amigdas.com

Rasă simplă de vaci: o caracteristică

Vaca din rasa SimmentalRasă simplă de vaci a fost crescută în Elveția. Din păcate, data exactă când a fost scoasă această rasă este imposibil de spus, deoarece crescătorii au lucrat pe rasă de mai bine de o sută de ani. Este bine cunoscut faptul că Simmentalii au apărut pe teritoriile Rusiei deja în secolul al XIX-lea.

Este demn de remarcat că această rasă a fost foarte populară în perioada sovietică. Acest lucru se datorează faptului că astfel de vaci sunt nemaipomenite în produsele alimentare și nu necesită condiții speciale de întreținere și îngrijire. Această rasă poate fi întreținută perfect atât în ​​gospodărie cât și într-o fermă mare.

Istoricul originii rasei

Vacă simmentalsimmentals Aceasta este una dintre cele mai vechi specii, care a avut loc aproape de reprezentanții sălbatici. Primele încercări de a retrage această rasă au fost făcute în Evul Mediu îndepărtat. Atunci francezii au încercat să treacă turul sălbatic cu o vacanță de lucru. Cu toate acestea, acele vaci erau foarte departe de simmelele moderne.

O contribuție semnificativă a fost făcută de oamenii de știință elvețieni, care, în cele din urmă, au scos acest soi.

Vaci în pășuneEste demn de remarcat faptul că aspectul modern al animalelor era deja în secolul al XIX-lea. În acest secol au fost adoptate legi care să se îmbunătățească șeptel. Astfel, pentru divorț, au fost alese doar animale mari și sănătoase, cu o coloană vertebrală puternică.

Selecția veche de secole a dat-o avantaje. Această varietate de animale are indicatori mari pentru carne și lapte. În plus, este rezistent la diferite patologii și boli.

Care sunt avantajele rasei Simmental?

 • Această rasă aparține categoriei de carne și lapte, adică este capabilă să ofere atât carne, cât și lapte de bună calitate.
 • Cu o îngrășare bună a tinerilor, puteți obține un câștig mare.
 • O trăsătură distinctivă a rasei Simmental este precocitatea sa.
 • Astfel de vaci și tauri foarte bine se aclimatizează și se obișnuiesc cu noile condiții.
 • Ramura de vaci simmental are o bună imunitate și este capabilă să facă muncă grea.
 • Pielea animalelor acestei rase este foarte apreciată.

Cu toate acestea, înainte de a obține o astfel de vacă sau taur, ar trebui să acorde atenție și la deficiențe. Astfel, cele mai importante sunt:

 • Rasa Simmental de vaci necesită îngrijire, altfel va degenera.
 • Pentru hrănirea acestor animale urmează doar fân calitativ.
 • Vaci și tauri din această rasă au o reglare incorectă a membrelor. În plus, acestea au o întârziere a spatelui.
 • Vacile pot avea o parte anterioară slab dezvoltată a ugerului.

Caracteristici de date externe

SimmentalEste demn de remarcat faptul că reprezentanții acestei rase sunt destul de buni mare. Cu mâncare bine selectată, vacile din această rasă pot cântări mai mult de 600 kg, dacă este o persoană de 2 ani. Dar taurii Simmental pot câștiga o greutate de 1 tonă.

Dacă vorbim colorare pielea, poate fi palidă sau palidă. Dar persoanele transferabile pot avea o culoare alb-negru.

Principalele caracteristici ale rasei:

 • coarne mici și îndoite înainte;
 • Constituție puternică;
 • gâtul poate fi îndoit;
 • cap mare;
 • burtă rotundă și mare;
 • coada lunga cu o perie groasa suficient la capat.

Caracteristicile bovinelor

Roșu și ciudat burr cu un vițelÎn ciuda faptului că vaca este impresionantă în mărime, are un caracter calm și ușor. Prin urmare, este destul de ușor să le reproducem.

Este demn de remarcat faptul că Simmentalii vor fi excelent vă simțiți în fiecare colț al Rusiei, deoarece tolerează foarte bine atât căldura cât și frigul. În plus, aceștia pot face o perioadă lungă de timp fără de apă.

