amigdas.com

Condiloame pe penis: cauze și metode de tratament

Descrierea verucilor genitale ale boliiCondiloamele pe penis sunt foarte frecvente printre bărbații care își schimba adesea partenerul, deoarece această boală este, de obicei, transmisă sexual. Acestea sunt formațiunile care ne amintește de negi.

Aceasta este o patologie periculoasă, deoarece afectează nu numai pielea penisului, ci și organele interne, provocând dezvoltarea tumorilor maligne. Trebuie să ne amintim că condiloamele nu apar la bărbații sănătoși. Dacă apar, ar trebui să căutați imediat un medic, pentru a exclude posibilitatea unei patologii severe ulterioare.

Cauzele verucilor genitale

Agentul cauzal al acestei patologii este papilomavirusul uman. Aproximativ 40 de varietăți ale acestui agent patogen cauzează pe genitale masculine apariția verucilor genitale. Următoarele cauze duc la apariția bolii:

 • Cauzele verucilor genitale la bărbațitraumatisme ale pielii sau mucoaselor organelor genitale;
 • o schimbare în fondul hormonal;
 • prezența altor boli infecțioase în organism;
 • contactul repetat cu agentul patogen;
 • imunitate scăzută;
 • stres;
 • hipotermia corpului;
 • contract sexual promițător.

Particularitatea unui astfel de virus este că, după infecție, nu pătrunde în sânge, ci începe se înmulțesc în straturi de piele. Și imediat ce stratul de piele infectat ajunge la suprafață, apar apoi condiloame.

Infecția cu papilomavirus are loc în următoarele moduri:

 1. La contact sexual. Aceasta este cea mai frecventă metodă de infectare. Dacă actul sexual este neprotejat și imunitatea unui om este slăbită, atunci când virusul ajunge pe piele, se dezvoltă condiloame.
 2. Folosind produse de in- lență sau de igienă personală, pacientul va transfera virusul pe pielea unei persoane sănătoase.
 3. La naștere. Dacă o femeie are niște condiloame genitale pe pielea organelor genitale, atunci în timpul nașterii, este posibil să infecteze un nou-născut. Ca urmare, băiatul de pe capul penisului poate să apară negi genitali.

Caracteristicile clinice ale bolii

Caracteristicile clinice ale verucilor genitalePrincipala caracteristică a condiloamelor pe penis este o perioadă lungă de incubație. Din momentul infectării și până la momentul apariției semnelor clinice, se trece mai mulți ani.

Virusul este într-o stare în stare de inactivitate tot timpul, în timp ce infectarea altor persoane nu se întâmplă. Activarea sa are loc sub influența diverșilor factori nefavorabili. Virusul începe rapid multiplica și apar primele simptome ale bolii.

Caracteristica principală este erupție cutanată, care are loc în locul în care a existat o traumă a pielii penisului. Aceste erupții se aseamănă cu mlaștina de culoare de culoarea pielii, ajungând la o lungime de câțiva centimetri.

Această erupție cutanată crește foarte rapid, dar poate rămâne aceeași dimensiune, care depinde de starea imunității. De obicei se găsește în interiorul preputului sau pe capul penisului. Este interzisă trasarea condiloamelor, ca urmare a faptului că virusul pătrunde în celule noi ale pielii și începe să se răspândească mai repede în scrot, penis și pubis.

Metode de diagnosticare

Metode de diagnosticare a verucilor genitale la bărbațiDiagnosticul condiloamelor se bazează de obicei pe examinarea medicului organelor genitale ale pacientului. Dar uneori aceste erupții pot fi confundate cu diferite boli, de exemplu, cu o reacție alergică sau cu neoplasme maligne.

Pentru a clarifica diagnosticul, se efectuează următoarele examinări:

 • cistoscopie;
 • colposcopie;
 • anoscop.

Datele pe care un medic le primește în timpul unei examinări vizuale sunt luate în considerare mai puțin exacte. Deși specialistul detectează prezența patologiei, dar nu o poate identifica cu exactitate, deoarece condiloamele penisului seamănă în mod exterior cu dermatita alergică sau cu molluscum contagiosum.

Uneori un doctor este capabil să diagnosticheze cu precizie o boală oncologică în timpul unei examinări, dar să confirme diagnosticul sunt necesare cercetări suplimentare, de exemplu, un test de sânge spectral sau complet.

Tratamentul medicamentos al condiloamelor

Descrierea tratamentului medicamentos al verucilor genitale la bărbațiDupă efectuarea diagnosticului corect, medicul prescrie un tratament adecvat. Condiloamele penisului sunt tratate medical și chirurgical. Medicul ia în considerare următorii factori: vârsta pacientului - morfologia și localizarea condiloamelor și numărul de formațiuni.

Condiloamele de pe genital sunt tratate cu diverse medicamente. De exemplu, poate fi "Kondilin", Care este o soluție cu o componentă numită podofilotoxină. Datorită utilizării locale a unui astfel de instrument, apare necroza și distrugerea verucilor genitale pe penis.

Avantajul acestui medicament este că poate fi auto-mâner zone afectate ale pielii. Folosind un aplicator din plastic, medicamentul este aplicat pe erupții, umezindu-le treptat.

