amigdas.com

Rasa câinilor din Ca de bou: caracterizare, îngrijire și educație

Descrierea rasei ka de bouMajoritatea oamenilor iubesc câinii. Și când au auzit numele rasei, ca Ca de bou, încep să se simtă teamă, considerând că acești câini sunt răi și agresivi. Dar, de fapt, această opinie este eronată. De ce? Să înțelegem.

Ca de bou este tradus ca un "câine de taur" și este o rudă a buldogelor.

Istoricul originii

Într-un alt mod, câinele Cadebo este numit mastiff spaniol. Mulți cred că această rasă a apărut pentru prima dată în Spania. Dar, de fapt, nu există rădăcini spaniole în această rasă, dar există un semn mic - o gustare care seamănă cu o mușcătură a spaniolului Alan. Pana in prezent, aceasta rasa este considerata dispariata. Dar există o rasă similară - este un buldog spaniol. Această rasă a fost crescută pentru protecție și hărțuire.

În trecutul îndepărtat, hrănirea unul cu altul a fost una dintre distracții. În timp, câinii au fost înlocuiți de tauri. Combaterea taurilor a devenit mai interesantă decât supravegherea câinilor. Apoi, în acest divertisment a adus un răsucire. Pe arena taurului a ieșit cel mai curajos om cu câinele său și ea trebuia să-l protejeze de taurul infuriat. În acest scop, a fost adus buldogul englez vechi.

Dar această rasă era prea agresivă și nu era controlată. Prin urmare, ideea de a traversa un bulldog englez vechi cu un câine ciobănesc a venit la capul spaniolilor. Deci a existat o nouă rasă de Ka de begi ara.

Această rasă a devenit populară în Anglia. Astfel de câini au început să fie ținute acasă ca un câine decorativ. Dar sănătatea acestor câini nu a fost practicată, astfel încât cei mai mulți dintre câinii slabi au murit. Acest lucru a dus la faptul că rasa a dispărut practic. Pentru a-și restabili numerele, au traversat un bulldog englez vechi cu o vacă de păstor de culoare brunzică.

În acest sens, modernul Ca de bou mai mult ca un bulldog englez vechi.

Descrierea și caracteristicile rasei Kadebo

Natura câinilor este ka de bouCadebos sunt de dimensiuni mici și corp puternic. Câinele este non-agresiv și este un excelent prieten și gardian pentru familie și copii. Cablul nu este mult diferit de cățea. Să ne uităm la aceste diferențe.

Creșterea masculului este de 55 până la 58 de centimetri, iar greutatea este de 35 până la 38 de kilograme.

Creșterea puilor este puțin mai mică - de 52-55 de centimetri, iar greutatea este de 30-34 de kilograme.

Capul acestei rase este mare și arată ca un pătrat. Fruntea este lată și lată. Pieptanii sunt de asemenea puternici, iar botul este lat. Buzele sunt pline și ascund dinții unui câine.

Dinții puternici, mari și negri. Ochii câinelui sunt plantați adânc. Urechile sunt mici. Corpul este dreptunghiular. Picioarele sunt groase și puternice. Coada este groasă și mică.

Lâna Ka de bou este scurtă și rigidă. Culoarea blanii poate fi negru, tigru și galben.

Natura Ca de bou

În ciuda aspectului său formidabil, Kadebo este foarte amabil. Ei sunt excelenți gardieni și apărători ai casei, membrilor și familiei. Câinii agresivi pot fi numai dacă nu se angajează corect în educația lor. Dar această rasă își are minusul - încăpățânarea și perseverența câinilor de la o vârstă mică.

Catelusii Ca de bou își arată caracterul încăpățânat de la o vârstă fragedă. Pentru a obține succes în educație, va dura mult timp și răbdare.

Orice deficiență la un catelus trebuie eliminată calm, nu trebuie să aplicați forța fizică și să țipați catelul. Dacă câinele este în mod corespunzător crescut, atunci el va deveni un excelent membru al familiei. Puii din Ca de bou se cunosc bine cu alte animale. Adulți Ka de bo se întâlnesc perfect cu copiii și chiar tratează calm sosirea oaspeților necunoscuți.

Dacă găsiți abordarea corectă a câinelui, atunci formarea de creștere va fi rapidă și ușoară.

Instrucțiuni de îngrijire

Trăsături distinctive ale raseiDeoarece rasa Ca de bou este mică și medie, aceasta poate fi întreținută în condiții de siguranță atât în ​​apartament, cât și într-o casă privată cu un teren privat.

Dacă câinele trăiește într-un apartament, atunci ar trebui să fie luată pentru o lungă perioadă de timp, deoarece este foarte activă, iar energia acumulată trebuie eliminată undeva. Datorită temperamentului său calm, poate fi deplasat peste tot, chiar și acolo unde există mulți câini. Ka de bou nu le va acorda nici măcar atenție.

În ciuda faptului că Ka de bou sunt ca buldoge, nu există salivare, care este un mare plus. Ei au lână scurtă, deci este foarte ușor să ai grijă de ea. Este suficient să o spălați de două ori pe săptămână cu o perie de masaj regulată.

