amigdas.com

Caracteristicile tehnice ale electrozilor mrd3

Tipuri de electroziSudorii cu experiență de obicei nu au dificultăți atunci când trebuie să aleagă cele mai potrivite electrozi pentru montarea oțelurilor slab aliate. Majoritatea experților preferă electrozii de sudură MR-3 și nu este o coincidență. Acest material consumabil se caracterizează printr-o eficiență ridicată a muncii și o calitate a execuției, care este condiționată de cerințele GOST-urilor actuale și de specificul utilizării produselor sudate în diferite industrii.

Informații generale

Elemente de sudare marca MR-3 potrivite pentru îmbinarea învelișurilor de carbon și a oțelurilor cu conținut scăzut de carbon. Acestea pot fi sudate cu contact strâns sau să lase un mic decalaj. În ultimul caz, experții recomandă abordarea foarte atentă a selecției regimului de sudare și utilizarea unui curent mai mic decât nominal pentru a evita formarea de defecte sau fisuri în metal.

Materialele de umplutură produse sub această marcă sunt avantajoase prin faptul că în timpul utilizării lor se eliberează o cantitate minimă de substanțe, astfel încât nu există nici o îndoială cu privire la siguranța acestora. Ele sunt indispensabile în cazul sudării efectuate în condiții deosebit de dificile, deoarece acestea sunt cele mai puțin exigente pentru curățarea suprafețelor, unde pot fi prezente pete ruginite sau umiditate, dar acest lucru nu afectează calitatea sudării.

Lucrări de sudură Sunt utilizate transformatoare convenționale care susțin o tensiune minimă de 50 V. Materialul de sudură MR-3 poate fi de asemenea utilizat pentru montarea unor părți de grosime medie sau mare. Metalul poate fi ușor sudat în toată cavitatea, asigurând o rezistență ridicată a conexiunii create. Pe baza condițiilor tehnologice de sudură, atunci când lucrați cu acești electrozi creați un arc mare pentru a obține o temperatură suficientă pentru setarea metalului cu electrod, nu este necesar.

Care sunt electrozii pentru sudareCa parte a fazei pregătitoare, electrozii trebuie să fie uscați și calcinați, ceea ce afectează doar pozitiv proprietățile lor de lucru. Electrozii din acest brand pot fi utilizați în combinație cu transformatoare care susțin funcționarea cu curent direct și alternativ. Materialul de umplere poate fi utilizat în orice poziție, deoarece poate asigura o conexiune de înaltă calitate, indiferent de condițiile de funcționare.

La sfârșitul sudării, este necesară efectuarea operației finale - îndepărtați zgura din metal. Acest lucru se realizează foarte ușor, astfel încât calitatea conexiunii rămâne stabilă. Acoperirea electrodului afectează în mod direct avantajele inerente pentru el. Materialul de sudare este caracterizat printr-o compoziție chimică specială, datorită căreia este posibil să se mențină o ardere stabilă a arcului când se lucrează în orice plan. Datorită stabilității arcului, calitatea sudării este în mod constant ridicată, indiferent de impactul factorilor externi.

Electrozi cu acoperire rutilă

Electrozii mr 3Acoperirea rutilă este dioxidul de titan sub formă de pulbere, utilizat pentru a îmbunătăți caracteristicile de rezistență ale sudurii și a stabiliza procesul de ardere. Deși electrozii care au o acoperire rutilă sunt mult mai costisitori, ei au un număr de avantaje care le oferă avantaje incontestabile pe fundalul altor tipuri de electrozi. Rutilul este cel mai eficient atunci când combinați elemente care conțin umiditate și rugină, reduceți pulverizarea metalelor, reducând astfel consumul. O caracteristică distinctivă a electrozilor este ușurința de separare a zgurii.

IR-3

Elementele MR-3 sunt destul de bine cunoscute și în varietatea cererii de electrozi rutil. Ele sunt utilizate în principal pentru conectarea structurilor critice realizate din oțeluri de carbon cu un conținut de carbon de cel puțin 0,25% și oțeluri slab aliate. În timpul funcționării, electrozii MR-3 formează un arc continuu, care asigură un aspect curat, durabil și uniform. Acești electrozi pot funcționa la orice curent.

În timpul sudării, electrozii MR-3 pot fi păstrați în orice poziție, cu excepția celui vertical. Acest lucru se datorează faptului că o conexiune calitativă poate fi creată numai dacă polaritatea este incorectă. MP-3 vă permite să efectuați lucrări de sudură chiar pe suprafața oxidantă și folosind un arc alungit.

