amigdas.com

Câte țestoase vii trăiesc

Câte țestoase viiÎn prezent sunt cunoscute aproximativ 300 de soiuri de broaște țestoase. Aceste animale sunt foarte populare în rândul copiilor și adulților, așa că recent sunt una dintre cele mai populare animale de companie din întreaga lume. Turtlele se disting printr-un sistem imunitar neobișnuit de dezvoltat. Permite organismului lor să se vindece rapid și să se recupereze de la bolile anterioare. Imunitatea la multe boli și infecții este cauzată doar de invidie și admirație.

Țestoasele sunt creaturi uimitoare, natura nu doar le-a înzestrat cu abilitatea de a rămâne fără multă mâncare și mâncare de multă vreme. Iar capacitatea de a încetini ritmul cardiac atunci când este necesar nu poate decât să surprindă și să se bucure.

Mulți oameni care au decis să aibă acest animal extraordinar ca animal de companie sunt întrebări întrebate: "Câți ani trăiesc broaștele țestoase?" Și "Cum să-și prelungească viața acasă?". În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie.

Cum se determină vârsta unei broaște țestoase

Cum de a determina cât de mulți ani o broască țestoasăCalculul vârstei unei broaște țestoase este o întreprindere destul de dificilă. Dacă nu cunoașteți data nașterii țestoasei, atunci pentru a determina numărul exact de ani în care animalul nu funcționează.

Vă oferim două modalități de a vă ajuta să stabiliți cât de veche este broasca țestoasă. Dar merită să ne amintim că calculele vor fi aproximative. O cifră mai precisă poate fi apelată doar de un specialist în acest domeniu, cu ajutorul unor studii și proceduri speciale, și chiar și atunci nu toată lumea poate efectua astfel de cercetări.

Calculăm vârsta în funcție de dimensiunea cochiliei

Țestoasele se naște foarte mici. Dimensiunea aproximativă a cochiliei la naștere este de aproximativ trei centimetri. Apoi, în fiecare an, cochilia crește cu încă două sau trei centimetri.

În funcție de aceasta, pentru a determina vârsta broastei, măsurați coaja ei cu o riglă. Apoi, din lungimea cochiliei în inci, scădeți numărul trei. Diferența rezultată este împărțită în două. Deci știi cât de vechi este animalul tău de companie. De asemenea, puteți utiliza un tabel bazat pe date statistice:

  • Cinci până la șase centimetri - Un an.
  • Șapte până la opt centimetri - Doi ani.
  • Nouă-zece centimetri - Trei ani.
  • De la 11 la 12 centimetri - Patru ani.
  • Treisprezece până la paisprezece centimetri - Cinci ani.
  • Cincisprezece până la șaisprezece centimetri - Șase ani.

Vârsta după numărul de inele pe plăci de coajă

În primii doi ani de viață, broasca țestoasă reușește să achiziționeze șase inele pe coajă. Anii următori se adaugă una sau două inele pe an.

Câți trăiesc o țestoasă în natură - diferite speciiCu aceste cunoștințe, puteți calcula vârsta animalului dvs. de companie. Pentru a face acest lucru, numărați numărul de semnale de apel de pe placa selectată. Din numarul obtinut scade numarul sase (acesta este primul doi ani de viata) si se divide cu doua (numarul de inele noi pe an). La rezultatul calculelor, adăugați primii doi ani de viață care au fost luați mai devreme. Deci știi cât de tânără este țestoasa ta.

Această metodă este mai puțin exactă decât prima. La indivizi suficient de adulți, este dificil să se calculeze numărul de inele, deoarece plăcile se vor uza cu timpul.

Câte țestoase vii trăiesc

Durata de viață a broaștelor țestoase depinde de speciile la care se referă și de condițiile de habitat. Se crede că durata de viață a animalelor domestice este mai mică decât cea a rudelor sălbatice. Durata lungă de viață la domiciliu și la grădinile zoologice este posibilă numai în condițiile corecte de detenție, și anume:

  • Mâncare de calitate. Alimentele ar trebui să fie ca o broască țestoasă și conțin, de asemenea, cantitatea necesară de proteine, vitamine și minerale.
  • Un habitat bine organizat. Animale de companie ar trebui să aibă propriul acvariu spațios, cu un nisip sau umplutură pentru broaște țestoase. Acest tip de animal nu tolerează frigul și poate prinde o frigă de la un pescaj. Prin urmare, acvariul trebuie să aibă o lampă specială care să mențină temperatura necesară și să împiedice înghețarea broaștelor.
  • Calitatea vieții fără stres și neliniște. A trăi cu tine, țestoasa trebuie să se simtă acasă și în siguranță. Nu este necesar să lăsăm copiii să o ducă în permanență în mâinile apartamentului. De asemenea, dacă aveți alte animale de companie, păstrați-le departe de broasca testoasă dacă o ofensează.

