amigdas.com

Dachshund dwarf cu păr lung: descrierea și îngrijirea mini dachshund

Dachshund cu păr lungDachshund este cea mai populară rasă în rândul câinilor. Această rasă a devenit cunoscută cu mai mult de o sută de ani în urmă. O persoană care a ținut vreodată un teckel la domiciliu nu o va schimba niciodată pentru un câine de altă rasă.

De ce o persoană încă nu are nici un interes în această rasă? Da, deoarece acest câine este de dimensiuni mici, ușor de îngrijit, inteligent și foarte prietenos.

Dar, înainte de a cumpăra un câine din această rasă, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile și regulile de îngrijire.

Dachshund pitic sau miniatura

Miniatura DachshundDachshundul pitic are încă un nume - un Dachshund miniatural sau un Mini Dachshund. Creșterea în această rasă este mică - treizeci de centimetri. Cântărește nu mai mult de șase kilograme.

Dachshundii pitic sunt monocrom, cu două culori și netede. În ceea ce privește lâna, poate fi netedă, lungă sau rigidă.

Dachshundii trăiesc pentru o lungă perioadă de timp, aproximativ doisprezece ani.

Dachshundul mini a avut set de merite. Să le prezentăm:

 • Excelență coexistă cu alte animale de companie și copii mici.
 • De la alte rase se distinge prin sănătate și îngrijire simplă.
 • Împărăteau stăpânului lor.
 • Dachfii pitic sunt puternici și curajoși.
 • Inteligent și inventiv.
 • Câinii acestei rase sunt de dimensiuni mici.

Dar există unele dezavantaje:

 • Nu-i place să rămână singur acasă.
 • Îi place să vâneze animale mici.
 • Foarte încăpățânată și sensibilă.
 • În această rasă, boala poate fi moștenită.

Istoricul originii și destinației

Istoria originii piticului piticTaxa de pitic a fost dedusă în Germania. Pentru aceasta, a traversat cel mai mic dachshund. A fost crescut pentru că vânează animale mici care trăiesc în burrows.

Practic, acestea erau iepuri. Până în prezent, cineva îi reproduce în acest scop, dar cineva le ia din cauza aspectului lor neobișnuit de câini decorativi.

Câinii miniaturali sunt foarte curioși, inteligenți, prietenoși, inteligenți, activi, fără teamă, independenți.

Cum sa alegi catelul potrivit.

Dacă vă decideți să vă cumpărați o taxă miniaturală, atunci ar trebui să fie mai bine făcut într-o grădiniță specială. De ce? Da, pentru că vei fi sigur că primești o rată de rasă pură. Și în viitor, puteți crește această miniatura și puteți participa la expoziții.

De regulă, vânzarea de pui începe odată cu vârsta de trei luni. În acest moment ar fi trebuit să li se fi dat deja primele vaccinări, știu cum să mănânce independent și sunt obișnuiți cu toaleta.

Dar unii crescători preferă să cumpere cățeluși mai mari. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt ușor să se obișnuiască cu noul proprietar și acasă, au o mai clar vizibile semne de rasă: proporțională cu cap și picioare, musculos, coada nezalomlenny spate drept, urechi lungi si netede.

Atunci când cumperi un catelus, ar trebui să acorde o atenție la starea de lână lor. Ar trebui să fie fără fustu, culoare luminată și saturată. Petele albe nu ar trebui să se afle pe corpul unui teckel în miniatură. Catelul ar trebui să fie amabil, activ și curios. Nu cumpărați pui agresiv sau laș. Ele nu sunt potrivite pentru expoziții, reproducere și vânătoare.

Care este numele unui dachshund pitic.

Numele câinelui depinde de proprietar și de pedigree. De cele mai multe ori li se atribuie porecle de origine străină. De exemplu: Greta, Bunny, Fermecător. Fătarilor li se dau adesea porecle ca Thumbelina, Baby, Blondie. Iar cablurile sunt date astfel de porecle ca Hobitul, Prințul.

Catelul dvs. ar trebui să răspundă cu plăcere la acest nume.

Întreținerea și întreținerea dachshundului pitic

Scopul piticului piticPiticul pitic vrea să meargă foarte mult. Prin urmare, trebuie să fie scoase în parc sau la dacha, astfel încât câinele să poată obține o mulțime de ea. Dacă există o vreme rece, atunci trebuie să fie îmbrăcat în îmbrăcăminte caldă și impermeabilă.

Dacă vremea permite, câinele trebuie să meargă de două ori pe zi. Dacă plouă sau foarte frig, atunci nu torturați animalul, în timp ce teckerele miniatură sunt obișnuiți cu plasturele.

