amigdas.com

Pisica exotica Shorthair: totul despre rasa

Pisică exotică ShorthairPisica exotica

, atât de mult jucărie moale de plușu, evocă sensibilitate chiar și în cei mai indiferenți oameni. Etapa rotunjită și aspect neobișnuit, ochii mari, aspectul adânc și natura bună a acestei pisici l-au ajutat să se ridice pe piedestalul celor mai interesante rase reprezentate la spectacolele de pisici din întreaga lume.

Istoria originii rasei "exotic cu păr scurt"

Pisică exotică cu păr scurt cu pisiciPatria de pisică exot - Statele Unite ale Americii, unde în anii `60 ai secolului trecut, oamenii de știință - felinologi în cursul reproducerii au primit un astfel de rezultat destul de neașteptat, se poate spune, din întâmplare. Pentru traversare au fost alese două rase: American Shorthair și Persian.

Lucrarea a fost făcută pentru a dilua ușor spectrul de culori al rocii persane, dar rezultatul selecției a fost un pui complet neobișnuit, care are caracteristici ale ambelor rase.

Trebuie să spun că ideea nereușită a experimentului nu a deranjat oamenii de știință, pentru că au fost prezentați cu un aspect complet nou și neobișnuit. Deja în 1967, pisicile exotice au fost introduse oficial în societate, iar în anii 1980 au primit statut oficial ca o rasă separată.

Apropo, experimentul nu sa terminat acolo și până la mijloc În anii 1970 crescătorii au continuat să introducă noi gene într-o rasă exotică: pisicile albastre britanice, albastrul rus și birmă au participat la experiment. Cu toate acestea, ca rezultat traversările admise au fost limitate doar la două rase, și anume persani și americanii cu păr scurt.

Descrierea rasei: aspect și caracter

Adesea, iubitorii de pisici, slab cunoscuți în roci, confundă exotica cu pisicile persane. În parte, această confuzie este justificată, deoarece pisica exotică este practică copie persană cu excepția calității și lungimii stratului.

Despre aspect

Aspectul și caracterul pisicilor exotice scurteȘi totuși, pe lângă blana de pluș moale, această rasă are și o serie de alte caracteristici distinctive:

 • capul unei astfel de pisici are o formă rotunjită și dimensiuni medii;
 • botul animalului are un nas mic, aplatizat, cu ochi mari și foarte exprimați;
 • obrajii pisicii sunt coborâți;
 • Urechile sunt mici, foarte plantate și ușor înclinate înainte;
 • Scheletul și musculatura acestei rase sunt puternice, corpul din lateral seamănă cu un pătrat (sau cu o pâine);
 • Picioarele, atât din față cât și din spate, foarte puternice, au o lungime medie;
 • coada are, de asemenea, o lungime medie, este proporțională cu întregul corp al animalului;
 • Parul exotic se simte ca o pluș la atingere, este scurt și are un substrat gros;
 • În ceea ce privește culoarea, aici puteți alege dintr-o varietate de gamă care poate fi găsită în pisicile persane, și aceasta este monocromă, și două culori, și țestoasă de țestoasă, precum și tabby (dungi) și puncte;
 • greutatea acestei rase variază de la 4 kg la 7 kg în funcție de vârsta și sexul animalului (de obicei femelele cântăresc mai puțin decât bărbații).

Pentru a determina reprezentantul de rasă pură din această specie, ar trebui să acordați atenție imediat lânii: ar trebui să fie mai scurtă decât cea a strămoșilor persani, dar în același timp mai lungă decât American Shorthair. La atingere, blana exotului este moale și densă, ca și cum nu ar fi o pisică, ci un ursuleț de pluș.

Dar culoarea este o astfel de frumusete poate fi foarte, foarte diverse, astăzi felinology cunoscut pentru mai mult de 100 de culori: de broască țestoasă, marmura, solid de culoare, fum, crem, bogat, în două culori, monocrome cu înnegrit la vârfurile urechilor, etc.

Cu privire la natura pisicii exotice de scurte pisici

Caracterul pisicii exotice de scurte pisiciRasele exotice de pisici diferă în privința lor prietenia și caracterul ușor, deoarece aceste păsări au fost retrase inițial pentru domiciliu. Pisica exotica aici nu face exceptie. Înfățișarea moale și încrezătoare, ușor naivă a acestei bucăți pufoase reflectă complet dispoziția sa inofensivă.

Așa cum am spus mai devreme, pisica exotică a moștenit aproape toate trăsăturile sale de la strămoșul persan, iar caracterul acestui animal de companie nu este lăsat afară.

În primul rând, un astfel de prieten familiar este foarte calm, puteți spune, chiar și flegmatic, vocea nu prea des. Frumusețea tăcută de pluș îi liniștește vocea subțire doar atunci când are nevoie de ceva de la maestrul ei.

Fiind copii, pisicile exotice sunt foarte agitat și jucăuș, cu toate acestea, ca toate pisoii. Tot timpul au nevoie să prindă ceva și să se rotească în labele lor mici. Spre deliciul proprietarilor de astfel de animale de companie nu va deranja deteriorarea mobilierului, care rulează necontrolat în jurul casei și sari pe fiecare deal posibile: copiii vor fi de ajuns pentru a avea unele jucării, în scopul de a satisface pe deplin nevoile lor în joc.

