amigdas.com

Pisica scoțiană: Scottish Straight și Scottish fold

Pisică scoțianăVis pentru a face un dulce, inteligent și de ieșire animal de casă cu urechi îndoite

? Îndoieli în a cumpăra din cauza opiniilor că au probleme de sănătate și sunt foarte capricios în conținut? Nu vă îndoiți de alegerea voastră! Pisicile scoțiene sunt foarte prietenoase și destul de acestea nu vor da probleme speciale, ele sunt relativ ușor de a avea grijă de. În acest articol veți găsi informații despre ce rase sunt acești scoțieni, cum arată, cum să aibă grijă de ei, să le hrănească și dacă sunt într-adevăr atât de problematici cum spun ei.

Originea pisicilor scoțiene

Scottish Straight și Scottish foldE greu de crezut, dar rasa scoțiană nu a venit ca urmare a ideilor crescătorilor și a muncii lor lungi și dureroase.

Prima pisică scoțiană a fost fructul unei ființe naturale mutație genetică, în mod neașteptat, a avut loc cu aproximativ cincizeci de ani în urmă la pisica albă obișnuită din Scoția.

Pisicul sa născut cu urechi scurte. El a fost considerat de mult timp defectuos și nu a manifestat niciun interes pentru acest animal ciudat. Așa că ar putea continua și o asemenea rasă uimitoare nu ar fi apărut dacă nu pentru William și Mary Ross. Cuplul îi plăcea pisicile cu urechi ciudate, iar când a crescut și a adus pisoii, a cumpărat unul dintre puii ei - o fată care a fost botezată Snooks.

Când Snooks a crescut într-o pisică adultă, a fost luată cu o pisică obișnuită. În așternutul lor erau două pisoi cu aceleași urechi atârnate, ca și mama. Cu aceste pisoi, a început povestea pisicilor scoțate îndoite.

Scottish Fold și ori britanic, așa cum sunt numite, pentru că ei se trag de la British Shorthair, nu este încă recunoscut oficial în Scoția ca o rasa separata pisica autosuficientă. Ceea ce este destul de ciudat - la urma urmei, s-au întâmplat de acolo. Acest lucru se datorează faptului că medicii veterinari scoțieni au preocupări legate de urechile acestei rase. Ei cred că structura lor poate duce la surzenia animalului sau la răspândirea și dezvoltarea diferitelor infecții.

În așternutul pisicilor din rasa scoțiană, se naște atât pisoi cu urechi înfundați, cât și pisoi cu urechi drepte. Aceasta este principala caracteristică a scotilor. Acest fenomen se explică prin faptul că atunci când împerecherea unuia dintre părinți trebuie să aibă urechi drepte. Doar în acest fel, gena care determină elasticitatea poate fi transmisă unei persoane de la descendenți cu o probabilitate de cincizeci la sută. Dacă încercați să reduceți pisicuta scoțiană cu Scoția, pisoii din lamiile lor vor avea defecte congenitale de naștere.

La începutul anilor 1970, în Anglia, a decis să nu mai lucreze la reproducerea scoțiană, deoarece au descoperit că au probleme cu sistemul musculo-scheletic, datorită caracteristicilor genetice ale rasei. În același timp, geneticienii americani au reușit să mențină mutația urechilor eliminând problemele și dăuna sănătății pisicilor pliate. În 1980, rasa a câștigat popularitate și medicii veterinari au trebuit să o recunoască și să definească standarde pentru reprezentanții scoțianului. În 1994, American Cat Association a recunoscut oficial Scottish Fold ca o rasă separată.

Care este diferența dintre rasele britanice și scoțiene

Care este diferența dintre rasele scoțiene și britaniceScottish pryamouhih pisoi sunt urechi foarte mici, îndoite înainte. Spre deosebire de pisicile britanice, scoțiene:

 • grațios și ușor;
 • capul lor este rotund;
 • corpul mai lung.

În medie, pisicile Scottish Fold și Scottish Straight cântăresc trei până la trei kilograme și jumătate, sigilează patru până la cinci kilograme. Britanicii sunt mai grei și mai mari decât frații lor scoțieni.

Adesea se constată că există o rasă de British Fold, dar acest lucru nu este adevărat. Există un shorthair britanic, dar are propriile standarde și nu se aplică pisicilor cu șorici.

Crescătorii uneori traversează pisici și pisici scoțiene și britanice, dar aceste specii au fost mult timp divizate. Trecerea este utilizată pentru a obține noi culori rare.