Câinele trebuie să aibă un loc cald și confortabil în care să poată dormi sau să se culce.

Datorită faptului că taxele coloanei vertebrale slabe nu se pot trage în mod forțat pe lesa, sărind de la înălțimi, ridica ofilească.

Și, de asemenea, nu uitați de îngrijirea urechilor, dinților, părului, ghearelor.

Îngrijirea urechilor.

Curățarea urechilor câinelui nu este mai frecvent decât o dată pe lună. Nu este greu să faci asta. Luați un tampon de bumbac, înmuiați-l cu apă cu săpun, înfășurați-l în jurul degetului și apoi ștergeți toate pliurile fileului din interior și din afară.

Dacă din urechea câinelui tău miroase neplăcut și există secreții, atunci înseamnă un proces inflamator. Pentru prevenție și tratament trebuie să cumpărați o picătură Anadin. Înmormântați trei picături de acest medicament într-un ochi dureros de două ori pe zi. Această procedură trebuie efectuată o săptămână întreagă.

Îngrijirea dinților.

Mâncarea dulce și moale provoacă formarea de boli de piatră și dentare. Dacă nu luptați cu acest lucru, atunci câinele poate rămâne fără dinți. Prin urmare, merită oferită jucăriilor dvs. de companie și oase speciale, astfel încât să le mestece.

De asemenea, este necesară perierea dinților de două ori pe săptămână cu o periuță de dinți.

Îngrijirea părului.

Taxa trebuie să fie scăldată o dată pe săptămână. În acest caz, trebuie să utilizați un șampon special sau pentru copii. Nu va fi dificil să vă scăldați un câine, deoarece iubesc apa. După baie, câinele trebuie să fie șters bine cu un prosop, să-și usuce părul și apoi să fie pieptănat cu o perie specială.

Grijă de gheare.

Un câine, precum și un bărbat, trebuie de asemenea să tundă o parte mare a ghearei. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați o gheare. Realizați tăierea ghearelor de două ori pe lună. Dacă nu faceți asta, atunci câinele își poate răni laba, agățându-se de o gheară crescută pentru ceva.

Dacă animalul tău petrece mult timp pe stradă, poți să taie gheare o dată pe sfert, pentru că ei înșiși sunt cusute pe suprafața pământului. Dacă câinele dvs. este mersul pe jos, dar nu este suficient, atunci trebuie să tăiați kogotochki o dată pe lună.

Vitamine și inoculări.

Mulți crescători de câini sunt interesați de întrebarea: trebuie să-mi dau vitaminele pentru câini?

Dacă animalul dvs. de companie are dieta potrivită, atunci nu este nevoie să oferiți vitamine, deoarece într-o hrană uscată bună există deja toate vitaminele necesare. Dar dacă câinele dvs. rămâne în urmă în creștere și are păr rău, atunci acest lucru indică o lipsă de vitamine. În acest caz, trebuie să contactați medicul veterinar și vă va prescrie vitaminele de care aveți nevoie.

Următoarele vitamine sunt potrivite pentru berbeci:

 • "Gamavit"- conține toate mineralele și vitaminele necesare. Acest medicament este produs în vase mici și este injectat sub pielea câinelui.
 • «Calcidee»- potrivite pentru câini și cățeluși care alăptează.
 • "Glyukazamin"- potrivite pentru câinii și puii mici. Conține doar fosfor, calciu și vitamină C.
 • «Pervinale Exel pentru Pui»- destinat pentru pui. Medicamentul este disponibil în tablete. Conține toate vitaminele și mineralele necesare pentru pui.

Ce vaccinuri trebuie să facă catelul dvs.?

Există mai multe opțiuni, care pot fi utilizate pentru vaccinare.

Prima opțiune. Prima vaccinare se face din ciumă și enteritis parovire. Este necesar să faceți un catel la vârsta de o lună. Pentru aceasta, vaccinul "Nobivak Pappi" este potrivit. In luna si jumatate pentru a face mai mult de un vaccin de vaccinare „Nobivac DHPi + LEPTO», și în două luni, este necesar să se facă o a treia doză „Nobivac DHPi + LEPTO».

A doua opțiune. Vaccinul "Eurikan" este potrivit pentru acest vaccin. Ea dezvoltă imunitate împotriva bolilor, cum ar fi ciuma, leptospiroza, adenovirus, parainfluenza, parovirus. Este pus într-o jumătate sau două luni. A doua inoculare cu acest medicament este pusă într-o lună.

Articole de îmbrăcăminte și jucării pentru dachshund-uri

Îngrijirea unui dachshund piticPentru ca animalul dvs. să nu sufere de hipotermie în timpul sezonului rece în timpul unei plimbări, este necesar să îl îmbrăcați în haine speciale.

