amigdas.com

Făină de ovăz comună decât pasăre pentru hrană

Fulgi de ovăz - pasăre cu peneFulgi de ovăz este o pasăre mică din familia fulgi de ovăz. Vă puteți întâlni în Australia, Noua Zeelandă, Asia și Europa. Populația europeană scade în fiecare an, astfel încât în ​​ultimii patruzeci de ani numărul persoanelor a scăzut

la 50%. Astăzi, pasărea a dispărut aproape complet în Anglia și Irlanda, însă în Asia este răspândită peste tot.

Descrierea fazei de ovaz

Fulgi de ovăz - păsări ale trecătorilor de comandă. Pasărea este reprezentată de 29 de specii. În Rusia, următoarele tipuri de fulgi de ovăz sunt frecvente:

 • comună;
 • miez de pâine;
 • grădină;
 • Corn Bunting;
 • cu cap alb și altele.

apariție

Greutatea păsării este de aproximativ 30 g, lungimea corpului este de 18 cm. În timpul perioadei de împerechere diferențe evidente are un fulgi de ovăz mascul:

 • Bază de ovaz BirdPenaj galben-auriu pe burtă, bărbie, piept, partea superioară a capului și obrajilor;
 • linii longitudinale pe piept și pe piept;
 • un model tipic de măsline verde pe obraji, pe frunte și pe părțile laterale ale capului, iar pe spate este castan;
 • aripi de culoare maro inchis;
 • coada este lungă, coapse și șoricel de culoare castan.

Culoarea penei la femei nu este atât de luminată. Culoarea a dispărut galben cu o nuanță verde, aripi de culoare maro. Cresterea tanara are aceeasi culoare ca si femela (indiferent de sexul puii).

Mierea la păsări începe în toamnă, apoi pene galbene înlocuiesc penajul întunecat. Locurile puternice rămân numai pe burtă și gât. În acest moment al anului este aproape imposibil să distingem o femeie de un bărbat. În primăvară, pene brune se îndepărtează și, din nou, apar pene galbene și strălucitoare.

Cânta fulgi de ovăz

Ovăz obișnuitSunet liniștit și melodic masculul publică. Cântarea este compusă din 5 sau 8 silabe monotone. De obicei, tonul ultimei silabe crește sau descrește, urmat de o scurtă continuare în formă de pasaje lungi.

Barbatul preferă să cânte devreme dimineața din partea de sus a copacilor. Într-o oră, poate să cânte până la 300 de melodii diferite. Activitatea de cântat începe în aprilie și se încheie la jumătatea lunii iulie. Bărbații mai viguroși încep să se înmoaie de la sfârșitul iernii până la sfârșitul lunii august.

Distribuția făinii de ovăz

Fulgi de ovăz - păsările timpurii, acestea sunt primele întoarse din țările calde. Primii sosesc bărbați, care nu se tem de îngheț. Ei își dau concertele de debut atunci când zăpada nu a coborât încă. Deci, toate arată că teritoriul este deja ocupat și în curând femelele vor zbura.

zonă

Ovăz obișnuit - FAMILIA DE ULEIPăsările de curte sunt larg răspândite în vastul teritoriu al Europei, în Iran și în Siberia de Vest. Cuiburi preferate în sudul Peninsulei Iberice, de-a lungul coastei Franței și a țărmurilor Peninsulei Balcanice, în sudul Italiei. În nord se poate zbura spre țările scandinave și Peninsula Kola, în Rusia până la văile râurilor Yenisei și Ob.

de frontieră cuiburi pe termen lung trece prin sudul Moldovei, Ucraina și încercuiește partea de nord a Golfului Taganrog, apoi se extinde la cursul inferior al râului Ilovlya. Un site separat de cuiburi este situat în Caucaz și Transcaucazia, care se întinde până la munții iranieni.