Calm și vesel prin natură, aceste pisici și pisici vor fi prieteni minunați pentru copii. Oamenii ăștia nu se vor zgâria și nu vor musca fără nici un motiv bun. Aceste farmece de pluș coexistă perfect cu toți membrii familiei, inclusiv cu alte animale de companie. Este necesar să subliniem faptul că o pisică exotică iubește societatea și atenția față de persoana ei, de aceea va avea nevoie de îngrijire constantă de la proprietar, altfel păsărică va fi pur și simplu tristă.

Astfel de animale de companie se atașează la proprietar, nu la casă. Ei vor fi gata să călătorească împreună cu el și să își schimbe locul de reședință, astfel de schimbări nu le vor face niciun rău. Dar dacă lăsați o dragă cu străinii, ea poate experimenta stresul: exoții nu-i plac atenția din afară, îi iubesc numai pe stăpânul lor și se lasă să-l iubească numai pe el.

Sănătatea unei pisici exotice

Aspectul unei pisici exotice scurteDupă cum se știe, rasele selecționate de pisici moștenesc adesea o serie de boli care sunt moștenite.

Din păcate, pisica exoasă nu a devenit o excepție în acest caz. Proprietarii trebuie imediat să aibă grijă de medicamentele și fondurile necesare pentru a-și îngriji noul membru de familie.

Deci, ce boli se pot dezvolta în această rasă:

 • boli cardiovasculare;
 • boli ale sistemului respirator;
 • probleme cu ochii;
 • rinichi bolnavi;
 • excesul de greutate.

În mod corect, trebuie spus că nici o altă rasă nu este imună de astfel de afecțiuni, așa că nu atribuiți exotice categoriei animalelor slabe. Și cu siguranță un astfel de fapt nu ar trebui să fie motivul refuzului de a dobândi o astfel de creatură minunată ca o pisică exotică, deoarece, cu grija și grija adecvată din partea proprietarului, animalul său de companie nu va ști niciodată despre răni.

Deci, atributul obligatoriu pentru îngrijirea kisoy-ului va fi un puerper corespunzător. Dar, din fericire, adesea nu este necesar să piepteni animalul de companie: datorită faptului că părul este suficient de scurt, procedura va fi suficientă doar de câteva ori pe lună.

Adesea, nu este nevoie să vă scăldați un exotic de pluș, numai în acele cazuri când devine foarte murdar. În acest scop, va fi necesar să cumpărați un șampon special în farmacia veterinară.

Procedura zilnică ar trebui să fie igiena ochiului lacrimal. Cu ajutorul unui tampon de bumbac, va trebui să eliminați toate clustele din colțurile ochiului, precum și așa-numitele urme de lacrimi. Mijloacele pentru acest scop pot fi de asemenea achiziționate la o farmacie veterinară.

Drumeții la veterinar ar trebui să devină norma, cel puțin o examinare programată regulată și vor fi necesare consultări cu medicul veterinar cu privire la toate problemele.

Altfel, pisica exotica in nevoile sale nu va fi diferita de alte rase. Pentru un sejur confortabil, va avea nevoie de o tavă umplut (de umplere necesar să se schimbe pe măsură ce utilizați), precum și o casă sau un coș pentru restul, zgarieturi posturi și jucării sub formă de pene, bile și șoareci.

Să hrănești animalul

Hrăniți o pisică exoticăDeoarece un exot de pisici este predispus la boli genetice, dieta sa trebuie să fie pe deplin echilibrată.

În principiu, aceste animale de companie în mâncare sunt nepretențioase, cu toate acestea, nu le dau totul, deoarece exoticele sunt înclinate spre plinătate.

Din copilărie pisoi foarte trebuie să fie obișnuiți cu alimentația corectă, așa că a dat seama că trebuie doar să mănânce dintr-un castron, și nu transporta alimente în liniște de la masă, sau să-i cerșească pentru gazde. Porțiunile ar trebui să fie mici, astfel încât bebelușul să nu se mănânce prea mult și nu este obișnuit cu supraalimentarea.

Din produsele naturale, exoticele pot fi date aproape totul: carne, pește, ouă, lapte. Laptele, apropo, este bine absorbit de această rasă. Dacă hrăniți pisica cu alimente, atunci doar echilibrat, cu eticheta "premium". Este chiar mai bine să cumpărați furaje concepute special pentru această rasă.

Într-un castron separat, trebuie să existe apă curată. Ar trebui verificată în fiecare zi, pentru că nici o pisică nu va bea apă stinsă, mai ales ca fiind exotică.

Puteți cumpăra un alimentator special "inteligent", care va doza în mod independent cantitatea necesară de alimentare pe porție, iar apoi pisica va rămâne cu siguranță plină și nu va fi reproșată.

Respectând astfel de reguli simple pentru îngrijirea unei pisici exotice, proprietarul nu va avea probleme cu sănătatea animalului sau cu starea de spirit. Iar pentru dragoste și afecțiune, o astfel de pisică trebuie să răspundă cu dragoste și devotament fără limite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Pisica exotica Shorthair: totul despre rasa
© 2021 amigdas.com