amigdas.com

Care sunt tipurile și tipurile de mașini de sudat

Mașină de sudat WESTERSudarea este o formă populară de îmbinare a componentelor din metal. Această metodă a devenit masiv răspândită cu mai mult de o sută de ani în urmă. Dar aceste zile se aplică în multe sectoare

economia națională, de la producția de electronice moderne la construirea unor structuri de dimensiuni mari. Deoarece compoziția metalelor poate fi diferită, obținerea cusăturilor de sudură de înaltă calitate a inventat și implementat diferite tipuri de agregate de sudare. Să ne cunoaștem ce mașini de sudat sunt, vom analiza avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Tipuri de mașini de sudat

Tipuri de mașini de sudatAvantajul fără îndoială al sudării electrice este capacitatea de a conecta rapid și fiabil componente cu costuri reduse. Unele tipuri de mașini de sudat fac posibilă tăierea metalului, chiar și în locuri greu accesibile, care nu pot fi atinse cu unelte convenționale. În ultimele decenii, produsele electronice au fost folosite din ce în ce mai mult în producție, ceea ce a făcut posibil reduce greutatea și dimensiunea, contribuind la extinderea utilizării lor în viața de zi cu zi.

transformatoare

Cum de a alege o mașină de sudat: soiuriAparatele aparținând transformatorului sunt considerate cele mai tradiționale. În plus, ele se disting prin simplitatea designului. Elementul principal constructiv al unor astfel de mașini de sudat este un transformator pas cu pas pentru transformarea tensiunii de rețea la valorile necesare funcționării. Puterea curentă poate varia în moduri diferite, dar cea mai cunoscută este deplasarea unui nivel al înfășurării față de cel de-al doilea. Pe măsură ce se schimbă decalajele dintre înfășurări, curentul se modifică.

Particularitatea acestui tip de aparat este un curent alternativ în apropierea orificiului de evacuare, ceea ce duce la stropirea metalelor și la o scădere a calității cusăturilor. Pentru a efectua sudarea metalelor neferoase, pentru a îmbunătăți calitatea arderii arcului, vor trebui adăugate o serie de componente masive și voluminoase în structură. Transformatorul însuși ocupă mult spațiu, are o pondere considerabilă. Pentru a efectua lucrarea, vor fi necesare electrozi speciali, iar sudorul însuși trebuie să aibă o experiență considerabilă.

Coeficientul de eficiență este de aproximativ 90%, însă o parte semnificativă a energiei este destinată încălzirii. Unitatea este răcită prin intermediul mai multor fani cu putere inegală, deoarece este necesar să se reducă temperatura aparatului cântărind câteva zeci sau sute de kilograme.

Dispozitivele de acest tip în zilele noastre nu sunt utilizate atât de des ca înainte, dar există o anumită cerere, care este facilitată de costuri reduse, fiabilitate și durabilitate. Transformatoarele sunt ideale pentru lucrul cu tipuri de oțeluri cu conținut scăzut de aluminiu.

redresoare

Redresorul pentru sudare poate fi considerat un transformator îmbunătățit. În cusăturile de sudură obținute de aceștia, practic nu există deficiențe asociate cu utilizarea curentului alternativ. Astfel de dispozitive includ:

 • Sudarea funcționează cu mâinile propriiTransformer.
 • Bloc diod (îndeplinește rolul redresorului).
 • Componente pentru ajustare.
 • Elemente de pornire.
 • Bloc de protecție.

Curentul alternativ nu numai că modifică nivelul de tensiune, dar va fi de asemenea transformat la o tensiune constantă. Arcul va fi neted și stabil, ceea ce va reduce împrăștierea metalului și va îmbunătăți calitatea cusăturilor. Puteți lucra folosind electrozi de orice tip.

Domeniul de aplicare a acestora este mult mai larg: prin intermediul redresorilor, nu se combină nu numai oțelurile slab aliate, ci și metale neferoase, fontă, oțel inoxidabil (folosind electrozii corespunzători). La conectarea electrozilor, nu uitați de parametrul polarității curentului direct. Unele lucruri ar trebui să fie efectuate în polaritate inversă (de exemplu, un compus de aluminiu).