Cererea mare pentru un material de sudură datorită prezenței acestui brand au mase de proprietăți pozitive, printre care este necesară alocarea capacității de a furniza compus de înaltă calitate, chiar și în prezența unor urme de rugină de pe suprafață, umiditate și murdărie, precum și productivitatea ridicată de sudură.

Electrozi MR-3: specificații

Cum sa alegi electroziiSudarea MR Elementele 3 sunt făcute pentru a îndeplini cerințele anumitor GOST 9466 și 9467. În acest din urmă se spune că acestea sunt de tip E46 și utilizat în mod avantajos pentru compușii cu slab aliat rezistență la întindere mecanică până la 50 m ∙ kgf / cm2 și carbon oțelurilor. Metalul de sudură trebuie să aibă o grosime de cel puțin 3 mm și cel mult 20 mm.

Pentru fabricarea materialului de umplutură se utilizează un fir special de tip SV-08 cu o secțiune transversală de 3 până la 6 mm. Grosimea electrozilor de bază poate fi împărțită în mai multe grupuri, în funcție de diametrul lor. Electrozii marca MR-3 diferă de alte tipuri de elemente prin prezența acoperirii rutile, cu compoziția chimică a căreia sunt legate caracteristicile de funcționare ale materialului de sudare.

Lungimea elementelor poate varia de la 300 la 450 mm. În plus, acestea pot varia în greutate:

 • 3 mm - 32 g;
 • 4 mm - 62 g;
 • 5 mm - 93 g.

Un pachet poate conține o cantitate diferită de material de sudură în funcție de diametrul lor:

• 3 mm - 84 bucăți;

• 4 mm - 42 bucăți;

• 5 mm - 44 buc.

Producătorii de elemente de sudură MR-3 indică importanța îndeplinirii condițiilor de stocare. Locul ales ar trebui să fie încălzit și uscat, temperatura aerului nu trebuie să scadă sub semnul + 15 grade. Electrozii trebuie protejați împotriva umidității excesive, a murdăriei și a influențelor mecanice. Cu semnele de umezire, elementele de sudură trebuie calcinate timp de 1 oră la o temperatură de + 180 grade Celsius înainte de utilizare.

cerere

Elemente de sudare marca MR-3 sunt proiectate pentru efectuarea operațiunilor de sudare la un curent constant sau variabil, garantând o tensiune în modul de ralanti de cel puțin 50 V. În cazul alimentării de la sursa de alimentare DC, polaritatea trebuie inversată. În timpul sudării, materialul de umplere poate fi menținut în orice plan.

Caracteristici tehnologice

 • Parametrii tehnici ai electrozilorCalitate ridicată a conexiunii și a performanței;
 • Reaprindere neîntreruptă;
 • Este ușor de separat crusta de zgură de cusătură de sudură;
 • O cantitate mică de spray metalic;
 • Simplitatea procesului de sudare;
 • Nu există dificultăți în aprinderea arcului electric și menținerea arderii sale stabile.

În condiții normale de temperatură, metalul de sudură și, de asemenea, metalul de sudură dobândesc următoarele caracteristici de rezistență:

 • Indicele rezistenței mecanice la rupere - nu mai mult de 46 kg / mm2;
 • Elongația este de 18%;
 • Rezistența la impact - 8 kgf ∙ m / cm2.

Pentru calcul corect valoarea curentului de funcționare trebuie să țină seama de caracteristicile utilizării electrozilor și de diametrul acestora:

 • cu un diametru de 6 mm numai în poziția inferioară - 300-360 A;
 • 5 mm pentru verticalele 160-200 A, pentru cele mai mici -180-260 A;
 • 4 mm pentru verticale 140-180 A, pentru 160-220 A inferioare, pentru tavan 140-180 A;
 • 3 mm pentru verticala 90-110 A, pentru cele 100-140 A inferioare, pentru tavanul 100-120 A.

În funcție de greutatea pentru topirea pe 1 kg de metal, se consumă aproximativ 1,7 kg de MP-3.

caracteristici

Materialul de umplutură al acestei mărci poate fi utilizat pentru a conecta structurile atâta timp cât celălalt și cu ajutorul unor suduri scurte. Cu ajutorul lor, un compus metalic poate fi realizat fără pregătire preliminară, care poate avea:

 • suprafața umedă;
 • urme de oxizi și de contaminanți;
 • semne de rugina.