Ar trebui să se acorde atenție faptului că, cu bovine bune de îngrijire pentru sezonul de lactație poate da aproximativ 5 mii de litri de lapte. Durata de viață a acestor vaci este de 10-12 ani.

Juninci rasa SimmentalGreutatea unui animal depinde direct de acesta vârsta de. În sine, astfel de vaci sunt mari și dense.

Înălțimea poate fi de 135 cm, iar lungimea trunchiului este de 160 cm.

Trebuie remarcat că la naștere un vițel mic poate cântări aproximativ 45 kg.

Care este productivitatea laptelui acestei rase?

Vaci pe o pajișteZona de reședință determină cât de mult lapte va da vaca.

În medie, în timpul perioadei de lactație, o vacină poate aduce de la 3 mii la 5 mii kg de lapte.

Conținutul de grăsime din acest lapte este de 3,8%.

Caracteristicile vițeilor Simmental

Vacile pasc pe pășuneTrebuie remarcat faptul că acest tip de șeptel se caracterizează prin rate de creștere ridicate și ridicate pe zi, în greutate. Până la vârsta de 15-18 ani, vițelul de taur, cu o bună nutriție, poate ajunge la o masă de 500 kg. Viței Simmentalii sunt destul de puternici, iar patologiile sunt extrem de rare. La naștere, greutatea poate fi de la 36-45 în funcție de sexul bovinelor.

Cum să păstrați bovinele în mod corespunzător?

Vaci prin iazVitele de o astfel de rasă necesită întărit nutriție, în special în sezonul de iarnă, deoarece în această perioadă există o lipsă de vitamine. În vara simmentalov cel mai bine pus pe teren, în cazul în care se pot bucura de pajiște sau iarbă. În plus, nu uitați că trebuie să fie încărcați- fân și furaje mixte.

Dacă vorbim despre menținerea animalelor de iarnă, trebuie menționat faptul că vacile trebuie să fie hrănite fân, porumb, ovăz și grâu.

Două vaci pășunând pe o pajișteHrănirea animalelor ar trebui să fie întotdeauna suficientă, dar nu suprasolicitați. Alimentați cel mai bine de 2-3 ori pe zi.

Ar trebui menționat acest lucru overfeeding pot fi pline de otrăvire, subțiere severă sau chiar moarte. Nu hrăniți animalul cu porumb tineri sau cu fân proaspăt tăiat. Referindu-se la regimul vițeilor, trebuie remarcat faptul că aceștia ar trebui să fie lăsați fie cu o vacă, fie transferați într-o hrană separată.

Pentru a înțelege că vaca este deja plină, trebuie să te uiți în lateral: trebuie rotunjită, iar ugerul trebuie umplut cu lapte.

Cât de diferită este această rasă de vaci?

Taur de rasa SimmentalA cumpăra bovine de o astfel de rasă în Rusia este foarte ușor. Este demn de remarcat că numai la Moscova există mai multe zeci de ferme, unde puteți cumpăra o astfel de vacă sau un bullhead.

Trebuie remarcat că simțalii din Rusia sunt folosiți în principal pentru îmbunătățirea rase locale. Deci, a fost introdus soiul local Sechenovskaya de carne și bovine de lapte. Cu toate acestea, până în prezent, a dispărut practic. Mai presus de toate pur simmentalov pot fi găsite în regiunile Bashkiria, Voronej sau Belgorod.

Ca urmare, trebuie remarcat faptul că Simmentalele sunt o varietate foarte veche de vaci. Este demn de remarcat că sunt carne și lapte. În consecință, laptele și carnea oferă o calitate la fel de bună.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Camion greu sovietic - descrierea și caracteristicile raseiCamion greu sovietic - descrierea și caracteristicile rasei
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Caracteristicile vaci HerefordCaracteristicile vaci Hereford
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
Rase și nume de vaci de lapte în RusiaRase și nume de vaci de lapte în Rusia
» » Rasă simplă de vaci: o caracteristică
© 2021 amigdas.com