Majoritatea producătorilor au redus producția de agregate de acest tip. Dar ele sunt mai degrabă active printre profesioniștii din domeniul sudării. Dezavantajele includ greutate semnificativă, nevoia de experiență de lucru, o remarcabilă "retragere" a stresului în timpul muncii. Pro - un preț mic, durabilitate, cusături de bună calitate.

Mașini semiautomate

Mașinile de sudura de tip semi-automat funcționează în gaze inerte sau active. Aranjate mai dificil, dar ușurința de utilizare acest fapt nu este reflectată. Cel mai adesea acestea sunt folosite pentru repararea caroseriei, sunt utilizate pe scară largă atât pentru nevoile interne, cât și pentru fermele private.

Structura structurii include:

 • Transformer.
 • Redresorul.
 • Conductoare, cablu de alimentare.
 • Cilindrul de gaz.
 • Manșon cu arzător.

Elementele sunt sudate datorită unui fir care se topește într-un arc electric și este amplasat într-un mediu gazos de protecție. Curentul este reglat pe trepte, iar viteza de alimentare a firului în sine poate fi reglată. Raportul dintre acești parametri determină modul de funcționare.

Masina de sudat Resita SAIPA-165

În funcție de modificare, semi-automatele pot funcționa:

 • Exclusiv cu gaz.
 • Ca și în cazul gazului și fără el (puteți comuta).
 • Fără gaz.

În cazul în care sudarea are loc fără utilizarea gazului, trebuie să achiziționați un fir special (flux). Diferența sa față de cea obișnuită este că compoziția conține nu numai metal, ci și flux. Atunci când componentele fluxului arde, se formează un nor din gazul de protecție, împiedicând astfel o oxidare ulterioară. În plus, componentele fluxului contribuie la oferind metalelor parametrii necesari, arcul dobândește o stabilitate sporită. Nu este nevoie de butelii de gaz, dar firul nu este ieftin.

Când se lucrează cu metale diferite se folosesc diferite gaze - dioxid de carbon pentru sudarea fierului, argon cu dioxid de carbon - pentru oțel sudat, argon pentru aluminiu.

Astfel de unități se disting prin performanțe bune, la ieșire cusăturile calitative sunt obținute prin combinarea diferitelor metale. Dezavantajele includ spattering de particule de metal și un consum semnificativ de materiale.

invertoare

Quattro elementi mașină de sudură semi-automatăAparatul de acest tip este, de asemenea, numit impuls. Astăzi, invertoarele pentru sudură au devenit cele mai frecvente datorită greutății, dimensiunilor și disponibilității lor mici. Dacă în urmă cu zece ani aceste dispozitive erau scumpe și nesigure, acum producătorii au eliminat aceste neajunsuri.

Utilizarea acestei tehnologii a făcut posibilă reducerea dimensiunilor transformatorului, îmbunătăți proprietățile de calitate ale arcului, optimizați eficiența, minimizați stropirea de metal.

Structura include:

 • Transformator de putere.
 • Bloc de circuite electrice.
 • Choke-stabilizator.

Aparatura pentru sudura cu argon

Electrozi de tungsten speciali sunt utilizați pentru muncă, ca protecțieGazul este heliu sau argon. Dispozitivul este alcătuit din:

 • Invertor aparat de sudura cu argonsursă, care asigură recepția continuă a curentului;
 • dispozitive pentru reglementarea actuală;
 • un set de arzătoare utilizate la diferite nivele de tensiune;
 • circuit de control pentru coordonarea ciclurilor de sudare și protecție;
 • dispozitiv de stabilizare pentru rectificarea arcului.

Aceste unități sunt utilizate pentru îmbinarea metalelor neferoase.

Știind ce mașină de sudură, tipuri și tipuri sunt, puteți face alegerea potrivită. Atunci când în magazinele de reparații auto sau în instalațiile mari sunt necesare echipamente profesionale, un dispozitiv mic și ieftin este suficient pentru un maestru de acasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Caracteristici de cabluri pentru mașini de sudatCaracteristici de cabluri pentru mașini de sudat
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Tipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contactTipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contact
Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Sudarea metalelor: Descrierea procesului și tipurileSudarea metalelor: Descrierea procesului și tipurile
» » Care sunt tipurile și tipurile de mașini de sudat
© 2021 amigdas.com