amigdas.com

Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa

Acvarii pentru țestoaseDacă vă decideți să aveți o broască țestoasă roșiatică la domiciliu, atunci va trebui să creați toate condițiile pentru existența sa confortabilă. În primul rând, trebuie să echipați acvariul de dimensiuni potrivite. Deși, dacă înțelegeți mai exact în această problemă, această capacitate va fi numită Aquaterarium. Un astfel de rezervor ar trebui să fie umplut nu numai cu o anumită cantitate de apă. Trebuie să existe și un teren mic pentru animalul tău de companie.

De fapt, țestoasele cu ochi roșii sunt foarte exigente pentru condițiile în care vor trăi, deci va trebui să abordați cu toată responsabilitatea aranjamentul adăpostului pentru reptile. Încercați să vă asigurați că condițiile create de dvs. sunt foarte asemănătoare cu cele reale, și apoi animalul va fi fericit. Pentru aceasta, puteți cumpăra tot ce aveți nevoie în magazin sau faceți-o singură.

Este foarte important să alegeți volumul corect

Alegerea unui acvariu pentru o broască țestoasă roșie, este foarte important să alegeți volumul corect al rezervorului. Dacă ați cumpărat un animal de dimensiuni mici, atunci rețineți că foarte curând va crește. Prin urmare, este mai bine să cumpărați doar un acvariu mai mult.

Cu toate acestea, experți recomandă să vă atrageți atenția asupra unor astfel de volume de rezervoare:

 • Hrăniți țestoasele cu broccoli roșiiPentru cei mai mici, cu o lungime de trei până la zece centimetri, este potrivit un mic acvariu cu o capacitate de 50 de litri;
 • dacă ați cumpărat un animal cu o lungime de zece până la douăzeci de centimetri, capacitatea de aproximativ optzeci de litri se va potrivi cel mai mult;
 • specimene mari, de la șaptezeci până la douăzeci și cinci centimetri în lungime, vor fi mai bine simțite într-un rezervor de o sută cincizeci de litri;
 • dar pentru persoanele adulte trebuie să alegeți cel mai mare acvariu.

De asemenea, nu uitați că broasca țestoasă roșie poate scăpa, așa că obțineți un capac care va închide partea superioară a rezervorului și este foarte bine să lăsați în aer.

Acordați atenție temperaturii

Acvariul pentru broasca țestoasă roșie trebuie să aibă regimul corect de temperatură. Cea mai optimă este temperatura apei de 23-28 grade Celsius. În acest caz, pe un întuneric o parte a terenurilor create artificial ar trebui să fie de aproximativ 23-25 ​​grade, și pe o zonă cu lumină caldă - 28-32. Dacă puteți lua în considerare toți acești indicatori de temperatură, atunci puteți crea condițiile ideale pentru broaștele de țestoasă roșiatică.

Pentru a crea astfel de condiții de temperatură, trebuie să folosiți o lampă specială pentru încălzire. Pentru a face acest lucru, dispozitivul trebuie fixat deasupra insulei. Aceasta va fi partea lui caldă și strălucitoare. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este suficient, atunci experții recomandă cu insistență utilizarea încălzirii suplimentare. În magazin puteți cumpăra un încălzitor de sticlă special, pe care îl puteți imersa direct în acvariu. Cu toate acestea, trebuie să faceți acest lucru cu mare precauție. Trebuie să îl instalați astfel încât animalul să nu aibă acces la fire, în caz contrar poate să-i muște.

filtrare de punere în aplicare

Acvariu pentru broasca testoasaFiecare acvariu pentru țestoase trebuie păstrat curat. Depinde de starea lichidului din aquatorarium și de starea de sănătate a animalului de companie. Acvariul pentru țestoase este cel mai bine echipat cu un filtru extern. În acest caz, absolut orice model și versiune a dispozitivului se vor potrivi perfect.

Experții nu recomandă instalați filtrul direct în apă, deoarece acesta se înfunde rapid și își pierde eficiența. Luați în considerare, cu atât mai bine filtrul se va descurca cu munca sa, cu atât mai rar va trebui să schimbați apa în acvariu în sine. Cu toate acestea, se recomandă încă respectarea echilibrului ecologic. Pentru aceasta, o dată pe săptămână, este de dorit să se schimbe jumătate din cantitatea de apă disponibilă. Înainte de a înlocui lichidul trebuie protejat.

Utilizarea lămpilor

Aquaterrarium pentru țestoase trebuie să aibă o iluminare corectă și un regim de temperatură corect. În aceste scopuri este necesar să se folosească lămpi speciale. De obicei, o lampă cu incandescență este instalată direct pe suprafața terenului. Acest lucru se face la o altitudine atât de mare încât temperatura de pe insula însăși ajunge la 30-32 grade Celsius. Cu toate acestea, în timpul nopții, un astfel de dispozitiv trebuie oprit. Rețineți că, în acest caz, lampa de economisire a energiei nu va funcționa, astfel încât să nu puteți economisi energia electrică.

