amigdas.com

Homemade vin din struguri Isabella: rețete simple

Rețete de vin - delicioaseMulți cultivatori de vinuri sunt implicați în procesul de cultivare a strugurilor, nu numai din motive de plăcere, ci și pentru fabricarea vinului delicios de casă. Isabella este deosebit de apreciată, este rezistentă la îngheț, deci este foarte răspândită în țara noastră.

Semințe de struguri de culoare închisă au o aromă plăcută de căpșuni, iar vița de vie este capabilă să dea o recoltă generoasă, chiar și pe solul infertil. Luați în considerare cele mai populare rețete de vin de casă din strugurii Isabella.

Proprietăți utile

Fructele lui Isabella sunt bogate în substanțe utile, care:

  • Semințe de casă - vin din struguriîntări imunitatea;
  • purifica corpul;
  • creșterea capacității de lucru;
  • crește tonul.

În oase și coji conțin antioxidanți și antociani, care împiedică dezvoltarea diferitelor tumori și celule canceroase și au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Frunzele și boabele de Isabella sunt folosite în medicina populară. Vinul din acest fel de struguri se incalzeste bine pentru raceli, asa ca este adesea folosit pentru a face vin fiert.

Tehnologia vinului la domiciliu

Ca orice reteta culinara, prepararea vinului necesită respectarea proporțiilor necesare. Dacă tehnologia de preparare a fost observată corect, se obține un produs de înaltă calitate. Dar să faci o greșeală în acest caz este, de asemenea, destul de ușor.

Pentru a pregăti vinul de casă, este necesar în avans pregătiți toate ingredientele necesare și echipamente. Va fi nevoie de un rezervor special de fermentare, care să poată găzdui toate strugurii. În timpul acestui proces, aerul începe să iasă din sucul de struguri și este extrem de nedorit să se amestece cu sucul în sine. Prin urmare, este necesară o capcană de apă specială, care poate fi înlocuită cu mănuși de cauciuc convenționale. De asemenea, va fi necesară o capacitate care va fi utilizată pentru îmbutelierea vinului gata.

Prelucrarea strugurilor

Pentru a face vin acasă, necesită ciorchini frumoase și mari. Este necesar să se elimine fructele verzi, decojite și uscate, deoarece acestea strică gustul vinului. În plus, cel mai bine să nu se spele strugurii, și ștergeți cu o cârpă curată. Dacă în acest caz bacteriile dăunătoare intră în vin, vor fi perehrod și vor deveni absolut inofensive. Apropo, aceste bacterii naturale, dimpotrivă, devin componente naturale ale fermentării sucului de struguri, înlocuind drojdia.

Fabricarea celulozei

Pentru producția de suc de struguri pur este necesar să se facă o pastilă, adică să se zdrobească toate boabele. În acest scop, utilizați o piață comună de purici pentru cartofi. Arcuri de fructe pentru suc. Acest lucru trebuie făcut cu grijă, pentru a nu distruge oasele strugurilor, deoarece acestea conțin o mulțime de tanin, care adaugă amărăciunea excesivă a vinului.

Prepararea mustului

Cum să faci un vin delicios de la Lydiastrugure Pulpa trebuie infuzată timp de 3 până la 4 ore, după care încep să pregătească mustul: amestecul este filtrat prin tifon sau colant într-un recipient curat. Musta (sucul) este acru. Vinificatorii consideră norma de 4-6 g de acid pentru 1 litru de must. La domiciliu, nu este posibilă determinarea cu precizie a acestei cifre. Acest lucru necesită echipamente speciale costisitoare, deci ar trebui să vă bazați pe propriul gust.

Dacă acidul începe să reducă pomeții și să furnice limba, prescripția este completată de adăugarea de apă într-o cantitate moderată, deoarece aciditatea reduce adaosul de zahăr.

Procesul de fermentare

Pentru fermentarea vinurilor de uz casnic folosiți borcane de sticlă sau sticle cu o capacitate de 5, 10 și 20 de litri. Băncile sunt spălate cu sifon, clătite și sterilizate. După aceea, se toarnă mustul în așa fel încât să umple rezervorul cu 2/3, deoarece este necesar un loc pentru fermentare și se adaugă zahăr.

Pe gâtul sticlei pune pe un sigiliu de apă, pe care le puteți face singur sau cumpărați gata. O opțiune foarte bună este o mănușă medicală, într-una din degete a cărei gaură este făcută cu un ac obișnuit. Obturatorul trebuie să fie etanș, astfel încât excesul de gaz să pătrundă într-un loc special și nici un aer nu intră în sticlă, deoarece în loc de vin, oțetul acru se poate întoarce. Sigiliul poate fi sigilat cu bandă sau alte unelte la îndemână.

Sticlă și must pune într-o cameră întunecată cu o temperatură de 16 - 22 de grade. Dacă acest lucru nu este posibil, fermentația poate fi efectuată la o temperatură mai mare (24-30 grade). În acest caz, flaconul este umplut cu o mustă la jumătate, deoarece la o temperatură ridicată procesul de fermentare are loc mai violent.

La începutul fermentării în must, jumătate din zahăr este adăugat din rata calculată pentru un anumit volum de suc. Restul este împărțit în două părți. O jumătate se adaugă în a patra sau a cincea zi.

