amigdas.com

Caracteristici și fabricarea Damascus Steel

Duritatea oțeluluiUn metal destul de neobișnuit poate fi numit oțel Damasc. Pentru a face acest lucru, un fierar trebuie să aibă o mulțime de experiență. Oțelul din Damasc se caracterizează prin faptul că eterogenitatea structurii este observată pe toată suprafața. Modelele rezultate sunt destul de atractive și, prin urmare, materialul este utilizat la fabricarea diferitelor produse decorative, de exemplu cuțite de colectare. Acest metal are o mulțime de caracteristici, pe care le vom discuta în detaliu mai târziu.

Oțel rafinat

O varietate de Damasc poate fi numit oțel rafinat. Având în vedere modul de fabricare a oțelului din Damasc, observăm că, în acest caz, ca piesă de prelucrat pentru forjare, este luat un bloc metalic uniform. Printre caracteristici se remarcă următoarele puncte:

  1. Descrierea oțelului din DamascUnii experți rafinat din oțel nu este considerat un reprezentant deplin al Damascului din cauza caracteristicilor sale de fabricație.
  2. Când se lucrează cu o piesă de prelucrată omogenă, cilindrul realizează o reducere a concentrației de impurități nocive, care sunt de obicei considerate sulf, zgură și fosfor.
  3. Este posibil să se îmbunătățească în mod semnificativ performanța metalului prin distribuirea uniformă a carbonului în structură.

Practic, tot Damascul înainte de al XVIII-lea a fost reprezentat de oțel rafinat. O concepție greșită în mod obișnuit este că atunci când se fabrică lame samurai japoneze a fost folosit un metal similar.

Sudarea Damascului

Fierarii experimentați, combinând semifabricate cu diferite concentrații de carbon, ar putea produce un material care să aibă o performanță excepțională.

Avantaje și dezavantaje

Printre caracteristicile de sudare Damasc, se poate remarca:

  1. Cum se aplică oțelulSe utilizează o combinație de fier și oțel. Fierul este caracterizat de moliciune și plasticitate, datorită cărora este ușor deformabil. Oțelul cu conținut ridicat de carbon are duritate și elasticitate ridicată.
  2. Prin combinarea celor două materiale, fierarul își elimină principalele dezavantaje. Alternarea straturilor cu concentrații ridicate și scăzute de carbon a dus la apariția oțelului Damasc.
  3. Un strat moale de fier nu permite ca structura să fie prea fragilă, iar oțelul cu conținut ridicat de carbon conferă duritatea și elasticitatea necesare. O astfel de combinație de calități se manifestă bine în fabricarea lamelor. Lama rezultată are o muchie ascuțită de tăiere, care este blocată numai după o lungă operație, dar sarcina de impact nu duce la deformarea structurii. De aceea, la un moment dat o armă rece din Damasc a fost foarte apreciată, deoarece în timpul bătăliei nu a fost zdrobită și nu a fost ruptă din cauza fragilității.

Cum se utilizează oțelul DamascusPrincipalul dezavantaj al unui astfel de metal poate fi numit rezistență scăzută la coroziune. Absența practică completă a elementelor de aliere în compoziție și concentrația ridicată de carbon provoacă coroziune pe suprafața metalică.

Metalul în cauză poate fi recunoscut de un model neobișnuit pe suprafață. Acest efect optic se obține datorită distribuției inegale a carbonului în structură. Pentru a crește calitatea decorativă a produsului, destul de des suprafața este supusă la lustruire și gravare suplimentară. Astăzi, mulți oameni folosesc Damasc datorită unui efect optic interesant, dar performanța specială mai devreme a fost mult mai apreciată.

Oțel damașor turnat

Oțelul de creuzet persian-indian cu un indice de concentrație ridicată a carbonului a devenit cel mai cunoscut. Barajul de turnare se distinge, de asemenea, printr-un model neobișnuit, care se manifestă prin formarea unei matrice de carbură și ferită. Pentru aceasta, structura este răcită încet.

Pentru caracteristicile bulbului de turnătorie include următoarele:

  1. Ce este din oțelCarbizii și feriturile oferă performanțe destul de atractive. Atunci când ascuțiți marginea de tăiere, fibrele feroase moi sunt îndepărtate rapid și matricea de carbură solidă rămâne. Ca urmare, marginea este reprezentată de mici denticule naturale, care nu pot fi văzute fără echipament special.
  2. Un astfel de metal este aproape niciodată supus întăririi. Acest lucru se datorează faptului că tratamentul termic duce la formarea de austenită. Încălzirea provoacă dispariția matricei de carbură, din cauza căreia modelul devine mai puțin distinct.

În concluzie, menționăm că tipul de metal în cauză a apărut cu multe secole în urmă. Astăzi este folosit în majoritatea cazurilor atunci când face cuțite sau lame, precum și unele decoratiuni interioare. Aliajele moderne ocolează Damascul aproape în toate privințele. Interesul pentru Damasc a fost menținut pentru o lungă perioadă de timp datorită diferitelor mituri pe care armele din acest metal le-au făcut ca războinicul să fie practic invincibil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Conductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupruConductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupru
Oțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicațieOțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicație
Oțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor buneOțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor bune
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Efectuarea de cuțite de casă: vânătoare, turistică și alteleEfectuarea de cuțite de casă: vânătoare, turistică și altele
Cum se face un cuțit dintr-un fișier cu mâinile taleCum se face un cuțit dintr-un fișier cu mâinile tale
Faceți un cuțit cu propriile mâini: de la început până la sfârșitFaceți un cuțit cu propriile mâini: de la început până la sfârșit
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Oțel x12mf: principalele caracteristici, plusuri și minusuriOțel x12mf: principalele caracteristici, plusuri și minusuri
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
» » Caracteristici și fabricarea Damascus Steel
© 2021 amigdas.com