Nu ignora lampa cu radiații ultraviolete, deoarece este o necesitate vitală pentru broaște țestoase roșii, precum și pentru orice alte reptile. În absența ei, animalele foarte des încep să sufere, ceea ce se termină de multe ori în moarte. Razele ultraviolete sunt foarte importante pentru animal, deoarece participă la metabolismul general, restabilesc carapacele și pielea și contribuie, de asemenea, la absorbția corectă a calciului.

O astfel de lampă trebuie utilizată zilnic, și ar trebui să strălucească cel puțin două ore pe zi. Și o puteți cumpăra la orice magazin specializat. Acolo veți fi determinat care este exact lampa ideală pentru aquaterarium dumneavoastră.

Cum să plasați corect reședința țestoaselor

Ce condiții creează pentru broaște testoaseAtunci când alegeți obiecte de peisaj, acordați atenție în primul rând siguranței lor. Nu cumpărați obiecte care prezintă componente dăunătoare mediului. Materialele care au unghiuri și fețe foarte ascuțite nu sunt de asemenea potrivite.

Acordați atenție terenului. Nu ar trebui să fie prea mică, deoarece animalul va începe pur și simplu să o înghită. În plus, umplutoarea fină este foarte rapid contaminată și nu este atât de ușor de curățat. Cel mai bine este să folosiți pietricele, având o lungime de aproximativ patru până la cinci centimetri.

Dacă păstrați animale tinere, atunci puteți porni și peștii în acvariu și plantați plantele. Adulții maturi adulți nu au nevoie de astfel de adăugiri. Ei pot mânca indivizi și pești sau le pot provoca daune ireparabile.

În aquatorarium cu broască țestoasă roșie, plantele artificiale din mătase sau alte materiale sigure pot fi plasate. Ele pot fi fixate pe fund cu ajutorul greutăților mici.

În plus, puteți utiliza un număr mare de elemente decorative. Principalul lucru este să vă asigurați că au un compus sigur și să nu vă răniți broasca testoasă.

Măsuri de precauție

Acordați atenție acvariilor, în care este imposibil să se păstreze broaște țestoase roșii:

 • Cum sa dati un acvariurezervoare mici de până la șaptezeci de litri. În astfel de acvariu pot conține doar copii. Dacă puneți indivizi mari în ele, atunci foarte curând veți observa cum va începe să dureze animalul, capacele acestuia vor fi deteriorate de infecțiile cutanate și coaja va înmuia;
 • De asemenea, nu este posibil să se utilizeze containere în care pământul este fabricat din plastic sau alte materiale proaste;
 • Nu utilizați recipiente în care nu puteți instala un filtru pentru curățarea apei, precum și lămpi speciale. În condiții proaste, țestoasele se îmbolnăvesc repede și mor.

După cum puteți vedea, îngrijirea broaștelor de țestoase cu roșu, precum și pentru orice alt animal de companie are multe nuanțe. Prin urmare, trebuie să abordați cu toată responsabilitatea crearea condițiilor confortabile pentru animalul iubit. Cu toate acestea, după ce ați făcut puțin efort, puteți crea un colț pitoresc real al casei dvs.

Cum să dotați corespunzător un lot de teren

Cumparand o broasca testoasa, asigurati-va ca considerati ca o astfel de reptila duce un stil de viata sedentar. Ea petrece mult timp nu numai în apă, ci și pe uscat. Prin urmare, este foarte important să creați insula potrivită. Ar fi mai bine dacă nu este singur. În acest caz, o parte din teren ar trebui să fie luminos puternic, în timp ce cealaltă - să fie la umbră. De obicei, broaștele țestoase se bucură de radiații ultraviolete și, de asemenea, se hrănesc cu oxigen.

Deci, atunci când creați loturi de teren, este foarte important să acordați atenție acestor nuanțe:

 • Terenul ar trebui să fie cel puțin un sfert din suprafața totală din aquaterrium;
 • în timp ce insulele ar trebui să aibă un țărm în creștere, astfel încât animalul să poată urca pur și simplu pe ele. Nu puteți crea stânci abrupte, deoarece animalul poate cădea și se poate răni;
 • este foarte important să se acorde atenție materialului din care se face suprafața însăși. Ar trebui să fie la fel de de înaltă calitate și textura sa este aspru;
 • dacă mai multe persoane locuiesc în acvariu, atunci aveți grijă ca fiecare dintre ele să se afle la suprafață în același timp;
 • dacă în acvariu există mai multe părți ale terenului deodată, puteți să vă asigurați că unele dintre ele rămân complet uscate, în timp ce altele au fost ușor scufundate în apă.

În acest caz, secțiunile de teren trebuie amplasate astfel încât animalul să nu poată ieși independent din acvariu.

constatări

De fapt, crearea unui mediu confortabil pentru broasca testoasa nu este dificil. Principalul lucru este să țineți cont de toate nuanțele care pot salva sănătatea animalului dumneavoastră. Asigurați-vă că ați cumpărat un container care se potrivește cu dimensiunea animalului și nu uitați să cumpărați un filtru care încălzește și lămpile ultraviolete. Cumpărați numai elemente decorative în siguranță și creați echilibrul corect între apă și sushi. Și apoi animalul tău va fi fericit și vei putea observa o imagine incredibilă a vieții exotice din casa ta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
Tortoise ca animal de companieTortoise ca animal de companie
» » Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
© 2021 amigdas.com