Obturatorul este îndepărtat, cu un furtun într-un recipient curat îmbinând jumătate de litru de must, se dizolvă zahărul, după care lichidul se toarnă într-o sticlă și se pune un sigiliu hidraulic. Această procedură trebuie repetată la fiecare 4-5 zile. Vinul de struguri de casa poate umbla 35 - 70 de zile. Este important să țineți cont de procesul în curs de desfășurare, deoarece puteți trece peste completarea acestuia. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci vinul suprasolicitat își pierde foarte mult gustul.

Semnele principale ale sfârșitului fermentației sunt:

  • Pentru vinul dintr-o varietate de struguri de Isabella este necesar să se ia suficient zahărabsența gazului;
  • lichidul din sticlă devine ușor și transparent;
  • Partea inferioară a recipientului este acoperită cu un strat sedimentar.

În cazul în care fermentația durează mai mult de 50 de zile, atunci vinificatorii sunt sfătuiți în acest caz să toarne vinul într-un alt recipient utilizând un furtun de cauciuc sau o picătură. Faceți acest lucru cu prudență, altfel puteți perturba sedimentele.

Vinul tanar este drenat foarte usor din sediment. Se filtrează prin filtre speciale sau tifon multistrat.

Retete pentru prepararea vinului de casa

Rețeta # 1

Potrivit acestui fapt reteta simpla, de îndată ce sucul se transformă în vin real după fermentație, este foarte atent turnat într-un alt recipient. Trebuie să se asigure că turbiditatea stabilită nu se amestecă cu produsul pur. Deoarece un astfel de vin tânăr este foarte acru pentru consum, poate fi ușor îndulcit - 150 g de zahăr sunt adăugați la 1 litru de lichid, amestecat până când zahărul se dizolvă complet și vinul îndulcit este turnat înapoi în sticlă. Etanșarea este strânsă, astfel încât nu intră aer.

Într-o lună puteți deja să folosiți vinuri gata preparate din strugurii Isabella. Puteți să-l păstrați în frigider sau într-o pivniță rece. Cetatea sa poate avea 11 - 13 revoluții.

Rețeta # 2

Strugurii Isabella - soluția perfectă pentru vinul roșuUrmătoarea rețetă prevede utilizarea drojdiei. După ce boabele au fost bine clătite, pulpa nu este stoarsă, ci se întinde într-o cratiță mare și se pune pe foc. Nu poate fi fiert, ci numai este adus la o temperatură de 75 de grade și imediat eliminate. Mezgu trebuie răcit la 23 de grade, după care se adaugă 2% soluție de drojdie, ceea ce înseamnă trei zile. Pâlnia este acoperită cu cana de lemn și începe să fie presată corespunzător și apoi turnată printr-o șuviță.

La suc adăugați zahăr și lăsați această consistență să rătăcească. După ce fermentația este completă, vinul tânăr este lăsat în același recipient timp de încă două luni. Acest lucru îi ajută să se stabilească mai bine și după o deversare în sticlă nu va exista practic niciun sediment.

Rețeta # 3

Pentru o astfel de reteta aveti nevoie de:

  • struguri de Isabella - 10 kg;
  • zahăr - 3 kg.

Procesul vin de gătit în casă condițiile încep cu faptul că strugurii sunt puse într-un container mare de smalț și sunt frământate. Masa rezultată este acoperită cu tifon și lăsată să se rătăcească în același castron timp de 5 zile. Containerul trebuie plasat într-un loc cald pentru a accelera procesul de fermentare. De îndată ce masa se ridică, se întinde într-un șuvoi. Toate sucurile sunt stoarse din pulpă, în acest scop toată masa este turnată prin tifon.

La acest suc adăugați zahăr, amestecați și îmbuteliate pe sticle speciale pentru fermentare ulterioară. Containerul trebuie acoperit cu un capac special sau mănuși de cauciuc. Procesul de fermentare la temperatura camerei durează 2-3 săptămâni.

De îndată ce vinul din struguri Isabella luminează mai puternic nu va conține bilele cu aer, ea începe să filtreze ușor în partea din stânga jos toate sedimentele și drojdia.

În acest fel, Isabella este un strugure minunat, din care se face vin cu calități excelente de gust. Pentru a pregăti vin de casă din struguri Isabella, există destul de multe rețete simple. Principalul lucru este să adere la tehnologia corectă de fabricație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Struguri Isabella: descriere și fotografie, beneficii și rău, recenziiStruguri Isabella: descriere și fotografie, beneficii și rău, recenzii
Soiuri de struguri populare: descriere, fotografie, clasificareSoiuri de struguri populare: descriere, fotografie, clasificare
Soiuri de struguri de vin: caracteristici de bazăSoiuri de struguri de vin: caracteristici de bază
Jam din struguri: rețete pentru preparate simple și utileJam din struguri: rețete pentru preparate simple și utile
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Struguri din agate, Don: descrierea soiuluiStruguri din agate, Don: descrierea soiului
Grijă de struguri în primăvară în suburbiiGrijă de struguri în primăvară în suburbii
Plantarea în butașii de primăvară din struguri în solPlantarea în butașii de primăvară din struguri în sol
Cum să gătești compot din struguri pentru iarnăCum să gătești compot din struguri pentru iarnă
Caracteristicile soiurilor de struguri rezistente la îngheț și îngheț rezistente la înghețCaracteristicile soiurilor de struguri rezistente la îngheț și îngheț rezistente la îngheț
» » Homemade vin din struguri Isabella: rețete simple
© 2021 amigdas.com