Trebuie să respecte următoarele reguli:

 • Pieptul câinelui ar trebui închis.
 • Îmbrăcămintea nu trebuie să împiedice golirea animalului de companie.
 • Haina trebuie să fie confortabilă și să nu restrângă mișcarea.

Jucarii pentru teckeluri.

Pentru catelul dvs. nu i-a lipsit, trebuie sa cumparati jucarii speciale din cauciuc. O opțiune excelentă vor fi jucăriile care fac sunete.

Deseori puii încep să își înghită pantofii. Din aceasta trebuie să vă înțărcați imediat, sau încălțămintea dvs. va fi răsfățată permanent.

Educația unui câine.

Taxele locale trebuie să fie instruite doar trei echipe: "fu", "loc", "pentru mine". În cazul în care teckelul tău este destinat vânătorii, atunci trebuie să treacă printr-o pregătire și o pregătire specială. De obicei, căpșunii sunt ușor de antrenat, dar uneori sunt încăpățânați. În acest moment, nu țipați la ei, deoarece vă puteți răni cu ușurință psihicul.

Dachshund cu păr lung

Îngrijesc ha ha dachshund cu păr lungDachshundul cu coama lungă diferă de alte tecade. Are părul ondulat pe urechi, labe și, de asemenea, este mai echilibrat și mai calm.

Dar această rasă are defectele sale:

 • Nu există strălucire.
 • Separarea se face de-a lungul crupului.
 • Uneori lâna este foarte scurtă.

Longhair teachi pot fi de mai multe culori.

 1. Monocrom: roșu, galben sau galben pal.
 2. Două culori: negru-roșu, maro. Nasul și ghearele trebuie să se potrivească cu culoarea stratului.
 3. Maurovye. Aceasta este atunci când benzile întunecate sunt împrăștiate peste tot stratul de lână.

Educație și îngrijire pentru taxe cu păr lung.

Taxele pentru această rasă sunt diferite în măsura în care nu au imediat o astfel de haina lunga, dar numai dupa un an. Parul lor are nevoie de îngrijire atentă. Trebuie tăiat și tăiat. O dată pe lună, câinele trebuie să taie părul între degete, în zona urechilor și a zonei de înghițire și, de asemenea, să nu uite să tăiați ghearele. Învățați pe acești câini, precum și pe aceia cântăreați.

Eșarfe cu ochii cu ochi deschiși

Câinii cu părul brun au lână scurtă și rigidă, deci este mai ușor să ai grijă de ea decât de lână cu păr lung. Pentru un astfel de câine, nu trebuie să cumperi câteva cărți. Pensulă moale potrivită. Este ușor să-l pieptești, durează puțin timp.

Pentru a scăpa un câine neted este necesar doar dacă este necesar. Nu trebuie utilizat șampon sau săpun. Aceste fonduri pot fi utilizate doar de trei ori pe an.

Dacă câinele începe să se varsă, atunci părul poate fi îndepărtat cu o mână umedă. Strângeți mâna și duceți-o prin tot corpul animalului dvs. de companie.

Îngrijire atentă pentru nas și ochii câine netede nu necesită. Ochii trebuie șterși numai dacă lichidul sa acumulat în ele. Puteți face acest lucru cu un disc umed wadded. Șopârlele de urechi trebuie curățate o dată pe lună cu un tampon de bumbac. De două ori pe lună trebuie să tăiați ghearele. Dacă nu faceți acest lucru, atunci puteți prinde un gheare mare pentru ceva și vă răneați laba.

Un dachshund lăturat, ca și alte tecteri, are o coloană vertebrală slabă, deci nu poate sări de pe dealuri.

Hrănirea câinelui este strict la timp și într-un loc special. Nu-i dăruiește, dacă te întreabă ceva delicios. Poate deveni un obicei și va fi dificil să-i înțepați un animal de companie. Nu exagerați și suprasolicitați. Acest lucru poate duce la obezitate, care este foarte dăunătoare pentru sănătatea ei.

Să rezumăm. Datorită dimensiunilor mici, câinele acestei rase este ideal pentru păstrarea într-un apartament sau într-o casă privată. Și cu îngrijire și educație adecvată, ea va fi o companie excelentă și un gardian de securitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Descrierea rasei "Dachshund de iepure"Descrierea rasei "Dachshund de iepure"
Dachshund Dachshund: întreținere și îngrijireDachshund Dachshund: întreținere și îngrijire
Canalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenziiCanalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenzii
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
» » Dachshund dwarf cu păr lung: descrierea și îngrijirea mini dachshund
© 2021 amigdas.com