amigdas.com

Cum se efectuează sudarea prin fibră optică?

Sudarea fibrei opticeOptica de sudare - procesul de sudare la fibre optice de înaltă temperatură. Sudarea fibrei optice de astăzi se face, de obicei, fără intervenția omului.

Pentru sudarea optică se utilizează echipamente de sudură specializate, care oferă posibilitatea de a automatiza complet fluxul de lucru.

Structura fibrei:

 • core 9 nm;
 • lac de protecție cu o acoperire reflectorizantă de 125 nm;
 • strat de protecție, tampon 250 nm;
 • secundar tampon.

Echipamente moderne de sudare

Aparatele pentru sudarea opticelor moderne sunt roboți industriali de mici dimensiuni, echipați cu un sistem de control. Robotul este controlat de operator.

Aranjamentul mașinii de sudat

Să analizăm în detaliu dispozitivul unității de sudare:

 • BP;
 • EB, inclusiv placa de bază, blocuri, convertoare;
 • elemente mecanice;
 • monitor pentru control video.

Cum să sudați fibră opticăAsemenea echipament este numit un dispozitiv automat Fibre de sudură.

Fiecare model de sudare separat este echipat cu un software unic, interfață utilizator: monitor, meniu de lucru (serviciu, utilizator), tastatură.

Meniul de servicii, de regulă, este secret, se deschide cu o parolă specială sau prin apăsarea simultană a unei anumite combinații de taste. Se utilizează pentru reglarea maximă a operațiilor de sudură. Meniul utilizatorului este public.

Mașinile de sudură moderne pot fi împărțite în următoarele categorii:

 • pentru sudarea fibrelor optice;
 • pentru sudare cu aliniere pe miez;
 • cu caneluri fixe de formă V.

Procedura de sudare FOCL

FOL - Linii de comunicație cu fibră optică. Sudarea lor se desfășoară în etape:

 1. Cum să sudați corectCablul din fibră optică este separat: se îndepărtează un strat izolator, se separă module separate, constând dintr-o anumită cantitate de fibră optică. Sudarea lor se face separat.
 2. Fibrele sunt curățate (împreună cu acestea, stratul de protecție împotriva umezelii este îndepărtat).
 3. Cablul cu fibră optică este introdus pe fibră optică - o duza specială realizată din tuburi termocontractabile și tije de armare.
 4. De la capetele fibrei, stratul protector (gel, lac) este îndepărtat și alcoolul este prelucrat.
 5. Apoi, fibrele sunt fixate cu clești de precizie (cleștele trebuie să fie formate perpendicular pe axa fibrei).
 6. Fibrele sudate sunt plasate în caneluri V (cleme).
 7. Ele sunt combinate sub microscop. În modelele moderne, această procedură este efectuată automat.
 8. Fibrele sunt încălzite cu un arc electric de sudură la temperatura dorită.
 9. Prin deformarea mecanică, cablul de fibră optică este testat pentru rezistență, este evaluat procesul de amortizare efectuat de îmbinări.
 10. Operatorul echipamentului de sudare instalează un set de protecție pe zona de sudură a produsului, care este apoi plasată într-o cameră termică specială pentru contracția de temperatură.

Clasificarea cablului optic

Cablurile optice pot fi clasificate:

După structură:

 • Cabluri standard cu o manta cu canale modulare;
 • cabluri multi-strat moderne, care sunt dotate cu protecție pe două nivele și alte avantaje.

Domeniul de aplicare:

 • pentru uz extern;
 • pentru o căptușeală interioară (această variantă este folosită rareori exclusiv în centre de date).

În funcție de condițiile de funcționare:

 • suspendate;
 • apelor subterane;
 • pentru sisteme de canalizare prin cablu;
 • sub apă;
 • pentru liniile de transport.

Cele mai populare sunt cablurile suspendate, cablurile subterane, cablurile subțiri, patch-uri. Puțin mai des se utilizează cabluri cu armură ondulată și cabluri. Celelalte tipuri de cabluri cu fibră optică sunt rare.