Scottish cat: descriere și caracteristici ale rasei

Descrierea și caracteristicile rasei catToate pisicile rasei scoțiene la naștere au urechi obișnuite.

Numai în a douăzeci și prima zi, apare o pliu special pe urechi, care în douăzeci de zile le transformă în agățate. Dar nu cu toate pisoii există o astfel de metamorfoză - unii dintre ei rămân pryamuhimi. Este aproape imposibil să înțelegeți în prealabil dacă pisoii vor fi îndoiți.

pe standard rasa Scottish are:

 • gât larg, puternic;
 • la nivelul pieptului larg;
 • corp ferm construit;
 • nu foarte lungi labe;
 • gât rotund;
 • bărbie dezvoltată;
 • ochii rotunzi.

În medie, Scotty trăiește cam cincisprezece ani, durata de viață a sigiliilor acestei rase depinde de:

 • condiții de viață;
 • dieta corectă;
 • sănătatea în general și pentru că este monitorizată de proprietar.

Scottish Fold Scottish Fold

Scottish FoldPrincipala caracteristică distinctivă a Scottish Fold - atârnând urechile mici.

Dacă un specimen din această rasă are o haină lungă, atunci se pare că nu există.

În unele garnituri urechile nu au una, ci două sau trei adăugiri. Chiar seamănă cu cojile mici.

Aceasta nu este singura diferență în pliurile de la alte rase feline.

Această rasă este diferită:

 • frunte înaltă, gălbui;
 • bărbie puternică;
 • nu foarte lung, cu un vârf de coadă îngustă;
 • tranziție ușoară de la nas la frunte;
 • Lana "de pluș".

Scoția se înțelege bine cu copiii și animalele, pentru că au o manieră calmă și ușoară. Sunt jucăuși și prietenoși, dar nu sunt suficienți pentru a supăra pe stăpâni sau pe semenii lor. Mai mult decât atât, le place să stea liniștit și să se relaxeze în locuri calde și de preferință moi. De exemplu, pe canapea sau pe genunchi. Pisicile acestei rase sunt rareori îngăduite, doar dacă au nevoie de ceva.

Dacă în timp ce pisoiul este încă mic în serios pentru a-și susține creșterea, pisicile adulte nu vor cauza probleme. Sunt foarte curate și ușor de obișnuit cu tava.

Scottish Straight Cat Scottish Drept

Scottish Straight CatScottish Straight - Scottish Straight Cat. Ele aparțin, de asemenea, rasei scoțiene, dar au urechi erecte. Sunt destul de largi și au vârfuri ascuțite. Coada Scottish Straight este de obicei lungă sau medie, dar întotdeauna proporțională cu dimensiunea corpului. Vârful este rotunjit și se înclină până la capăt, precum și îndoirile.

În pisica Scottish scoțian strat pryamouhie drept moale „de pluș“ blană, cu o grosime foarte ochi podshorstkom- mari, combinate cu culoarea shorstki- scurt widish maxilarului puternic nos- și bărbie.

Scottish Straight iubitori mari de oameni, ei sunt puternic atașați de proprietari și se înțelege bine cu copiii. Cu alte animale, se înțeleg ușor. Scottish Straight este un animal foarte calm și serios, care nu va avea niciodată probleme dezamăgite. În copilărie și în tinerețea timpurie sunt destul de jucăuși și activi, dar cu vârsta trece.

Culoarea pisicilor scoțiene

Pisicile scoțiene diferă nu numai în structura urechilor, ci și în lână. Există pisici cu păr scurt - se numesc Scottish Straight, iar acolo sunt cu drepte lungi.

Ambele tipuri necesită o îngrijire constantă. Acestea trebuie să fie pieptănate și scăldate pentru a preveni formarea de bobine.

Lana are multe culori diferite:

 • monofonic - fără dungi sau pete, pot fi alb, gri și alte nuante diverse:
 • de fum - acest strat are o culoare închisă monocromatică și un substrat ușor, ochii unor astfel de pisici sunt de obicei galbeni;
 • Chinchilla - vată de argint sau maro cu un substrat ușor, în special în ochi și gură;
 • tabinet - se mai numește și lână de marmură sau tigru, are un model de dungi sau pete, de diferite forme și mărimi.

Cu cât este mai neobișnuită culoarea Scottish Straight, cu atât este mai mică densitatea lânii.