Ovăzul obișnuit a fost relocat în mod deliberat din Anglia (1862) în Noua Zeelandă. Datorită abundenței hrănirii în timpul iernii și a unui număr mic de prădători, fulgii de ovăz au început să se înmulțească activ aici. Dacă numărul persoanelor din Europa a scăzut în ultimii ani, în Noua Zeelandă, dimpotrivă, populația a crescut. Conform ultimelor calcule ale oamenilor de știință, densitatea cuiburilor de pe insule este de 3 ori mai mare decât în ​​Anglia.

În estul cuiburilor, pasărea uneori traversează cu fulgi de ovăz cu capac alb, formând astfel populații hibride.

habitate

Fulgi de ovăz comun - o pasăre cu o familie de perle înțepătoareTeritoriul habitatului păsărilor este pădurile și stepele pădure diferite, unde sunt distribuite în majoritatea zonelor uscate cu vegetație lemnoasă rară. În pădure, preferă să se așeze pe coaste, la poale cu vegetație tânără, precum și pe linii de cale ferată, sub linii electrice, în luncile râurilor și lacurilor, la marginea diferitelor mlaștini și câmpuri. Ovăzul se instalează adesea în plantațiile forestiere.

Oamenii nu se tem și nu evită, dacă condițiile sunt favorabile vieții, atunci se stabilesc în oraș. În timpul perioadei de cuibărire, se oprește în locuri liniștite și inaccesibile, de exemplu, în râuri, diguri, șanțuri. În timpul iernii, fulgii de ovăz se găsesc la marginea zonelor populate, în câmpurile și livezile recoltate. În timpul aplicării tracțiunii de cai, în timpul iernii a hrănit ovăz în șantiere și lângă grajduri.

Păsările pot urca munții în centura subalpină. Acolo ea preferă să fie printre tufișuri.

Caracteristicile nutriției și reproducerii

Când numai zăpada începe să meargă, iar noaptea sunt înghețuri mici, masculii de ovăz se întorc de la iernare. La începutul primăverii, tribul acestor păsări este auzit ca unul dintre primii.

reproducere

Perioada de căsătorie în floarea de ovaz obișnuită începe în aprilie și până la sfârșitul lunii se formează perechi. Bărbații puternici și strălucitori se uită la femele, în timp ce izbucnesc cu un trilog melodios. După ce femelele au ales o pereche, începe căutarea unui loc pentru viitorul cuib.

Construirea unui cuib de fulgi de ovăz începe la jumătatea lunii mai, când aerul și pământul s-au încălzit bine. La urma urmei, păsările cuibăresc sub tufișuri, în iarbă înaltă și chiar pe pământ, de-a lungul marginii râurilor.

În timpul cuiburilor, fulgi de ovăz cât de mult ascunde familia sa de ochii altora. Forma cuibului seamănă cu un bol mic. Un cuib este așezat din tulpini de cereale, iarbă uscată, lână sau păr de ungulate.

Într-un singur sezon, fulgi de ovaz pune ouă de două ori, nu există mai mult de cinci ouă în ambreiaj. Ouă de dimensiuni mici, violet, gri, cu o nuanță roz. Întreaga coajă este încadrată de vene întunecate și subțiri, care creează un model interesant de pată și bucle.

După 12-14 zile, apar primele pui. Nestlings acoperite puf roșu dens. În această perioadă bărbatul caută hrană pentru familia sa. Copiii sunt hrăniți în principal de insecte mici. Atunci când puii cresc și devin independenți, dieta se completează cu semințe tinere de plante. După 14 zile, puii fac primele încercări de zbor.

Înainte ca primii descendenți să caute alimente în mod independent, femeia caută un loc pentru un nou cuib. Și începe să-l echipeze.

În august, două generații de fulgi de ovăz se rătăcesc și zboară în căutarea unor noi zone. Care sunt bogate în insecte și culturi. Aceste populații zboară adesea departe de locul lor de reședință permanentă.

În condiții bune, fulgi de ovăz poate trăi până la 4 ani. Cu toate acestea, oamenii de știință înregistrează cazurile în care păsările au trăit mai mult de 13 ani.

