amigdas.com

Tipuri și trăsături ale broaștelor de țestoase

Tipuri de broaște țestoaseȚestoasele sunt reptile amuzante care diferă de alte reptile, cu prezența unei cochilii puternice, care nu pot fi îndepărtate. Această specie, cea mai veche pe planetă, oamenii de știință susțin că astfel de animale au existat cu mult înainte de apariția primilor oameni. În habitatul natural al acestor reptile se găsesc în tropice și în latitudini cu un climat temperat.

În momentul de pe Pământ a înregistrat mai mult de trei sute de specii de țestoase. Recent, aceste animale sunt de interes nu numai pentru oamenii de știință și cercetători, ci și pentru oamenii obișnuiți care se gândesc la ce fel de animal de companie să aibă.

Totul despre țestoase: descriere și descriere

Broasca testoasa poate fi recunoscuta cu usurinta prin acoperirea protectoare a corpului - cochilie. Serveste animalul pentru a proteja impotriva pradatorilor si a pericolelor externe. Partea superioară a țestoaselor de țestoase se numește carapace. Partea inferioară, care acoperă stomacul - plastron. Rezistența acestui cadru de protecție este foarte mare, poate rezista la greutatea care depășește cu două sute de ori greutatea unei broaște țestoase.

Înapoi de Shell, mai precis, carapace, este format din două straturi.

 1. Stratul interior. Se compune din plăci osoase. Există mai multe tipuri de țestoase, în care plăcile osoase sunt acoperite cu piele.
 2. Stratul exterior este format din scuturi corneene.

Plastron este alcătuit din osificat și topit:

 • Claviculele.
 • Coaste abdominale.
 • Oasele formând peretele anterior al pieptului.

Printre numeroasele specii de țestoase, există persoane de la dimensiuni mici până la foarte mari. De exemplu, în natură există giganți care cântăresc mai mult de o tonă și o cochilie lungă de peste trei metri. De asemenea, există țestoase-bebeluși cântărind 100 de grame și o dimensiune a carapacelui de numai zece centimetri.

cap

Descrierea țestoaselorCele mai multe specii de natură prudent răsplătit cu un cap de dimensiune medie și o formă raționalizată, astfel încât broasca testoasă ar putea să o ascundă cu ușurință într-o cochilie atunci când a apărut pericolul. Dar unele țestoase nu au această ocazie, deoarece sunt proprietarii unui cap prea mare și pur și simplu nu se încadrează în "casa de broască țestoasă".

În broaștele terestre, datorită particularităților modului lor de viață, privirea este îndreptată spre pământ. Reprezentanții apei din specie au opusul, ochii lor se află aproape de coroană și privesc în sus și în față. Cele mai multe țestoase au un gât scurt, gros, dar există roci care au un gât subțire și lung.

extremitate

Toate speciile de țestoase au patru labe. Structura și aspectul lor depind în mod direct de stilul de viață al țestoasei.

 • broaste testoaseRamurile de rase poseda labe puternice si puternice, acoperite cu piele groasa, cu gheare puternice lungi. Ele sunt perfect adaptate pentru mersul pe teren și săparea nurcanelor.
 • În reprezentările de apă dulce din această specie, între picioarele de pe picioare există membrane de piele. Ajută la înot în apă.
 • Țestoasele de mare nu au degete și gheare, în cursul evoluției picioarele lor s-au transformat în aripioare. Șuruburile anterioare sunt mult mai mari decât cele din spate.

Aproape toate tipurile de țestoase au o coadă. De obicei, se îngroașează la bază și se apropie mai mult de vârf și devine mai subțire. Vârful se poate termina cu un vârf.

În căutarea hranei, aceste animale sunt ajutate de o viziune colorată dezvoltată, cu ajutorul unei audieri delicate, auzind abordarea pericolului de departe.

La fel ca multe reptile, de câteva ori pe an, țestoasele se mulează. Cu cochilia lor, scuturile transparente și pielea devin gât și labe.

Într-un mediu natural, broaștele testoase pot trăi o sută cincizeci și două sute cincizeci de ani. La apariția unei friguri sau a unei secete de vară, aceste animale se află în hibernare, care poate dura mai mult de șase luni.

Are broasca testoasa dintii?

Are broasca testoasa dintii?? Această întrebare a apărut aproape toți fanii acestor animale.

Țestoasele preistorice vechi, care au trăit cu aproximativ două sute de milioane de ani în urmă, aveau dinți reali și destul de ascuțiți. Spre deosebire de strămoșii străvechi, speciile moderne sunt lipsite de dinți. Pentru a mușca și a mânca mâncarea, ei sunt ajutați de un cioc special, care se termină cu botul unei broaște țestoase. Suprafața sa este acoperită cu rugozități și rugozități, înlocuiesc dinții.

Absența dinților nu împiedică țestoasele să sufere foarte mult. La prădători, ciocul este foarte ascuțit, iar erbivorul are muchii zimțate.

Cum de a determina sexul?