Cum sa alegi electroziiElemente de sudare MP-3 Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru conectarea elementelor în goluri, dar atunci când se utilizează un curent minim. În caz contrar, porii pot apărea în cusătura. Prezența elementelor sudare marcarea literei „m“ (mr 3m) indică prezența rutil, acoperire ilmenit, și litera „c“ (MR 3c) a spus despre utilizarea acoperirii producătorului rutil care conțin aditivi speciali ionizate.

Dacă comparăm aceste două tipuri de electrozi cu caracteristicile lor, atunci aceștia sunt aceiași electrozi MP-3.

Weld materialul MP-3 facilitează procesul de aprindere arc datorită prezenței aditivilor speciali în acoperirea cu ajutorul unei sudori de putere mică, cu o tensiune de aproximativ 50 V. In plus, acestea sunt mai avantajoase decât electrozii MR convenționale 3 datorită indicatorilor de sănătate superioare. Sudarea realizată folosind astfel de elemente, este însoțită de eliberarea a cel mult 0,6 g de mangan. Atunci când se utilizează electrozii convențional MR-3, se eliberează 1,25 g de substanță.

În plus, elementele MP-3 permit cusături mai uniforme, care afectează în mod pozitiv caracteristicile mecanice ale îmbinării.

Construcții și materiale de fabricație

Cum se fac electroziPentru a produce electrozii MR-3, pot fi utilizate fire din secțiune transversală diferită. Procesul de fabricație necesită aplicarea unui strat special de rutil pe fiecare produs. Materialul de umplere poate diferi în lungime, care poate fi de 300-450 mm, iar diametrul exterior, valoarea sa variază în intervalul 2-6 mm.

Acest design permite utilizarea materialului de sudare MR-3 pentru sudarea pe suprafețe nepregătite care prezintă murdărie și rugina. În timpul depozitării, este necesar să se mențină indicele optim de umiditate în cameră. Pentru acoperirea rutilă, nu trebuie să depășească 1,5%, în caz contrar, înainte de a utiliza electrozii, este necesar să se ardă timp de cel puțin 60 de minute la o temperatură de +180 grade.

În timpul sudării, este necesar să se concentreze asupra caracteristicilor nominale, care trebuie să fie de înaltă calitate cusătură sudată. Dacă sunt îndeplinite cerințele tehnologiei procesului de lucru, conexiunea trebuie să aibă o rezistență la rupere de 46 kgf / mm². Limita suprafeței de sudură este de 8,5 g / A * h. Pentru determinarea numărului necesar de electrozi, masa suprafețelor trebuie luată în considerare în timpul sudării. Pentru electrozi MP-3, acest parametru este de 1,7 kg / h.

Pentru a obține îmbinări sudate fiabile, este necesar nu numai să aveți abilități de sudură, ci și să folosiți un material consumabil adecvat. Printre electrozii, care sunt bine dovediți, este deosebit de important să se aloce electrozi marca MR-3. Acestea au o mulțime de proprietăți utile, dintre care merită menționat în special calitatea nedemontabilă a suprafețelor metalelor sudate.

Electrozi pentru sudareAcest material de umplutură poate fi utilizat pentru sudarea pieselor care conțin umiditate, murdărie și oxizi pe suprafață. Și rezultatul final al acestui lucru nu suferă.

Sunt disponibile la acești electrozi și alte proprietăți pozitive, care sunt bine cunoscute sudorilor experimentați. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că electrozii MR-3 sunt un material de umplutură foarte specializat care este adecvat pentru sudarea numai a oțelurilor cu conținut scăzut de aluminiu și carbon cu un conținut de carbon de 0,25%. Prin urmare, este necesar să se cunoască caracteristicile utilizării acestor elemente de sudură pentru a îndeplini toate cerințele procesului de sudare. Se referă în special la mărimea curentului de lucru, pe care depinde în mare măsură calitatea cusăturii sudate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se aleg electrozii pentru sudareCum se aleg electrozii pentru sudare
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Electrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificareElectrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificare
Tipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contactTipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contact
Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Tungsten electrod sudare și clasificarea materialelorTungsten electrod sudare și clasificarea materialelor
Electrozi pentru sudare de contactElectrozi pentru sudare de contact
Sudarea cu arc electric a fontei la domiciliuSudarea cu arc electric a fontei la domiciliu
» » Caracteristicile tehnice ale electrozilor mrd3
© 2021 amigdas.com