Tortuzele sunt de mai multe feluri. Unele nu sunt foarte mari, altele devin giganti. Țestoasele mari trăiesc mai mult decât cele mici - o medie de 100-150 de ani. Acesta din urmă poate trăi de la treizeci la optzeci de ani.

Câte țestoase locuiesc în Asia Centrală

Țestoasele din Asia Centrală sunt cele mai comune specii. Speranța de viață la aceste animale este de aproximativ patruzeci de ani. Dar, după cum arată practica, cel mai adesea aceștia trăiesc între douăzeci și treizeci de ani.

Câți pot trăi în broaște țestoase sălbaticeUn leu lung printre aceste țestoase este un reprezentant al clanului Marion. Potrivit datelor înregistrate, rezultă că a supraviețuit la o sută cincizeci și doi de ani. Dar pe această broască țestoasă nu sa oprit și continuă să trăiască liniștit, surprinzător de vârsta ei de jur împrejur.

În același timp, locuitorii insulei Galapagos susțin că insula lor este locuită de o țestoasă uriașă care a depășit limita de trei sute de ani. Dar oamenii de știință cred că aceasta este doar o poveste fictivă, pentru a atrage turiști.

Câți trăiesc broască țestoasă roșiatică

Aceste broaște testoase sunt foarte îndrăgite de crescători. Ele sunt adaptate pentru a trăi într-un apartament și sunt bune pentru oameni. Oamenii din ele sunt atrași de un aspect exotic neobișnuit. Acesta este motivul pentru care broasca țestoasă roșiatică este cea mai comună alegere dacă doriți să achiziționați un animal de companie cu o cochilie.

Dacă aveți un animal de companie similar, știți - acest animal va petrece aproape de tine cea mai mare parte a vieții tale. Foarte adesea țestoasele din această specie trăiesc în captivitate timp de treizeci până la patruzeci de ani. Pentru animalele de companie a trăit o viață lungă și fericită, are nevoie de îngrijire, condiții bune și atenție zilnică.

Mai întâi de toate, pregătiți o casă potrivită pentru broasca țestoasă roșie. Ar trebui să fie un acvariu de o sută cincizeci de litri pentru un individ. Trei pătrimi din volumul acvariului ar trebui să fie ocupat cu apă, o pătrime este alocată terenului. O mică bucată de sushi este necesară pentru ca această broască țestoasă să se odihnească și uneori să meargă de-a lungul ei înainte și înapoi. În magazinele pentru animale de companie sunt vândute insule speciale pentru astfel de scopuri. Este necesar doar să ridicăm o insulă de dimensiune potrivită și să ne așezăm într-un acvariu, pentru bucuria unei broaște țestoase.

Nu merită, din motive de economie, încercarea de a construi o bucată de pământ de unul singur. Părțile de sticle, bastoane și alte gunoaie din plastic nu sunt adecvate pentru acest scop. O broasca testoasa va avea dificultati de a urca pe astfel de "insule" si pur si simplu refuza sa mearga. Acest lucru, desigur, îi va afecta starea de spirit și starea de sănătate, ceea ce va duce la o moarte precoce.

Torturi de mare - ficat de lungă durată sau nu?Pentru broască țestoasă roșcată pentru mult timp multumit de tine și de cei dragi trebuie să acorde o atenție la dieta ei. Hrănirea unei astfel de broaște testoase poate fi pregătită pentru alimente uscate, vândute în orice farmacie veterinară. Pentru a suplimenta o astfel de dietă, este necesar să se acorde periodic carnea macră roșie, tăiată în felii subțiri. Poate fi pui sau carne de vită. De asemenea, broasca țestoasă va fi încântată să se bucure de viermi de sânge, de râme și melci. Toate aceste delicatese sunt necesare pentru a compensa lipsa de proteine ​​din corpul țestoasei. O altă frumusețe cu ochi roșii nu va renunța la legume și ierburi. Acestea conțin vitamine și oligoelemente utile pentru sănătatea animalelor de companie.

În concluzie, aș dori să clarific faptul că țestoasele mor de multe ori moartea lor. De obicei, aceștia sunt uciși de mediul înconjurător sau de neatenția și lipsa de atenție. În sălbăticie sunt distruse de prădători sau de braconieri. La domiciliu, pericolul este doar un proprietar iresponsabil.

Dacă vă decideți să aveți un astfel de animal de companie, atenție la acesta și urmăriți condițiile din viața lui. Aveți grijă de broasca testoasă și vă va oferi o viață lungă și fericită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Câte țestoase vii trăiesc
© 2021 amigdas.com