amigdas.com

Angora turcă: o descriere a rasei de pisici

Descrierea rasei de pisici angora turceascaAngora turcă este o rasă destul de interesantă, aceste animale sunt caracterizate de incredibilă devoțiune, prietenie. În reprezentanții acestei rase este imposibil să nu se îndrăgostească, sunt inteligenți și frumoși, iar specificul lor este că, de cele mai multe ori, aceste feline au ochi diferiți. Angora turcă nu necesită îngrijire specială, ceea ce face posibilă existența unei astfel de pisici, chiar dacă nu există experiență în îngrijirea animalelor.

Acest articol va arăta în detaliu originea rasei, natura animalului și regulile de bază pentru îngrijirea Angoarei Turcești.

Originea rasei

O rasă Angora a apărut în secolul al XVI-lea pe teritoriul Turciei moderne. Rasa a primit numele în cinstea capitalei statului - orașul Ankara. Mulți cred că strămoșii pisicilor Angora sunt pisici persane. După un timp, angora turcă a fost iubită în țările Europei, unde în multe palate regale au pornit de bunăvoie aceste animale de companie. Datorită popularității pisicilor printre rândurile de rang înalt, țăranii obișnuiți nu aveau dreptul să păstreze o pisică Angora de zăpadă în casele lor.

În plus față de o Europă îndepărtată, la curtea împăratului rus le-a plăcut și aceste creaturi minunate. În 1860, rasa a fost descrisă prima dată de zoologul din Germania Alfred Bram, unde a menționat că reprezentanții acestei rase sunt una dintre cele mai frumoase pisici de pe planetă.

Descrierea și caracteristicile rasei

Tradițional și acceptat în conformitate cu standardele de culoare Angora pisici - alb. Corpul pisicilor este proporțional cu labe lungi și o coadă pufoasă care amintește de forma penei struțului, care are o îngustare spre capăt. Capul pisicilor este cuneat, de dimensiuni mici, iar gatul are o lungime medie. Urechile sunt scurte, cu o cantitate mică de lână în cochilii și arătată la capete. Ochi expresiv, în formă de migdale, verde, galben sau albastru. În plus față de culoarea albă clasică, există pisici angora cu părul și pielea neagră, iar în natură există și pisici din această rasă, cu o nuanță albastră de lână. Pe stomacul pisicii Angora, lana este ondulată, iar pe șolduri se formează niște clustere din lână, care seamănă cu pantalonii.

Cum să aibă grijă de o angora turcă de pisicăCel mai adesea în natură există pisici Angora cu păr alb și culoare diferită a ochilor. Greutatea angorii este de la două și jumătate până la cinci kilograme, în timp ce bărbații cântăresc întotdeauna mai mult decât femelele. În general, reprezentanții acestei rase sunt de dimensiuni medii, iar structura corpului în sine depinde numai de sexul animalului de companie. Corpul pisicii Angora este lung, proporțional și flexibil, oasele sunt subțiri, spatele este destul de muscular. Picioarele posterioare ale pisicii Angora sunt mai lungi decât membrele anterioare.

Natura Angorii

Ca orice animal de companie, pisica Angora are propriile merite și, bineînțeles, lipsurile sale.

Avantajele Angorii:

 • afecțiune și foarte calm;
 • ingeniozitate și inteligență;
 • capacitatea de a oferi sprijin moral și empatie proprietarului și membrilor familiei;
 • sociabilitate;
 • Activitate;
 • atitudine bună față de copii.

Dezavantajele Angorii și caracteristicile:

 • independența (care apare la mulți membri ai familiei feline);
 • sensibilitate excesivă;
 • există riscul de surzenie (posibilitatea acestui fapt poate fi stabilită chiar și la o vârstă mică a pisicii la recepția cu un medic veterinar).

Angora turcă este caracterizată de un caracter blândÎn general, Angora turcă pot fi atribuite pisicilor flegmatice, ea este oarecum lent și calm. Este important ca pisica Are atașament excesiv față de stăpânul său. Angora simte întotdeauna starea de spirit a unei persoane și întotdeauna se străduiește să-l mângâie. El tratează cu ușurință alte animale și poate ajunge împreună cu aceștia pe același teritoriu.