Grijă pentru Scottish Straight și Scottish Fold

Îngrijire pentru pisici de Scottish Straight și Scottish FoldPisici scoțiene nu necesită îngrijiri speciale, cu excepția pieptănării lânii, pot avea nevoie doar de o curățare periodică a urechilor din sulf. Pentru a face acest lucru, trebuie să udați vata de bumbac cu o lotiune specială pentru ureche, care este vândută în orice farmacie veterinară și să îndepărtați murdăria acumulată.

Pentru animalele de companie nu le este frică de astfel de proceduri, începe să le petreacă în timp ce el încă pisoi. Dacă pisica scarpină adesea urechile și îi scutură capul, asigurați-vă că contactați medicul veterinar.

Cel mai probabil, el a luat undeva niște acarieni. Nu vă ocupați singur de această problemă, tratamentul trebuie tratat de un specialist.

hrănire

Un adult dintr-o pisică scoțiană trebuie hrănit de două ori pe zi - dimineața și seara. Pisoii sunt hrăniți până la patru luni de la cinci la șase ori pe zi, până la opt luni - de patru ori.

Pisicile scoțiene pot fi hrănite cu alimente cumpărate sau naturale. Dacă alegeți naturalka, atunci rația animalului poate include:

 • Carne fiartă, nu ar trebui să fie îndrăzneață. Pui, iepure și carne de vită excelente.
 • Legume - varza, dovleac, morcovi si dovlecei. Ele pot fi crude sau fierte, fără mirodenii și sare.
 • Pisici de fulgi de ovăz, orez și hrișcă.
 • Produsele secundare - ficat, stomac.
 • Pește - numai mări și oase trebuie să fie eliminate.
 • Alimentele sunt neapărat condimentate cu ulei vegetal din floarea-soarelui, măsline sau in.

Furajele achiziționate pot fi uscate sau umede, dar ar trebui luate în serios. Un scot este mai potrivit pentru mâncarea premium. Atunci când alegeți și cumpărați alimente, acordați atenție:

 • Conținutul de carne. Dacă în hrană nu există alimente prea mici sau deloc, nu se va face.
 • Conținutul de grăsimi vegetale și animale. Ar trebui să fie minim.
 • Conținutul de cereale. Nu ar trebui să fie mult, mai ales porumb, deoarece pisicile consumă slab cerealele.

Pisicile scoțiene cu urechile urechi și urechile nu vor renunța la hrana combinată. Cu acest tip de hrană ar trebui să fie alternate furaje preparate și naturale. Dacă doriți să treceți la o astfel de hrană, consultați un medic veterinar. El va putea să vă spună cât de bine să amestecați hrana pentru animale, pentru a nu dăuna animalului.

De asemenea, o pisică scoțiană ar trebui să aibă întotdeauna apă proaspătă curată, ar trebui să fie schimbată cel puțin o dată pe zi.

Bolile britanice și drepte

Lop-eared și pryamouhie Britanicii nu au boli care sunt tipice pentru rasa lor. Dar unii indivizi pot prezenta boli genetice.

Astfel de boli includ:

 • Bolile degenerative ale articulațiilor. Ei reduc Boli ale pisicilor britanicemobilitatea pisicilor scoțiene, provoacă senzații neplăcute și dureroase.
 • Boli cardiace ereditare.
 • Boală rinichi policistă.
 • Diverse boli oculare.
 • Boli ale tractului gastro-intestinal.

În cazul în care pisoii scoțieni au scăpat de transmiterea unor astfel de boli genetic, este puțin probabil ca aceștia să se îmbolnăvească adesea, deoarece au o stare bună de sănătate și rezistență.

Cu o bună creștere și îngrijire a pisicilor, scoțienii nu vor aduce probleme. Aceste creaturi minunate și liniștite nu le pot supăra pe stăpânii lor, ci numai bucurie. Scottish Folds înțeleg și creaturi sofisticate - prin cumpărarea unui astfel de pisoi, nu veți deveni doar proprietarul unei pisici de rasă pură de elită, ci veți obține și un prieten adevărat pentru familia ta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Scottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasăScottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasă
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cum să hrăniți o pisică scoțianăCum să hrăniți o pisică scoțiană
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Scottish Fold pisoi: conținut și îngrijireScottish Fold pisoi: conținut și îngrijire
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Pisica scoțiană: Scottish Straight și Scottish fold
© 2021 amigdas.com