"Condiline" urmează aplicați foarte atent, astfel încât produsul să nu se aplice pe pielea sănătoasă. Tratamentul primar este efectuat de un specialist, iar după această procedură această soluție trebuie să se usuce.

Aplicarea medicamentului este recomandată. de două ori pe zi timp de trei zile, a face o pauză de patru zile. "Condilin" este interzis să folosească băieți, precum și acei oameni care iau fonduri pe bază de pofillina.

Condiloamele de pe penis vindecă și ele cu ajutorul lui Solkoderm", Care este un amestec de acizi oxalici, nitric, acetic și lactic. De asemenea, conține azotat de cupru, astfel încât, după ce este aplicat pe piele, se obține o nuanță gălbui, care este ulterior mumificată.

Procedura ar trebui să fie conduce un lucrător medical, având calificarea corespunzătoare. Pentru a aplica Solkoderm, se utilizează un aplicator sau un capilar de sticlă. Soluția trebuie să se usuce. Atunci când se aplică acest instrument, pot apărea dureri sau arsuri, cicatrizarea și hiperpigmentarea sunt mult mai puțin frecvente.

Tratamentul verucilor genitale se efectuează cu preparate interferonice. În acest caz, soluția este injectată în neoplasm, ceea ce provoacă o durere severă. Ca un astfel de instrument folosiți "Acid tricloracetic"Cu o concentrație de 80-90%. Îndepărtați resturile soluției cu talc sau bicarbonat de sodiu. Cursul de tratament se desfășoară într-o săptămână.

Tratamentul chirurgical

Caracteristicile tratamentului chirurgical al verucilor genitale la bărbațiCu daune extinse la condiloamele penisului, efectuați excizia lor circulară. Dacă se găsesc în uretra, ele sunt îndepărtate cu un resectoscop. Ring-like leziune necesită utilizarea de instilații de crema 5-ftoruratsilovogo pentru o săptămână.

complet scapa de verucilor genitale nu functioneaza, poate elimina numai tumori pe penis, scutirea conditiei unui barbat, reducand probabilitatea de infectare a partenerului sau sexual.

Există și alte metode de tratare a verucilor genitale:

 • Diathermocoagularea este o modalitate destul de dureroasă de tratament, după care cicatricile rămân. Cu ajutorul acestei metode, se elimină singurele veruci.
 • Terapia cu laser - în acest caz, tratamentul neoplasmelor se efectuează prin excizia unui laser YOD din neodim și dioxid de carbon. După o astfel de procedură, cicatricile rămân de obicei.
 • Criodestrucția este cea mai obișnuită metodă de tratare a unor astfel de tumori. Penisul este tratat cu azot lichid utilizând un nebulizator sau un tampon de bumbac.

O astfel de prelucrare se efectuează o dată la fiecare 2 săptămâni până când dispiomii dispar. Această metodă nu provoacă cicatrici, dar poate provoca dureri severe. Cryodestruction nu este capabil să trateze simultan toate pielea afectată. Complicațiile includ apariția hipopigmentării.

Metode tradiționale de tratament

Remedii populare și modalități de tratare a verucilor genitaleMedicina alternativă recomandă tratarea sucului de usturoi, care este utilizat pentru ungerea condiloamelor. Este necesar ca cauzele să cauzeze cauterizarea neoplasmelor, astfel încât pielea sănătoasă din jurul ei să nu fie arsă. Puteți tăia o mică plăcuță de usturoi și lipiți-l pe condilom cu un tencuială.

În plus, tratamentul verucilor genitale se realizează printr-o altă metodă populară. lua o jumătate de lămâie cu coaja și frecați fin pe răzătoare, se toarnă 50 ml de suc de mere și 100 ml de vin rosu încălzit.

Este de dorit să adăugați usturoi, ras mărunțit pe răzătoare. Toate componentele sunt amestecate și insistate timp de trei ore. Medicamentul rezultat tensiune prin tifon și băutură o dată pe zi pentru 1/3 ceașcă.

Astfel, condiloamele pe penis - un fenomen destul de neplăcut, care poate duce la complicații destul de grave. Infecția are loc, de obicei, în timpul actului sexual neprotejat, deci numai acceptarea măsuri preventive va evita apariția acestei patologii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea condilomului plat al colului uterinDescrierea condilomului plat al colului uterin
Caracteristicile eliminării verucilor genitaleCaracteristicile eliminării verucilor genitale
Tratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbațiTratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbați
Tipuri de negi și cauzele apariției acestora pe corpTipuri de negi și cauzele apariției acestora pe corp
Medicamente pentru tratamentul infecției cu papilomavirus la bărbați, fotoMedicamente pentru tratamentul infecției cu papilomavirus la bărbați, foto
Simptome și tratament al papilomavirusului umanSimptome și tratament al papilomavirusului uman
Totul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculinTotul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculin
Simptomele bolilor cu transmitere sexualăSimptomele bolilor cu transmitere sexuală
Cum arată papilloma pe corpCum arată papilloma pe corp
Cauze de alb pe penisul glansului la bărbațiCauze de alb pe penisul glansului la bărbați
» » Condiloame pe penis: cauze și metode de tratament
© 2021 amigdas.com