberea lor completă, apoi focul este redus și gem gătit timp de 15 minute. Îndepărtați-l din căldură și adăugați zahăr, care nu a fost folosit anterior, amestecați totul și așteptați până când zahărul se dizolvă complet în masă fierbinte. La sfârșit, gemul este turnat peste borcane sterilizate.

Prepararea gemului din zmeura "Pyatiminutka"

Zmeiește gemul pentru cinci minutePopulare printre hostess gem dulce "Pyatiminutka" are, de asemenea, mai multe opțiuni de gătit. Într-una dintre ele trebuie să luați un kilogram de zmeură și zahăr. Umpleți boabele cu zahăr și lăsați timp de 5 ore. Sucul obținut în acest timp trebuie să fie drenat într-un recipient separat și adus la fierbere timp de 5 minute. Apoi, gemul se toarnă în cutii de conserve și se rostogolestează sub stoc pentru iarnă.

Într-o altă variantă a preparării unui gem de zmeură rapidă, este nevoie de un kilogram de fructe de pădure și de 0,5 kg de zahăr granulat.

Preparatul arată astfel:

 • zmeură de zmeură și să le plaseze într-un bazin, apoi stropiți cu zahăr;
 • se lasă timp de 4 ore până când sucul este separat, recipientul trebuie acoperit cu un prosop și menținut la temperatura camerei;
 • gatiti dupa fierbere timp de 5-7 minute, amestecand constant, dar astfel ca fructele de padure nu se misca.

În cele din urmă, masa se toarnă peste feluri de mâncare sterilizate, se rostogolestează, se întoarce, se înfășoară și se lasă să se răcească.

Rețete frecați cu zmeură de zahăr pentru iarnă

Pentru a face zmeură frecat, luați un kilogram de fructe de padure, 300 g de zahăr și 200 ml de apă.

În primul rând, boabele sunt înmuiate în apă sărată la o lingură de sare pe litru de apă. Apoi, îndepărtați toate resturile, scurgeți apa și clătiți ușor fructele din salam. Zmeii sunt transferați într-un container smalț, apoi se adaugă apă și cald pe căldură scăzută. Nu trebuie să fierbeți, trebuie să fierbeți tot timpul aproximativ 5 minute, apoi fierbinte, de îndată ce veți vedea că zmeura este ștersă printr-o sită. Apoi adăugați zahăr la masă, amestecați și încălziți din nou la 80 de grade. Băncile pentru laminare în avans sunt calcinate și răcite. Mâncarea finită este prevăzută și lăsată pentru sterilizare.

Puteți, de asemenea, să faceți zmeura în sirop, aveți nevoie de un kilogram de zmeură, 1200 g de zahăr și 300 g de apă.

Zmeura este ștersă printr-un șuviță cu o lingură de lemn în formă uscată. Pentru siropul de care aveți nevoie pentru a dizolva zahărul în apă, atunci ar trebui să fiarbă timp de aproximativ 7 minute. Filtrează totul prin 4 straturi de tifon, apoi totul trebuie pus din nou pe foc și așteaptă să fiarbă. Se amestecă siropul cu zmeură, după agitare în formă fierbinte, se întinde peste borcane, în partea de sus, împrăștie hârtia legată de alcool și închideți capacul.

Pregătirea gemului de zmeură fără gătit

Uneori, dulceața de gătit din zmeură pentru iarnă nu are nevoie de gătit. Veți avea nevoie kilogram de zmeură și 2 kilograme de zahăr. Gătitul este după cum urmează:

 • Cum să gătești gem de zmeurăzmeură zmeură și se toarnă într-un container, nu puteți spăla fructe de padure, altfel vor pierde proprietățile lor utile;
 • Cantitatea de zahăr depinde de cantitatea de gem care va fi infuzată, cu cât durează mai mult, cu atât va fi necesar mai mult zahăr;
 • lemn dulce șterge fructe de padure cu zahăr granulat.

În cele din urmă, totul este pus pe borcane sterilizate, apoi zahărul este turnat peste centimetru, trebuie să se întărească și va proteja de aspectul mucegaiului.