Decuparea cablurilor prin fibră optică

Principala sarcină atunci când se efectuează tăierea cablurilor cu fibră optică este aceea de a păstra lungimea componentelor sale, indicate în instrucțiunile de cuplare. Prin urmare, în unele cazuri, este necesar să lăsați componente de putere de lungă durată proiectate să fie fixate în cuplaj și uneori acest lucru nu este necesar. În unele cazuri, este necesar să se facă un "pigtail" de la Kevlar, pentru ao strânge cu un șurub, este mai bine să nu tăiem Kevlar. Aceste nuanțe depind de caracteristicile de proiectare ale ambreiajului fiecărui cablu. Deci, etapele lucrării:

 1. Cum se conectează fibraPreliminar, un strat protector hidrofob este îndepărtat din fibre. Pentru a face acest lucru, ele sunt șterse cu servetele speciale: mai întâi uscate, apoi tratate cu alcool. Este destul de important să se respecte această regulă, deoarece pe primele șervețele va exista o cantitate mare de material hidrofob. Dar când rămășițele nesemnificative ale stratului protector cu un șervețel uscat nu vor fi îndepărtate, alcoolul va ajuta. Se dizolvă ușor particulele hidrofobe și se evaporă instantaneu de pe suprafața fibrei.

Trebuie remarcat că puritatea fibrelor, în special terminațiile lor, reprezintă o garanție a sudării de înaltă calitate a fibrelor optice. Când lucrați cu microni chiar și cea mai mică poluare este inacceptabilă!

Este necesar să se verifice fibrele pentru integritatea stratului de lac, absența secțiunilor sparte. Dacă există o deteriorare a învelișului de lac, atunci se recomandă ca un astfel de cablu să fie remodelat (dar nu trebuie rupt).

 1. Cum de a acoperiSetul de ambreiaj include un termocontractant special, care este purtat pe cablul deja tăiat (adesea uitat de începători). Dacă cablul este fixat cu cauciuc și etanșant, nu este necesară contracția. Pentru a asigura etanșeitatea conexiunii cablului cu cuplajul, se recomandă utilizarea unui uscător de păr pentru construcții, a unui fier de lipit, a unui arzător pentru a se realiza contracția. Dar cel mai practic este un arzător de dimensiuni mici, montat pe o cutie de gaz.

Înainte de a începe sudarea unui cablu optic, se recomandă să cumpărați suplimentar un șmirghel cu granulație grosieră. Acest lucru va ajuta la o mai bună aderență la compoziția adezivă.

Instrumente utilizate

În ceea ce privește lipirea prin fibră optică, trebuie să aveți un set special de scule pentru a separa cablul.

Setul standard de instrumente pentru instalatorul de instalare include:

 • un set de decapanți;
 • un set de șurubelnițe;
 • clește;
 • trosokusy;
 • set de cuțite;
 • Alte instrumente suplimentare pentru diferite situații de lucru.

Etape de sudareAstăzi, există mai multe seturi de unelte de la diferiți producători, cu diferite pachete. Ele pot fi complet echipate cu instrumentele necesare sau pot conține numai unelte de bază. Mulți producători nu acordă prea multă atenție rezistenței cazurilor pentru stocarea instrumentului, ci doar aspectului său. Ele sunt realizate din fibră de hârtie, acoperită cu folie texturată. În consecință, astfel de cazuri în condiții de exploatare grave nu pot dura mult timp, acestea necesită reparații periodice.

Și, de asemenea, unele instrumente din set pot fi, de asemenea, de slabă calitate, iar unele, în general, pot să nu fie necesare în lucrare. Consumabilele scumpe high-end pot fi înlocuite cu produse mai ieftine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tig welding - ce este și pentru ce este?Tig welding - ce este și pentru ce este?
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Cum sa alegi un generator de sudareCum sa alegi un generator de sudare
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Electrozi pentru sudare de contactElectrozi pentru sudare de contact
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
» » Cum se efectuează sudarea prin fibră optică?
© 2021 amigdas.com