amigdas.com

Caracteristicile tehnologiei de sudare prin arc manual

Arc sudareSudarea cu arc electric este un element indispensabil al industriei grele. Este utilizat pe scară largă în fabrici de mașini și în întreprinderi metalurgice. Suflanta manuală cu arc este activă utilizate de constructori

. Dar numai maeștrii experimentați înțeleg esența procesului de lucru și cum se obțin îmbinări de sudură cu adevărat de încredere. Integritatea structurilor și siguranța funcționării lor depind de calitatea conexiunilor.

Caracteristici și tipuri

Sudura manuala cu arcSudarea este procesul de obținere a articulațiilor permanente. Acest lucru se realizează prin încălzirea metalului prin intermediul unui curent electric. Aceste tipuri de sudare cu arc electric se disting:

  1. Manual.
  2. Automat.
  3. Semi-automate.

Prima opțiune este cea mai comună. Welder-ul selectează modul de funcționare necesar, întregul proces fiind controlat de acesta independent. Dacă se utilizează un dispozitiv semiautomat, un fir special alimentează sârma de sudură. Automatizarea conectării metalice permite obținerea de produse de înaltă calitate. Toate procesele sunt realizate de o mașină de sudură. Materialele se topesc sub influența temperaturilor ridicate la suprafață. În multe cazuri, atinge 5000 de grade Celsius. În funcție de surse curente sudarea se face atât cu curent direct, cât și cu curent alternativ, cu polaritate directă sau inversă.

Un atribut obligatoriu al acestor lucrări este o mașină de sudură. În ultimii ani, din ce în ce mai des se utilizează agregate de tip invertor. Ele sunt compacte și ușor de utilizat. În unele cazuri, utilizați transformatoare și redresoare. Pentru sudarea manuală cu arc (precum și orice altceva), aveți nevoie de electrozi sau de sârmă. Ele pot fi fie topite, fie ne-topite. Procesul are loc astfel încât lucrătorul să poată vedea procesul de ardere a arcului și numai în unele cazuri procesul va fi complet închis. Metalele neferoase, cum ar fi cuprul și aluminiu, sunt combinate folosind gaze protectoare (în principal argon și dioxid de carbon).

Sudura manuala cu arc

Caracteristici de sudare manuală cu arcȚevile sunt în principal conectate în modul manual. Materialele se topesc sub influența unui arc format între electrod și produse. Tehnologia de sudare cu arc electric este determinată în funcție de experiența angajatului. Rolul decisiv este dat fazei pregătitoare. Începeți cu organizarea locului de muncă (post). Ele plasează unitatea în sine împreună cu materiale și instrumente suplimentare. Nu departe de post este o sursă de energie. Înainte de începerea lucrărilor, procedați la pregătirea suprafețelor metalice.

Este necesar să efectuați o curățare complexă. Faceți-o folosind o cârpă și o perie metalică. Important Important ridica un set de electrozi și reglați modul de funcționare. Se recomandă să cumpărați un kit cu o acoperire specială pentru a obține cusături cu adevărat de încredere. Grosimea este aleasă în funcție de caracteristicile metalului - dacă grosimea sa este de 1-2 mm, atunci electrodul trebuie să fie 2-3 mm și așa mai departe.

Tehnologia însăși este simplă: un arc electric este aprins imediat după ce electrodul a atins suprafața produsului. Apoi repede trageți mânerul înapoi cu câteva milimetri. Mișcările sunt efectuate în funcție de ce cusături trebuie să fie obținute (vertical, orizontal, de-a lungul circumferinței - atunci când se lucrează cu conducte). Dacă este necesară o cusătură verticală, mânerul este ghidat de jos în sus, fără a lăsa scaune neprotejate. Merită să faceți mici mișcări oscilante pe laturi.

În mod ideal, arcul ar trebui să ardă în mod constant și să se rupă - numai pentru a schimba electrodul. Mai aproape de sfârșitul cusăturii va necesita o întârziere de câteva secunde pentru a preveni apariția unor defecte (fisuri) în zona craterului.

Cu ajutorul dispozitivelor semiautomatice

Sudarea metalelor prin aparate semiautomateAcest tip ocupă un loc special în rândul unor lucrări similare. Se poate folosi un gaz de protecție. Dacă nu este, utilizați cablu de flux special. Se topește treptat, iar conținutul cade în zona de lucru. Rezultatul topirii fluxului este formarea unui nor de gaz care previne oxidarea metalelor. Principalul avantaj - nu este nevoie să cumpărați butelii de gaz.

Gazele de protecție garantează fiabilitatea cusăturilor, vă permit să urmăriți procesul. Dispozitivul dispozitivului semiautomat este alcătuit din elemente cum ar fi:

  1. Arzătorul.
  2. Dispozitivul responsabil pentru alimentarea firului.
  3. Reductor.
  4. Furtun.

Curățați întotdeauna suprafețele înainte de a începe. Apoi, sudorul este angajat în organizarea de împământare, după verificarea tensiunii de rețea. Next - setarea modului, care depinde de tipul de metal și de grosimea acestuia.

Nu uitați de siguranță. Indiferent de tipul de muncă, angajatul trebuie să utilizeze o mască de protecție sau un scut. Echipamentul nu poate fi transportat, având doar furtunul. Stratele dielectrice sunt plasate sub picioare pentru a preveni șocurile electrice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un generator de sudareCum sa alegi un generator de sudare
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
Caracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecțieCaracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecție
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
» » Caracteristicile tehnologiei de sudare prin arc manual
© 2021 amigdas.com