Zmeură de zmeură cu ingrediente suplimentare

Un gem foarte dulce de zmeură este obținut dacă este în el adăugați acid citric. Pentru pregătirea sa, luați:

 • un kilogram de zmeură;
 • 2 kg de zahăr granulat;
 • 2 lingurițe de acid citric;
 • o pereche de pahare de apă.

Pregătiți bazinul și turnați apă în el. După aceasta, se toarnă tot conținutul de zahăr. Pregătiți siropul de zahăr, apoi adăugați boabele de zmeură, amestecați totul și pregătiți gemul. Periodic, se amestecă în bazin prin toate mijloacele se amestecă, astfel încât să nu ardă. Înainte de terminarea procesului de gătit, adăugați acid citric în blocaj și apoi se blochează în borcane.

O altă opțiune pentru gatitul de gătit - cu adăugarea de mere. Ingredientele sale sunt:

 • 0,5 kg de zahăr;
 • ca multe mere;
 • 300 de grame de zmeură.

Procesul de pregătire a gemului arată astfel:

 • Tăiați merele în sferturi și scoateți-le din miez, pielea nu poate fi îndepărtată;
 • Merele sunt introduse într-o cratiță și se adaugă puțină apă (câteva linguri). Puneți-le pe sobă, gătiți timp de aproximativ 10 minute;
 • a face piure de mere într-un blender;
 • adăugați zahăr în piure, amestecați bine și puneți focul în jur de 10 minute;
 • adăugați zmeură la mere, apoi gătiți timp de aproximativ 20 de minute;
 • răspândiți gemul peste borcane și închideți capacul.

Caracteristicile pregătirii pentru iarnă de jeleu purpuriu

Reteta pentru un gem rapid de zmeuraCu toate acestea, nu toată lumea îi place să pregătească gem pe bază de zmeură pentru iarnă, unii oameni preferă jeleu. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un pahar de suc de zmeură și un pahar de zahăr. Mai întâi, luați aproximativ jumătate de kilogram de zmeură și selectați cele mai bune mostre. Apoi, acestea sunt măcinate cu o lingura sau tolkushkoy speciale, apoi piure de zmeura este zdrobit printr-o sita sau cu ajutorul unui storcator.

Sucul se toarnă într-o cratiță și se amestecă cu aceeași cantitate de zahăr, se amestecă totul bine. atunci pune-l pe un foc puternic și acoperă cu un capac. Se fierbe o perioadă de timp, apoi se scoate din căldură și se șterge capacul pe care s-a acumulat umiditatea.

După răcirea masei, este din nou pus pe un foc mare și fiert timp de încă câteva minute. Această acțiune este repetată de trei ori, iar ultima dată este gătită timp de 10 minute. În formă fierbinte, jeleul se distribuie peste borcane uscate sterilizate și se lasă până se răcește până la capăt. După aceasta băncile sunt acoperite cu capace de plastic sau de fier.

Pregătit să păstreze jeleu într-un loc întunecos.

Și aceasta nu este o listă completă de rețete pentru prepararea gemului din zmeură, precum și alte pregătiri pentru iarnă din aceste fructe de padure. Fiecare amantă aduce ceva de-al ei care ajută la îmbunătățirea calităților gustului său sau a gemului, schimbă coerența, adaugă ingrediente noi și multe altele. Alegerea este întotdeauna acolo și de fiecare dată când vă puteți bucura în timpul iernii de rudele voastre cu gusturi proaspete de stoc crimson.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarnaCum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarna
Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețeteCum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete
Zmeură frunze în timpul sarcinii înainte de naștere: compoziția și beneficiileZmeură frunze în timpul sarcinii înainte de naștere: compoziția și beneficiile
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Cum să preparați o tei dintr-o tuse pentru un copil - o recepție de ceai de varCum să preparați o tei dintr-o tuse pentru un copil - o recepție de ceai de var
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Zmeie de gem și ceai pentru răceală și gripaZmeie de gem și ceai pentru răceală și gripa
Rețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeurăRețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeură
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Rețete de gem de zmeurăRețete de gem de zmeură
» » Cum sa faci Jam Jam pentru iarna
© 2021 amigdas.com