Trebuie doar să vă scăldați un câine atunci când este cu adevărat necesar. Nu o baieți des, deoarece echilibrul de grăsime al pielii se va rupe și va apărea un miros neplăcut. Doar purtați un câine în haine speciale dacă este o vreme rea în afara. Acest lucru îi va proteja pielea de contaminare și nu va trebui să fie spălată complet. Dacă vă decideți să vă scăldați un câine, utilizați șampoane speciale.

Îngrijirea pentru urechi și ochi este de asemenea foarte simplă. Trebuie să fie șterse și curățate după cum este necesar. Uita-te mereu la animalul tău de companie. Ochii trebuie șterși cu un disc de bumbac umezit într-o soluție specială. Și curăță-ți urechile cu un tampon de bumbac.

În ceea ce privește dinții, acestea ar trebui să fie curățate zilnic cu o periuță de dinți de cauciuc, deoarece această rasă este foarte rapid formată placă dentară și piatră. Dacă există o oportunitate, este mai bine ca procedura să fie făcută de specialiștii clinicii veterinare. Apoi, dinții animalului de companie vor fi intacte până la vârsta înaintată. Pentru prevenirea plăcii dentare, cumpărați pentru animalele de companie animale de cauciuc, jucării, oase, pe care le va rupe cu bucurie.

Ghearele trebuie tăiate după cum este necesar. Dacă câinele merge foarte mult, este suficient să faceți acest lucru o dată pe sfert. Și dacă animalul de companie merge puțin, atunci tăierea ghearelor ar trebui făcută o dată pe lună. Pentru această procedură, veți avea nevoie de un instrument special numit coagulum.

Rasa Ca de bou ar trebui să aibă o dietă corectă și echilibrată. Câinii se recomandă să alimenteze alimente uscate scumpe și de calitate sau alimente naturale, dar dietetice. Mai ales cu atenție trebuie să alegeți o dietă pentru cățeluși. Acest lucru se datorează creșterii rapide a greutății.

Dacă preferați alimente naturale, cainele trebuie sa primeasca vitamine speciale. Este deosebit de important să se acorde atenție vitaminelor în perioada în care se schimbă dinții catelului. O lipsă de calciu poate duce la faptul că coloana vertebrală a câinelui nu se va forma în mod corespunzător.

Începutul de a da vitamine singure nu este recomandat. Este necesar înainte de a vizita un medic veterinar. El numește complexul adecvat de vitamine și doza corectă.

Rasă de Ca de bou este predispus la alergii și tulburări în tractul gastro-intestinal. În acest caz, trebuie să vă monitorizați mai îndeaproape câinele. Dacă are astfel de abateri, apoi se transferă la o dietă.

Probleme de sănătate

Ca de bou sunt ficat de lungă durată. Pot trăi până la cincisprezece ani. Dar, în ciuda acestui fapt, ele au tendința de a avea unele boli. Să le analizăm în detaliu.

  • Displazia articulațiilor. Poate fi dobândită sau moștenită. În acest sens, cumpărarea unui cățeluș Ca de bou ar trebui să fie luată mai serios. Trebuie să o cumperi într-o grădină specială. Pentru a nu obține un cățeluș cu o astfel de boală, când cumpărați, trebuie să cereți documente în care există un rezultat al unui studiu al părinților și al puilor din Ca de bos privind displazia. Această boală conduce la o schimbare a țesuturilor comune. Curează această boală este imposibil. Un câine care suferă de o astfel de boală suferă de dureri severe pentru a-l reduce, este posibil să se utilizeze medicamente speciale sau să se efectueze o operație pentru a reconstrui articulațiile.
  • Rasă de câini ka de bouProbleme cu tractul gastro-intestinal. Depinde de caracteristicile câinelui. Unii nu pot digera alimente grele și mari, deci există o problemă cu intestinele. Pentru a ajuta animalele de companie, acestea sunt transferate în alimentația alimentară. Bazele dietei sunt orezul și hrișca. Alimentele sunt date numai calde și tocate.
  • Predispoziție la alergia la alimente. Acesta poate fi exprimat în moduri diferite. Câinele poate avea căderea părului, lacrimare, mâncărime și indigestie. Atunci când se detectează o reacție alergică a unui câine la anumite alimente, acesta se pune pe o dietă pe toată durata vieții.

Înainte de a vă cumpăra un astfel de câine, trebuie să gândești cu atenție și să înțelegi ce fel de responsabilitate iei pe tine însuți, dacă poți face față și ridici un bun prieten și paznic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
Câine de câine Pomeranian PomeranianCâine de câine Pomeranian Pomeranian
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Descriere bulldog bulldog de rasa, caracterDescriere bulldog bulldog de rasa, caracter
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
Câinii de luptă: caracteristicile raselor de luptăCâinii de luptă: caracteristicile raselor de luptă
» » Rasa câinilor din Ca de bou: caracterizare, îngrijire și educație
© 2021 amigdas.com