Sursă de alimentare

Practic, furajele obișnuite de ovăz se hrănesc cu alimentele vegetale. Aproape întregul an (vara și sfârșitul iernii), ea caută o varietate de plante în iarbă. Când apar puii, este nevoie de mult mai multă hrană. În astfel de condiții păsările sunt gustate de insecte, care constituie rația principală a copiilor.

Dupa cuiburile de cuiburi alegeti locuri bogate in mei, hrisca si zburati aici pentru a va hrani. La începutul toamnei, turmele zboară spre regiunile sudice, evitând astfel de frig și îngheț.

Făina de ovăz, precum și vrăbii, se mențin mai aproape de locuința umană în timpul iernii. Găsește alimente în boabe de gunoi de grajd nedigerate de animale copite.

Conținutul de fulgi de ovăz obișnuit la domiciliu

Cel mai bun moment pentru capturarea păsărilor este primăvara. În acest moment, fulgi de ovăz începe să cânte melodic, așa că este ușor să alegeți cântăreața cea mai voioasă pentru casa ta. Capturarea unei păsări poate fi făcută pe o femeie pedigree sau pe furaj.

Întreținere și îngrijire

Frumusețe obișnuită cu fulgi de ovăzÎn primele zile după capturare, pasărea este ținută într-o cușcă, care este acoperită cu o cârpă densă. În această perioadă, ea a cântat, astfel încât o schimbare bruscă de reședință poate face mult rău. Dacă nu respectați această condiție, obișnuită fulgii de ovăz vor fi tăcuți și va canta nu mai devreme de primăvara viitoare. Cusca trebuie să fie spațioasă, altfel pasărea va cânta în liniște sau va înceta complet.

Puteți păstra câteva păsări, dar fiecare individ trebuie să aibă propria sa colivie. Lungimea locuinței nu este mai mică de 60 cm. Fundul celulei este acoperit cu nisip spălat sau cernut. După un timp, nisipul este înlocuit cu o hârtie obișnuită de hârtie.

Lumina din casa fulgi de ovăz ar trebui să fie bună. Prin urmare, în timpul zilei se recomandă așezarea cuștii într-un loc însorit. Lipsa luminii strălucitoare duce la decolorarea penei, culoarea păsării devine estompată, cenușie.

Ovazul de cereale are nevoie de deschidere accesul la apă curată și bai de zi cu zi. Deci, în cușcă ar trebui să fie un castron de băut și un recipient larg și mic, cu apă curată.

rație

Cea mai bună delicatețe pentru fulgi de ovăz este orezul, meiul, semințele de rapiță, fulgi de ovăz, semințele de buruieni. Din semințele care conțin grăsime (floarea-soarelui), ar trebui să renunțați. Păsările sunt foarte îndrăgostite de viermi de făină, sunt, de asemenea, incluși în dietă.

În timpul molierii, păsările de curte au nevoie de proteine ​​animale. De obicei, astfel de grăsimi fac parte din amestecurile de furaje pentru păsări.

Dieta de fulgi de ovăz ar trebui să includă, de asemenea:

 • proaspete verzi;
 • cereale germinate;
 • furaje minerale.

Orezul frumos și luminos este de mare folos pentru agricultură. Distruge dăunătorii și semințele principale ale buruienilor. O pasăre care trăiește acasă, cu îngrijire și întreținere corespunzătoare, la începutul primăverii va rog minunatul lui cântat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Ce hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradăCe hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradă
Cum se prepară și se fură ovazul, pentru a curăța corpulCum se prepară și se fură ovazul, pentru a curăța corpul
Cum se fierbe fulgi de ovăz cu lapte. Secretele de fulgi de ovazCum se fierbe fulgi de ovăz cu lapte. Secretele de fulgi de ovaz
Dovleac dovleac în multivariate: rețete și beneficiiDovleac dovleac în multivariate: rețete și beneficii
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Parakeet sau papagal pasăreParakeet sau papagal pasăre
Rețete pentru gătit meniurile pentru copii de la 1 anRețete pentru gătit meniurile pentru copii de la 1 an
» » Făină de ovăz comună decât pasăre pentru hrană
© 2021 amigdas.com