Țestoasele nu au caracteristici sexuale pronunțate, astfel încât poate fi dificil să se determine grupul în cauză este animalul tău de companie: băieți sau fete. Dar dacă abordați serios această întrebare, urmați comportamentul animalului și cunoașteți cu atenție aspectul său, nu este dificil să determinați sexul aparținând acestei specii exotice de divertisment.

 1. Cum se determină vârsta unei broaște țestoaseFemeile sunt deținători de armuri alungite. La bărbați, este mai rotunjită.
 2. Examinează broasca țestoasei. Partea inferioară a cochiliei, mai aproape de coada femelei, este plată, iar masculii sunt ușor concave. Aceste caracteristici fizice ajută țestoasele la împerechere.
 3. La femele, coada este dreaptă și scurtă. La masculi, coada este lungă, largă la bază.
 4. La femele, unghiile de pe picioarele din față sunt mai scurte decât la bărbați.
 5. Pe coaja masculilor, chiar deasupra coada este o mică crestătură în forma literei V. Este necesar pentru ei atunci când se împerechează.
 6. Bărbații sunt întotdeauna mai activi decât femelele. Tortoise fetele au un caracter mai calm.
 7. Studiați informațiile despre forma țestoasei. Unele specii au diferențe vizibile între indivizi de sexe diferite. De exemplu, în culoare sau dimensiune.

Tipuri de broaște țestoase

În prezent sunt înregistrate trei sute douăzeci și opt de specii de țestoase. Speciile sunt de asemenea împărțite în paisprezece familii.

Prin metoda retragerii capului în cochilie, aceste animale sunt împărțite în două grupe:

 • Bokosheynye. Capul din cochilie se sprijină pe una din extremitățile anterioare.
 • Skrytosheynye. Capul este ascuns în cochilie, cu adăugarea gâtului sub forma literei S.

De asemenea, țestoasele sunt clasificate în funcție de habitatul lor:

 • Speciile marine (care trăiesc în mări și oceane).
 • Specii de sol (reprezentanți ai acestei specii trăiesc pe uscat sau în corpuri de apă dulce). * Teren * Apă dulce.

Cape Turtle Turtle

Homopus Signatus sau în traducere din broască țestoasă latină Cape. Locuiește în Republica sud-africană și în partea de sud a Namibiei. Este considerată cea mai mică broască țestoasă din lume, lungimea cochiliei nu depășește zece centimetri, iar greutatea rar atinge 200 de grame.

Broască țestoasă din Asia Centrală

broaste testoaseTestudo (Agrionemys) horsfieldii sau țestoasa din Asia Centrală. Este una dintre cele mai populare specii reptile, care sunt alese ca animale de companie. Dacă încă nu aveți acest animal drăguț și inteligent, poate că merită să înceapă?

Locuiește în nord-vestul Pakistanului, în partea centrală a Asiei Centrale, în nord-estul Iranului și în India. Acasă, țestoasele din Asia Centrală pot trăi patruzeci până la cincizeci de ani, nu necesită îngrijire specială și nu cauzează dificultăți în conținut.

Pe labele din față are patru degete cu gheare puternice. Shell este rotund, gălbui cu pete întunecate, în principal nuanțe maro sau negre. Este o specie mică cu o lungime de carapace de până la douăzeci de centimetri.

Leopard sau broască țestoasă

Leopard sau Tortoise Panther, în limba latină poartă numele de Geochelone pardalis. Se întâmplă în Africa. Țestoasa Panther are o carapace înaltă, gălbui, de șaptezeci de centimetri și mai mare, cu o culoare în tonuri de nisip sau gălbui. Persoanele tinere au un model întunecat pe carapace, care dispare odată cu vârsta.

Greutatea unui reprezentant al acestei specii poate ajunge la cincizeci de kilograme.

Țestoasa egipteană

Tortură egipteană sau testudo kleinmanni - una dintre cele mai mici specii dintre frații de pământ. Locuiește în Africa de Nord și în Orientul Mijlociu. Lungimea cocii rareori ajunge la zece centimetri, femelele sunt mai mari decât bărbații. Culoarea carapacei de broască țestoasă egipteană este maro cu o nuanță galbenă, plăcile cu corn au o margine maro închisă sau neagră.

Tortozele elefantului din Galápagos

Turtle în condiții pre-ocupateGalapagos broască țestoasă elefant sau în latină pentru Chelonoidis elephantopus. Dimensiunea broasca testoasa a elefantului si forma cochiliei depinde direct de habitat. Persoanele care trăiesc în zonele climatice umede au o cochilie gălbui mare, iar mărimea lor depășește pe cele care trăiesc în regiuni aride. Lungimea carapacei acestor broaște țestoase ajunge deseori la doi metri, iar greutatea depășește patru sute de kilograme.

Locuitorii regiunilor aride au o carapace de șa și membrele alungite subțiri. Torturile din această specie sunt locuite, după cum se poate ghici din numele lor, pe insulele Galapagos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Tipuri și trăsături ale broaștelor de țestoase
© 2021 amigdas.com