Aceste pisici sunt foarte jucăuș, chiar și la o vârstă fragedă, reprezentanții acestei rase nu pierd ocazia de a juca jucării, mai ales în compania stăpânului lor. Angora este frumoasă curios, iubesc oaspeții, întotdeauna se bucură la sosirea lor, merg cu ușurință la contact. De regulă, pisica se apropie încet, încet, de o persoană nouă și începe să o înghită, iar dacă o persoană prezintă o reacție plină de afecțiune reciprocă, după o vreme pisica se poate afla în siguranță în tur. Datorită temperamentului viu al angorii, puteți obține un astfel de animal în casă, chiar dacă sunt mici copii.

Angora turcă este un animal foarte sensibil și de aceea întotdeauna necesită atenție, respect pentru ei înșiși și pentru independența lor. În singurătate, o pisică poate petrece câteva zile, va aștepta cu încredere proprietarul și apoi va răspunde foarte pozitiv la întoarcerea sa. Dar, în același timp, dacă rămâneți cu pisica pentru o lungă perioadă de timp și nu vă acordați atenție, atunci, în acest caz, va începe să vă reamintească prezența ei prin aspirație și mâncare. Angora preferă să observe păsările zburătoare, să stea în picioare și, uneori, chiar să se obosească de o ambuscadă. Datorită minții ascuțite, reprezentanții acestei rase pot în mod independent să învețe cum să deschidă ușile dintre camere și ușile dulapurilor.

Femelele sunt mame foarte bune pentru pisoii lor, se comportă foarte calm după nașterea puilor, îngrijesc îngrijorător și cu răbdare pisoii.

Întreținerea și îngrijirea Angorei Turcești

Pisica Angora trebuie să respecte în mod obligatoriu următoarele reguli pentru îngrijirea ei:

 • baie. Pisicile sunt de bună voie de acord cu procedura de scăldat, dar merită să ne amintim că acestea pot fi scăldate numai prin mijloace speciale destinate numai animalelor. Este strict interzis să se aplice mijloace de îmbăiere pentru oameni atunci când se îmbăiază un animal. Procedura de îmbăiere a pisicilor trebuie făcută o dată sau de două ori pe lună.
 • dărăcit. Pentru a vă asigura că părul lor este întotdeauna bine îngrijit, trebuie să fie pieptănat cu o perie specială, care are un strat antistatic, care poate fi achiziționat la un magazin specializat pentru animale de companie. În general, pisicile tolerează această procedură destul de tolerabilă. Pentru a începe, pieptănarea este necesară din cap și se termină cu coada, labele și stomacul. În mod normal, este suficientă o pieptănare pe săptămână, dar în timpul molierii, această procedură trebuie repetată cel puțin de două ori pe săptămână.
 • Cum să îngrijiți în mod corespunzător Angora turcăIngrijirea ochilor. Când observați în colțurile grupurilor de ochi de animale orice descărcare, ar trebui să le îndepărtați cu atenție cu un disc de bumbac sau cu o cârpă moale fără scame. O cârpă sau un tampon de bumbac poate fi umezită într-un decoct de mușețel.
 • Îngrijirea urechilor. Ocazional este necesar, cu ajutorul unui tampon de bumbac, să se îndepărteze placa de pe suprafața interioară a urechii, dar în niciun caz din interior. Este important să nu provoace durere animalului cu un capăt dur al bățului.
 • Îngrijirea dinților. Trebuie să fie curățată de două sau trei ori pe săptămână cu o pastă de dinți destinată animalelor. O astfel de procedură va ajuta la prevenirea apariției tartrului în cavitatea bucală a animalului.
 • Grijă de gheare. Este important ca o pisică să aibă o jucărie proprie, cu care să se poată juca și în acest moment să-și mănânce ghearele. Poate fi o minge, un tampon de zgârietură sau orice altă jucărie.

Sănătate koshe angorok

După cum sa menționat anterior, această rasă poate avea cazuri de tulburări de auz, dar datorită celei mai recente selecții, acest factor a fost redus semnificativ. În plus, există cazuri rare de pisici Angora cu următoarele boli:

 • ataxie;
 • cardiomiopatie hipertrofică;
 • licheni;
 • apariția puricilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
» » Angora turcă: o descriere a rasei de pisici
© 2021 amigdas.com