amigdas.com

Ce să hrănești țestoasele cu broască roșie

Roșu-țestoase de hrănireAtunci când un animal nou apare în casă, este necesar să se familiarizeze cu particularitățile naturii sale, pentru a ști cum să aibă grijă de el și ce să-l hrănească acasă. Broasca testoasa este un prădător, preferă să mănânce atât legume, cât și alimente pentru animale. Deși este omnivor, dieta ar trebui să fie echilibrată, completând corpul cu toate elementele necesare. În cele din urmă, depinde nu numai de aspectul, ci și de sănătatea reptilei.

Mâncând o broască țestoasă adultă cu burtă roșie

Ceea ce mănâncă țestoasele cu ochi roșii acasă? Hranirea animalelor pentru un adult ar trebui să constea în 80% din peștele crud. Iar peștii dau țestoase în întregime, cu capul și cu entrenele. În această formă, produsul conține toate elementele și vitaminele necesare masei musculare și formarea scheletului reptilei. Este mai bine să se acorde prioritate speciilor slabe, cu un conținut redus de grăsime: biban, pollock, știucă, cod, merluciu, albastru, hering din Marea Baltică.

Poate da ficatului și inimii carne de vită sau păsări de curte. Subprodusele conțin vitamina A, care promovează creșterea normală și menține pielea animalului într-o stare sănătoasă. Dacă există un deficit de vitamină A în organism, atunci scuturile corneene încep să se desprindă, posibil dezvoltarea conjunctivită și alte boli. Din acest motiv, produsele secundare ar trebui să fie prezente în mod regulat în dieta țestoaselor cu broască roșie.

Țestoasele cu ochi roșii sunt mari fani ai mâncării vii. Melcii, insectele, gândacii, peștii mici, crustaceele și alte animale sunt folosite cu plăcere de o broască țestoasă. Acest tip de hrană va fi o varietate bună în dieta unei reptile, dar nu merită prea multă implicare. Este suficient să răsfățați de 2 ori pe lună pitomitsu exotic. Nu uitați că insectele diferite pot fi vectori buni ai bolii și respectați igiena alimentară.

Furajele de origine vegetală sunt, de asemenea, un element important al nutriției broaștelor de țestoase și reprezintă cel puțin 50% din dieta totală. Acest lucru este deosebit de important pentru țestoasele vechi și alimentele acestora ar trebui să atingă până la 75% din dietă. Pentru a menține sănătatea la domiciliu, țestoasele trebuie să mănânce în mod necesar legume proaspete, sunt o sursă de vitamine A și K, calciu și fibre. Aici, frunzele de salată, dovlecei, castraveți, urzici și păpădie.

Și este util să dăm apă plantelor de apă, astfel de alimente este aproape de ceea ce mănâncă în condiții naturale. Pentru această utilizare se utilizează hornwort, zăpadă de apă, pistil, pistil, etc.

Mâncarea uscată pentru broaștele țestoase roșii poate fi de asemenea utilizată dacă nu există posibilitatea de a oferi un aliment natural echilibrat. Dar nu traduce complet reptile pentru produse semifinite, deoarece astfel de alimente vor conduce la tulburări metabolice, probleme în sistemul digestiv și în cele din urmă vor conduce la boli.

Pentru o viață întreagă într-un mediu casnic, trebuie să aduceți mâncarea țestoaselor mai aproape de habitat. Toate elementele de bază și cele necesare pot fi obținute numai cu nutriția completă a produselor naturale.

Mananca o broasca testoasa

Cum să hrănești țestoasele cu burtă roșieȚestoasele tinere sunt aceleași pradă, precum și persoanele adulte. Ei au nevoie de o dieta completa si echilibrata, care va promova cresterea si formarea unui organism tanar la domiciliu. Deci, dieta principală este alimentul de origine animală, constă din 80% din pește și 20% din subprodusele de origine animală, precum și din moluște, insecte și crustacee. Este preferabil să folosiți pești mici pentru a le oferi în formă brută.

Alimentele pot fi, de asemenea, completate cu alimente vii, care vor merge la gupieni, spadasini, Mollies și alții.

Ceea ce nu ar trebui să mănânce broaște țestoase roșii

Deși aceste reptile și omnivore, dar există o serie de produse care pot dăuna sănătății. Este strict interzis să se mănânce următoarele alimente:

  • Cârnați și brânză;
  • Brânză brută și cereale;
  • Fiert și prăjit;
  • pâine;
  • Produse alimentare uscate și suplimente pentru mamifere.

Nu este recomandat în cantități mari Mănâncă următoarele:

  • Orice varietate de varză;
  • Tomate, spanac, fasole
  • Legume și plante care conțin fosfor, oxalați, care interferează cu dezvoltarea calciului;
  • Produse alimentare grase (carne și pește).

Mod de alimentare

Cât de des ar trebui să hrăniți o broască țestoasă cu broască roșieEste important să se respecte nu numai valoarea nutrițională, ci și modul de a mânca. Supraalimentarea poate duce la dezvoltarea diferitelor boli ale reptilei, cum ar fi obezitatea, timpania, coaja piramidală. Este deosebit de important să se respecte regimul și să nu se suprapună animalul imediat după cumpărare, în timpul adaptării, la o vârstă fragedă sau după o boală.

Cât de des să hrănești o broască țestoasă, astfel încât să nu-i dăuneze sănătății? Tinerii de până la un an sunt hrăniți o dată pe zi, în același timp, după-amiaza sau dimineața. Cantitatea de hrană pentru o masă ar trebui să fie de așa natură încât țestoasa să mănânce totul în 15-30 minute, depinde de activitatea reptilei. Sunt aproximativ 2-3 bucăți de carne sau pește. Dacă bucățile de mâncare sunt de dimensiuni mari, țestoasele pot refuza să mănânce. În acest caz, este necesar să se reducă porțiunea, precum și să se organizeze o zi de grevă a foamei.

Tropicile adulte în vârstă de un an sunt hrănite mai rar. Ei au o masă de 2-3 ori pe săptămână. Și cu vârsta în vârstă, cu atât sunt mai mari intervalele dintre mese. În terariul țestoasei, pot exista întotdeauna alimente de origine vegetală. Dacă refuzați să mâncați, se recomandă, de asemenea, unui adult să reducă porțiile și să dea mai puțină hrană.

Ce să hrăniți broasca țestoasă roșie pentru a decide, bineînțeles, stăpânului său. Dar, în elaborarea unei diete și a unei alimentații, trebuie să cunoașteți o regulă: țestoasa trebuie să fie puțin înfometată și apoi să fie sănătoasă. Totul are nevoie de o măsură. Crearea condițiilor necesare și asigurarea unei îngrijiri și alimentații adecvate vor permite țestoasei să rămână active timp de mulți ani și să fie sănătoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Ce să hrănești țestoasele cu broască roșie
© 2021 amigdas.com